Fehér téglafalak tervezési lehetőségei

 Fehér téglafalak tervezési lehetőségei

A hófehér téglafalak harmonikusnak tűnnek sok stílusban. Az ilyen komponensek nemcsak frissítik a helyzetet, hanem még eredetiebbé teszik. Ez az érdekes kialakítás természetes és mesterséges anyagok felhasználásával is elvégezhető. Ma közelebbről megvizsgáljuk ezt a tervezési megoldást, és elemezzük, hogyan néz ki a különböző helyiségekben.

Igazi tégla

A fehér téglafal az elmúlt évek trendje. Az ilyen összetevőket gyakran a legváratlanabb stilisztikai együttesekben láthatjuk. Tökéletesen illeszkednek számos környezetbe, érdekesebbé teszik őket, miközben hangsúlyozzák az otthon egészének egyéniségét.

A természetes téglából készült fehér falak különösen divatosak és vonzóak. Az ilyen lehetőségek biztonságosan tulajdoníthatók a műfaj klasszikusainak. Sok felhasználó könnyebben használható - használja a meglévő téglafalat a szobában, és ne fejezze be dekorációját dekoratív díszítéssel. Annak érdekében, hogy egy ilyen részletet a belső dekoratív jegyzetként használjon, elegendő, ha egy alapozóval és egy átlátszó akril kompozícióval fedjük le.

Természetesen, ha nem szereted az egyszerű fehér színt, a falat zökkenőmentesen átfestheted bármilyen más árnyalattal, ami megfelel a környezetednek.

Gyakran előfordul, hogy a fehér téglafalak nem teljesen befejeződtek, de durvanak tűnnek, különösen, ha öregek. Ne félj az ilyen részletektől - sok stílusban lenyűgözőnek tűnnek. Például ez lehet a jelenleg hihetetlenül népszerű loft, amelyben egyszerűen nem tehetünk téglafalakat.

Az ilyen díszítőelemek is lehetnek homlokzati vagy dekoratív téglákból. Az ilyen konstrukciók egyszerűsítettnek minősíthetők. Ezen opciók fő előnye, hogy vékonyabbak és könnyebbek, mint a teljes körű természetes fehér tégla színe. Emellett a dekoratív téglák sokkal kevesebb helyet foglalnak el, ami különösen hasznos egy kis szoba megszervezésében, ahol minden centiméter számít. Általában ez a fajta téglafal van beállítva megbízható csempe ragasztóval.

Ezenkívül egy speciális habarcsot alkalmaznak, amellyel a maradék varratokat ki kell dörzsölni.

A legtöbb esetben a dekoratív téglaépítés telepítése, a szobák, például egy hálószoba vagy nappali felszerelése. Meg kell jegyezni, hogy ezeknek az alkatrészeknek a telepítése kevésbé időigényes, és nagyon kevés szabadidőt vesz igénybe. A lényeg az, hogy a lehető legpontosabban cselekedjünk, és ne rohanjunk.

utánzás

Sok tulajdonos manapság megtagadja a természetes vagy dekoratív téglák telepítését a házak falain. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ma számos olyan alternatíva létezik, amelyek nemcsak megfizethető áron rendelkeznek, hanem a telepítés szempontjából is egyszerűbbek. Ismerje meg őket jobban.

Klinker csempe

A színes vagy hófehér téglából készült, gyönyörű klinkerlapok nagyon népszerűek a modern fogyasztók körében.A tervezési megoldás fő előnye, hogy minimális szabad helyet foglal el a szobában, és ez nagyon fontos, ha otthonában nincs nagy terület.

Manapság a szaküzletekben számos különböző formájú, méretű és színű klinkercsempe találkozhat. Ebben az esetben az alap a szabványos csempe alapelvének megfelelően készült, a tiszta varratok betartásával. Az ilyen lehetőségek ideálisak a konyhában, mert nem félnek a nedvességtől vagy a magas hőmérsékletektől.

Texturált háttérkép

A vonzó fehér textúrájú háttérképek nagy igényt támasztanak. Az ilyen termékek annyira hihetőek, hogy nem azonnal felfedik magukat, és sokan összekeverik őket valódi fehér téglákkal. A különbség csak a lehető legközelebbi megfontolással látható.

A tégla alatt texturált tapéta az ideális megoldás, ha kis méretű lakást biztosít, ahol egyszerűen nincs hely a természetes vagy dekoratív téglák számára. A tágas szobákban ezek a vásznok is organikusak.

Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú tapétáknak általában magas a kopásállósága, és zökkenőmentesen elviselik a rendszeres nedves tisztítást.

Texturált gitt

Nem kevésbé népszerű a texturált gittkeveréknek köszönhetően létrehozott téglafal utánzata. Egy ilyen látványos díszítés megszervezéséhez a kiváló minőségű kezdőcsomagolásra, valamint a megfelelő csempe ragasztóra kell felállítani. Ezeket az összetevőket 50: 50 arányban keverjük össze.

Különböző szobákban

A stílusos fehér téglafal egy csodálatos dekoráció, amely jól néz ki a különböző helyiségekben. Nem csak egy nappali vagy egy hálószoba, hanem egy konyha vagy egy fürdőszoba is lehet. Nézzük meg, hogyan néz ki ez a részlet a különböző környezetben.

A nappaliban

A csarnok ideális fehér téglafal elhelyezésére. Ez különösen igaz a nem szabványos elrendezésű szobákra. Ilyen körülmények között a tervezők azt javasolják, hogy a tégla befejezése az egyik falat a szobában helyezze el. Ezenkívül ez az alap nem lehet teljesen sík felületű. A polcok, rések vagy hornyok jelen lehetnek. Ebben az esetben a téglafal hangsúlyozza a belső egyéniségét, valamint a lakás tulajdonosainak nem triviális ízét.

Ha egy standard téglalap alakú nappaliból beszélünk, akkor ajánlatos a téglafalat a belső díszítőelem mögé felszerelni. Ily módon a díszítést díszítjük, és elkészítjük.

A fal mellett, fehér téglával díszített, nyugodtan szervezheti meg az üdülőterületet. Ha a csarnokban olyan jó részlet van, mint egy kandalló, akkor biztonságosan elhelyezhető egy téglafal közelében - egyetlen összetételben ezek az alkatrészek ellenállhatatlanok és nagyon gazdagok.

A hálószobában

A hálószobában kiemelkedően fehér téglafal fog kinézni. Egy ilyen részlet, a kissé durva kép ellenére, melegebbé, kényelmesebbé és barátságosabbá teszi a szobát. A fő dolog az, hogy megverjük a fehér téglát megfelelő textilrészekkel - párnákkal, takaróval, takaróval. A hófehér alapon organikusan és más dekoratív kiegészítőkkel, például különböző falfestményekkel, tükrökkel vagy fali világítással fog kinézni.

Sokan, akik fáradtak a hagyományos tervezési megoldásoktól, ma a mai hálószobai dekorációhoz fordulnak.

A konyhában

Sok tulajdonos kíváncsi, hogy a fehér téglafal alkalmas-e a konyhára. A válasz egyszerű - persze igen. Ilyen környezetben ez a tervezési megjegyzés a következő célokkal kerül alkalmazásra.

  • A kötény telepítése. Nem titok, hogy a konyhai kötény folyamatosan ki van téve a negatív külső hatásoknak.Ezért az elkészítéshez olyan anyagokat kell kiválasztani, amelyek nem félnek sem a hőtől, sem a nedvességtől. Ezeket a követelményeket egy szép csempe teljesíti, amelyből fehér tégla látványos utánzata van.
  • Zónázási helyiségek. Sok esetben a konyhában kompetens zónákra van szükség. Az étkező határolásához fordulhat a fehér téglafalhoz, amely segít a belső térben kialakított egyedi dekoráció világos kialakításában.
  • Egy sziget vagy bár telepítése. Természetesen ebben az esetben elegendő konyhatér van.

A folyosón

A bejárati csarnok bármelyik otthoni hívókártya, hiszen ez az első hely, ahol a házigazdák és vendégeik belépnek egy házba vagy lakásba való belépéskor. Ezért ez a hely annyira fontos, hogy helyesen gondoskodjunk. Ha befejezzük a fehér téglával rendelkező csarnokot, akkor sokkal szélesebb és tágasabb lesz. Az ilyen díszítés hátterében a különböző fali szerelvények harmonikusan fognak kinézni, „zöldek”, zöld növényekkel kis edényekben.

A különböző belső stílusokban

Mint korábban említettük, a fehér téglafalak sok stílusban harmonikusak. Tekintsük a legsikeresebb területeket, ahol az ilyen komponensek különösen organikusan illeszkednek.

padlástér

A loft stílusú tetőtér hihetetlenül népszerű ma, és sok otthonban található. A kis és tágas nappali terekben harmonikusnak tűnik. Az ilyen belső együtteseket a különböző stilisztikai jegyzetek durva végrehajtása és keverése jellemzi. A loft-stílusú belső teret fa mennyezeti gerendák, oszlopok és természetesen téglafalak egészíthetik ki.

A hasonló környezetben a téglafal fehér vagy szürke, barna vagy piros lehet - sok lehetőség van. Az ilyen befejezés hátterében (gyakran használják a természetes köveket), gyakran helyezik el a klasszikus vagy akár retro stílusú bútorokat.

A fennmaradó elemek sokféle irányban tervezhetők, akár a steampunk lámpákig.

Országzene

Harmonikusan fehér téglafalak néznek rusztikus vidéki stílusban. Ilyen körülmények között ajánlott, hogy a természetes alapanyagokból készüljenek. Sok tulajdonos ily módon országos házakat és vidéki házakat készít.

A vidéki stílusú belső terek hangulatosak és barátságosak, ha divatos hozzáadásuk van könnyű téglából. Különösen hatékony, hogy ez a befejezés faelemekkel kombinálva van, amely nélkül nehéz elképzelni egy falusi együtteset.

minimalizmus

Ma a trendben egy ilyen visszafogott, de divatos stílus, mint minimalizmus. Ilyen környezetben a klasszikus és mérsékelt színek általában uralkodnak, különböző fényes ékezetekkel hígítva. Sok esetben a minimalista belső tereket téglafal díszíti (lehet természetes és utánzó). A megfelelő téglafalú panelek vagy valódi kövek kiválasztásakor nagyon fontos ezt szem előtt tartani visszhangozzák a sima belső hangok többi részét.

grunge

A grunge irány több stílus kombinációja. Az ilyen beállítások stíluskeverése miatt biztonságosan használhatja a különböző (és akár avantgárd) részleteket. A grunge stílusban a sötét kötésekkel és varratokkal ellátott fehér téglafalak látványosak.

Ezen túlmenően a befejezés elvégezhető az öregedés utánzásával is - bizonyos helyeken is elhasználható vagy akár károsodhat.

High tech

A csúcstechnológia modern stílus, melynek színe túlnyomó, valamint olyan anyagok, mint pl. Műanyag, fém és üveg. Ilyen belső terekben a téglafalak fehérben jól látszanak.

A high-tech bútorokat gyakran nem egészítik ki természetes téglafal. Ehelyett gyakran választanak egy csempe, amely egy valódi fehér kő utánzata.Ennek fényében a kontrasztos, szürke vagy fekete színű, üveg vagy króm elemekkel hígított bútorok jól néz ki.

Az eredmény egy high-tech és progresszív együttes, messze a klasszikus vagy rusztikus országtól.

klasszikus

Furcsa módon a klasszikus belső térben fehér tégla lehet. Az ilyen díszítésnek köszönhetően a távoli középkori várakra jellemző arisztokrácia jegyzeteibe kerülhet.

Érdekes tervezési ötletek

A fehér téglafalak stílusosak, frissek és vonzóak. Gyakran az ilyen kivitelezésű ékezetek hangsúlyosak, és a legtöbb figyelmet vonzzák.

Például, világos nappali, fehér falakkal és mennyezettel. Ilyen környezetben az egyik fal díszítő téglafalazattal vagy természetes fehér kővel lehet díszítve. Meg kell lógni órák és kis festmények, rajzfilmek fekete vonalak. Éppen ellenkezőleg, puha barna sarok kanapé helyezhető el, amely csodálatosan néz ki, barna és sárga színárnyalattal.

A tégla befejezheti a falat a szobában. Ha a fennmaradó falak tapétával vannak borítva, akkor a köveket össze kell kötni velük. Például lehet absztrakt festmények, lila különböző árnyalatú csíkokkal. Ebben a környezetben világos bútorok, világos padló, élő növények és króm asztalok találhatók.

A vörös tégla vörös színnel kombinálva jól néz ki. Ilyen falon például egy dekoratív, bordó / bordó vászonra lehet lógni, és egy dekoratív korall / narancssárga színárnyalatú szürke kanapé elé helyezni. Kap egy világos és divatos együttes.

Hogyan készítsünk téglafalat gipsz vakolatból, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba