Mennyi téglahabarcsra van szükség?

A modern világban tégla blokkok nélkül lehetetlen. Szükségesek különböző épületek, épületek, házak, ipari helyiségek, speciális célú építmények (különböző célú kemencék, szárítók) építéséhez. Önmagában a tégla nem fog tartani. A blokkok közötti "kötés" érdekében különböző típusú megoldások léteznek. Ebben a cikkben a falazat keverékeiről, azok funkcionális jelentőségéről, mennyiségének és tömegének kiszámításának módjáról beszélünk.

Típusú falazóhabarcsok

A téglából készült habarcs összetevőitől és céljától függően cement-homokos, mészkőre van felosztva. Vegyes keverékek, lágyítószeres készítmények.

A cement-homok keverék a tégla szerkezeteinek leggyakoribb összetétele. A habarcs cementből, homokból és vízből készül, különböző arányban, amely a téglafal céljától és helyétől függ.

Mészkő keverék - olcsóbb. Jelenleg ritkán használják. Homokból, égetett mészből és vízből áll. Csak belső munkákhoz, minimális páratartalmú helyiségekben használják, mivel a kompozíció a folyadékok hatására instabil.

A kevert keverékek a két korábban tárgyalt megoldás összetevőiből állnak. Ezt a kompozíciót "speciális" téglafalban használják, ahol a cement-homok és mészkő keverékek minősége szükséges.

A lágyító egy speciális polimer anyag, amelyet a készítményhez műanyagként adunk, így a nevet. Az ilyen keveréket olyan esetekben használják, amikor szükség van az egyenetlen felületek összekapcsolására és a szükségtelen üregek kitöltésére.

Mennyi téglahabarcsra van szükség?

A falazat típusától, a tégla minőségi mutatóitól, a habarcs típusától függően a keverékfogyasztást 1 m3 téglafalazatra számítjuk. Az oldat mértékegysége köbméter, közös "kockák".

Közvetlenül a fenti paraméterek eldöntése után kiválasztjuk a kompozíció típusát.

A cement-homok összetételét 1 rész cement és 3-5 rész homok keverékéből állítjuk elő. Ily módon 1 négyzetkilométerenként kiszámíthatja a cementfogyasztást. A számítás függ a cement márkájától is, amely M200-tól M500-ig terjedhet.

A habarcs típusának meghatározása után fontos megismerni a keverékfogyasztást, amely a varratok vastagságától, a falaktól függ (falazás 0,5 tégla, 1, 2 tégla).

A szakemberek körében a megoldás kiszámításánál vannak közös adatok.

Tehát az 1 m3-es féltégla falának 250x120x65 mm-es méretű hagyományos blokk falazatához 0,189 m3-t hagy el. Egy tégla falához 0,221 m3 habarcs szükséges. Vannak olyan táblák, amelyekkel számításokat végezhet.

Az oldat áramlási sebességét befolyásoló tényezők

Vannak olyan jellemzők, amelyeket figyelembe kell venni a fektetéshez használt keverék kiszámításakor.

A főbbek a következők:

 • falvastagság;
 • kőműves készség;
 • a téglaanyag porozitása, a nedvesség felszívódásának képessége;
 • tégla blokk típusa, üregek jelenléte benne;
 • az oldat elkészítésének minősége;
 • páratartalom, környezeti hőmérséklet; évszakban.

Általában a fenti tényezők befolyásolják a megoldásfogyasztást felfelé, de ez nem mindig áll fenn. Például: egy kőműves készsége befolyásolhatja mind a felhasznált habarcs mennyiségének növekedését (nem megfelelően képzett), mind a csökkenést (műhely). Ugyanakkor a falak vastagságának növekedése szükségszerűen magában foglalja a keverék növekedését, és fordítva.

A keverék fogyasztását befolyásolja az alkalmazott komponensek, a cement eltarthatósági ideje, az oldat elkészítésének minősége. Ha homokba keveredve idegen zárványok (kövek, agyag, fa gyökerek) lesznek, akkor téglafektetéskor ezek az objektumok zavarják. Ez a tömbök közötti varratok növekedéséhez, az oldat egy részének elutasításához vezet.

A szakértők azt tanácsolják, hogy a téglahabarcsok készítésénél alkalmazott számítások elvégzése után elengedhetetlen, hogy az eredményeket 5-10% -kal növeljék. Ez szükséges az építés során felmerülő különböző előre nem látható helyzetekhez. Több mint egy napig tartanak, gyakran hónapokig. Az építési időszakban az időjárási viszonyok, a tégla minősége, típusa, a cement márka és a homok nedvessége gyakran változik.

  Különös figyelmet kell szentelni az építési munkáknak, a téglafektetésnek, valamint a munkában használt megoldásoknak. Ennek függvénye az elvégzett munka eredménye, a falak szilárdsága, tartóssága és az épületeket, épületeket és lakótereket használó személyek biztonsága. Nagyon fontos a téglafektetéshez használt habarcs mennyiségének kiszámításakor, hogy tanácsot adjon egy speciális építőnek. Ez felbecsülhetetlen segítséget nyújt az egyes munkák termelésében bekövetkező anyagi veszteségek csökkentésében.

  Hogyan készítsünk megoldást téglafektetésre, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba