Kőműves technológia "Másfél tégla"

A különböző épületek falait gyakran fél téglában helyezik el. Ha egy kétemeletes erekció építéséről beszélünk, akkor itt a hasonló megoldás a legjobb megoldás, amely a tapasztalt kézművesek többségéhez kapcsolódik. Mindenki képes megbirkózni az ilyen építési munkákkal, a legfontosabb, hogy az utasításoknak megfelelően járjon el, és jó anyagokat használjon. Ma közelebbről megvizsgáljuk a téglafal és a fél tégla közötti különbséget, hogyan kell megbirkózni vele.

Különleges jellemzők

A tégla az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb anyag, amely pozitív működési jellemzőkkel rendelkezik. Ez az oka annak, hogy a tégla épületek irigylésre méltóak minden utcában. Nemcsak egy tapasztalt kézműves csapat, hanem a megszerzett oldal tulajdonosai is építhetik magukat. A lényeg az, hogy szigorúan betartsuk a téglák utasításait és mintázatait. Ha minden rendben van, az eredmény nem fog csalódni.

Sok egyszerű tégla-elrendezés van. Az egyik vagy a másik lehetőség a tulajdonosok jövőbeli építésének és készségének közvetlen célja alapján kerül kiválasztásra. Sok felhasználó fordul a fél tégla fektetéséhez. Ha követi ezt a rendszert, a téglafalak nagyon erősek és tartósak lesznek. Azonban a szakértők azt tanácsolják, hogy alkalmazzuk ezt a tojásrakást abban az esetben, ha nem nagyon korlátozott az építőanyagok mennyisége, és azt is tervezi, hogy építeni fog egy házat olyan zónában, ahol a megnövekedett erő szükségszerű.

Meg kell jegyezni, hogy a másfél téglából való fektetése abban különbözik, hogy megakadályozza a falszerkezet anyagának elválasztását.

Ha nem törekszünk arra, hogy valódi "bástyát" építsünk, akkor egy másik (egyszerűbb) módra fordíthatod a tégla tömböket. Mint a többi téglafajta esetében is, az első sor nagyon fontos szerepet játszik ebben a helyzetben. A szabályoknak megfelelően kell elhelyezni. Ebből a tényből következik, hogy az egész szerkezet egésze minősége függ.

Emellett ne felejtsük el a lefektetett sarokbázisok minőségét, mivel ezután a falak építésének alapját képezik. Amikor egy téglát fektet, és félnek nagyon óvatosan és szándékosan kell cselekednie. Nem szabad hibázni, és elhanyagolni az anyagok geometriáját. Ennek eredményeképpen ez instabil és rövid élettartamú falszerkezet gyártásához vezethet, amelyet esetleg újra kell cserélni.

Hogyan lehet magad?

A fal, az alagsor és az egyéb építmények 1,5 téglafalazattal készülhetnek szakemberek bevonása nélkül. Természetesen az eredmény nagymértékben függ az elvégzett munka minőségétől. A kívánt eredmény eléréséhez lépésenkénti utasításokra kell támaszkodnia. Ismerjük meg az ilyen művek minden szakaszát, például 1,5 tégla falának készítésével.

Előkészítő szakasz

Mint minden más építési munkához hasonlóan, a téglaépítés gyártása a fenti rendszer szerint számos előkészítő lépést tesz lehetővé. Magas minőségű építőanyagot kell vásárolnia, és megfelelő kötőanyag-oldatot kell készítenie. Ezenkívül biztosan több eszközt és tartozékot kell vásárolnia:

 • simítóval (egyébként simítónak nevezik);
 • kalapács;
 • injektáló;
 • shvabrovka;
 • zuhannak;
 • szinten;
 • négyzet alakú;
kőműveskanál
kalapács
képzelet
nehezék
szint
könyök
 • kábel;
 • poryadovkoy;
 • mérőszalag;
 • a szabály;
 • az inga.

A telepítés megkezdése előtt több árnyalattal kell megismerkednie (figyelembe kell venni őket az épületfalak példáján):

 • a megadott falazat vastagsága általában 380 mm (ez a paraméter az egyik rész szélességének paramétere, az azt összekötő elem szélessége és a varrat vastagsága);
 • különös figyelmet kell fordítani a sorok mindegyik sarkának helyes elrendezésére és a sorok lekötésére;
 • 1,5 tégla elégséges jó összeköttetéséhez teljes hosszúságú, félnegyed és háromnegyed termék szükséges;
 • Először meg kell jelölnie az 1. sor helyét (természetesen a telepítési technológia kiválasztása után).
zsinór
Mérőszalag
szabály

Fésülködési lehetőségek

Általában a mesterek az ilyen típusú kötszerekre vonatkoznak:

 • egyetlen sor (vagy lánc);
 • multilane.

Egyszerű felismert egysoros ligálás. Amikor a tervezett bázis külső részéből helyettesíti a tychkovy és a kanál sorokat (ha ez egy fal). Ebben az esetben nagy mennyiségű, nem teljes méretű téglára lesz szükség.

A többszörös összeköttetés így történik:

 • a kiindulási sor "kanál-piszkás";
 • a második az ellenkezője;
 • 3,4,5,6 sor elosztott kanálokat egy csomó öltéssel egy bálában.
többrétegű lekötés
Lánckötés

Kőműves sarkok

A sarkok az alapja annak, hogy ilyen téglaszerkezeteket építsünk falakként. Még a kis elrendezés hibái is a geometria súlyos megsértéséhez vezethetnek. Emiatt a szerkezet hordozhatósága jelentősen csökkenthető.

Vegyük figyelembe, hogy a sarkok telepítése kb. 3-4 sorban van a falak megjelenése előtt.

Erre azért van szükség, hogy a megrendeléseket telepíteni lehessen, és lehetõvé tette, hogy egy speciális kábelt nyújtsanak közöttük. Segíteni fog a sorok egyenletességének nyomon követésében. Az 1,5 tégla megjelenítésének technikája bonyolult, ha összehasonlítjuk az 1 blokk technikájával. Ennek oka, hogy az első esetben különféle formátumú építőanyagokat kell használni (négy, háromnegyed és fél).

Kőműves munkák

Először vízállóvá kell tenni az alapítványt, ráhelyezve rá tetőfedő lapokat. Ezután a jövő építésének sarkaiban lévő építési szintet használva a falazat több sorban készül. Ezután a szögletes elrendezéseket speciális zárójelekkel rögzítik. A rendelés mentén speciális zsinórra van szükség. Azt tanácsoljuk, hogy minden 5 m-enként helyezze el. Ha a megépített sarkok közötti hossz nagyobb, akkor a csipkék nyújtásának elkerülése érdekében közepén egy téglajelző kerül elhelyezésre. Ezt követően lehetőség van tégla sorok elrendezésére.

A simítóval használjuk fel az előkészített falazati kompozíciót. A fal szélétől kb. 20 mm legyen. Ha a varrat teljesen kitöltődött, akkor nem több, mint 10-15 mm. A tartály vastagságát 25-30 mm tartományban kell tartani. Az oldat konzisztenciája alapján 10-12 mm-es varratokat kapunk.

Kőműves technikák

Három téglafedés létezik 1,5 téglában. Ismerje meg őket.

 • Gyerünk. Ezt a téglafektetési módot ajánljuk, ha szilárd kötőanyaggal dolgozik. Ugyanakkor a varratok teljesen öntik, és összekapcsolódnak. A korábban szállított tömb függőleges oldalára a többi oldatot a simítóval tolja be. Ezután tegye a következő téglát, amelyet a simítóval kell nyomni. Kelmu élesen kell. A lefektetett részlet felborul.
 • Vprisyk. A megadott módszer a műanyag kompozícióval végzett munka során releváns. Ebben az esetben a tégla kissé megdönthető, az egyik arcával megérinti a lefektetett megoldást, előrehaladja az előtte rögzített részre, és megrajzolja azt.
 • Permetezzen lefelé. Ez a technológia csak a fentiekben különbözik attól, hogy a kötőanyagot a fal szélétől kis távolságra kell elhelyezni. A megoldás az ízületeken kívül kiemelkedő, majd simítóval eltávolítható.

Az elrendezés 1,5 tömböt lehet szigetelni.Egyszerűen a gipszkarton bevonattal van ellátva a csapágyfalakhoz.

Vprizhim
Vprisyk
Vprisyk a vágás

Tippek és trükkök

Használjon szakértői tanácsokat és ajánlásokat.

 • Ha kétségei vannak a képességeiben, akkor a szakértők azt javasolják, hogy a sarkok, a mólók (valamint a mólók metszéspontjain lévő zónák) és a nagy tapasztalattal rendelkező kőművesek oszlopainak megalapozására bízzanak, mivel ezek a téglaépítési elemek általában a teljes szerkezet rendkívül fontos összetevői.
 • A rögzített szigetelésű csapágyfalak a különböző bevonatok befejezéséhez megengedettek. A vakolat durva kialakítású, tégla burkolattal vagy szellőztetett homlokzattal kiegészítve.
 • A kötőanyag-oldat elkészítésekor emlékeznünk kell arra, hogy minél több cementet tartalmaz, annál kevésbé műanyag lesz. Ha attól fél, hogy a keveréket maga készíti elő, akkor jobb, ha egy már elkészített terméket következetes arányban vásárol. Csak vizet kell hozzáadnia.
 • Ha az 1.5-ös blokk téglafalát gipszkeverékkel készítjük el, akkor nincs szükség az ízületek összekötésére. Ez az eljárás nem szükséges, ha tovább szeretné hozzáadni a kapott elrendezést a téglával szemben.
 • Az építési munkálatok minden szakaszában használja az épület szintjét. Ne felejtsük el, hogy minden sornak és alapnak a lehető legegyenesebbnek és helyesnek kell lennie.

A "másfél tégla" téglafal az alábbi videóban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba