A varratok méretei a téglából a SNiP által

A varrás vastagságának kivonásával vizuálisan meghatározhatja bármely szerkezet szerkezete minőségét, függetlenül attól, hogy gazdasági szerkezet vagy lakóhely-e. Ha nem tartja meg a távolságot az építőkövek szintjei között, akkor ez nemcsak rontja az épület megjelenését és vonzerejét, hanem a megbízhatóság csökkenésének oka is. Ezért minden kőművesnek folyamatosan ellenőriznie kell a varratok vastagságát az építési szakaszban. Ezt mind vonalzó méréssel, mind vizuálisan lehet elvégezni.

Méretek és tégla típusok

A falazó tégla agyag kompozícióból készül, különböző technológiák szerint, de ez nem befolyásolja az épület szilárdságát. Bármely falazat erejét befolyásolja az üregek jelenléte a kőben. A megoldás ebben az esetben behatolhat a téglába, és megbízhatóbb tapadást biztosít az alaphoz. Ettől függően lehet:

  • üreges;
  • testes.

A kémények és a kandallók befejezéséhez szilárd kőből készülnek, míg az üreges válaszfalak a falazatokhoz használhatók. A tégla típusától függetlenül hossza és szélessége szabványos - ezek 250 és 120 mm, és a magasság változhat. Ezért a varratok méretét magának a kőnek a szélességétől függően kell kiválasztani.

A varratokat befolyásoló tényezők

Először is az oldat konzisztenciájától függ, amely az oldalak körül terjedhet, ha felülről nyomást alkalmazunk. A szakértők megjegyzik, hogy a vízszintes síkban az optimális hegesztési vastagság 10–15 mm, a függőleges kötések átlagosan 10 mm-nek kell lenniük. Dupla téglák használata esetén a varratokat 15 mm-re kell készíteni.

Ezeket a méreteket szemmel is szabályozhatja, de bizonyos vastagságú fém kereszteket vagy rudakat is használhat. Mindezeket a méreteket az SNiP határozza meg, és a szabványok betartását maga a munkavállaló képzése befolyásolja. Ezért az épületek homlokzatainak vagy dekoratív szerkezeteinek kialakításakor ajánlatos előnyben részesíteni azokat a szakembereket, akik az előírásoknak megfelelően előállíthatják a megoldást, hozzáadva a szükséges mennyiségű homokot vagy más alkotóelemeket, hogy a falazat vastagságát a szükséges határértékeken belül megőrizzék.

Az éghajlati viszonyok és a későbbi kőműves mûködés különleges jelentõséggel bírnak. Ha alacsony hőmérsékleten fekszik, ajánlatos speciális habarcsokat adni a habarcshoz. Ebben az esetben a varratokat minimalizálni kell, ami lehetővé teszi a negatív tényezők habarcsra gyakorolt ​​hatásának csökkentését és a falazat monolitikus kialakítását.

A GOST szerint a varratok meghatározott értékétől való kis eltérés is megengedett, de az eltérések nem lehetnek 3 mm-nél nagyobbak, néha 5 mm-es megengedett.

Az öltés típusai

Ma ilyen típusú varratokat talál:

  • metszés;
  • egyetlen vágás;
  • pustoshovka;
  • domború;
  • kettős vágás

SNiP követelmények

A szerkezetek építéséhez használt minden építőkövet a különböző típusú építőanyagok szabványainak megfelelően kell kiválasztani, amely az építési kódot is meghatározza. A szabadtéri falazatban használt téglának téglalap alakúnak és tiszta éleknek kell lennie. Minden építőkövet a mester vizuálisan ellenőrzi a telepítés előtt.

Az is fontos, hogy helyesen készítsük el a 7 cm-nél nem nagyobb mobilitást biztosító oldatot, hogy az ilyen paraméterek biztosítása érdekében a cementkeverékhez különböző komponenseket kell hozzáadni, beleértve a lágyítószereket, a mészeket és a kémiai adalékokat. Ezeket az összetevőket a gyártó igényeinek megfelelően vezetik be.

Télen ajánlott az oldat hőmérséklete +25 foknál alacsonyabb. Ha a körülmények nem teszik lehetővé ezt a hőmérsékletet, akkor az oldathoz lágyítószereket kell adni.

Az SNiP azt is megállapítja, hogy a megfelelő tanúsítvánnyal nem rendelkező építőkövek használata tilos, különösen a lakóépületek építése során.

A falazat technológiai jellemzői

Ezeket a pillanatokat az állami szabványok is szabályozzák, ezért minden építési munkát a projekteknek megfelelően kell elvégezni, és szakképzett kőművesek által kell elvégezni, a szinttől függően. Az SNiP minden munkamegállapodást a munka sorrendjében szabályoz.

  1. A fal elrendezése.
  2. Az ajtók és ablakok nyílásainak meghatározása.
  3. Megrendelések beállítása

A többszintes épület építése során a munkálatokat fokozatosan végzik, és az első emelés után az átfedés történik. Továbbá, belső falakat állítanak fel és szükség esetén megerősítenek.

Az alkalmazott szerszámnak megbízhatónak kell lennie, és meg kell felelnie a műszaki követelményeknek, és működőképesnek kell lennie. A munkavégzés során szigorúan be kell tartani az SNiP követelményeit a biztonság érdekében. Ha az épület sokemeletes, akkor minden munkásnak speciális magasságban kell lennie. A zökkenőmentes munkavégzés biztosítása érdekében az anyag benyújtásával foglalkozó összes kőművesnek meg kell adnia a slinger személyazonosságát és a kapcsolatukat. Az objektum nem lehet olyan idegen tárgy, amely zavarja a munkát.

képzelet

A szerkezet kész megjelenésének biztosításában fontos szerepet játszik a téglafektetés után elvégzett kötés. Különböző típusú lehet, és megvédi a víz behatolását a téglába és a habarcsba, ami növeli az épület élettartamát. A téglák közötti távolságot speciális szerszámok segítségével hímezzük, amely lehetővé teszi egy tiszta varrás kialakítását. Szükség esetén speciális összetevőket adnak az oldatokhoz a tapadás növelése érdekében. Egy ilyen szerkezet a kötés után vonzóbbá válik.

A csatlakozás munkája munkaigényes, és a munkavállalónak bizonyos készségeket igényel. Az utolsó szakaszban a falazat elemétől függően folyamatosan ellenőrizni kell az ízületek méretét és a technológiai rendszerek betartását.

Bármely szerkezet felépítése a sarkok rögzítésével kezdődik, a rendelés rögzítésével, amely egy speciális sáv a falazat szintjének beállításához. Ha a falat más anyagokkal melegítik vagy vágják, akkor be kell ágyazni a megoldást a téglák közé, hogy ne nyúljon ki kívülről. A sarkok felállítása után szükség van egy beállításra, hogy a jövőben a falak lejtők nélkül legyenek. Azt is javasoljuk, hogy egyszerre több sor téglát építsen, ami időt biztosít a megoldás megragadására, hogy ne befolyásolja a fal geometriáját.

Hogyan készítsünk tökéletes varrást a téglafalról, az alábbi videóból tanulhatsz.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba