A tégla pillérei sapkák kiválasztása és felszerelése

A kő- vagy téglaoszlopok végrehajtják a támogatási elválasztási funkciót a kerítés szakaszai között. Az építési munkálatok végén a kupakok fel vannak szerelve, amely esztétikailag teljes megjelenést biztosít a szerkezetnek, és megvédi a külső környezet káros hatásaitól. Különböző anyagok, amelyekből a felső szerkezetek készülnek, lehetővé teszik, hogy kiválaszthassák őket bármilyen kerítésre, tekintettel a szerkezet stílusára és szerkezetére.

funkciók

A kerítés aljzatai védő- és dekorációs funkciókkal rendelkeznek. Ha nincsenek telepítve, akkor a következő folyamatok kerülnek a környezet hatására téglafalakkal:

 • a tégla nedvessége elpusztításához vezet, elkezd romlani;
 • az oldatot fokozatosan kimossuk;
 • a nem védett falazat felső részén fellépő közvetlen kicsapódás megváltoztathatja a színt és deformálhatja a szerkezetet;
 • különösen az üreges oszlopokat érinti, eltömődnek a sár és a víz;
 • télen a víz, fagyasztás, tágulás és az építőanyag repedéséhez vagy teljes megsemmisítéséhez vezet.

A kupakkal nem védett lengyelek nem tartanak sokáig, és állandó javításra szorulnak.

A párnák rendelkeznek a szükséges műszaki jellemzőkkel, és az alábbi feladatokat oldják meg:

 • hermetikusan helyezik a pólusokra, védve őket a külső befolyástól;
 • a bevonóanyag szilárdsága tartósvá teszi a fektetést, meghosszabbítja működését;
 • a láthatatlan és megbízható rögzítések nem rontják a sapkák megjelenését;
 • az építmény meredeksége és hornyai védik a tégla oszlopokat a csapadéktól;
  • a bélések anyagát úgy választjuk meg, hogy ellenálljon a korróziónak és a fizikai stressznek;
  • a kerítés hibátlan megjelenést kap;
  • az anyagok és konfigurációk széles választéka bármilyen típusú bélés alatt;
  • sapkák dekoratív terhelés, a tulajdonos kérésére díszíthetjük őket, vagy használhatunk helyet a további világításhoz.

  típusok

  A kerítés sapkák sokszínűek, a gyártási módszerek, a konfiguráció és az anyag alapján osztályozhatók.

  Az űrlap a kerítés stílusától és a tulajdonos preferenciáitól függ. Ez lehet domború, négy lejtővel, kúpos, piramis vagy keleti pagoda formájában.

  A kupakok különböző konfigurációkat hoznak létre, de a kúpos és háromszög alakú formák racionálisabbak, ami lehetővé teszi a csapadék leállítását leállás nélkül.

  Néha tornyokkal, lámpával, szobrászati ​​figurákkal díszítik őket. Mindezen elemek tartós anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az időjárásnak.

  A szállítmány építése felső és alsó részből áll. A rögzítés a sapka alsó része (szoknya), sűrűen beültetett a pólusra és szinte láthatatlan lesz a felső rész alatt. A kupak önmagában lezárt, vonzó megjelenésű, az alsó végektől kialakított kialakítás lejtőkkel és hornyokkal rendelkezik a nedvesség eltávolításához.

  Ha az átfedést világító elemekkel készítik, akkor a legmagasabb ponton egy dekoratív utcai lámpa platformja készül. A sapkát bármilyen külső díszítéssel lehet díszíteni, amely megfelel a tervező vagy a tulajdonos tervének. A burkolólapok jól néznek ki és kifogástalanul, és díszítés nélkül.

  Technikailag a sapkák különböző módon készülnek - öntéssel, sajtolással, hegesztéssel, különböző módon hajlítással vagy kovácsolt termékek készítésével.

  Az anyag összetételének változatosabb kialakítása, amelyből készült.

  fém

  Egyes tulajdonosok saját ónbevonatot készítenek. A kovácsolás részeként előállított sapkák látványosak. Az iparág rozsdamentes acélból, rézből, sárgarézből készült, fúvókákat gyárt. A korrózió elkerülése érdekében polimer bevonatokat alkalmazunk a kupakokra, lehet plasztiszol vagy poliészter. A réz és sárgaréz termékek több mint egy évszázadot vehetnek igénybe cseréje nélkül.

  A fémlemezek úgy gondolták, hogy a kerítés egyfajta dekorációjává válnak.

  Ezeket rendszeresen felül kell vizsgálni, és speciális készítményekkel kell kezelni, elkerülve a foltokat és a korróziót, és az ápolás megegyezik a professzionális lapokéval.

  A fémlemez gyakran könnyű, az ilyen termékeket nem szabad erős szélű területeken telepíteni. Figyelembe kell venni azokat a hangokat, amelyeket a fém készít az esőcseppek vagy jégeső által sújtott, és nem egy lakóépület ablakai közelében.

  beton

  Legfeljebb 20 kg-os súlyúak, az erős szél által még nem fújják el őket, de a betonra gyakorolt ​​állandó hatása idővel negatív hatással lesz, ezt figyelembe kell venni az ilyen termékek szeles helyekre történő telepítésekor. A betonpárnák bármilyen formájúak, és a habarcs jól vannak lezárva. Téglaoszlopokra vannak felszerelve, ha a kerítés kőből, betonból vagy téglából készül. Hasonló korlátok más típusú kerítésekhez nem alkalmasak.

  A beton padló színe színes, ami megismétli a téglaoszlop árnyékát, vagy ezzel ellentétben. Ez a termék megbízhatónak, reprezentatívnak és kiváló minőségűnek tűnik. A tulajdonosok szerint az év alatti szabványos betonfedelek formázatlan csomó formát ölthetnek.

  Termékek természetes és mesterséges kőből készülnek. A természetes kő jól néz ki, különleges erővel és tartóssággal rendelkezik, de sokat súrol, és drága a tulajdonosnak. A mesterséges termelés terméke sokkal olcsóbb, nem képes a természetes kővel versenyezni, de szilárd, fenséges pillantást ad a szerkezetre.

  kerámiai

  Ez egy gyönyörű mozaik típusú bélés, elegáns és drága. Ez valóban meglehetősen sok. Az ilyen anyagot törékeny szerkezete miatt óvatosan kezelje.

  Polimer-homok (kompozit)

  A legújabb fejlesztés, amelyet a fogyasztók már értékeltek és választottak a tartósság, a megfizethetőség és a kifogástalan megjelenés miatt. Homok, polimerek és különböző módosítók gyártása. A színek széles skálájával rendelkeznek, a természetes kő utánzása, a burkolólapok átlátszóak a belső világítás megteremtéséhez.

  Kompozit anyaggal nemcsak az oszlopokat, hanem a tégla kerítést is magában foglalhatja.

  Műanyag (PVC)

  Olcsó könnyű anyag, nem tartós. Az oszlopok ideiglenes védelmére szolgál.

  fa

  Az ilyen sapkák könnyen készíthetők saját kezűleg, jól illeszkednek a kert tájához. Különböző formájú lehet, akár szobrászatig is. Eleget tesznek a tervező különleges stílusainak és ötleteinek.

  Ez a legrövidebb élettartamú anyag, amely különleges impregnálást és állandó gondozást igényel.

  bitumen

  Lágy lapokból készült. A burkolatok kialakításához megfelelő tetőfedő munkadarabok vágása. Hidraulikus szigetelőként folyékony gumi szolgál.

  üveggyapot

  Az innovatív termelésnek köszönhetően szép, könnyű és tartós sapkák jelennek meg, amelyek ellenállnak a mínusz negyven és kilencven fok közötti hőmérséklet ingadozásoknak. A termék sűrűsége biztosítja a polikarbonát tartalmát akril és kvarcüveggel. Nem lehet karcolódni és könnyen felszerelni.

  A megvilágított bélés fantasztikusan gyönyörű kilátással rendelkezik.

  Hogyan válasszuk ki?

  A termék kiválasztása esetén minimális elképzelés szükséges. A pillér sapka két részből áll: az alsó az a tartó, amely a burkolóelemet a tégla felületén tartja,a felső rész védi a struktúrát a külső környezet agresszív megnyilvánulásaitól, ugyanakkor díszíti azt.

  A fő kiválasztási kritériumok a méret (tökéletesen illeszkednek) és az anyag, a stílus, a kötet összeegyeztethetősége a távirányítóval és a kerítéssel.

  A sapkák kompatibilitása számos tényezőtől függ, amelyek különböző területekre vonatkoznak. Először azonban össze kell kapcsolni azokat az elemekkel, amelyekre vásárolt.

  • Betonburkolata nagy tömeg miatt csak tégla, mesterséges és természetes kőből készült oszlopokra és kerítésekre, valamint betonkerítésekre alkalmas. Nem kombinálhatók fém- és fából tartóelemekkel.
  • Fém sapkákaz üreges formának köszönhetően, amikor a világítást meg kell tartani. Fémdarabokkal vannak kombinálva. De a nagy fém alkalmas falazásra és bármilyen más pillérre.
  • Kőbélés a tégla alapjával kombinálva, de harmonikusabban kővel fognak kinézni, például egy fehér márványoszlop kitölti képét egy ugyanolyan anyag ideális bevonatával.
  • Fa sapkák jól keveredik a tégla alapjával, de a kerítés vászonában fának kell lennie.
  • Ugyanez vonatkozik kovácsolt termékekaz ilyen kupakkal ellátott téglaoszlopoknak meg kell ismételniük a kovácsolás elemeit, ha nem a kerítésen belül, akkor legalább a kapu vagy a kapu díszítésében.

  A kupakok vásárlásakor a méret és a kompatibilitás mellett figyelni kell más kritériumokra is:

  • mindenekelőtt ellenőrizze a kísérő dokumentumokat, a minőségbizonyítványt, az áruk garanciális szolgáltatásait;
  • meg kell győződni arról, hogy a bevonat mérete megfelel a támogatásnak, különben meg kell keresni egy másik típusú sapkát, vagy meg kell rendelnie őket a gyártó méretétől függően;
  • ellenőrizni kell a sarkok szimmetriáját, az elemeket nem szabad ferdíteni;
  • a sapka alsó részét szorosnak tekintik, hibái tovább rontják a pillér megsemmisítését;
  • az eresz nyúlásainak elegendőnek kell lenniük ahhoz, hogy megvédjék a csapadéktól való támasztást;
  • A termékeket gondosan mérlegelni kell a karcolások, chipek, horpadás és egyéb hibák kiküszöbölése érdekében;
  • a csomagolás károsodása mindig gyanús;
  • Vásárlás előtt ellenőrizze az áru teljes felszerelését.

  A sapkák színe és kialakítása a kerítés stílusának vagy a tulajdonos ízének megfelelően történik.

  Hogyan készítsünk?

  Sok mesterember inkább saját magának tartja a sapkát. Erre a célra alkalmas anyagok.

  Fémből

  A házi horganyzott fémek közül leggyakrabban a választott. A lapok hajlító géppel működnek, az alak a sarkokhoz igazodik, a rögzítők szegecsekből készülnek. Az alábbiakban a mintázat rögzítésére óncsík kerül kialakításra egy szoknya. A termék színesen festett, összhangban a kerítéssel.

  Ha nem rendelkezik a konzervdoboz készségével, akkor jobb, ha a készítményt papíron végezzük. Ki ismeri a kovácsművességet, kovácsolt elemekkel díszítheti a sapkát.

  Lágy tetőből

  Amikor a tetőfedő munka befejeződött, ne dobja ki a puha csempe maradványait. Használható fedvények létrehozására a támogatási oszlopokon. Ebben a munkában a csempe mellett szögletre lesz szükségük, segítségükkel az épület tetőjéhez hasonlító sapkát képeznek. Ez a kerítés eleme támogatja az otthon kialakítását.

  Kültéri munkákhoz csempe

  Használhatja a homlok- vagy burkolóanyagot. Jó, ha a csempe egybeesik egy ház vagy telek egyéb építőelemeivel, például kövezett kerti ösvényekkel, vagy grillezővel rendelkezik. Lehet, hogy a tetőn, a kerítésen vagy a wicketen színes színű lesz.

  Az ilyen bevonatok laposak, könnyen rögzíthetők cement vagy csempe ragasztóval.

  A betonból

  A kívánt konfigurációjú formákat ón vagy profilozott lemezekből készítjük, amelyekkel a termékeket öntötték. A habarcs gyártásához cementet kevernek homokkal és lágyítószerekkel, az őrölt rostot pedig az erősség érdekében.Minden száraz összetevőt alaposan összekeverünk, majd vizet vezetünk be és keverjük össze. A kapott keveréket előkészített formákba öntjük, fedjük le celofánnal és hagyjuk teljesen megszáradni.

  A fa

  A kívánt alakzat fűrész és fűrészfűrész segítségével készül. A jól polírozott terméket gombaellenes szerekkel impregnálják, festékkel vagy lakkal bevonva.

  A fafaragás segítségével a mesterek fantasztikus eredményeket érnek el - sapkájuk csodálatos geometriai alakzatokat vagy szobrászati ​​képeket készít.

  Hogyan kell telepíteni?

  Ogolovniki készült különböző anyagokból, így a telepítés számukra nem lesz azonos.

  Beton és kerámia termékek telepítése:

  • a pillér felületét alaposan megtisztítják;
  • a megbízható tapadás érdekében primerrel, majd vízszigetelő anyaggal kell kezelni;
  • ragasztót vagy betonhabarcsot kell alkalmazni a felszínre;
  • telepítsen egy sapkát;
  • ellenőrizze a telepítést függőleges és vízszintes helyzetben;
  • rögzítse a varratot vízszigetelő vegyülettel;
  • hagyja megszáradni néhány napig.

     Fém sapkák szerelése:

     1. helyezzen jelöléseket a pólusra és fúrjon lyukakat a rögzítőkhöz;
     2. helyezze a kupak alsó részét a tartó ragasztott felületére, és csavarhúzóval rögzítse (ha a szerkezet külön van);
     3. a szoknyában a fej felső részét kell felszerelni.

     A kupakok a csapágyoszlopok fontos elemeit képezik, amelyek nélkül úgy tűnik, hogy a szerkezet befejezetlen, nincs vonzó megjelenése, és fokozatos megsemmisítésnek van kitéve.

     Hogyan készítsünk kupakot a téglaoszlopok saját kezével, lásd a következő videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba