Az M-150 tégla márka jellemzői és használata

 Az M-150 tégla márka jellemzői és használata

Az M150 kerámia téglát széles körben használják az alacsony emelkedésű épületekben, azonban kevés ember érti, hogy mi a fő különbség a többiek közül. Cikkünkben megismertetjük ennek az anyagnak a jellemzőit és használatának irányait.

Mit jelent?

Az M-150 indexű márka tégla akár 150 kg / cm2-es nyomást is képes ellenállni (ez a megjelölés), ezért különböző építési munkákhoz használható: bevásárlóközpontok, lakóépületek és raktárak építésére.

Az anyag két alapvető változatban - üreges és testes, a hőt jól tartja, megnövelt szilárdsággal és kivételes ellenállással rendelkezik az alacsony hőmérsékletekkel szemben.

Az alapítványok, pincék és társak rendezésére gyakran használatos egy teljes testű blokk, mint az M150, de nem túl nehéz épületek. Ez egy meglehetősen erős építőanyag, amely jól tartja a lemezek és a masszív padlók súlyát.

A mindennapi életben az ilyen építőanyagok a különböző módosításokkal rendelkező kandallók és kályhák tervezésére szolgálnak. Az M150 blokk ideális a mangal építéséhez, egy olyan szóhoz, amely teljesen olyan tárgyakhoz használható, amelyek nem igényelnek szilárd tüzelőanyagot, ebben az esetben jobb, ha előnyben részesítjük a tűzálló vagy chamotte téglát.

Az M150 üreges téglablokk optimális a válaszfalak beépítésére a házakban és a külső falakban, homlokzatokban, és az üregeknek köszönhetően kis súlya van, ugyanakkor fenntartja a kivételes sűrűséget és a jó hőszigetelő tulajdonságokat.

A működési jellemzők miatt az anyag ellenállhat az erős külső nyomásnak. Általában az ilyen blokkokat egyetlen méretben állítják elő, de lehetnek másfél, de kettős is, ami lehetővé teszi jelentős megtakarítások elérését az építés során.

Az M150 téglagyár általános építésű, szembetűnő vagy különleges. Sokkal erősebb, mint az M75, M100 és M125 sorozat termékei.

Figyelemre méltó, hogy az ilyen téglák készítése könnyű a saját kezével, ami jelentősen csökkenti az épületek összköltségét.

Az M150-es téglát bárhol meg lehet vásárolni építési és befejező anyagok értékesítésében, mivel ez egy meglehetősen gyakori építőanyag.

Erősségek és gyengeségek

Az M150 blokk kiváló fizikai-technikai paraméterekkel és rendkívül esztétikus kialakítással rendelkezik, de az előnyök listája nem ér véget. Ennek az anyagnak a falazása nem igényel semmilyen további befejező munkát, ezért gyakran nem rosszabb, mint egy drága szembeálló anyag falazása, ezért gyakran használják a külső befejező munkákhoz.

Nagyon fontos, hogy egy ilyen tégla képes ellenállni a kedvezőtlen külső hatásoknak. Ez határozottan ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak, a szélsőséges fagyoknak, a napfény közvetlen kitettségének, valamint a csapadék és a „közelség” hatásának a talajvízre.

Ez a tégla természetes alapanyagokból készül, ezért nagyfokú környezeti biztonsággal rendelkezik, nem tartalmaz káros és mérgező anyagokat, beleértve a sugárzást.

Egyébként az M150 termék nagy népszerűségnek örvend egy súlyos erénynek, amely megkülönbözteti azt az egyéb építési termékek típusától - súlya 2,5 és 3,5 kg között változik.Ennek a kis tömegnek köszönhetően a tégla mindenféle építési munkálatok elvégzése során könnyen könnyen áthelyezhető a különböző szintekre.

A tégla legfontosabb tulajdonságai közül kiemelni kell a magas hőszigetelő tulajdonságait, így télen meleg marad az épületen belül, és nyáron a forró levegő nem jut be a külsőbe, és hűvös és kedvező mikroklímát biztosít a házban.

Az M150-es blokkokat jó hangelnyelés jellemzi, így a használata optimális olyan helyzetekben, ahol maximális zajszigetelést kell biztosítani.

A tégla hátrányai között fel lehet hívni a felszínen a virágzás megjelenésének valószínűségét, valamint a szilikát téglánál valamivel magasabb költséget.

Ezen kívül van néhány árnyalat a habarcs használatára, mivel a tégla nem tudja biztosítani a szerkezet megfelelő megbízhatóságát és szilárdságát, ha a habarcs nem megfelelő minőségű megoldást használ. Tehát, ha a téglákat utcai tárgyak építésére használják, jobb cementkompozíciót használni. De a ház alkalmasabb mész. Speciális száraz keverékekből készült burkolatokhoz, amelyeket bármely hardverboltban lehet megvásárolni.

típusok

Az M150 jelzés minden tégláját két alapvető változatban gyártják: tégla és arccal. A különbség abban rejlik, hogy az első a corpulentre utal, a második pedig üregeket tartalmaz, az ilyen egység az anyag szerkezete és fizikai és műszaki jellemzői miatt következik be. A tömör tömböknek nincsenek üregei, de ugyanakkor enyhén durva megjelenésük van, leggyakrabban alagsorokban és pincékben, valamint teherhordó falakban és mennyezetekben, amelyekhez nagy terhelés van megadva.

Az üreges téglák könnyebb súlyúak, ezeknek a blokkoknak az alacsony hőmérsékletekhez való fokozott ellenállása a szabad levegővel töltött szabad hely miatt, az ilyen téglákból mindenütt a lakóépületek falai és a gazdasági struktúrák épülnek.

Az M150 homlokzati blokk ideális megjelenésű, ezért széles körben használják homlokzatok burkolására, valamint oszlopokra és mindenféle dekoratív kerítésre.

Napjainkban az iparág az M150-es termékeket különböző méretű és formájú, egy- és másfél, valamint kettős és leggyakoribb termékeket állít elő.

Ezenkívül a terméket több árnyalatban kínálják, így egy meglehetősen nagy építési szegmensben használják. A legnagyobb igény a szalmával, valamint a vörös, barna, barna árnyalatokkal rendelkező modellek. A közelmúltban elsajátította a nemes árnyalatú termékek - finom elefántcsont, nemes terrakotta, arisztokrata fagy és csokoládé - ​​előállítását.

A piacra szállított M150 egységek paraméterei közvetlenül függnek azok módosításától. A leginkább megvásároltnak tekintjük a fő falak és a támogató berendezések építéséhez használt 250x120x65 mm-es paramétereket.

Különbség a többi márkától

A tégla termékek megkülönböztető jellemzője egy termék márka, amelyet a nyomószilárdság és a hajlítás, valamint a fagyállóság számos vizsgálata határoz meg. A szilárdsági paramétert hagyományosan M betű jelöli, valamint számokat - olyan átiratokat, amelyek azt mutatják, hogy az 1 cm2-es terhelés milyen mértékben képes ellenállni, annál nagyobb a jel, annál erősebb a tégla.

Telepített 8 jelet.

Ez M 75 és 300 közötti arányokkal.

A legnépszerűbb márkák az M-75 blokkok, az M-100, az M-125, az M-150 és az M-200 blokkok.

Az M75 népszerűsége a kivételes fizikai és műszaki jellemzők és a külső kialakítás miatt van. Az anyag nagyon gazdaságos, ami nagymértékben csökkenti a teljes konstrukció költségeit.

  • Az M150 tartós, ezért gyakran használják válaszfalak, teherhordó falak, kerítések és pincék építésére.
  • Az M100 egyike a nagyon népszerű vörös téglafajtáknak, optimális a teherhordó és a külső falak felszereléséhez, de nem érdemes meglátogatni.
  • Az M125 falazatokhoz is alkalmas, oszlopok, belső oszlopok és különböző alacsony épületek telepítésére is.

Az M125 és az M150 termékek a legkeresettebb lakóépületek építésében vásároltak leginkább, ezek működési jellemzői szinte azonosak, de az egyetlen különbség az, hogy az M125 téglák 125 kg / m2-es terhelésűek, M150 - 150 kg.

A SUR megnevezéssel ellátott téglák, például a SUR-150/35 jelölés azt jelenti, hogy a nyersanyagok műszaki paramétereit javító lágyítószerek és mesterséges adalékanyagok hozzáadásával készült szilikát blokk.

Gyártási módszerek

Az M150 kerámia téglát kétféle módon állítják elő: műanyag öntés és préselés, amely viszont száraz és félig száraz.

Az első módszer gyakrabban és költséghatékonyabb. Ebben az esetben agyagot használnak, amelynek szerkezete a homok 30% -át tartalmazza - ez a szerkezet segít megelőzni a szárított késztermék zsugorodásának lehetőségét. Az elkészített nyersanyagot gőzzel kezeljük, és homogén tömegben alaposan összekeverjük, majd a nyers rudat formázzuk, általában 15% -kal több, mint a késztermék, mert a szárítási folyamat során túlzott nedvesség veszít. A technológiai tüzelés 1000 ° C hőmérsékletű kemencében történik.

Amikor a préselés módját használja, a tégla egyenletesebbé válik, de fagyállósága jelentősen elmarad a tüzeléssel kapottaktól. Ebben az esetben a nyersanyag agyag, amelynek nedvességtartalma 8-12%, a feldolgozás során teljesen porlik, és nagyobb nyomás alatt préseljük. Az utolsó szakaszban a kemencében lőttek.

kérelem

Az építési célú munkák tervezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen típusú M150 téglák közül választhat. Minden itt egyszerű: a megoldás teljes mértékben a jövőbeli struktúra funkcionális céljától függ. Például egy közönséges üreges tömb ideális a belső válaszfalakhoz és a falakhoz, kicsi, ezért helyiséget takarít meg, emellett jól hangszigetelt és ezért a helyiségben tartózkodó személyek megbízhatóan védve lesznek a külső zajtól.

A lakott épület homlokzatának kialakításához a színezett, téglafalú tégla lehet a legjobb megoldás. Ezeket a téglákat is keríthetjük - egyszerűen luxusnak tűnnek, és a széles színpalettának köszönhetően kiemelheti a legmodernebb tervezési ötleteket.

Az M150 kettős tégla nagyon tartós, emellett alacsonyabb hővezető képességgel rendelkezik, ezért a meleg falak telepítésekor gyakran szükség van rá, különösen kedvező a kisházak építésében. A terméket gyakran használják a belső falak kialakítására a tágas helyiségekben - ez a kis szélességének és a jó hangelnyelésnek köszönhető.

A tégla típusairól és teszteléséről az alábbi videó tekinthető meg.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba