Sárga téglával szemben: jellemzők, tulajdonságok és alkalmazás

Ha szüksége van egy jó anyagra a falakhoz, ideális a sárga tégla, melyet a típus, a megbízhatóság, a tartósság és a jó hővezetés miatt értékelnek. Nem változtatja meg a színét a használat során. A felületen a nedvesség behatolása nem jelenik meg a gombákon. Minőségi és dekoratív átalakítások nélkül 20 évig szolgálhat.

Paraméterek és besorolás

A sárga színű első tégla kétszerese vagy másfél. Kevésbé gyakori, hogy egyetlen. Minden méretet a GOST 530-2007 szabályoz. A méretek a következők:

 • egyszemélyes - 250x120x60 mm;
 • másfél - 250x120x88 mm;
 • Dupla - 250x120x103 mm.

Ezeket a méreteket sok évig igazolták a kézművesek. Jelenleg a termékek ilyen méretei a tégla keresztirányú vagy hosszirányú váltakozásához alkalmasak a falazat során.

Egy és fél téglából faragott vagy testes, és ennek súlya 3–5 kg. Az ábrák az anyagok sűrűségétől függően változnak. Amellett, hogy egy tégla sima felületű, az elülső oldala gyakran különböző dekoratív nyomatokkal készül.

Egy kettős téglát csak belső üregekkel állítanak elő, amelyekből eltérő mennyiségű lehet.

Több termék besorolása a felszíni típusok szerint történik:

 • Hullámos;
 • sima;
 • dekoratív.

Termelési jellemzők

Készítsen egy elülső téglát a különböző nyersanyagokból, miért elsősorban a színe függ. A közönséges téglák összetétele ilyen elemeket tartalmaz:

 • homok keverék;
 • agyag;
 • a víz;
 • pigmentek.

A gyártás során a keletkező masszát nagy nyomás alatt préselik a formákba, ami a termék magas fagyállóságát és alacsony nedvességelnyelését biztosítja, mivel a tégla sűrűvé válik, és nem engedi be a vizet. Mivel a termelés csak természetes és természetes összetevőket használ, miközben minimális mennyiségű harmadik féltől származó szennyeződéseket ad, ez az anyag környezetbarát és teljesen biztonságos az emberekre vagy a természetre. Szükség esetén a préselés után a termékeket pörköljük és üvegezzük.

Az ilyen manipulációk eredményeként a sárga tégla megfelelő formájúnak bizonyult, mindegyik elemének derékszögű és éles széle van. A termék színe nem változik a tégla használatának teljes időtartama alatt.

Választáskor ajánlott az áru beszerzése egy tételből, hogy az anyag színe ne térjen el egymástól.

Előnyök és hátrányok

A különböző árnyalatú sárga téglák sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, melyek főbbek dekoratívak. A ház fala, amely ilyen anyaggal díszül, mindig szépnek tűnik, és kiemelkedik a többiek között. Ezenkívül az előnyök a következők:

 • színtartósság;
 • fagyállóság;
 • könnyű ellátás;
 • a negatív külső tényezőkkel szembeni ellenállás;
 • magas tűzállóság;
 • hidrofób jelleg;
 • szilárdság;
 • tartósság;
 • környezetbarát.

Ugyanakkor ez az anyag bizonyos hátrányokkal rendelkezik, amelyek közül a fő a magas ár. A hátrányokhoz tartozik, hogy ez a tégla általában párhuzamosan van kialakítva, ezért felhasználása csak ezekre a formákra korlátozódik.

Felhasználási terület

Sárga téglát csak épületek burkolására, kerítések, kandallók, gazebók és egyéb építmények építésére használhatunk, amelyeket a jövőben nem lehet eltávolítani.Érdemes megjegyezni, hogy ezt az anyagot nem lehet medencékhez vagy fürdőkhöz használni, mivel megnövekedett a vízfelvétele.

A befejező munkákat óvatosan kell végezni. Annak ellenére, hogy az anyag pontos méretei vannak, a falazat a varrat egyenetlensége miatt eltolódhat. Ezért a munka elvégzése során figyelni kell az egyes téglák helyes helyét egy sorban. A habarcs öltések kontrasztosak, ami az egész szerkezetet eredetiebbé teszi.

Munka technológia

Attól függően, hogy mennyi súlyt és típust használnak az épülethomlokzatok burkolatánál, ajánlatos előzetesen ellenőrizni az alapzat szilárdságát, mivel ez a bevonat nehéz, és néhány alap talán nem ellenáll. Ahhoz, hogy meghatározzuk az alapítványt érintő hozzávetőleges súlyt, meg kell számolni a téglák számát ugyanabban a sorban, majd ezt meg kell szorozni az egyes téglák súlyával.

Megjegyezzük, hogy az egyes elemek átlagos súlya változhat. Emellett lehetnek olyan nem szabványos termékek is, amelyek az európai szabványok szerint készülnek, amelyek nagy irányban, hosszúságban, szélességben és magasságban különböznek egymástól. Ez azonban nem befolyásolja a termékek minőségét, ugyanakkor lehetőséget biztosít a vásárlásra. Ha megfelelően kombinálod ezeket a termékeket másokkal, akkor végül kevesebb anyagra lesz szükséged ugyanazon objektum építéséhez (egyenlő árat feltételezve).

A sárga téglával végzett munka jellemzői

Vegyes cement oldat homok hozzáadásával.

 • Téglák lerakásakor a kövek között kis hézagokat kell kialakítani a szellőzés érdekében.
 • A varrás vastagsága nem haladhatja meg a 1,5 cm-t.
 • Az egyik felületre nézve meg kell ragadni egy bizonyos technológiát, és ugyanazzal a színnel kell használni, hogy az alap egyenletes legyen és harmonikusan nézzen ki.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzák a pornak a téglafelületre történő behelyezését, előzetesen vízbe kell meríteni.
 • Egységes falazat ellenőrzött.
 • Az oldatot simítóval kell felhordani.

Ha a fenti szabályok szerint végzi a homlokzat befejezésével kapcsolatos munkát, akkor modern és dekoratívan díszítheti az épületeket, amelyek sok éven át állnak.

Különböző színű téglák

Minden burkolóanyag esetében a díszítés elsőbbséget élvez, amelyet először is figyelembe veszünk. Továbbá figyelembe veszik a termék jellemzőit és más paramétereket, így a gyártók végül bővítik termékeik körét, és nemcsak sárga színt, hanem más árnyalatokat is gyártanak. A termék színét elsősorban az agyag típusa és az összetételében lévő vas mennyisége befolyásolja.

Szükség esetén a pigment előállításához használható, amellyel a kompozíciót a kívánt színnel festjük. Az égési módszer szintén jelentős szerepet játszik, amely alapvetően meghatározza a kövek árnyalatainak hasonlóságát a termelési tételtől függően.

Az anyag sárga árnyalatai mellett népszerűek az őszibarack vagy a sárgabarack színei. Ezek az árnyalatok melegek és jól néznek ki. A professzionális munkával, valamint a különböző színű téglák helyes kombinációjával olyan mintákat vagy kombinációkat hozhat létre, amelyek lehetővé teszik, hogy díszítsen és bármilyen szerkezetet szokatlan legyen. A különböző színű téglákon kívül a homlokzat egyes elemeit is befejezheti, például az ablakok vagy ajtók nyílásait.

Az őszibarack színe ideális egyemeletes épületek befejezéséhez, továbbá hatékonyan használják, és hangsúlyozza a sokemeletes épületek gyakorlati alkalmazhatóságát. Ezért ma mindenki kiválaszthatja a tégla színét és típusát, amely optimálisan illeszkedik az alkalmazás feltételeihez.

Ha az ilyen anyagot a gyártóüzem eladóktól vagy kereskedőitől vásárolják meg, először ellenőrizni kell a minőségbizonyítványokat, és győződjön meg arról, hogy ezeket a termékeket gyári körülmények között gyártják, megfelelnek az összes bemutatott paraméternek. Ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a tégla évekig tart, és nem veszíti el a jellemzőit.

A téglák behelyezésével és kiválasztásával kapcsolatos gyakorlati tanácsokért lásd a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba