Jellemzők és technológia a ház téglával szemben

 Jellemzők és technológia a ház téglával szemben

A téglával bélelt házak irigylésre méltóak. Az ilyen szerkezetek nemcsak különböző esztétikai megjelenést, hanem megbízhatóságot és tartósságot is jelentenek. Sok tulajdonos önállóan magas színvonalú és kopásálló téglával díszíti otthonait, és pénzt takarít meg a szakemberek szolgáltatásaival. Természetesen tényleg megteheti magát, de fontos figyelembe venni a megadott építőanyag sajátosságait, és megismerkedni az utasításokkal.

Anyagi jellemzők

A téglát helyesen ismerik el a legnépszerűbb építőanyagnak, amely nagyon gyakran megtalálható. A téglából épült tégla házak és épületek minden utcán megtalálhatók. Sok fogyasztó választja ezt a terméket. A modern homlokzati téglák megkülönböztető tulajdonságai könnyen megjeleníthetők a vonzó megjelenésével, valamint a tartóssággal.

Ezen túlmenően ez a nyersanyag nem fél a negatív külső hatásoktól, a rossz időjárási viszonyoktól és a mechanikai sérülésektől. Nem olyan könnyű megtörni vagy kitörni a kiváló minőségű téglát, ezért egyszerűen pótolhatatlan a magánházak és villák előtt.

A szakértők és az otthoni kézművesek szerint a mai néző téglák valamivel rosszabbak lehetnek más külső anyagokkal szemben. A közelmúltban azonban ez a tendencia már nem releváns. Különböző üzletekben az emberek különböző típusú téglákat találhatnak. Nem csak a vörös és sima elemek lehetnek. Lehetőség van más, nagyon érdekes megjelenésű színek texturált változatainak felvételére.

Megbízható homlokzati téglával további védőréteget képezhet a falak számára. Így lehetséges, hogy ezeket a bázisokat a károsító nedvesség és a nedvesség behatolásával lehet megmenteni. Ezenkívül a téglafal hővesztesége általában jelentősen csökken, amit sok tulajdonos megjegyez.

A legtöbb esetben a ház tégla díszítésével kívánja a "kívánságlistájukra" támaszkodni. Ugyanakkor sok fontos pillanat hiányzik, amelyek közvetlen hatást gyakorolnak magára a téglára és annak homlokzatára. A szakértők azt mondják, hogy a ház homlokzatának anyagi tervezését a tervezési szakaszban kell átgondolni. Ha ezt az esetet hagyjuk "később", nem érdemes.

Ha nem figyelesz erre a szabályra, akkor a doboz gyártása után sok probléma merülhet fel. Lehet, hogy az alapítvány szélessége nem elegendő a téglák támogatására, mert az építés során a tulajdonos úgy döntött, hogy tovább szigeteli a falszerkezeteket.

Tehát az elülső tégla homlokzata jelentősebb teherbíró képességgel rendelkezik, ami meghaladhatja az alapítvány ezen mutatóit, ami ennek következtében a falazat repedéséhez vezet. Ahhoz, hogy a házat egy kőművességre tegyük, teljesen lehetséges a keze Természetesen ez a folyamat nem nevezhető nagyon egyszerűnek és egyszerűnek. Valójában munkaigényes munka, de ahhoz, hogy megbirkózzunk vele, valóságos. A lényeg az, hogy megfeleljünk az arc minden árnyalatának, és lépéseket kell tennünk, figyelemmel a technológiára.

Előnyök és hátrányok

Napjainkban sok felhasználó választja a téglát néző anyagként. Ebből az okból kifolyólag a homlokzatok a leggyakoribbak.A téglaépítés ilyen népszerűségét a benne rejlő sok pozitív tulajdonság magyarázza.

Ismerjük meg a listájukat.

 • Először is figyelni kell a tégla bélésének vonzó megjelenésére. Ennek köszönhetően a ház sokkal esztétikusabb lehet.
 • A téglafal jó védelmet nyújt a fő fali anyagnak (például habszivacsból vagy fáról). A téglák mögött az alapítvány nem lesz kitéve a csapadékveszélynek és más külső tényezőknek, amelyek komoly kárt okozhatnak.
 • Számos különböző anyag van, amellyel hatékonyan díszítheti a lakóépületet, de a téglafal a legmegbízhatóbb és tartósabb megoldás. Például ugyanaz a homlokzati vakolat érzékenyebb a mechanikai sérülésekre.
 • A tégla nem fél az agresszív ultraibolya sugárzás hatásaitól. Amikor velük érintkezik, a falazat nem veszíti el színét és megjelenését, ami nem mondható el a mai népszerű vinil-iparvágányról vagy festett szakmai lapról.
 • A ház homlokzata téglafalazattal lehetővé teszi, hogy tovább melegítse a lakóépületet, ahogy azt sok szakértő mondja. Természetesen a tégla hőszigetelő tulajdonságai nem túl hatékonyak, de az üreges építőanyag és a szigetelés kombinációja jó hatást biztosít.
 • A tégla burkolatának másik jelentős előnye, hogy még inkább tűzállóvá teszi a házat. A tégla önmagában nem gyúlékony építőanyag, és nem támogatja az égést. Ha van egy fa alatta, akkor egyszerűen le kell zárni, mert hajlamos a tűzre.
 • A homlokzatok téglával béleltek, tartósak és tartósak. Nem félnek a külső vagy durva időjárási viszonyoktól való expozíciótól.
 • A téglát a nedvesség minimális felszívódása jellemzi, így az évek során nem reped, és nem veszíti el pozitív tulajdonságait, még akkor is, ha egy olyan régióban van, ahol gyakori eső.
 • A tégla által felújított homlokzat nem igényel nehéz és rendszeres elhagyást, ugyanazon fadarabhoz képest.

Nem szükséges antiszeptikus készítményekkel és egyéb védőszerekkel kezelni. A téglafal maga a védelem.

 • Egy ilyen építőanyag a környezetbiztonságáról híres. Nem károsítja az emberi egészséget vagy a környezetet. Sőt, egy tégla képes elpusztítani a káros anyagokat - egyszerűen eltávolítják a bázisból. Az esőzések során ez a bélés öntisztító.
 • A tégla külső és belső épületekben is használható.
 • A homlokzati tégla híres a fagyállóságról. Biztonságosan kapcsolatba léphet vele, még akkor is, ha északi éghajlatban él. Ezen kívül ezek az anyagok nem félnek a hőmérsékletcsökkenéstől - befolyásuk alatt a kuplung nem sérült, és nem veszíti el pozitív tulajdonságait.
 • Nem szükséges bízni a szakemberekkel, hogy a téglával szembenézzen. A házat teljesen meg lehet díszíteni - csak be kell tartania az iránymutatásokat és magas minőségű alapanyagokat kell használnia.
 • A falazatnak jó hangszigetelő hatása van. Egy ilyen homlokzatú házat mindig védeni kell az idegesítő utcai zajtól.
 • A modern homlokzati téglákat széles körben mutatják be. A kiskereskedelmi üzletekben különböző textúrák és színek találhatók, így mindenki választhatja a legjobb modelleket.

Mint látható, a téglafalnak számos előnye van. Ezért olyan gyakori. Sok fogyasztónak még nincs kérdése arról, hogyan kell díszíteni a ház homlokzatát - azonnal megszerzik a megfelelő téglából álló tételt. De nem szabad elfelejtenünk, hogy minden más építőanyaghoz hasonlóan gyengeségei is vannak, amelyeknek ismerniük kell.

 • A tégla egy észrevehető fehér virágzás alakul ki, amelyet sózásnak neveznek. Az ilyen formációk miatt a bélelt épület megjelenése komolyan befolyásolható.
 • Ne feledje, hogy a tégla burkolat nem olcsó, különösen más opciókhoz képest. Például ugyanazt a Don-kártyát használva sokkal kevesebb lesz.
 • Túl sok alacsony minőségű építőanyag van a boltokban, amelyek nem tartanak olyan hosszú ideig, amennyire szeretnénk, és a működés során az ilyen termékek sok problémát okoznak. Ezért a szakemberek azt állítják, hogy csak európai téglákat kell használni - a házasság gyakorlatilag nem fordul elő ezekben. Az ilyen lehetőségek azonban nem olyan gyakoriak, és hitelességük nem mindig lehetséges.
 • Szemközti tégla kiválasztásával meg kell győződnie arról, hogy az összes építőanyag egy tételből van kiválasztva. Az árnyalatok eltérése esetén a helyzet nem egyszerűen korrigálható, és ez nagyon észrevehető lesz.
 • Annak ellenére, hogy a téglaépítés önállóan építhető, mégis ilyen munkák aligha nevezhetők egyszerűnek és könnyűnek. Időigényes, és néha nagyon drága a ház tégla.
 • A téglafal komoly terhelést jelent az alapítvány számára. Ezért javasolják a szakértők erőteljesen, hogy a projekt előkészítésének szakaszában és a jövőbeni építési rendszerben dolgozzanak ebben a kérdésben.
 • Ne feledje, hogy a homlokzati tégla használata a szellőzés jelentős csökkenéséhez vezethet. Emiatt a nedvesség felhalmozódhat a szigetelőanyagokban, ami hátrányosan befolyásolja tulajdonságaikat.
 • Ilyen kivitelezés esetén a falbázisok zsugorodása más lesz, így szorosan és szilárdan összekötjük az alapot a béléssel, és nem fog működni.
 • A téglákat gyakran olyan üzletekben találják, amelyek nem rendelkeznek tökéletes geometriával. A hasonló termékekkel való munka nehéz lehet.
 • Ilyen bélésanyagot lehet elhelyezni, ha nem megfelelő márka termékeit választja (elégtelen).
 • A tégla építőanyag, amely a szállítás során nagyon gyakran sérül. Gyakran elcsúszott - az élek leesnek. Ezekkel az elemekkel nem lehet folytatni a munkát.
 • Ha egy alacsony minőségű alapanyagot használnak a gyártásához, egy tégla összeomlik. A helytelenül feldolgozott mészkő, amely mindig agyagban van, gyakran marad a termékek tömegében. Emiatt észrevehető „kvóták” jelennek meg a téglákban. Ezekben a helyeken a termékek különösen a nedvességet elnyelik, majd teljesen elpusztítják.

Megjegyezhető, hogy a téglák szembesülése során is sok hiba van. Sokan közülük azonban soha nem találkozhatnak, ha először az összes szabály és előírás szerint gyártott minőségi termékeket vásárol.

Többféle típusú tégla van. Fontolja meg őket részletesebben.

 • Kerámia. Ez a faj a leggyakoribb. Ilyen termékek agyagból és speciális ásványi adalékokból készülnek, amelyekből különleges keveréket kapnak. Az áthalad a fonókészülékeken, és a kimenet egy formázott blokk, amely ezt követően a kemencébe kerül. Ilyen körülmények között az építőanyag nagyon praktikus és nagyon hosszú ideig szolgál. A tartósság, a gyenge nedvesség felszívódás, a megbízhatóság és a kopás / elpusztulás ellenáll.
 • Klinker. Ez a fajta tégla külön kategóriába van osztva, bár ez a kerámiatermékek egyik fajtája. A klinker modellek is készülnek, és a kiindulási anyagok hasonlóak. A különbség csak a merevebb égési mód. Ebből a szakaszból a tégla majdnem monolitikus - fokozott szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik. Az ilyen termékeket hosszú ideig szolgálja, és a kár rendkívül nehéz. Ne feledje azonban, hogy a klinker nem a leghatékonyabb hangszigetelő.
 • A Hyper megnyomása. Ez az építőanyag agyag használata nélkül készül. A felhasznált lime-cement keverék számos speciális adalékanyaggal használható a magasabb szilárdság és különböző színek eléréséhez. A gyártási folyamat során a hiperpresszált építőanyag nem ég. Hasonló termékek is különböznek lenyűgöző súlyban. Szép kő textúra lehetnek.
 • Szilikát. A szilikát homok tégla szilikát homokból, vízből és mészből készül. Ezt az építőanyagot nagy nedvességelnyelés jellemzi, ezért nem ellenállnak a fagynak. A szolgáltatás élettartama ennek a funkciónak köszönhető. Ezért a szilikát téglákat az elmúlt években nagyon ritkán vásárolták.

A falazat típusai

Többféle téglafal van. Ismerje meg őket jobban.

 • Spool típusú öltözködés. Ez a legegyszerűbb tengelykapcsoló. Ezzel a köveket a hossz egynegyede vagy fele eltolja. A házak építése során az ilyen opciókat nagyon ritkán használják, de a munkáknál ez egy közös megoldás.
 • Lánckötés. A falszerkezetek egy téglában történő építésével az ilyen kötés a legmegbízhatóbb lesz. Ilyen munkákban egy sor egy buttúra, a második pedig egy kanál, párhuzamosan két kőelemet tartalmazó varratokkal.
 • Öltözködés többsoros típusú. A rendkívül ritka esetekben végzett munkálatok során minden második sorba ütközik, és nincs szükség arra, hogy ennek következtében a falszerkezetek szilárdsága a legkevésbé szenvedjen. Emiatt a legtöbb esetben egy hentes sorral 2–5 (néha 6) kanál kombinálódik.
 • Könnyű. Ami a könnyű falazatot illeti, rendszerint kis emeletes épületekben használják. Ezt a módszert a falak építésében nagy üregek jellemzik. Leggyakrabban szigeteltek.

A könnyű technológiára épített falak két falak, egymással kombinálva téglából vagy speciális fémcsatlakozásokból készült kötszerekkel.

 • Megerősített. Ezt a típusú falazatot akkor használják, ha nagy szilárdságú és erős tégla szerkezeteket kell kialakítani. A megerősített falazat akkor fontos, ha a burkolatot a csapágyfalakkal kell összekötni, hogy gondoskodjon a további szerkezeti szilárdságról.
 • Dekoratív. A falazatnak ez a módszere lehetővé teszi a ház homlokzatának gyönyörű építészeti képét. Ha erre az opcióra fordulunk, akkor az épület nagyon látványos lehet, kiemelkedik a többi erekció között.
 • Bajor. Ezt a technológiát német falazatnak tekintik, de ez a fajta design számos különböző épületben található, számos európai országban és még Oroszországban is. Ezzel a technikával a különböző színű téglák keverednek - nem egyenletesen váltakoznak.
 • Előlapon. Ezzel a módszerrel csak személyes építőanyagok kerülnek felhasználásra, amelyek a különböző dekoratív hatásokkal rendelkező modern kiskereskedelmi üzletekben találhatók. Az ilyen tengelykapcsolók fajtái csak nem számítanak. A legtöbb esetben azonban a homlokzatok befejezésére klasszikus technikákat alkalmaznak - félig tégla.
 • Áttört. A falazat meghatározott változatával látványos perforált szerkezeteket kapunk. Fél téglából készült kanál módszerrel épülnek fel, csak a egymás melletti téglák ízületei között, a kis hézagokat szándékosan hagyják el, és a varratokat gondosan lezárják.

Szükséges eszközök

Amint fentebb említettük, teljesen lehetséges, hogy az arcokat saját és saját kezűleg is belsejében és kívül végezze. Ezt megelőzően azonban rendkívül fontos, hogy minden szükséges eszközt és eszközt készítsen.

Ismerjük meg a listájukat.

 • Simító (ez egy másik név az ilyen eszköz számára mint simító);
 • kalapácsválasztó;
 • Bolgár (segítségével a lehető legpontosabban és pontosan kivághatja a téglákat);
 • szint és vízszintes;
 • a szabály;
 • poryadovkoy;
 • injektáló;
 • speciális építési kábel;
 • gon.

Ne feledje, hogy a használt eszközök száma attól függ, hogy a mester szakemberei képesek-e szembenézni. Tehát a tapasztaltabb tudósokkal rendelkező tapasztaltabb kőművesek nagyon kevés eszközt használhatnak. Ha a munkavállaló kevésbé felkészült, akkor sokkal szélesebb körű eszköztárra lehet szüksége.

Előkészítő szakasz

Ha úgy dönt, hogy saját otthonát díszíti téglafalakkal, akkor először készítsen előkészítő munkát. Nem szabad elhanyagolnia őket, ha jó és fenntartható eredményt szeretne elérni. Győződjön meg róla, hogy a ház alapja, valamint az építés egésze a falazatra van tervezve. Az alapítványt szükségszerűen minden építési szabályzatnak megfelelően kell megépíteni. Meg kell ellenállnia a jelentős terheléseknek. Ebben az esetben az olcsó és egyszerű bázisok nem működnek.

Gondoskodnia kell arról is, hogy a ház alapja ilyen alapanyagokból készüljön, mint a monolitbeton (a betonelemek is megengedettek). Az alapítványnak elég szélesnek kell lennie. Ez a követelmény különösen fontos, mert a homlokzati tégla az alapozásra épül. Bizonyos helyzetekben a téglákat speciális acél sarkokra helyezik, amelyek rögzítőcsavarokkal vannak rögzítve az alaphoz.

Emellett megengedett, hogy egy további alapot szervezzen, ha a mag minősége sok kívánnivalót hagy maga után. Egy másik alapot a szerkezet kerületének köré kell önteni, körülbelül 30 cm-re az első alaptól.

A további konstrukciónak le kell zárnia a vízszigetelő anyagot. Ebből a célból a két rétegben elhelyezett ruberoid ideális. Horgonycsavarokkal rögzíthető az előző alapra.

Ezután figyelni kell a tetőszerkezetre. Nagyon fontos a tetőre nézni. A legtöbb esetben a régi házakban az eresz része nem nyúlik ki több mint 25 cm-rel a szerkezet kerületén, ilyen szerkezettel a tégla végtelenül nedves lesz, és el is pusztulhat. Körülbelül 5 év múlva a használat után a téglafal használhatatlanná válik. Ezt a problémát egy megfelelő módon lehet megoldani - minden évben szükség lesz a lakás falainak bevonására egy speciális vízlepergető vegyülettel, de ne feledje, hogy ezek az alapok meglehetősen drágák.

Ha azt tervezi, hogy a falburkolatokat téglafalakkal zárja be, akkor a munka megkezdése előtt a fa alapokat antiszeptikus vegyületekkel kell bevonnia. Ha megtervezi a külső falakat, akkor a megfelelő eszközöket kell megvásárolni. Külső munkák esetében nem érdemes belső impregnálásokat szerezni - ezekből nem lesz kevés értelme. Ezen túlmenően szükség lesz egy gőzvédő anyag hozzáadására a fából készült falakhoz egy építési tűzőgép segítségével. Ezeket a burkolatokat átfedéssel kell ellátni (minimum - 10 cm).

Szükséged lesz rá:

 • gondosan vizsgálja meg a ház falainak felületét, távolítsa el az összes felesleges részletet, például a zseblámpákat, a csatornákat és más hasonló tárgyakat;
 • el kell távolítani a régi festékréteget, az elválasztott elemeket, leesni;
 • minden hibát szükségszerűen egy gitt réteggel kell fedni;
 • ha a falak károsodása túl súlyos, teljesen meg kell vakolnia őket;
 • a hőszigetelő réteg felszereléséhez szükség van egy alapozóréteg elhelyezésére, amely a fal és a ragasztó jobb tapadásáért felelős.

Ezen túlmenően szükség lesz az oldat megfelelő előkészítésére. Az egyszerű cementkeverék aligha alkalmas erre, mert a homlokzati tégla ellenáll a vízfelvételnek. Ez a probléma különösen a klinker téglák telepítésével kapcsolatos, ami egyszerűen csak olyan speciális adalékokat igényel, amelyek hatékonyabb tapadást biztosítanak.

A helyes megoldás a következő összetevőkből áll:

 • cement M500 - 1 rész;
 • homok - 4 rész;
 • a víz.

A kész kőműves habarcsnak olyan összetételűnek kell lennie, amelyen a téglák nem fognak „hajtani”. Jobb, ha nem alkalmazzák a különféle adalékanyagok hozzáadását. Az egyetlen kivétel a pigmentek, amelyek a varratokat és az ízületeket kontrasztos árnyalatúvá teszik, ami érdekes dekoratív hatást eredményez.

Egyes mesterek hozzáadnak egy kis agyagot az oldathoz a kompozíció nagyobb plaszticitásának elérése érdekében. Azonban a különböző kőművesek véleménye különbözik egymástól - valaki csak azt károsítja, mert az agyagkomponens lemosódik a kompozícióból és csökkenti az erejét, és valaki, éppen ellenkezőleg, úgy véli, hogy agyag teszi a tégla varratait tartósabbá. Ebben a kérdésben minden felhasználó saját véleményeire és tapasztalataira támaszkodik.

DIY burkoló technológia

Gondoljunk lépésről lépésre, hogyan kell a téglával ellátott házak homlokzatát furnérlemezezni.

 • Ne lépjen az ilyen munkákhoz esőben vagy hóban. Várjon száraz és meleg időre.
 • Először helyezze el a kiindulási sort a szerkezet kerületén. Az alsó tégla réteget nagyon óvatosan és óvatosan kell lefektetni - tökéletesnek kell lennie.
 • Ablakokkal rendelkező területeken a téglát a sor törése nélkül kell lefektetni.
 • Vigye fel a habarcsot a téglákra egy speciális szerszámmal - mintázat.
 • Ezután egy sor tégla mindkét szélén 4-5 kőszintet kell elhelyezni - a világítótornyok szerepe lesz. Húzza meg a szál közöttük, majd szerelje be a fennmaradó sorokat. Ellenőrizze a vízszintes helyzetüket.
 • A téglák sorát a legmagasabb világítótoronyhoz igazítva meg kell ismételni a következő jelzők elrendezését. Tehát mindaddig cselekednie kell, amíg az egész fal nem lesz szembe.
 • A téglák építése előtt a cementhabarcsot gyakrabban keverjük össze, hogy a kompozícióban lévő homok ne feküdjön le.
 • Ha téglákat szeretne megfelelően elhelyezni, emlékezzen a közöttük lévő varratokra. Ezeknek az elemeknek a lehető legegyszerűbbnek és pontosabbnak kell lenniük. A varratok vastagsága nem haladhatja meg a 12 mm-t.
 • Hagyja a vékony szellőztető réseket a belső teherhordó falak és a külső tégla síkok között.
 • A második alsó sorban a bélés egy kis lyukat kell készítenie, és egy speciális ráccsal zárja be. Ez a természetes levegő keringés biztosításához szükséges.

Gyönyörű példák

 • Tégla bélelt házak vonzóbbak és frissebbek. Ezenkívül nemcsak egy szabványos, tökéletes geometriájú piros építőanyag lehet, hanem egy eredeti, kézzel készített tégla, amely barnás-bordó árnyalattal rendelkezik. Az ilyen elrendezést egy szürke-kék árnyalattal és havasfehér ablakkeretekkel ellátott magas nyeregtetővel kombináljuk.
 • A kis vörös téglával bélelt homlokzat, gazdag tetővel, piros lapokkal díszítve, jól néz ki, ha fehér dupla ajtókkal és fehér keretekkel ellátott ablakokkal egészíti ki. A ház körül elosztott utakon, szürke burkolólapokkal díszítve.
 • Béléshez különböző színű téglákat használhat. Például a sárga és barna építőanyagok kombinációja stílusos és vonzó. Ennek a divatos tandemnek, a sötét ablakkereteknek és az azonos sötét tetőfedő anyagoknak a háttere harmonikusnak tűnik.

A következő videóban a főszerkezetre nézve a főbb és fontosabb árnyalatokat várjuk.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba