Vysola kőművességen: miért keletkezik és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

 Vysola kőművességen: miért keletkezik és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A tégla házak komolyan és hosszú ideig buzgó tulajdonosok. A tégla környezetbarát és elég drága anyag, ezért azt akarom, hogy sok éven át tisztességes legyen. A gyönyörű téglafal felülete megpróbál nyitva maradni. Nagyon gyakran szabálytalan, fehéres színű foltok jelennek meg rajta. Ez az ún. Elrontják a homlokzat megjelenését, és egyfajta katalizátorként szolgálnak a téglák elpusztításához.

Hogyan kezeljük ezt a jelenséget, elemezzük a cikkben.

Mi az?

A házak építésének első évében a téglafalon fehér területeket lehet megfigyelni, mintha krétával szórnánk. Tehát a felesleges nedvesség hatása alatt és számos más oka a tégla felületén alkáli elemek. Nagyon csúnyanak tűnnek, így a homlokzat hanyagul néz ki. de küzdeniük kell nemcsak az épület külsejének javítására. Az a tény, hogy az egyszeri megjelenés után a virágzás folyamatosan növekszik, egyre nagyobb területet foglal el. Ezen kívül belépnek a téglába, hozzájárulva annak korai megsemmisítéséhez. ezért amikor a téglafalon a virágzást észleli, az ellenük folytatott küzdelemnek azonnal meg kell kezdődnieamíg a következmények visszafordíthatatlan folyamatokká válnak.

Leggyakrabban az alkáli lepedék előfordulása az SNiP által a főbb építési előírások megsértéséhez vezet. A kerámia téglákra gyakorolt ​​káros hatásokat a ház építésének helytelenül kiszámított jellemzői adják, amelyek még abban az esetben is feltárulnak. A technológiai zavar azonban nem az egyetlen probléma a téglaház tulajdonosai számára. A virágzat kialakulása hozzájárul a tégla szerkezetéhez, a terephez és az éghajlathoz, valamint számos egyéb tényezőt, amelyeket részletesebben tárgyalunk.

okai

Mielőtt elkezdené a bosszantó jelenséggel folytatott küzdelmet, érdemes tudni az okait. Ezek attól függnek, hogy milyen lépéseket kell tenni a fehér lepedék eltávolítására. A virágzás okait a személytől függetlenül és tevékenysége (különösen a tégla gyártási és megsemmisítési technológia megsértése) miatt osztják meg.

Az alábbi tényezők figyelembe veszik a homlokzatok alkáli lepedékének fő okait.

  • Az alacsony minőségű habarcs használata a magas alkáli-tartalmú falazatokhoz, kémiai adalékanyagokhoz és felesleges szennyeződésekhez a tégla romlásához vezet. Idővel nemcsak fehér lesz. A mélyebb rétegekben a mérlegek elkezdődnek, ami a mechanikai stressz hatására az anyag fokozatos megsemmisítéséhez vezet.
  • Építési munkák télen vagy esős időben, különösen különböző vízlepergető és fagyálló adalékok használatával, amelyek szintén hátrányosan befolyásolják a szerkezet minőségét.

Az is előfordul, hogy a virágzás az anyagnak az üzemben történő gyártási technológiájának be nem tartása miatt következik be. Például, ha egy speciális sütőben való szárítás helyett egyszerűen levegőt szárítottak. Az egyik vagy másik mennyiségben levő sók magában az alumínium-oxidban vannak, amely a tégla gyártás egyik fő összetevője. Túl alacsony a nyersanyagok minősége, a termelés zavara mellett, az első komoly nedvesítésen kívül a só eltávolítását eredményezi.

A falak külső felületén szürkésfehér virágzás gyakori és gyakori.Ez természetes kémiai és fizikai folyamatok miatt következik be. Alapvetően a vízben oldódó sók elpárolgása következik be, ami a felszínre jut. A nedvesség a tégla kapilláris felépítésében mozog, sóval lemosza a sót. Így a felszínre jutás helyén a víz elpárolog, és apró kristályok formájában keletkező szennyeződések felhalmozódnak a foltokban.

A vízben lévő nagy mennyiségű különböző szennyeződésekkel és káros anyagokkal rendelkező csapadék is károsíthatja a téglákat. Különösen gyakran ez olyan nagy ipari városokban fordul elő, ahol rossz a környezet.

Ha van egy gyár a jövő háza közelében, ügyeljen arra, hogy a téglát a homlokzaton jó állapotban megőrizze.

A legkevésbé ritka ok a téglák helytelen tárolási feltételei a hideg esős évszakban, védelem nélkül a földön. Emellett a talajból nedvesség is juthat, de ez csak az alapréteg rosszul kivitelezett vízszigetelésével lehetséges.

Eltávolítási módszerek

Ha a foltok megjelennek a falon, akkor saját kezekkel távolíthatod el őket. Ehhez használhatja a boltokban forgalmazott savak kész megoldásait, vagy megpróbálhatja eltávolítani a fehér virágokat népi jogorvoslatokkal. A kiváló minőségű tisztítás több szakaszban történik. Szükséges betartani a plakk helyes ártalmatlanításának technológiáját, majd nem tér vissza a falakhoz.

első a legnagyobb részecskék eltávolítása mechanikai hatással történik. Ehhez szükség van egy kemény kefével fém sörtékkel és sima vízzel, lehetőleg tiszta, szennyeződés nélkül. Ez a folyamat meglehetősen fáradságos és sok időt vesz igénybe. De kellő gondossággal a hatás azonnal észrevehetővé válik.

Ezután válasszon egy speciális szerszámot a virágzásból. A lúgokat a kész oldatokban lévő savak befolyásolják. A leghatékonyabb eszközök megtalálása érdekében célszerű megtalálni a helyek összetételét és kémiai jellegét. Mivel a legtöbb esetben ez nem lehetséges, mintavételezéssel ki kell választani egy módszert, hogy a lehető leghatékonyabban megszabaduljon a csúnya lepedéktől.

A teszteléshez az eltávolítót gyakran először a teszthelyen használják, majd várják az eredményt. Néha meg kell kísérleteznie, hogy kiválasszon egy szerszámot, ezért ne vásároljon egy nagy konténert, ha nincs bizalma a hatékonyságában. Személyi védőfelszereléssel kell dolgozni, mivel az alapok többsége meglehetősen erős savakat és felületaktív anyagokat tartalmaz.

Bizonyos esetekben megengedett a megoldás elkészítése otthon. Ehhez hígítson 20 gramm sósavat, pár evőkanál ecetet és 50 gramm mosószert 10 liter vízre (folyékony szappan vagy mosogatógép hab). Alkalmazza a készítmény általában ecsettel mesterséges sörtékkel vagy hengerrel. Ha a kezelendő felület nagy, használjon spray-palackot vagy hagyományos kerti permetezőt. A téglának tisztítószerrel jól telítettnek kell lennie..

Ha kész eszközt választ, akkor szigorúan kövesse a hozzá csatolt utasításokat. A téglafal tisztításához szükséges idő általában a csomagoláson van. A munkát kesztyű, szemüveg és néha légzőkészülék alkalmazásával végezzük, mivel az ilyen termékben különböző koncentrációjú savak vannak.

Miután a téglát kiürítették az elhomályosodás nyomaiból, azt le kell öblíteni. Egy kis felület manuálisan is kidolgozható.

A nagy területeket vízzel mossuk egy hagyományos öntözőcsőből, vagy használjunk egy mini autómosót.

Ilyen módon mossuk a felületnek jól kell száradnia. Ehhez akár másfél nap is eltarthat.. Ezután, hogy az ilyen problémákat örökre eltávolítsuk a szoba falaiból, egy speciális, gyakran akril komponenseken alapuló vegyülettel borítják őket. Egy ilyen eszköz egyszerűen megakadályozza a vizet, megakadályozva, hogy behatoljon a tégla pórusaiba.Ezen túlmenően az impregnálás továbbá védi a falazatot a szennyeződéstől és a portól, ami egyszerűen nem tud rávenni. A felület mindig tisztanak és fényesnek tűnik, ami nagyon vonzónak tűnik.

Az egyszerű eszközöktől, amelyek mindig kéznél vannak, olcsó áron ajánlhatunk, fehér virágot hozni egy kis területről. Tisztítja a szokásos tejsav-alkoholt. A folyadék standard üvegét 10-12 liter tiszta vízzel hígítjuk. Kívánt esetben a koncentráció kissé növelhető, ha kisebb mennyiségű vizet veszünk. A terméket finom permetezéssel spray-vel kell felhordani.

Néha, még az összes tisztítási intézkedés megfelelő elvégzésével is, a plakk ismét megjelenik. A lényeg itt nem a rossz minőségű feldolgozás, hanem maga az anyag szerkezete. Bármely tégla és habarcs alkáli vegyületeket tartalmaz, amelyek lehetetlenek és nem kell teljesen eltávolítani őket. A szerves építőanyagok sajátossága éppen az ilyen elemek összetételébe való beépítésében rejlik. A külső kezelés csak egy ideig lemosja a virágzást. Ha egy idő után nagy mennyiségű nedvesség kerül a falazatba, a kezelést újra kell elvégezni.

A folyamatban lévő tisztítási intézkedések megismétlődésének elkerülése érdekében a jelentős időjárásnak kitett vagy vízbe jutó felületet meg kell védeni a nedvességtől. Ezzel párhuzamosan a gőzáteresztő képességre vonatkozó követelmények is érvényesek.

Megelőzési tippek

Sokkal könnyebb megakadályozni a virágzás megjelenését, mint harcolni velük. Elvégre elég gyorsan keletkeznek, és növelik lokalizációjukat. Az eltávolításukkal kapcsolatos munka sok időt, erőfeszítést és pénzt igényelhet. Emellett nincs garancia arra, hogy a tisztítás után a fehér foltok nem jelennek meg újra. Ezért előre meghatározzuk azokat a lehetséges tényezőket, amelyek elronthatják a téglafalat.

  • Jobb, ha az évek során számos vásárlót vásárol egy téglát a bevált gyártótól.. Mentse el az anyagot csak nem éri meg. Ugyanakkor nagyon nehéz megkülönböztetni a magas minőségű anyagokat az építésektől a technológiai jogsértésekkel szerzett anyagtól egyszerűen megjelenéskor. A jó beszállító keresésekor a vélemények és ajánlások segítenek.
  • Az építéshez a lehető legvastagabb hígítást kell végezni. és csak száraz időben hajtsa végre az építési munkákat. Ajánlatos csak az év meleg felében építeni.
  • Ha lehetséges, a falazóhabarcshoz nem adható hozzá különleges adalék.. A keverék maga a legjobb, ha tiszta vízzel és kiváló minőségű durva homokkal hígítjuk.
  • Ha szükséges a munka felfüggesztése, az épület befejezetlen részeit fóliával kell fedni.. Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb tegye őket a tető alá, hogy a légköri nedvesség és a csapadék ne kerüljön az anyagba, és ne táplálja.

A fektetést a lehető legrövidebb időn belül kell megtenni, a homlokzatban nem maradhat habarcs. Ha tégla szennyeződés történik, tisztítsa meg a lehető leghamarabb. Ezután egy speciális hidrofób anyagot alkalmaznak, amely képes visszatartani az ásványi felületek nedvességét a falazat felületére, jól áztatva a téglát.

  • Óvatosan meg kell terveznie a vízelvezető rendszert, az esővíz-elvezető rendszereket és a speciális fészereket. annak elkerülése érdekében, hogy a homlokzat felesleges vizet csapjon le. Ily módon az esővíz kevesebb lesz a téglákon.
  • A megoldás jobb, ha nem vékony vagy vékony. Gyakran a régi téglát használják vízben. Jobb, ha ezt nem teszik meg, hanem a régi cement vagy keverék maradványait mechanikus hatással távolítják el.
  • A meszes anyagokat helyettesítő speciális adalékokat adnak a munkaoldathoz. és adjuk a kötőanyagnak nagyobb plaszticitást, hogy megakadályozzuk a só képződésének természetes folyamatát a falazatban és az azt követő felszíni felszabadulást.Ez egy fontos megelőző intézkedés, mivel egy kényelmes és legpontosabb alkalmazás minden téglához a legmegfelelőbb és egyenletesebb terhelést eredményezi. Korábban a tojássárgáját erre a célra használták. A modern ipar kulcsrakész megoldásokat kínál. Ezek mikroszálas formázók, amelyek alapvetően olajszármazékokat, zsírsavat vagy szilikonvegyületeket tartalmaznak.

A virágzás kialakulása gyakran természetes és elkerülhetetlen folyamat. A megjelenését nem mindig lehet szabályozni. De amennyire csak lehetséges, meg kell teremteni a megfelelő fektetési technológiához való alkalmazkodás feltételeit, majd sok problémát el lehet kerülni.

Hogyan távolítsuk el a virágzást, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba