A vörös téglák jellemzői és méretei

A vörösre néző tégla vonzó megjelenéssel rendelkezik, és különbözik a közönséges kőtől, amelyet a csapágyfalak rögzítésére használnak. De nemcsak az alapítványok befejezésére, hanem kerítések vagy belsőépítészet felállítására is használható.

leírás

Ez az anyag gyakori, és az arcon használható. Az épületet stílusos és egyedülállóvá teszi. Ennek az anyagnak az egységes színe ünnepi és összegyűjtött megjelenést hoz létre. A homlokzati tégla többféle agyagból készülhet, és különböző technológiákat alkalmazhat, ami befolyásolja a színét és jellemzőit. A tégla fő különbsége a szokásosnál az, hogy két munkacsoportja van.

Összetétel és termelés

Között a legnépszerűbb anyagok építése épületek lehet jegyezni kerámia tégla, amely készült speciális minőségű agyag. A keverék előállítása során a keverék áthalad a töltőanyagokon, ami lehetővé teszi folyamatos nyersanyagáramlás megszervezését, amely azután a formába esik. A vágás magasságban történik, ami biztosítja az anyag szabványos méreteit.

Ezután az üresek a kemencébe kerülnek, ahol az 1400 fokos hőmérséklet érinti őket.

Ennek köszönhetően a tégla feldolgozásának összetétele és a természetes kőhöz közeli tulajdonságai miatt.

 • Vízálló.
 • Kemény.
 • Erős.

A ház tégla súlyának csökkentése érdekében belsejében üregek keletkeznek, és ez a szerkezet segít az anyag hőszigetelő tulajdonságainak javításában is.

Előnyök és hátrányok

Az előnyök az alábbiaknak tulajdoníthatók:

 • fagyállóság;
 • vízállóság;
 • alacsony hővezetőképesség;
 • tartósság;
 • környezetbarát.

Minusza van.

 • A munkát a tapasztalt kőműveseknek kell elvégezniük;
 • az anyag megsérülhet a kirakodás vagy szállítás során;
 • a fektetést folyékony összetétel alkalmazásával végzik, ezért a munkaidőt az időjárástól függően határozzák meg;
 • a tégla felszínén történő fektetés után só lehet.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az előnyök és hátrányok a legtöbb tégla típusra jellemzőek, ezért ezt figyelembe kell venni a választás során.

A tégla típusai a befejezéshez

A piros színû tégla többféle típusú.

 1. Klinker. Ez ugyanaz a tégla, mint egy normál tégla, de +1600 ° C hőmérsékleten égetik, és a kompozíció közel van az olvadási szakaszhoz. Az eredmény egy tartós és nedvességálló anyag, amely ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, jól tapad az oldathoz és hosszú ideig tart.
 2. Kerámia. A szokásos tégla, amely agyagból készült, és ezután égett.
 3. A Hyper megnyomása. A cement mészkő hozzáadásával készült. Ugyanakkor a készítmény nem ég, de nyomás alatt van nyomva. Az eredmény olyan anyag, amely nem üreges, ami növeli annak súlyát. Ez a tégla a legmagasabb költsége, de sima geometriájú, és néha természetes kő formáját idézi.

A fajoktól függetlenül a téglák mérete megfelel a GOST-nak:

 • dupla (250x120x138 mm);
 • egyszeri (250x85x65 mm);
 • másfél (250x120x88 mm).

Ugyanakkor a hosszúság és az egyéb paraméterek attól függően változnak, hogy mely téglát vásárolják, mivel a leggyakoribb méretek a fentiekben jelennek meg. Fontos, hogy ezeket a pontokat figyelembe vegyük a különböző típusú anyagok kombinálásakor.

Kerámiatermékek

Mivel ez a tégla főleg épületek és szerkezetek dekoratív befejezésére szolgál, nem a szokásos téglalap alakú geometriában, hanem az eredeti és exkluzív paraméterekben állítható elő. Ilyen téglát neveztek, és különböző mintákat lehet lefektetni belőle. Például segít az ajtó vagy az ablakok közelében lévő terek szép díszítésében, a sarkok, karnézok vagy oszlopok feldolgozásában. Ez különbözik a szabványos terméktől, hogy az elülső oldal és az oldalak egy bizonyos szögben vágnak.

Ha Európa országairól beszélünk, akkor a vörös téglák többféle méretben készülnek, és eltérnek az országunkban előállított szabványos tégláktól. Az amerikaiak, ezek a termékek méretükben is különböznek. Ezért az ilyen anyagok külföldről történő beszerzése és megrendelése során ezeket a paramétereket figyelembe kell venni. Ha az árut gyártjuk és megvásároljuk tőlünk, akkor a szokásos változatban általában 25 cm hosszú, 12 és 6,5 cm szélességű és magasságú.

Felhasználási terület

Az üreges vörös tégla szerkezetek építésére szolgál, és teherhordó falakhoz vagy válaszfalakhoz használható. Bizonyos esetekben burkolathoz is használják. Érdemes megjegyezni, hogy ennek az anyagnak az ára meglehetősen magas, ezért ritkán használják fő építőanyagként, gyakran dekoratívként.

Ezenkívül a kerítések, keretek és egyéb szerkezetek építésére is használható, ahol dekoratív rész kialakítása szükséges. Ennek a téglának a fő célja a ház vonzó megjelenésének megteremtése. Annak érdekében, hogy a szerkezetet a tömegtől elkülönítsük, a téglából különböző színű habarcs használható.

   Kővel szemben - egy hagyományos anyag a különböző épületek külső részére. Természetes színét a gyártási anyag biztosítja. Elegáns megjelenést adhat a háznak. Ennek az építőanyagnak a használatakor a szerkezet tulajdonosának nem kell gondoskodnia a homlokzatról, mivel a tégla nem igényel különleges gondozást, festést vagy további védőszerkezeteket. Az ilyen anyagok kiválasztása lehetővé teszi a tartós és kiváló minőségű bevonat kialakítását.

   Egy példa a vörös tégla hosszú élettartamára az alábbi videóban.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba