Bajor téglafal: jellemzők és ajánlások a megvalósításhoz

 Bajor téglafal: jellemzők és ajánlások a megvalósításhoz

A téglafektetésnek számos lehetősége van. Az egyik legvonzóbb bajor fészkelő. Megvan a saját jellemzői, amelyek fontosak az önmegvalósítás során. Ma részletesen meg fogjuk vizsgálni, hogy ez a módszer milyen módon és milyen módon működik megfelelően.

Mi az?

Az esztétikai bajor falazat önálló építésének megkezdése előtt részletesen kell szétszerelni, hogy mi az. A bajor falazat egyfajta téglafal, amely egyesíti a különböző típusú blokkokat. Az elemek általában eltérő színnel rendelkeznek, leggyakrabban vörös és barna árnyalatokkal. Az eredmény egy nagyon eredeti és vonzó kompozíció, amely sok figyelmet vonz.

A legtöbb forrás tele van olyan információval, hogy a téglafal hasonló változata a XVII. Valójában ezek a befejező anyagok viszonylag újok. Jelentős eloszlás, csak néhány évtizeddel ezelőtt lehetett. A fenti információkból nyilvánvalóan felmerül a kérdés: hol van Bajorország, amely a téglafal nevében jelenik meg? Ez a megnevezés több kereskedésnek tekinthető, mint például egy tömbház vagy egy hamburger. A németországi régióval való kapcsolatot inkább az okozza, hogy nagy mennyiségben van lehetőség vakolatok nélküli régi téglaházak megtekintésére.

jellemzője

Esztétikus és divatos bajor tengelykapcsoló felismerhető és igényes. Ha azt tervezi, hogy a színes téglák fényes kombinációjához kíván fordulni tudnod kell, hogy milyen jellemzők vannak benne.

 • Ebben a veremben a szomszédos blokkok általában különböző színűek.
 • A designban a színek egyikét sem kell kiemelni a többiekkel szemben. Ne felejtsük el ezt a fontos szabályt, mivel ha nem tartják be, a tengelykapcsoló diszharmóni fog.
 • Egy ilyen tengelykapcsoló rajzát nem szabad folyamatosan megismételni.
 • A függőleges varratokat a vonal mentén kell igazítani.

Meg kell jegyezni, hogy a hagyományos bajor falazatban vörös és barna tégla (egyik árnyalatuk) kombinációja van. A hangok legfeljebb kilenc lehet. A mesterek többnyire nyolc alkalmas hangot használnak.

Fektetési módszerek

Mielőtt önállóan folytatná a bajor fektetést, meg kell tennie a megfelelő rendszert. Kívánatos részletesen felhívni. Ebben a rendszerben minden színt tükröznie kell, amit a téglák készítésekor tervez. Felhívjuk figyelmét, hogy a bajor fektetéshez sok lehetőség áll rendelkezésre.

Mindazonáltal biztosan be kell tartania néhány fontos szabályt. Megengedett, hogy 5-10 különálló fragmenst indítsunk el. A legkedveltebb kombinációt az összes műszaki jellemzőnek megfelelően kell végrehajtani. Annak érdekében, hogy a bajor tégla teljes és esztétikai megjelenésű legyen, gondoskodnia kell arról, hogy a sorok váltakozva legyenek a függőlegesen elhelyezkedő varratokon.

A modern formatervezési minták rendkívül ritkán készülnek különböző színekből álló téglából, világos hangon. Az emberek többnyire a sötét változatokat részesítik előnyben. Ezekből az anyagokból szilárd és szép szerkezetek jönnek létre, amelyek igazolják tulajdonosaik finom ízét.

Itt nem csak a többszínű, hanem a monoton fektetésre is alkalmazható. Például, egy színt lehet tenni egy ház vagy ajtó / ablaknyílás sarkaiban. Gyakran előfordul, hogy a különböző épületeknél a mesterek a karácsonyfa formájában látványos fektetést alkalmaznak. Természetesen a kőművesnek jól kell ismernie egy ilyen technikát, hogy elérje a várt eredményt.

Érdekesnek tűnik a tandem bajor és a két tónusú tégla falazat. Ezzel az elrendezéssel a sarkok és nyílások általában könnyebbek, a falakat pedig vörös téglákkal vagy bajor falazattal díszítették. Ebben az esetben szokásos megközelítő gamma használata.

Hogyan válasszunk egy anyagot?

Ha a ház homlokzatát bajor téglafalazattal tervezi, akkor tudnia kell, hogy a téglák egy közeli gyárban történő megvásárlása valószínűleg nem segít. Hasonló kivitelezés esetén többszínű blokkokat készíthet. A színek különböző gyártói eltérőek lehetnek. Az építési anyagok ilyen okokból történő kiválasztásakor ne csak a színükön, hanem más fontos kritériumokon is meg kell nézni.

 • Minőségi tégla. A blokkokat semmiképpen sem szabad feldarabolni, mélyen karcolni és más hasonló hibákat okozni. A sérült anyagok nem tartanak sokáig, ezért fontos, hogy kárt okozó, kiváló minőségű termékeket keressen.
 • Színegység. Nem számít, hogy könnyű téglát vagy sötétet vásárol. És ezeknek és más anyagoknak egységes színnel kell rendelkezniük, sápadt vagy sötét szem foltok nélkül.
 • Gyártó. Vásároljon csak jó téglákat a jóhiszemű gyártóktól. Ma a legnépszerűbb a Stary Oskol, az LSR gyárak és a Golitsyn keramozavod.

Ha figyelembe vesszük azokat a specifikus paramétereket, amelyeket egy tégla bajor fektetése során (például csökkentett) kell tartania, akkor a következők:

 • szilárdsági fok - nem kisebb, mint M150;
 • fagyállósági szint - nem kisebb, mint F50;
 • nedvesség felszívódás - 8-10%.

edzés

Ha minden szükséges szerszámot és építőanyagot biztosított, akkor a telepítési munkálatok elejére léphet. Az első lépés az előkészítés lesz. Fontolja meg, hogy mit jelent az ilyen események.

 • A kép kiválasztása. A bajor tégla sok árnyalata van, de kívánatos, hogy ne helyezzen négynél többet egy falra. Minél több virág van, annál nehezebb lesz feküdni. Ahhoz, hogy a homlokzat eredeti és vonzó legyen, elegendő 3-4 árnyalat. Megpróbálhatod különböző színeket egyesíteni speciális programok bevonásával, de a szakértők nem ajánlják, mert hiába töltesz időt. A kőművesek egyike sem ragaszkodik az egyes egységek ideális helyéhez.

Ez a bajor feküdt és jellemezte. A téglák nem változnak meg - itt nincsenek világos díszek. Az előkészítő szakaszban döntse el a fő hangot és egy pár újabb hangot. Ne felejtsük el, hogy a fő árnyalat legalább 50% -ot vesz igénybe. Mások szabad arányban vásárolhatnak.

Ha nem tudja önállóan kiválasztani a bajor téglafal fő és másodlagos hangjait, akkor ezekben a kérdésekben fordulhat a tapasztaltabb tervezőkhöz, vagy számos kész opciót tekinthet meg.

 • Ahhoz, hogy a téglákat a lehető leggyorsabban lehessen elhelyezni, nagyjából különböző árnyalatú blokkokat helyezhet el az állványokon. Nincs szükség pontos számításokra. Ha szüksége van rá, akkor minden szín lehetséges később.
 • A bajor falazatot kizárólag az összekötéshez kell kialakítani, ezért fontos a szükséges szerszámok és kiegészítők megvásárlása.
 • Kívánt esetben speciális színösszetételt vásárolhat. Költsége meghaladja az egyszerű formulákat, de ez sokkal érdekesebb és szépebb téglából áll.

A bajor falazat megengedett az épület homlokzatának burkolórétegeként, valamint téglafal alapok külső soraként. Egy különálló burkolat során hablemezeket mozgathatunk a falak további szigetelése érdekében. Azonban nem minden szakértő javasolja, hogy alkalmazzák az ilyen megoldásokat, mert akkor nem lesz különös értelme a szigetelésnek, mert szabadon elhelyezhető a tartófal és a bélés között, és ez hőveszteségekhez vezet.

Ha jó hőhatást szeretne elérni, szorosan helyezze a szigetelést az alap és a bélés közé. Töltse fel a maradék tereket habgal.

Lépésről lépésre

Az illetékes felkészülés után folytathatja a bajor téglafalazat építését. Fontolja meg, hogy a blokkokat megfelelően kell elhelyezni.

 • Először ellenőrizni kell, hogy minden elülső fal vízszintes. Ehhez szüksége van egy börtönre. Ellenőrizze a falak helyzetét a teljes magasságban, és jelölje meg az alaplapot az előlapi elrendezéssel. Ne feledje, hogy a fő fal és a felület közötti legkisebb távolság nem lehet kisebb, mint a szigetelő réteg vastagsága. Ha az utolsó nem lesz elhelyezve, akkor a bemélyedés meglehetősen kicsi lehet. Ezután minden résnek oldatot kell öntenie.
 • Ezután jelölje meg a blokkok kezdő sorának helyét. Ne feledje, hogy a burkolatban lévő összes blokknak sérültnek kell lennie. 1 sor bajor téglából áll. Kezdje az egyik sarokból, és fokozatosan lépjen a másik oldalra. Ezek között legalább 8-10 mm-es résnek kell lennie.
 • Annak érdekében, hogy nyomon követhesse a varrás méretét, vásároljon egy speciális eszközt a boltban, vagy tegye meg magát a négyzetprofilból.
 • Ha az elrendezés végén nincs egész tégla, akkor egy kicsit szélesebbre kell tennie a réseket. Egyszerre ne haladja meg a 2-3 mm-t a szomszédos tégla blokkok között. Ha ez a árnyalat nem teljesül, akkor az eltérés nyilvánvaló lesz. Körülbelül 20-25 tégla eltávolítható 10 cm-es méretben. A legtöbb esetben ez elegendő. Ha kijavítja a rést túlságosan problémás, akkor egyszerűen levághatja a tégla egy részét, majd alkalmazza azt egy kevésbé látható területen.
 • Távolítson el minden almat a falról. Előre épített állványzat. Nélkülük nem lehet megtenni, ha a megmunkálandó talaj magassága eléri az 1,5-1,6 mt. Az erdőket általában a kézművesek készítik a fából. Már összeszerelt vagy bérelt fémszerkezeteket vásárolhat. Mindez az otthoni mester kívánságaiból származik.
 • Most készítse elő az oldatot. A cementkomponens 1 részéből és négy részből álló homokból kell állnia. Szükség esetén folyadékot adunk hozzá. Az oldatot kissé vastagabbá teheti, mint egy egyszerű vörös téglát.
 • Ezután tegyen egy vízszigetelő réteget - tetőfedő lapot az alapra. Fektetése, kezdve 2 sarokkal, a másik oldalon. Sorolja fel őket körülbelül 4-5 sávra. Mindig kövesse a sarokbázisok pozícióját egy síkban vagy vízszintes helyzetben.
 • Minden sarkon 4-5 tégla szélességének kell lennie. A további munka során ez az érték a tégla blokk felével csökken. Amíg a sarkokon dolgozik, ne távolítsa el a telepítési sort. A további lefektetés során még mindig eltávolítják.
 • Most húzza ki az építési kábelt vagy a kötelet a bélelt sarkok között. Győződjön meg róla, hogy tökéletes vízszintes helyzetben van. Állítsa be a szálakat a falazati szint vezérléséhez.
 • Ezután közvetlenül egy tégla fektetéséhez mehetsz. Vegyük ezeket az alkatrészeket az előzőleg beépített sorból, és helyezzük közvetlenül a falazatra. Állítsa be a csuklók szélességét négyzet alakú fémrúddal.
 • A megoldás elején kiderült, azonnal nedves ruhával kell eltávolítani.Mozgassa a sávot a sorok mentén, amikor növekszik. Ne feledje, hogy a következő tégla színe jobb, ha a korábban elkészített tervnek megfelelően választja ki, ha ezt a módszert választotta. Ebben az esetben a blokkokat nem kell figyelembe venni. Elég ahhoz, hogy betartsa a hozzávetőleges színarányt.
 • A téglafektetés során ne felejtsük el, hogy a fő színnek az egész falazat mintegy 50% -át kell képeznie. Ha kívánja, különféle színeket cserélhet. A hiba elhárítása nem szörnyű.
 • Ezután 4-5 sor után folytassuk a habarcsot. Ez egy kis műanyagból, fából vagy fémből készült eszközzel történik. Ha az öntési folyamat során kimarad a kompozícióban, akkor újra hozzá kell adni és simítani. Mindig tisztítsa meg a szennyeződés felületét, különben a bajor téglák maradhatnak észrevehetetlen foltok az oldatból, hogy megszabaduljanak attól nehéz lesz.
 • Óvatosan helyezze el a téglákat a helyszínen. Ugyanakkor gyakran szükséges a tömbök vágása. A vágott anyagokat nem kell a nyílás sarkára helyezni. Tedd korábban több blokkra.
 • Ahhoz, hogy befejezd a téglát, megbízhatóbb és stabilabb lett, meg kell kötni a csapágyfal alapját. Ehhez speciális periódusos erősítéssel, fémhálóval vagy galvanizált csíkkal kell feltölteni.
 • Ha a téglák a teljes felületen áthaladnak, a téglafalat a régi mintázat mentén helyezze addig, amíg a munka befejeződik. Természetesen, ha csak az épület bizonyos részeit szeretné megszervezni, akkor egy előre meghatározott és részletes vázlat szerint kell eljárnia.

Óvatosan járjon el, és vegye idejét. Mindig ellenőrizze a szerkezetek egyenletességét. Ehhez buborék- vagy lézerszintet használhat. Ha kétségbe vonja a készségeit, vagy attól tart, hogy komoly hibákat okoz, akkor jobb, ha a tapasztalt kőművesek szolgáltatásaihoz fordul. Akkor az eredmény nem fog csalódni.

A bajor tégla helyes elkészítésével kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba