Tömör kerámia tégla - legfontosabb jellemzők

 Tömör kerámia tégla - legfontosabb jellemzők

A legigényesebb falazóanyagok közül kiemelkedik a 250 x 120 x 65 méretű vörös, teljes testű kerámia tégla, mely agyagból készült, más komponensek hozzáadásával, ami magas anyag-teljesítményt biztosít. Ezek közé tartozik a nagy sűrűség, a fagyállóság, a hővezető képesség stb.

Típusok és besorolások

Tekintettel arra, hogy ez a termék bizonyos szabványos méretekkel és súlyokkal rendelkezik, lehetővé teszi, hogy az előkészítő szakaszban kiszámítsák a szükséges mennyiségű téglát az objektum építéséhez. Az ismert súly segít az anyag szállításának megszervezésében, az autó megválasztásában, a teherbíró képességétől függően. A szokásos homlokzati tégla szabványos méretekkel rendelkezik, rendszerint falakat fektet. Felépíthet partíciókat és más szerkezeteket.

A típus típus szerint van besorolva.

 • Szabvány.
 • Szembe kell néznie.
 • Tűzálló.

paraméterek

Az egy és fél tégla M 125 különböző súlyú, ami a termék méretétől függ. Mindezeket a jellemzőket a GOST 530-2007 határozza meg ezért az ilyen anyagot a méretskála szerint állítjuk elő.

 • Single. Használható teherhordó falak vagy falazószerkezetek (250x120x65) építésére.
 • Másfél Az M100 sűrűsített változata nagy hővezető képességgel rendelkezik és sokat súrol meg, ezért gyakran a belső térben lévő üregekkel történik a tömeg csökkentése érdekében. Mérete 250x120x8,8. Ez történik M125.
 • Dupla. A M200 térfogatú tégla javított tulajdonságokkal rendelkezik és méretei 250x120x13,8. Van egy M250.

Mivel a téglákat a gyárban általában bizonyos szabványok szerint állítják elő, a munkavégzés során be kell tartani a megadott értékeket. Természetesen nem mindig lehetséges ugyanazokat a téglákat előállítani, ezért súlyuk és méretük kissé eltérhet.

A tégla testében lévő üregek jelenlététől függően költségei is eltérnek. Például egy üreges anyag költsége kisebb, mint a testes, mivel kevesebb gyártási anyagra van szükség a gyártáshoz. Az üreges minták jól tapadnak egymáshoz a falazatban, a cement belép a üregekbe és biztonságosan tartja a blokkokat. A testes termék sűrűsége magasabb.

súly

A tégla szokásos márka különböző súlyú, ami típusától függően határozható meg. Ez is szabályozza a GOST-ot. Az M 200 és M 250 kövek és más típusok 3,5 és 4,3 kg közöttiek lehetnek. Minden gyártónak meg kell adnia a termék méreteit és súlyát, valamint más paramétereket, amelyek megkönnyítik a vevő választását.

Tégla sűrűsége

Vannak bizonyos okok, amelyek befolyásolják a termék sűrűségét, függetlenül annak minőségétől. Számos közülük.

 • Páratartalom. A fő tégla mennyisége csak a minta elhelyezésekor nyer. A jövőben ez a paraméter az anyag feltételeitől, valamint a felhasználás helyétől függően változhat. Ha egy kő önmagában nem képes nedvességet tartani, azt jelenti, hogy levegőn halad át, ezért a pincék, pincék és csatornák rendezésére általában egy nedvességet elnyelő terméket használnak.
 • Repedések. A nyersanyagok természetes tulajdonságai szárításkor repednek, de a mai napig polimer kompozíciók alkalmazásával javítható a tégla sűrűsége.
 • Különböző agyag. Az azonos térfogatú nyersanyagok előfordulásának helyétől eltérő súlyú lehet, ami a sűrűségben tükröződik.
 • A vörös tégla súlya és mérete változhat., ez egy jó építőanyag, amelyből nemcsak épületeket lehet felállítani, hanem kandallóhoz vagy más célra is felhasználni. A termék súlyát és méreteit a felhasználási hely szerint választják ki. A szabványos gyártás és ennek az anyagnak a paraméterei lehetővé teszik az alapítvány terhelésének kezdeti meghatározását, amellyel az általuk biztosított, egyszerűsíti az objektumhoz való szállítás módját.

Alkalmazások és előnyök

Napjainkban a különböző gyártók kerámia téglák széles választékát gyártják, amely különböző célokra használható:

 • a partíciók építésében;
 • szembenéz;
 • a bázisok és más fektetés.

Ha az anyag előnyeiről beszélünk, akkor meg kell jegyezni, hogy a kerámia tömör téglát gyakrabban használják, mint más típusú építőkövek.

Sok előnye van.

 • Tartós és tartós.
 • Környezetbarát, hidegálló, tűzálló anyag.

Ez a termék nem szívja fel a nedvességet és jó hangszigetelést biztosít, ártalmatlan az emberekre és a környezetre, és olcsó.

Fagyállóság

Ez a mutató fontos az anyag kiválasztásakor, és meghatározza, hogy hányszor képes egy tégla ellenállni a jégmentesítésnek / fagyásnak. A fagyállóságot az F betű jelzi, és az osztályt laboratóriumi körülmények között a tesztelés után hozzák.

A DSTU B B. 2.7-61-97 szerint a burkolathoz használt kőnek nem lehet alacsonyabbnak, mint F 25, ezért érdemes ezt a tényezőt figyelembe venni a kiválasztáskor. Természetesen fontos, hogy a fagyvédelmi ráta kissé magasabb legyen, de ez befolyásolja a termék költségét.

Hővezetés

Ez a paraméter a helyiségben lévő hővédő tégla hatékonyságáról beszél. A termikus vezetőképességet a termék szerkezete és a testben lévő üregek jelenléte biztosítja. Ezek a mutatók fontosak a teherhordó külső falak felállításakor annak érdekében, hogy meghatározzák a kiegészítő szigetelés szükségességét. A tégla testében lévő üregek jelenléte lehetővé teszi a hőveszteség csökkentését és a további szigetelés rétegének csökkentését.

sűrűség

Ez a fő jellemző, amelyet figyelembe veszünk a tégla kiválasztásakor, és befolyásolja annak súlyát és erejét. Az üreg nélküli téglákat általában teherhordó falak építésére használják, és az üreges termékeket a válaszfalak és egyéb munkák építésére használják.

Jellemzően a sűrűséget nagy épületeket építő építőipari cégek veszik figyelembe. Ezt a mutatót figyelembe veszik a termékek szállítása során, mivel a tégla súlya is függ a sűrűségtől.

ellenérvek

A kerámia tégla minden pozitív tulajdonsága ellenére bizonyos hátrányokat is figyelembe kell venni, amelyeket a vásárlás során figyelembe kell venni. A fő hátránya az, hogy ez a termék nem használható az alapítványok befejezésére vagy bélésére, mivel nem rendelkezik szép megjelenéssel, ezért egy ilyen anyag használatakor szükség lesz további vakolat felületekre vagy más dekoratív kompozíciókkal való kezelésre.

Az ilyen hiányosságok ellenére a kerámia tégla széles körben elterjedt és népszerű, mivel ellenáll a meglehetősen nagy terheléseknek. Nem fogja elveszíteni jellemzőit és paramétereit a teljes használati időszak alatt, és szükség esetén könnyen leszerelhető és más tárgyakba szállítható más tárgyak építéséhez.

Mint látható, ez az anyag bizonyos előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztáskor. Javasoljuk, hogy vele együtt dolgozzanak a fektetés tapasztalatainak jelenlétében, mivel a munka nem igazolhatja a reményeket rossz megközelítéssel.Különböző struktúrák építése szempontjából nagyon fontos, hogy segítséget kérjen olyan szakemberektől, akik nemcsak a falak elhelyezését segítik, hanem minden szükséges számítást is végeznek, hogy a szerkezet hosszú ideig álljon.

Az építéshez megfelelő tégla kiválasztásáról lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba