A téglafal rugalmas kötéseinek típusai és telepítése

 A téglafal rugalmas kötéseinek típusai és telepítése

A falazat rugalmas kötései az épületszerkezet fontos eleme, amely összekapcsolja a támasztó falat, a szigetelőanyagot és a homlokanyagot. Ily módon a felépített épület vagy szerkezet szilárdsága és tartóssága érhető el. Jelenleg nem használnak megerősítő hálót, mivel a negatív oldalról bizonyították, de speciális fémrudakat használnak.

típusok

Az épület belső falai mindig szinte tökéletesen stabilak, mivel a külső időjárási viszonyok nem befolyásolják őket. Azonban a külső (külső) fal melegen melegíthetõ + 700 Celsius fokig, télen lehûlve mínusz 400 fok. Az ilyen belső és külső falak közötti hőmérséklet-különbségek azt eredményezik, hogy a külső bélés geometriája megváltozik.

A rugalmas csatlakozások ebben a pillanatban lehetővé teszik a szerkezet integritásának megőrzését és a repedések elkerülését. A megerősítő horgonyok tökéletesen hajlanak, ellenállnak a szakítószilárdságnak és magas korrózióállósággal rendelkeznek. Ezek a rudak nem hoznak létre hideg hidakat alacsony hővezető képességgel. Az ilyen tulajdonságok lehetővé teszik az épület magas megbízhatóságát és hosszú élettartamát.

A kialakítás egy 20-65 cm hosszúságú fémből készült formájú rúd, amely lehetővé teszi a fal összes elemének csatlakoztatását, beleértve a tégla és a szénsavas betont is. A kiválasztott szegély nagysága függ egy adott épület építéséhez használt építési jellemzőktől. Tehát a 12 méternél nem nagyobb lakások esetében ajánlott 4 mm-es keresztmetszetű rudakat használni. A 6 mm-es keresztmetszetű fémszerkezetek magasabb szerkezetekre alkalmasak, a rugalmas csatlakozás pedig fémből készült sűrűséggel rendelkezik mindkét végén. Ez a szerkezet megbízhatóbb rögzítéséhez szükséges, mivel azok a horgonyok szerepét töltik be, amelyek szilárdan rögzítve vannak a téglafalak ízületeiben. A homok rögzítőelemei tökéletesen kombinálva vannak a falazatok közötti kötésekhez. Erős rögzítést biztosít a rugalmas csatlakozóhoz. A falak a korrózió ellen is védettek.

Az építőelemet klasszikus téglafalakkal, gömbtömbökkel és homlokzati téglákkal rendelkező falakhoz használják. Többféle rúd keletkezik.

bazalt

Ez a kompozit anyag könnyű és ugyanakkor ellenáll a nagy terheléseknek. Ilyen termékeket például Oroszországban „Galen” védjegy alatt állítanak elő. A legkisebb súlya, és nem okoz további terhelést a ház alapjaira.

acél

Szénacélból készülnek és magas szintű korrózióvédelemmel rendelkeznek. Rugalmas csatlakozások A Németországban gyártott italok a legnépszerűbbek a professzionális építőknél. Különleges cinkvegyülettel borított rozsda ellen.

üveggyapot

Egyes jellemzőkben csak kissé rosszabb a bazaltos rúdnál. Tehát kevésbé rugalmasak, de jó szakítószilárdságuk van. Ne korrodáljon.

fém

Nemesacélból készült. Ezek a rugalmas csatlakozások hideghidak kialakítására alkalmasak, így csak szigeteléssel használhatók.

Ennek vagy az ilyen típusú anyagnak a megválasztása attól függ, hogy milyen körülmények között kerül sor a telepítésre, valamint az összetevőkre, amelyek érintkezésbe kerülnek a pántokkal.

Előnyök és hátrányok

A kompozit anyagok a legnépszerűbbek a modern építésben Számos pozitív jellemzőjük van, többek között:

 • kis súly, amely nem befolyásolja továbbá a fektetést;
 • kitűnő tapadás a habarcshoz, amely a téglafektetést megszervezi;
 • megbízható védelem a korrózió ellen, amely a fémrudak betonjának lúgos környezete miatt fordulhat elő;
 • az alacsony hővezetés nem teszi lehetővé a hideghidak kialakulását falazatban;
 • ellenállása a kedvezőtlen környezeti feltételeknek lehetővé teszi a tartósság és a szerkezeti szilárdság elérését.

  A nyilvánvaló előnyök ellenére a kompozit rudaknak jelentős hátrányai vannak. Két közülük.

  A rugalmasság alacsony indikátora van, a függőleges megerősítéshez az ilyen rudak nem fognak működni, mivel nem tudják megfelelően biztosítani a szerkezet integritását. Ezeket csak a vízszintes szerkezetek eszközére alkalmazzák.

  Alacsony tűzállóság. A kompozit rudak 6 ezer C feletti hőmérsékleten elveszítik a tulajdonságaikat, ezért nem használhatók olyan épületekben, amelyekre a falak tűzállóságának fokozott követelményei vonatkoznak.

  Ha a felsorolt ​​hátrányok jelentősek, akkor szén vagy rozsdamentes acél rudakat használunk.

  Számítási szabályok

  A rugalmas csatlakozások kialakítása (különösen a szénsavas beton esetében, mivel ez nagyon puha anyag), Az alábbi műveletek algoritmusát alkalmazzuk:

  • meghatározzuk a rudak méretét;
  • a szükséges összeget kiszámítják.

  A rúd hossza megtalálható a szigetelés vastagságának és a szellőzéshez szükséges rés méretének hozzáadásával. Adja hozzá a horgony mélységét. A mélység 90 mm és a szellőztető rés 40 mm.

  A számítási képlet a következő:

  L = 90 + T + 40 + 90, ahol:

  T a szigetelőanyag szélessége;

  L a horgony számított hossza.

  Ezzel a módszerrel kiszámítható, hogy milyen méretre van szükség a rugalmas kapcsolatra. Például 60 mm-es szigetelési vastagsággal 280 mm hosszú rúdra van szükség.

  Ha szükség van arra, hogy kiszámítsuk, hány rúdra van szükség a megerősítő összeköttetéshez, akkor tudnod kell, hogy melyik távolságban kell elhelyezkedniük. A professzionális építők legalább négy rudat és legalább 5 rudat használnak a gázblokk falakhoz négyzetméter tégla falazatra. Ezért a falak területének ismeretében meghatározhatja a szükséges anyagmennyiséget, ha ezt a mutatót a javasolt horgonyszámmal megszorozza 1 m 2 -vel.

  Telepítési utasítások

  Ahhoz, hogy a rugalmas kapcsolatok megfelelően működjenek, szigorúan be kell tartani a javasolt munkamenetet. A végeredmény nem utolsó szerepe a horgonyok megfelelő számával és méretével rendelkezik, amely a szigetelés vastagságától függ. Figyelembe kell vennie a rudak merülésének mélységét a kialakításban, nem lehet kevesebb, mint 90 mm. Csak ezután haladjon a fal közvetlen elkészítéséhez a telepítéshez.

  1. Tisztítsa meg a felesleges habarcs falát, por és törmelék maradványait (építési porszívó használható).
  2. A repedéseket frissen elkészített oldat segítségével zárja le.
  3. Alkalmazzon egy primert, majd egy speciális vegyületet, amely gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
  4. Szerelje fel az alapot a rugalmas csatlakozások telepítéséhez.

  A külső fal alapja megerősítés és beton. A falak teljes hossza mentén árokba kerülnek, és 300 vagy 450 milliméterrel süllyednek. A talaj magassága legalább 20 cm legyen.

  A tégla- és gázbeton falak erősítő kommunikációjának eszközei különböznek. A falazott tégla esetében szabványos rendszereket alkalmaztak.

  • Minden 1 m 2 -es helyhez 4 horgony van, amelyek a varratokba vannak ágyazva. Ha a szigetelést min. gyapjú, a rudak közötti távolság 50 centiméterre emelkedik.Ha poliuretán habot használunk, a „lépcső” a fal mentén 250 milliméter, és lehet kisebb vagy egyenlő a födém méretével (legfeljebb 1 méter). Ezenkívül a varratok deformációjának sarkaiba erősítő rudakat kell felszerelni, az ablak és ajtónyílások közelében, valamint az épület sarkaiban és közelében. Ne feledje, hogy néha a fő fal vízszintes varrása nem egyezik a burkolat varrásával. Ebben az esetben a hajlékony kötegpálca függőlegesen van elhelyezve, majd mozsárral elkenődik.
  • A vasbeton vagy gáz-szilikát blokkok falaiban az erősítő öv eszközén 5 m 2 -es rudat használnak. Ezeket párhuzamos helyzetben helyezik el a homlokzati tégla varrataihoz képest. Ennek elérése érdekében a gázblokkok falában perforátorral előzetesen 10 mm átmérőjű és legalább 90 milliméter hosszú lyukakat helyeznek el. Ezután óvatosan törlésre kerülnek a portól, és a horgonyok egymástól 50 cm távolságra vannak felszerelve. Ezután mindent óvatosan habarccsal fedjük le.

  Az egyes horgonyok magassága és hossza azonos. Érdemes megjegyezni, hogy a szénsavas betonfalaknak további megerősítő kötésekre van szükségük a tégla szerkezetekkel azonos helyeken. A további erősítő csatlakozásokhoz a horgonyok közötti lépést 300 milliméterre lehet csökkenteni. A nyílások és az erősítőszalag közötti távolság 160 mm az elülső fal magassága és 12 cm hosszú az épület hossza.

  Minden épületben rugalmas kommunikációra van szükség. Biztosítják a szerkezet biztonságát, tartósságát és szilárdságát. Ha kövesse az összes árnyalatot, és kiválasztja a megfelelő megerősítő rudakat, önállóan összeállíthatja ezeket a szerkezeteket a falakba. Ez pénzt takarít meg és nagyszerű eredményt ér el. Emellett felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerezhet az építőelemekkel.

  További információ az alábbi videó rugalmas linkjeiről.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba