Téglafektetési technológia és módszerek

 Téglafektetési technológia és módszerek

A klasszikus technológiák az emberi tevékenység minden területén rendelkezésre állnak. A műfaj építésében a műfaj téglafalnak tekinthető. Az ókori idők óta létezik. A világ számos évszázados, sült tégla épületeit megőrizte, ezért a modern építőanyagok változatossága ellenére a tégla termékeket továbbra is igénylik.

Az egyes építési típusok esetében a téglafektetés technikája és módszerei eltérőek, és az eredmény egy - szép és tartós szerkezet.

Tégla kiválasztása

A téglát mint gazdag történelemű építőanyagot ismételten javították. Megváltozott a habarcs összetétele, amelyből a falazatra alkalmas tömböket kapjuk, a szín és a méret megváltozott.

Ezek a változások természetesen azzal a ténnyel jártak, hogy az építőipari piacon mintegy tucat különböző műszaki jellemzőkkel rendelkező téglafajta jelent meg.

A tégla típusai öt kritérium szerint vannak besorolva: anyag, cél, gyártási módszer és öntés, töltés, méret.

Gyártási anyag

Kerámia (vörös) tégla kiváló minőségű agyagból készül. Nincsenek szennyeződések és szulfátok, amelyek csökkentik a termék szilárdságát.

A kerámia téglák alapanyagait öntötték, majd tüzelik és hűtik. Az égetés magas hőmérsékleten történik - 800-1000 fok. A hőmérséklet-szabályozásnak való megfelelés fontos, ellenkező esetben a termék nem éghető vagy égett. Mindkét esetben kiderül, hogy másodlagos - a lakásépítésnél már nem megfelelő.

A házasság meghatározása egyszerű: egy égetlen tégla halvány színű, és az égett egy sötétbarna.

Kiváló minőségű kerámia tégla matt, vöröses, porózus a szünetben. Egy kis ütés a felszínre, ez megkülönböztető hangot ad.

A vörös tégla tartós, nem morzsolódik, drága, kényelmes alakja és súlya az építéshez. Az anyag minuszairól - alacsony hőállóság és nedvesség felhalmozódásának képessége a porózus szerkezetben. Télen a nedvesség lefagy, ami mikrokockákat okozhat a tégla belsejében. Ez lerövidíti a tégla termék élettartamát.

Különböző épületek épülnek kerámia téglából, de nem nevezhető egyetemesnek. Egy házat ki lehet csinálni belőle, de kandallóhoz vagy tűzhelyhez szüksége lesz egy másik építőanyagra - tűzálló (tűzálló) téglára. 4 típusból áll:

 • kvarc (kvarchomokból és agyagból);
 • alumínium-oxid;
 • mész-magnéziummész;
 • szén.
kvarc
timsós
Lime-magnéziummész
széntartalmú

  Az első két típus olcsó és minden építési piacon értékesíthető. Ezeket kemencék építésére használják. A tűzálló tégla a fémelemekhez és a nyílt lánghoz csatlakozhat, ha a fűtés hőmérséklete nem haladja meg a 1300 fokot.

  A második két típusú tűzálló tégla építőanyagok ipari kemencékhez. Eladáskor megtalálhatók, de többször is drágábbak lesznek.

  A szilikát (fehér) tégla tisztított kvarchomokból, szennyeződések nélküli mészből, vízből készül. A homok részesedése a legnagyobb - 80–90%.

  A szilikát téglákat nagy nyomás alatt öntjük, majd szárazra küldjük. Magas hőmérsékleten nem hőkezelnek, ezért kevésbé tartósak, mint a kerámia.Hőálló tulajdonságaik is alacsonyak, de hangszigetelésük magas.

  Ilyen technikai jellemzőkkel a fehér téglát nem használják az alapozó és a tartószerkezetek építéséhez - ez a partíciók és a belső falak építésére kerül a szobában.

  A szilikát tégla nem lehet fehér, ha színező pigmenteket adnak a készítményhez. Ezek nem befolyásolják a termék minőségét, és „megragadják” a mészet és a homokot.

  A hiper préselt téglát szitákból (meszes, márvány, dolomit, héj rock) és kiváló minőségű portlandcementből formázzák. A nyersanyag kis mennyisége víz, amely a viszkozitást biztosítja a cementhez és kötőanyaggá teszi.

  A műanyag nyersanyagokat speciális formában préselik, és a kész téglát falburkolatokhoz használják.

  A hiperpresszált tégla színe a szűrés típusától függ. Sárga, narancs, szürke, rózsaszín, piros, tejszerű lehet.

  A klinker tégla tűzálló agyagból készül. Tiszta, műanyag, gondosan kiválasztott alapanyagok hőkezelésnek vetik alá. A hőmérséklet olyan magas, hogy az agyag homogén masszává olvad.

  A klinker tégla a legtartósabb, sűrűbb, nedvességálló. Nem fagyasztható be, ezért ellenáll az alacsony hőmérsékletnek.

  A késztermék sima, egyenletes, színben változó, ezért az építésnél univerzálisnak tekinthető, kivéve a kemencék építését.

  A rendeltetési helyre

  Három alkalmazási terület és három típusú tégla van: az épület, az arc, a tűzálló.

  Az építési (közönséges) tégla a GOST-nak felel meg és alkalmas külső és belső munkákhoz. Ebből lehet építeni lakóépületek, de szigetelés nélkül a falakon a szoba lesz hideg. Megbízható hőszigetelést igényel a belső és a befejező munkákon kívül, mert a szokásos téglának külső hibái vannak. A durva felület és a chipek természetesek. Nem befolyásolják a műszaki jellemzőket, de a falak megjelenése nem reprezentatív.

  A téglákat gyakran arcnak vagy homlokzatnak is nevezik. Ez a fajta építőanyag segít elfedni a hagyományos tégla kozmetikai hibáit. Sima, sima, színes.

  Az arcok különböző anyagok lehetnek: kerámia, szilikát, hiperpresszált.

  Választása a tartózkodási régiótól függ: a nedves éghajlatban a kerámia felület hosszabb ideig tart, és a száraz és meleg területeken hatékonyabb a szilikát használata.

  kerámiai
  szilikát
  A Hyper megnyomása

  Az anyag kétféle.

  • Textúra. Az ilyen tégla formában nem különbözik a tipikustól, de megkönnyebbülési mintázattal rendelkezik. A perem lehet sima vagy "rongyos". Elsősorban gyönyörű kerítések, befejező épületek építésére használják. A texturált tégla sima.
  • Gondoltam. Ez egy atipikus profilú tégla. Ez megkönnyíti a komplex elemekkel való munkát, beleértve az ablakokat, íveket, ablakpárkányokat, lekerekített sarkokat, kerítéseket, bonyolult alakzatokat. A kezdőknek nem könnyű az ilyen anyagokkal dolgozni, de segítségükkel összetett épületek homlokzatai jönnek létre.
  számla
  alakú

   A színezőanyagok sokszínűek: a tejfehértől a szinte feketeig.

   A Chamotte tégla tűzhelyek, kandallók, grillezők építésére szolgál az utcán. A helyiségben található kályhák és kandallók köré is vágják a "kötényt" (egy biztonságos terület, amely védi a padlót a gyújtástól). Ez ellenáll az ismételt fűtésnek, a tűzzel és a szénnel való érintkezésnek, ugyanakkor alacsony hővezető képességgel rendelkezik. Az ilyen tulajdonságok sűrűséggel és hőálló héjjal rendelkeznek.

   A chamotte tégla egy tipikus forma, és kitalált (például ék alakú).

   példaszerű
   alakú

   Formázás útján

   Műszaki jellemzői a tégla kialakításának módjától függenek. A modern gyártók három formázási technológiát használnak.

   1. Műanyag. Ezzel a technológiával műanyag nedves nyersanyagokat használnak, amelyekből a téglát több szakaszban állítják elő. A késztermék tartós, nagy nedvességállósággal bír, de az élek egyenetlenek lehetnek.
   2. Félszáraz. Ehhez a módszerhez megfelelő minőségű minőségű alapanyagok állnak rendelkezésre. Kevesebb feldolgozási lépcsőn megy keresztül, és gyorsabbá válik az építőanyag készítése. A nyersanyagok hőkezelése miatt a minőség nem rosszabb, mint a műanyag öntésnél. A tégla szélei egyenletesek és a szín egyenletes, ezért gyakran alkalmazzák a burkolóanyag gyártásához használt módszert.
   3. Utasítás. A kézzel készített téglák az elit anyagokhoz tartoznak. Bár a folyamat nem teljesen a kézi munka alapján történik (egyes folyamatok automatizáltak az áruk csökkentése érdekében), a késztermék egyedülálló műszaki és esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ilyen tégla jellegzetes durva textúrája miatt "antik" vagy "öreg". A régi épületek burkolására és felújítására szolgál.

   A színtartomány a legkülönbözőbb.

   műanyag
   Félszáraz
   manuálisan

   A töltelék jellege

   Két típus létezik: testes és üreges.

   A szilárd tégláknak csak természetes üregei vannak (pórusok). A termék össztömegére vonatkoztatva ezek aránya nem haladja meg a 15% -ot a közönséges anyag esetében, és nem több, mint 5% -át a szembesülő anyag esetében.

   A csapágyszerkezetek csak szilárd téglából épülnek fel.

   4–8 kamra van egy üreges téglában, százalékban kifejezve - ezek a teljes tömeg 25–45% -a. A hőszigeteléshez és a hangszigeteléshez kamerák szükségesek, így az anyagot a válaszfalak és a falak építésére használják. Az üreges tégla nem alkalmas tartószerkezetek és kemencék építésére.

   Teljes test
   üreges

   Méret szerint

   A tégla mérete szintén fontos jellemző. Segítségével helyesen kiszámíthatjuk a fektetési lépést és az építőanyag mennyiségét.

   Az orosz GOST három szabványos méretet kínál:

   • 25 cm hosszú, 12 cm szélességű és 6,5 cm magas;
   • 25 cm - hosszú, 12 cm - szélességben, 8,8 cm - magasságban;
   • 25 cm - hosszú, 12 cm - szélességben, 13,8 cm - magasságban.

   Minden tekintetben legfeljebb 4 mm-es eltérések megengedettek.

   Az európai dimenziók változatosabbak.

   A tégla méretétől függetlenül 3 arc van: ágy, piszkos és kanál rész.

   Az ágy a termék legnagyobb munkaterülete. Egy téglát sorakoznak rajta.

   A kanál részét hosszirányú oldalfelületnek nevezik. Ez munkacsoportként is szolgálhat, de ritkábban.

   Érintse meg a - a termék legkisebb területét.

   Ezeket a kifejezéseket emlékeztetni kell arra, hogy a kezdeti mesterek óráiban navigálhassanak.

   Ezen paraméterek mellett figyelembe kell venni a tégla, az erő, az időjárási viszonyokkal szembeni ellenállást. A nagyméretű építés előtt ajánlatos hasonló szerkezeteket vizsgálni különböző anyagokból, becsülni a termékek élettartamát és működési állapotát.

   Szükséges eszközök

   A téglaépítés segédeszközök nélkül nem lehetséges. Két kategóriába sorolhatók: mérés és munka.

   Ellenőrzési eszközökre van szükség a simítás és a simítás érdekében.

   • Zuhannak. Strukturálisan egyszerű, de fontos dolog a falazat függőleges felületeinek vezérlésére: falak, falak, oszlopok, sarkok. A vödör úgy néz ki, mint egy tartós csipke, melynek egyik vége süllyed. A süllyedő súlya kis (200–400 g) lehet ahhoz, hogy az egyik padló szintjén a függőlegességet szabályozzuk.

   A korrektség mérése több emeleti magasságban nagyobb súlyt igényel - 500-1000 gramm.

   • Szint. Alumínium szerszám, amely segédelemként szolgál a falazat függőleges és vízszintes vonalainak ellenőrzésére. A szabályozó testen egy lombik van, amely nem fagyasztó folyadékkal és légbuborékokkal rendelkezik. A vízszintes és függőleges helyzetet a buborék középső pozícióból történő eltolásával ellenőrizzük.
   nehezék
   szint
   • Prichalku. Ez egy vastag szál vagy sodrott csipke, amelynek vastagsága 1-3 mm.A rakpart a gerendák szögei között meghúzódik úgy, hogy a falazatok sorai a vízszintes vonal mentén is legyenek. Ugyanolyan vastagságot biztosít a habarcs-csatlakozónak és egy tiszta vízszintes. Nem elegendő, ha egy kikötőhely kikötésre kerül - önállóan szükséges terhelésre van szükség, hogy a szál feszüljön és a köröm 3-4 mm vastag legyen. A papírba csomagolt tégla fele és egy fogantyúval ellátott táska alkalmasak a terhelésre (a kikötési végek lekötésére). A köröm a téglák közötti rögzítéshez szükséges.
   • Szabály. Ez a szerszám úgy néz ki, mint egy simító, melynek hossza kb. 100 cm, vagy egy alumínium sín 150 cm hosszú. A lehető legegyszerűbbnek kell lennie.
   prichalku
   szabály
   • Poryadovkoy. Ez egy tipikus tégla és egy 1,2 cm vastag szabványos hegesztéssel ellátott fadarab, melyet a személyzet minden 77 és 100 mm távolságban alkalmaz (a tégla vastagsága és a hegesztés vastagsága). Segítségével jelölje meg a sorokat, az ablak- és ajtónyílásokat, a padlót és a szöget.
   • A bár. Különböző formájú kiegészítő fémprofil. Vékony, rozsdamentes fémből készül, és egyenletes sarkokhoz és nyílásokhoz is hozzájárul. A sáv a falazatban marad, ellentétben a kikötéssel, amely sorról sorra felfelé mozog.
   poryadovkoy
   bár

   A munkaeszközök az alapozáshoz szükséges alap.

   • Simítóval. Ez egy kis spatula, fából készült fogantyúval és polírozott acél munkafelülettel. Az acél rész változatos formájú és méretű (csepp alakú, háromszög alakú, téglalap alakú). Általában széles alapja és szűkítő csúcsa van. A simításhoz szükséges a simítás a varratokon. Segítségével a függőleges varratok kitöltése és a felesleges oldat levágása.
   • Habarcs lapát. A műszer neve már tájékoztatást ad a funkcióiról - keverje össze az oldatot a tartályban, és táplálja a varrásba.
   • Fancy. Ez a kis szerszám szükséges ahhoz, hogy bizonyos formát adjon a varrásnak. A csatlakozás konvex és konkáv lehet a kiálló és „süllyesztett” varratok számára.

   A szélességet a tégla vastagságának és a habarcsréteg vastagságának megfelelően választjuk ki.

   kőműveskanál
   Habarcs lapát
   képzelet
   • Kalapácscsákány. Ez egy kalapács egy hegyes véggel az egyik oldalon és egy lapos része a másik oldalon. Ezzel szükség esetén a tégla részekre oszlik.
   • Shvabrovka. Szerszám fém fogantyúval és négyszögletes gumilemezzel az alaplapon. A gumi elrendezés vízszintes. A szellőztetőcsatornák belsejében található varratok simításához és feltöltéséhez szükséges a moping. Eltávolítja a túlzott oldatot a szellőzőcsatornákról.
   Pick kalapács
   Shvabrovka

   A szerszámok két fő kategóriáján kívül további segédeszközökre van szükség: habarcs és víz tartályai, cement és homok, kesztyűk, biztonsági készlet a magasságra való munkavégzéshez.

   A folyamat alapelvei

   A tégla építésének technikája az a lényeges pont, amelyet közösnek tartanak minden objektum építésében. A folyamat finomságai eltérőek lehetnek, ha egy vagy másik módszert választanak, de az alapvető technikák elsajátításához szükséges.

   Először is fontos meghatározni az alapozás típusát és a falazat szélességét. A magasságot egy speciális táblázat határozza meg, amely információkat tartalmaz a tégla vastagságáról, a habarcs megfelelő vastagságáról és a négyzetméterenkénti blokkok számáról.

   Az alapítvány szükséges minden nehéz építéshez. A nem lakóépületek egy emeletén elegendő oszlopalap. A megbízható ház jobb, ha szalagra vagy szilárd alapra szerelhető. A téglát nehéz anyagnak tekintik, ezért szilárd alapra van szüksége. Minél magasabb a ház emelete, annál erősebb az alap.

   oszlopos
   szalag
   szilárd

   Az épület hőszigetelése és hangszigetelő tulajdonságai, valamint tűzálló tulajdonságai a falazat vastagságától függenek.

   A falazat vastagsága 5.

   • Fél téglában A vastagság megegyezik az ágy szélességével - 12 cm, amely nem lakossági egyszintes épületekre alkalmas.
   • Egy tégla. A fal vastagsága megegyezik az ágy hosszúságával - 24-25 cm, elég egy egyszintes otthon hőszigeteléssel.
   • Egy és fél tégla. A szerkezet vastagsága két tömböt alkot. Ez 36–37 cm. Az ilyen falazat megbízható lesz egyemeletes és félemeletes épületek számára.
   • Két tégla. Ez az opció két ágy hossza - 48–50 cm. A két emeletes házat szilárd alapokra építheti. Egy ilyen épület teljes súlya és költsége meglehetősen magas.
   • Két és fél tégla. A fal vastagsága 60–62 cm, ritkán használják többszintes lakóépületekben. A nagy súly mellett az ilyen épület beruházásokat is igényel a fűtési rendszerben.

   A téglafalak télen melegítése nem könnyű.

   Miután meghatároztuk az építőanyag szükséges szélességét és típusát, megkezdhetjük az alapítvány építését és a téglát. A folyamat során követnie kell a szabályokat.

   • A vízszintes és függőleges vonalak vezérléséhez használjon berendezéseket, hogy a falazat lapos legyen. A legfontosabb szakasz az első sor helyes elhelyezése.
   • Először építsen sarkokat, majd a fal középső részét. A sarkok tereptárgyakként szolgálnak még vízszintes sorok elhelyezéséhez.
   • A falazat iránya balról jobbra van.
   • A blokkokat a habarcsra úgy helyezik el, hogy a vízszintes sorokban a felső tégla a két alsó téglán nyugszik. A támogatási terület nem kevesebb, mint a két alsó blokk egynegyede.
   • A megoldást a vízszintes és függőleges varratokra helyezik. Ez megvédi a téglát a repedésektől.
    • Szükséges elemek falazása. Garantálja a tartósságot és a szennyeződés elleni védelmet.
    • A további erősítéshez az építőanyagot használják.
    • A falazat és az alapítvány között vízszigetelésre volt szükség (tetőfedő anyag vagy habarcs).
    • Ha azt tervezi, hogy vakolatot készít a falon, az ízületeket nem kell teljesen kitölteni. Tehát jobb gipsz.
    • A téglákat és a téglákat ugyanazok a szabályok határozzák meg.

    Keverési technológia

    A megoldás összetétele és következetessége a tégla kialakításától és műszaki jellemzőitől függ. Négyféle falazóhabarcsot használnak: cement, mész, cement-agyag, cement-mész.

    A cementhabarcs sokan ismerik a padló töltőanyagot. A falazat közbenső rétegeként megőrizte az esztrich néhány tulajdonságát: hideg, tartós és inaktív.

    Cement, homok és víz oldat elkészítése. A cementtől függően az összetétel aránya változó: a homok egy-hat részéből a középső frakció homokának egy-hat része van.

    Minőségi megoldás érdekében először alaposan keverjük össze a készítmény száraz összetevőit, majd fokozatosan vízbe öntjük. A vastag tömeget egyenletesen összekeverjük. Az oldat nem lehet túl sűrű vagy túl folyékony.

    A cement-homokhabarcs falazatban használható, de ez a lehetőség nem a legjobb. Cement - ülő anyag.

    A varrás túl merev és kevésbé ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak, ezért a cementkötésre való felgyorsulás gyorsabb.

    A mészhabarcsokat a legmelegebb, de alacsonyabb szilárdságúnak tekintik a cementhez. Alacsony szilárdságuk miatt egyszintes épületek, beltéri épületekben használatosak.

    Ahhoz, hogy az oldatot saját kezűleg készítsük el, mész "tésztát" vagy kenőcsöt kell használni. A mész 1: 2 és 1: 5 közötti arányban keveredik a homokkal.

    Kezdőknek kész keverékek vannak. Csak a vizet kell hozzáadniuk a csomagoláson található utasítások követésével - csak hogyan kell feloldani a tapéta ragasztót.

    A mészcement habarcs (homok, cement és mész) minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik a megbízható eredmény érdekében: univerzális minden típusú téglához, mérsékelten műanyag, könnyen felhordható, jól tapad a munkadarab felületéhez.

    Lime-cement habarcsot készítünk mésztejjel (vízzel hígított mész). Ezután a homokot cementrel keverik.A keveréket folyékony összhangba hozzuk a mész "tej" -el és keverjük össze.

    Ez a típusú habarcs univerzális minden típusú téglaépülethez.

    Van is egy olyan fajta, mint a cement-agyag habarcs. Az agyag és a cement aránya a száraz keverékben 1: 1. Ezután az oldatot homogén tömegre gyúrjuk. Fő különbsége és méltósága az alacsony hőmérsékleten történő gyors beállítás. Ráadásul nem fél a nedvességtől.

    Az anyag és a megoldás típusától függetlenül általános elvek vannak a vele való munkavégzéshez. Tehát például egy tégla felülete van. Minél porózusabb, annál több nedvesség fog felszívódni a téglába, amikor megkeményedik. A fektetés gyorsan kikeményedik, a varratok erősek. Ezt figyelembe kell venni a keverék elkészítésekor.

    Az oldat rétegződésének elkerülése érdekében azt rendszeresen keverni kell.

    Nincs szükség arra, hogy a megoldást a teljes tárgyra hígítsuk: gyorsan megszilárdul. Jobb, ha a keveréket adagokban készítjük, kis területeken dolgozva.

    A kötszerek öltéseinek részletei

    Kezdőknek az "öltés" és a "ligálás" szó kérdéseket vet fel. Valójában könnyű megérteni ezt a témát. A kötszerek építésének ötlete már a falazat egyik alapelvében tükröződik: a fal erős legyen, minden felső téglának legalább két téglának kell lennie az alsó sorban. Néha ezt a technikát „hackelésnek” nevezik, vagyis a függőleges varrásnak egy zigzagot kell képeznie, nem pedig egyenes vonalat.

    A modern építésnek nem csak egy, hanem három módja van: a lánc, a háromsoros és a többsoros.

    A lánc ligálás (más néven egysoros) a kanál és a csipet sorok rendes váltakozása, vagyis az egyik sor a kanál oldallal (hosszú) van lefektetve, és a mellső sor felépül rajta (rövid oldal).

    Ajánlások a láncoláshoz:

    • az első sor, ahonnan a tojásrakás megkezdődik, és az utolsó, befejező, meg kell ütni;
    • a kanál sorban lévő téglák legalább két alacsonyabb téglában maradnak, a hosszanti sorok (függőlegesen) nem képezhetnek egyenes vonalat;
    • a szomszédos sorok hosszanti varrásait egy tégla (egymáshoz viszonyítva) és a keresztirányú varratokkal egy negyedével mozgatják.

    A lánc ligálás a legtartósabb és legmegbízhatóbb, ugyanakkor a leginkább energiaigényes és drága. A munka során sok hiányos darabot kell készítenie. Némelyikük házasság lesz a tégla kalapács elsajátításában.

    A sorrend szerint háromsoros öltözködés történik, ahol minden negyedik sor tychkovy. Egyszerűen végzik el: az első sor egy tychkovy, aztán három kanál, ismét egy tychkovy és így tovább. Bezárja a tychkovy számot. A felső sorban a téglának továbbra is támogatnia kell a két pontot.

    A falakkal, oszlopos alapokkal, a szobán belüli oszlopokkal való munka során elengedhetetlen a háromsoros ligálás.

    A többsoros lekötés a falazat elve alapján egy háromsoros béléshez hasonlít, de azzal a különbséggel, hogy a tychkovy sorozat nem jelenik meg 3 után, hanem 5-6 sor sor után. Ugyanakkor kis mennyiségű hiányos tégla levelei, és a design a lehető legmegbízhatóbb.

    Többsoros összeköttetésre van szükség, ahol fontos a helyiség jó hőszigetelése. De a falakra és az oszlopokra nem alkalmas.

    A kötés vastagsága, valamint a falazat vastagsága ½ és 2,5 tégla között változik.

    Népszerű falazási módszerek

    A módszer szerint a tojásrakás egyidejűleg megérti a tégla sorrendben történő elhelyezkedésének módját, a tervezési jellemzőket (üregekkel, megerősítéssel, üreg nélkül) és dekoratív tulajdonságokkal.

    A téglákat háromféleképpen lehet elhelyezni: préseléssel, befecskendezéssel és beinjektálással.

    Vprizhim

    • Készítsen mérsékelten vastag oldatot (úgy, hogy kényelmes legyen a simító simítása). Megfelelő cement.
    • A habarcsot az első tégla alá terjeszti, a felépített szerkezet elejétől 1-1,5 cm-re.
    • Állítsa be az első téglát az ágyra, szorosan nyomja az alapra.
    • Gyűjtsük össze a felesleges habarcsot egy simítóval, és nyomjuk meg a laza perem széléhez.

    A következő tégla csatlakozik ehhez a helyhez.

    • Tartsa a simítóval a fémrészét az előző téglából, tartsa az új blokkot a bal kezével, és helyezze az első mellé.
    • Gyorsan húzza ki a simítót. Az oldatnak meg kell maradnia a két furat között.
    • Ugyanígy helyezze el az egész vízszintes sort, és 3-5 tömbenként vegye le a felesleges oldatot.

    Az eredmény egy sima és tartós téglafal. Időnként ellenőrizni kell a függőleges és vízszintes falakat az épület szintjén, vagy rögzíteni kell.

    A kezdőknek ez a módszer nehéznek tűnhet, mert sok szükségtelen ismétlődő mozgást igényel.

    Vprisyk

    • Készítsünk műanyag oldatot. Például mész-cement.
    • Az oldatot simítsa meg simítóval, lépjen vissza az elülső oldal széléről 20–30 mm.
    • Telepítse az első sor téglát. Egy páros sor esetén jobb a sarkok építésével kezdeni.
    • Vegyük a második téglát, rögzítsük egy kis szögben a varráshoz.
    • Távolítsuk el a felesleges habarcs simítóját, amely az első tégla alól kinyúlik, tegye a földre, simítsa ki. A téglákat a műanyag habarccsal a műanyag habarcsba helyezik. A felesleges megoldás kitölti a rések közötti rést.
    • Ugyanígy helyezze el az egész sort.

    A sprinkler elhelyezése gyorsabb és könnyebb a kezdő varázsló számára. A tégla fektetése az ágyon és a szélén (kanál rész) lehet.

    Injektálható oldallapítással

    A technológia nevében azonos módon különbözik csak abban az esetben, ha a fal elülső részéből 2 cm-nél nagyobb távolságra kell visszavonulnia, és az oldatot 3–5 tégla után nem vágjuk le, hanem minden egyes elem után. Tehát a fektetés pontosabb.

    A falazat kialakításában háromféle népszerű.

    • Könnyű. A falak alatt a szigetelőanyag alatti üregekkel készült falazat. Kis épületek építésére használják.
    • Megerősített. Kőműves acélháló, amely növeli a szerkezet megbízhatóságát. Valójában szeizmikusan aktív régiókban és egy működő téglafalú anyaggal.
    • Klasszikus. Használjon falazatot egy adott típusú öntettel.

    Klasszikus módon épülnek a házak falai, pincék, gazebók és háztartási épületek.

    Dekoratív fektetés

    • díszítő - ez egy minta kialakulása különböző színű téglák (pl. gipsz és piros) segítségével. Közös minták: holland fektetés, kereszt, kaotikus, flamand, kanál eltolással.
    • bajor - német technológia, amelynek lényege az azonos paletta különböző árnyalatú téglák használata. Hiányzik a színek váltakozásának mintája.
    • front - A homlokzatra nézve féltégla díszítőelemekkel. Gyakran láthat egy gyönyörű arcú anyagot az egyedi elemek (alap, eresz, lejtő) díszítő lemezek kiválasztásával.
    • csipkekötés - téglafaragás megkönnyebbüléssel. A sima fal hátterében kiálló részek vannak. Továbbá, az áttört falazat azt jelenti, hogy a közeli téglák köpenyei között hézag van, mintha a fal „téglából” szövött volna.
    díszítő
    bajor
    front
    csipkekötés

    A munkavégzés biztonsága

    A tégla szerkezetek túlnyomórészt a lakóépületek. És a fal felépítése, még a kis emeletes épület is magasságban működik. Biztonsági okokból nem ajánlott fektetni a falra, miközben a falra áll. A munkához speciális platformokra van szükség, amelyek a felépített fal szintje alatt vannak.

    Két szintes magasságban a szükséges munkák átfedik egymást.

    A munka megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizte a szerszámokat. A fogantyúknak mentesnek kell lenniük a rovaroktól és a hibától, szilárdan és helyesen kell elhelyezniük. Kesztyű vagy kesztyű ajánlott, hogy megvédje a kezét a sérülésektől. A munkaeszközöknek meg kell felelniük az időjárási viszonyoknak.

    Tippek a kezdő mester számára

     A szakértelem minden vállalkozásban képzést igényel. A kezdők számára gyakori hiba az, hogy először teljes körű építési munkát végezzen. Az ideális eredmény a gyakorlat nélkül érhető el az egységek által, ezért a kőművesek kezdetének legfontosabb tanácsai az egyszerű tárgyak és a rendelkezésre álló anyagok kiképzése.

     Ebből a célból tökéletes, olcsó tégla, simító és sima csempe ragasztó. A megoldással ellentétben, lassabban ragad. A ragasztón lévő téglák építése gyorsan szétszerelhető és ismétlődő munka a hibákon, amíg meg nem értjük, hogyan lehet a téglákat megfelelően vagy más módon elhelyezni.

     Megtanulhatja, hogyan készíthet kiváló minőségű falazatot, például egy virágágyat építve a kertben, vagy egy oszlopalapozót a pavilon számára, majd kezdje meg egy új nyári ház építését a téglából.

     A téglafalú kőművesek hibáiról szóló információkért lásd a következő videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba