Hogyan festhetünk téglafelületet?

 Hogyan festhetünk téglafelületet?

A tégla nagyon népszerű környezetbarát anyag a belső és külső használatra. Gyakran eredeti formája nem felel meg a követelményeknek. Ezután felmerül a kérdés az építőanyag díszítéséről. Hogyan és hogyan lehet ezt megtenni? Az alábbiakban elemezzük.

Hogyan válasszunk ki egy festéket?

Az építőanyag-piacon ma a színek széles skáláját mutatják be. Ezek összetétele, alapja, hatóköre és ára különböznek. A megfelelő minőségű festék kiválasztása - a hosszú szolgáltatási lefedettség kulcsa. A vásárláshoz nagyon alaposan kell megközelíteni.

Először is, válaszolnia kell a kérdésre, milyen falat fogsz festeni? Belső vagy külső lesz?

A szabadtéri munka lehetősége

Kiválasztása festék festésére a falak a saját ház vagy bármely más struktúra, figyeljen számos paramétert.

 • Gőzáteresztő képesség. Ez a mutató kulcsfontosságú, ha a teljes fal téglából készül. A homlokzat festékkel való festésével megfosztja a falakat a "lélegzés" lehetőségétől. E célból az illetékes építők speciális szellőzési réseket biztosítanak. Ebben az esetben olyan festéket választhat, amely nem rendelkezik magas vagy akár közepes gőzvezető képességgel. Ugyanez a szabály vonatkozik azokra az épületekre is, amelyek homlokzatát csak tégla díszíti, csak burkolatot készítettek.
 • Észrevetted, hogy nagyon gyakran a varratokon lévő festék az első. Ennek oka az írástudatlan anyagválasztás. Az a tény, hogy a betonkeverék összetétele alkázt tartalmaz. Nem minden festék ellenálló, ezért kiválasztáskor érdemes erre a szempontra figyelni.
 • Vízálló. A különböző típusú téglák saját nedvességelnyelési sebességgel rendelkeznek, így az anyagot védeni kell. A festék jól kezelik ezt. Nem szabad vizet átadnia vagy elnyelni.
 • Nagy tapadást igényel. A festéknek jól kell tapadnia a felszínre, amelyre fel van szerelve. Ugyanakkor a tégla porózus építőanyag. Ezt figyelembe kell venni. A festékfogyasztás csökkentése érdekében magas rejtőerejűnek kell lennie (hogy fedezze az előző réteget).

Külső festékek típusai

A téglák kültéri festésére többféle típus is alkalmas. Mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. akril. A falak festésére az egyik legnépszerűbb anyag. Bár a gőzáteresztő képesség nem magas, ez elég. A fő előnye a sócsíkok előfordulásának megakadályozása. Ez a dekoratív befejező anyagok egyik fő problémája.
 2. szilícium. A téglafalak festésének egyik fő szabálya az éves expozíció a lefektetés után. Téglafal festése csak egy évvel az építés után. Ez a fajta festék lehetővé teszi, hogy egy hét múlva végezze el. Ez az előny rugalmasságot biztosít. Még ha a falazat zsugorodik, a bevonat változatlan marad. A nyilvánvaló hátránya a magas költség.
 3. szilikát. Ez a zománc árral meglepődik, de jellemzői sok kívánnivalót hagynak. Valószínűleg a falat 2 vagy 3 év múlva frissíteni kell.Az a tény, hogy a festékanyag nem nagyon ellenáll a környezet agresszív hatásainak.

Belső munka

A modern, stílusos belső terekben gyakran találhatók téglafalak. Elég elfogadható az olyan stílusokhoz, mint a tetőtér, a rusztikus vagy az ipari. A festék kiválasztása fontos lépés. Ez attól függ, hogy milyen a végeredmény és a belső esztétika.

A választás alapjául szolgáló főbb kritériumok a következők:

 • környezetbarát;
 • dekoratív hatás.

Mindezeket a követelményeket a víz-diszperziós festék olyan formájával teljesíti, amely egyébként vízalapú. Az alap lehet akril, majd a festék nagyon hosszú ideig tart. Lehetnek ásványok.

Ha meg kell festeni a falat a fürdőszobában vagy egy másik, magas páratartalmú szobában, akkor válassza ki az akril kompozíció festékét latex jelenlétével. Ez segít megelőzni a repedést és a különböző foltokat vízzel érintkezve.

Szükséges eszközök

Az anyag, amelyet először meg kell vásárolni, egy alapozó. A festékhez hasonlóan más is lehet. Ideális megoldás az azonos alapanyagú festék és alapozó kiválasztása.

A legegyszerűbb eszközök közül, amelyeket meg kell tennie:

 • henger vagy kefe kemény sörtékkel;
 • csiszolópapír a nyers felület simításához vagy a már alkalmazott bevonat kopott hatásának létrehozásához;
 • kesztyű a kezed védelmére;
 • speciális biztonsági szemüveg (ha van);
 • szórópisztoly (opcionális);
 • festékkaparó.

Ha úgy dönt, hogy maga téglafalat fest, akkor szüksége lesz egy nem túl nagy eszközkészletre. A szakemberek számára ez a választás sokkal szélesebb.

Ha barátainak vagy ismerőseinek vannak ilyen barátai, akkor kérheti őket, hogy kölcsönözzék őket.

Felület előkészítése

A munka minőségének és a bevonat tartósságának egyik legfontosabb fázisa. Ugyanakkor a rendszer nem lesz drasztikusan eltérő, ami a belső és a külső munkára vonatkozik. Az alábbiakban felsoroltuk az összes többi szakaszt. Számuk változhat, mivel figyelembe vesszük a legnehezebb lehetőséget.

A régi bevonatot teljesen el kell távolítani a téglából. Ez nem lesz könnyű, de szükséges. Ehhez használjon speciális festékhígítót. Az áztatott festékmaradványokat egy lehúzó segítségével könnyen el kell távolítani.

 • A teljes felületet nagy szemcsés csiszolópapírral homokszórja. Ez segít abban, hogy a festék lapos legyen.
 • Ha látható hiányosságok vannak repedések vagy hibák formájában, akkor egy gittzel van lezárva. Ne felejtsd el! Miután szükséges a "sebek" vakolat feldolgozása.
 • Az öltések különleges figyelmet igényelnek. Ha ez egy új fektetés, akkor nem lehet velük gond. A régi falakon gyakran szükségük van frissítésre. Ehhez a beton a legmegfelelőbb.
 • Séta a felületen merev sörtékkel. Lehetővé teszi a por, festékmaradványok és egyéb szennyeződések eltávolítását a fali síkból.
 • Néha zsíros foltok jelenhetnek meg egy téglafalon a gondatlan használat miatt. Meg kell szabadulniuk is. Ha ez nem történik meg, a foltok friss színben jelennek meg. Tisztítsa meg őket mosószerrel vagy szappannal. Ügyeljen arra, hogy ezeket a helyeket sima vízzel öblítse le, hogy ne legyen csík.
 • Hagyja, hogy a fal teljesen megszáradjon, és csak akkor töltse be a tömítőanyagot. Használhat egy speciális lakkot is.
 • Már írtunk a primer fontosságáról. Tehát az utolsó szakasz lesz annak alkalmazása. Ez az eszköz segít a festéknek a felülethez való tapadásában, és jelentősen meghosszabbítja az alapréteg élettartamát.
 • Mivel a tégla elég porózus, az alapozót többször kell alkalmazni.

Festési folyamat

A fal helyes festése ugyanolyan fontos, mint a felület felkészítése.

fedett

Miután elhatározták, hogy a falat egy lakóházban vagy házban festik, előzetesen el kell döntenie, hogy milyen hatása van a végére.A belső festés dekoratívabb, mint a védő.

Különös figyelmet kell fordítani csak a magas páratartalmú helyiségekre. Itt jobb védeni a festéket egy további speciális lakk réteggel.

 • A tökéletes kivitelezésű új téglafalnak minimális erőfeszítést kell tennie annak festésére. Nincsenek jellemzők vagy nehézségek. Vonzó megjelenése miatt gyakran érintetlen állapotban marad. Ebben az esetben csak klinkerolajjal fedje le, hogy megvédje a szerszámot.
 • A rendelkezésre álló árnyalatok palettája lehetővé teszi bármely szín vagy hang kiválasztását. Azonban nem kell megismételnie a belső színsémát. A kontrasztos téglafal fényében világos színeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, és kiemelkedik.
 • Minden téglafal varratokkal rendelkezik. Ezek lehetnek teljesen láthatatlanok vagy meglehetősen mélyek. Hogy más színben adhatók ki. Ez a tengelykapcsoló texturáltabb lesz.
 • Színezés fehér színben. Tölthet egy teljes színt, vagy az öreg mészkő hatását. Ezt az eredményt nem nagyon nehéz elérni hígított festékkel és ecsettel. Az utóbbinak ritka tarlónak kell lennie, és keménynek kell lennie. Ne felejtsük el, hogy a padlót és az egyéb felületeket védőfóliával fedjük le, hogy ne kelljen hosszú ideig mosni.
 • Erősítse az öregedés hatását a szokásos csiszolóanyaggal. Menj át a száraz festékén, de csak néhány helyen. Matt felület kialakítása és a fal védelme ugyanazzal a lakkal fedi le.
 • Kreatív megközelítés. A fal felülete tetszőlegesen eltérő lehet. Minden attól függ, hogy a képzeleted és a vágyad. Ha egy belső teret hoz létre az ipari stílusban, akkor szokatlan minták és graffiták lesznek megfelelőek. Különleges festék- és stencilcsészékkel készíthetők.
 • Néha a szappanfal hatását szeretné elérni. Egyszerű festék nem alkalmas erre. De nagyon jó megbirkózni ezzel a feladattal. Az árnyalatok megválasztása igen széles, így mindenki megtalálja a megfelelő hangot. Ne festje fel teljesen a felületet. Hagyja feldolgozatlanul néhány téglát, így a hatás a lehető legtermészetesebb lesz.

A házon kívül

Miután a felületet elkészítették és a primer kiszáradt, elkezdheti a festést. Ha van permetező pisztolya, vagy ismerős építőktől kölcsönöz, akkor ez ideális megoldás texturált felületek festésére. A vele való együttműködés bizonyos készségeket igényel, így az első gyakorlat a felszínen, ami nem kár.

A kiváló minőségű festészet fő feltétele a meleg, száraz időjárás. A külső hőmérséklet nem lehet 5 fok alatt. Egyes festékeknél ez a jelzőfény felfelé vagy lefelé változhat, ezért olvassa el figyelmesen a csomagoláson található információkat.

Ha a homlokzat területe nem túl nagy, jobb alkalmazza az első réteget megszakítás nélkül. El fogja kerülni a válás megjelenését. Természetesen, az épület nagy méretei miatt nehéz lesz. Próbáljon meg legalább egy falat befejezni, és a szünet után kezdje el festeni a következőt.

Az ecset tisztítása minden alkalommal nagyon kényelmetlen. Rövid szünetekben tekerje meg polietilénnel, ami segít elkerülni a kiszáradást.

A ház homlokzatának színét kiválasztva ügyeljen arra, hogy jól illeszkedjen az alaphoz. Harmonikusan kell néznie egymással. Ha a webhelyen található kerítés téglából készül, akkor a kép integritása érdekében javasoljuk, hogy azonos árnyalatban festjük.

Tervezési példák

Nagyon érdekesnek tűnik a téglafalú tetőtér stílusa. A tervezők feladata a hiányosságok hatása. Az esztétika nem szenvedhet. A fal réginak tűnik, de nagyon eredeti.

Az erkélyen tarka téglák örömteli hangulatot okoznak még felhős napon is.Az Ön személyes erkélye biztosan kiemelkedik a szomszédok szürke monokromatikus falai ellen.

    A szürke festékkel kezelt homlokzati téglafal a ház arisztokrata és szigorúsága. Egy ilyen színséma praktikus.

    További tippek a téglafelület festésére a következő videóban találhatók.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba