Hogyan tegyünk egy dekoratív téglát?

 Hogyan tegyünk egy dekoratív téglát?

Az építőipar készen áll arra, hogy a lakások vagy otthonok kialakításának megszervezésére sokféle anyagot kínáljon. Az egyszerű és banális háttérképektől a dekoratív vakolatig. Ebből a listából számos speciális befejező lehetőség van, egyikük dekoratív tégla.

Anyagi jellemzők

Szokatlan természete ellenére a dekoratív tégla a közelmúltban kezdett keresni. A dekoratív burkolat kiválasztásánál egyre többen hajlamosak arra, hogy ezt a fajta falburkolatot hajtsák végre. Ahhoz, hogy megértsük, milyen tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik a dekoratív téglából, olvassa el jobban ezt az anyagot. Az építőipari piac a mai napig többféle lehetőséget kínál a vásárlóknak a különböző anyagokból készült dekoratív befejezésekhez.

klinkertégla

Az ilyen típusú dekoratív tégla összetételének fő része agyag. A gyártás során a préselés és az azt követő tüzelés során különleges folyamat folyik. Ezeknek az eljárásoknak köszönhetően a klinker dekorációk nyugodtan tolerálják a hőmérséklet- és időjárási változásokat. Ebből következik, hogy az ilyen típusú tégla nemcsak a belsőépítészetben, hanem a külső burkolatokban is használható.

A klinker jellemzői magas szintű erővel rendelkeznek. Természetesen lehetséges, hogy kárt tehetünk, de maximális erőfeszítéseket kell tennie és az építőipari felszerelést. Az erőd mellett a klinker könnyen tolerálja az ultraibolya sugárzásnak való kitettséget, és nem fél a kémiai elemektől. A klinker dekoratív tégla nedves környezete nem szörnyű. Természetesen a külső hatásokból néhány nedvességet elnyel, de ez nem befolyásolja annak megjelenését. Fontos jellemzője, amely a súlyos télekkel rendelkező régiók lakói számára tetszik, a klinker tégla az alacsony hőmérsékletek ellen védett.

A gyártási folyamat során színező pigmentet adnak az alapkészítményhez, aminek következtében a késztermék különböző árnyalatokat szerez, amiből a belső tér általános stílusának megfelelően kell kiválasztani. Számos előny mellett a klinkernek egy fontos hátránya van, ez az ár. Ez az opció nem egyáltalán olcsó, de ha egyszer fizetett, akkor már évtizedek óta elégedett lesz a tégla dekoráció szépségével. Különösen akkor, ha a ház külső részéről van szó.

gipsz

A tulajdonságaihoz tartozó gipsz az építőiparban széles körben ismert, és szinte minden típusú javítási munkában használják. Nagyon könnyű és kényelmes vele dolgozni. A gipsz téglák telepítése nagyon egyszerű, hogy megbirkózzon ezzel a feladattal bármely személy ereje alatt. Azok a rajongók, akik mindent saját kezükben csinálnak, örömmel fogják tudni, hogy a gipsz alapú dekoratív tégla saját kezűleg készíthető, csak egy gipszkeverékre és több formára kell felállítani.

Jellemzői szerint a gipsz nagyon vonzó anyag. Nem habozik, hogy feldolgozzák, ami miatt sokféle színpalettája van. Ráadásul a gipsz biztonságos, ami a belsőépítészet kedvező minősége is. A gipsz alapú dekoratív tégla hő- és hangszigeteléssel rendelkezik.De sok előnye ellenére ez az anyag csak zárt meleg helyiségekben használható, mivel a gipsz nem tolerálja a nedves környezetet és az alacsony hőmérsékletet.

poliuretán

A poliuretán a leginkább költségvetési lehetőség. De a szoba helyiségeinek díszítése vagy a ház homlokzata nem alkalmas. Alapvetően poliuretán dekoratív téglákat használnak a közterületek befejezéséhez. A megjelenése hasonlít a téglák körvonalára, de közelebb nézve láthatóvá válnak a kellékek. A dekoratív tégla ezen verziójának fő hátrányai a napfény intoleranciájában vannak. A hatása alatt az ultraibolya festék elhalványul, majd teljesen elhalványul.

Hab műanyag

A hab maga is törékeny anyag. A habból készült dekoratív téglák több tulajdonsággal rendelkeznek. Természetesen ennek az anyagnak a költsége nem lesz látható a családi költségvetésben. De a gyerekek, akik a környezetet tanulmányozzák, botladozhatnak, leeshetnek és a falnak ütköznek a fejükre, de a habszemek nem okoznak kárt, csak enyhítik a csapást.

A dekoratív téglák szokásos jellemzői mellett különös figyelmet kell fordítani az összetételű anyagok behelyezésére alkalmas kompozíciókra.

 • A vakolat és a klinker tégla felszereléséhez a cement ragasztó lesz a legmegfelelőbb. A betonhoz és a vakolathoz nehézség nélkül tapad. Nem fél a nedvességgel való érintkezéstől. Könnyen tolerálja a hőmérséklet-ingadozásokat.
 • Gipsz alapú gitt, kizárólag beltéri használatra. Összetétele ellenáll a klinker dekoratív téglának, gipsz- és habfajtának.
 • A szilikon tömege minden dekoratív tégla típushoz használható. Ezen túlmenően a szilikon elengedhetetlen anyag a dekorációk magas páratartalmú helyiségekben történő felszereléséhez.

A falazat típusai

Ma a modern mesterek készen állnak arra, hogy különböző formájú díszítő téglák lerakására szolgáljanak. A leggyakoribbak a blokk, gótikus és keresztmetszetek. A bemutatott lehetőségek közül a legegyszerűbb módszer a blokkolással. Nem kell rajzot csinálni. A téglákat egyenes vonalban helyezik el, figyelembe véve az alsó sáv különbségeit. Egyszerű szavakkal egy egész példánynak két egymásra rakott tégla között állnia kell a varrás felett. A varratok nem illeszkednek össze.

Bizonyos szabályok betartásához szükséges gótikus módszerre. Először is, egy tömör tégla ragasztott, utána van egy kis téglaelem. A következő sort már a jobb oldalra némi enyhe eltolással kell elvégezni. Ebben az esetben a varratok nem lehetnek egymástól távol. A munka befejezése után a téglafal rendkívül szokatlan lesz. A különböző méretű dekoratív burkolatok jelenléte a kaotikus falazat benyomását kelti, de néhány minta jelenléte még mindig látható.

A keresztmetszeti telepítést a beépítés fokozott összetettsége jellemzi. A tégláknak különböző oldalakra van szükségük alternatív sorrendben. A telepítési szabályok figyelembevételével látni fogjuk, hogy az új sor varrása enyhén mozgott az alsó sávhoz képest.

Szükséges eszközök

Mielőtt folytatná a szerelési munkát, elő kell készíteni az eszközöket amelyek nélkül lehetetlen:

 • mérőszalag;
 • vonal
 • író ceruza;
 • kefe;
 • spatula;
 • szinten;
 • kötél;
 • ragasztó;
 • Látott.

Felület előkészítése

Amellett, hogy a szépség és az eredetiség, dekoratív tégla bevonat lehetővé teszi, hogy elrejtse a hibákat a falak. Ezért a tojásrakás előtt nincs szükség az alapszintre. Ellenkező esetben a felület előkészítését speciális technológiával kell elvégezni.

 • A falakat alaposan megtisztítják, a régi tapétákat és a pelyhes festéket eltávolítják.
 • Ezután meg kell szabadulnia a zsírtól. A zsíros lepedék jelenlétének ellenőrzéséhez vizet kell használni.
 • Ha a dekoratív tégla fa vagy fém alapra van ragasztva, akkor a felületet szigetelőanyaggal kell kezelni. Bizonyos esetekben könnyű cement alapú habarcs használható.
 • Az adhézió erősségének növeléséhez a bázis teljes felületén gyakori karcolásokra van szükség.

  A bázis elkészítése után folytathatja a dekoratív téglák telepítését. Annak érdekében, hogy az eredmény meghaladja az összes elvárást, emlékeznie kell néhány fontos szabályra.

  • A téglák közötti varrás egyenletességéhez speciális kereszteket kell használni. A körmök a keresztek analógjaként szolgálhatnak.
  • A fektetés végén a téglák közötti kötéseket meg kell dörzsölni. Az ideális összetétel egy speciális keverék a habarcs vagy vakolat számára.
  • A befejezett dekoratív felület megjelenésének megőrzése érdekében fadíjat kell használni.
  • Az apartman felszerelhet minden szobát tégla díszítéssel. Például, a folyosón a felület lakkozásához, a szobákban pedig a belső használatra alkalmas festékkel festeni.

  Hogyan tegyünk egy téglát a saját kezedbe?

  A tégla formájú dekoratív burkolatok telepítése a padlóburkolat szintjének ellenőrzésével kezdődik. Ha vannak hibák, akkor egyenes vonalat kell rögzítenie, és ceruzával körvonalazni. A téglákat az alulról felfelé kell irányítani. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az ízületeket nem szabad egymással kombinálni. Sakkban lefektetett arcok.

  Rendkívül nehéz előre elkészíteni egy teljes kompozíciót, mindent a munkahelyen végeznek. Ezért a téglákat különböző formában és méretben választják. Ha van egybeesés, akkor enyhén vághatja a díszítő elemet, feldolgozza a széleit csiszolópapírral, hogy valósághű hatást hozzon létre. A ragasztótömeget fel lehet használni a felületen és a csempe felületén is. A tojásrakáskor nagyon fontos, hogy nehezebb lesz a tégla. Ez a művelet kitölti a hézagokat a varratokban és a fal üres helyét. Ha sok többlet van, akkor azt el kell távolítani.

  Könnyen ragasztható a lapka az alapra, a lényeg, hogy ne veszítsük el, mivel csak öt perc van a hiba kijavítására. Az ajtók és lejtők feldolgozásakor szükség van egy közelítő rajz rajzolására a tégla helyével előre. Ez a művelet megkönnyíti a dekoratív felület lefektetésének folyamatát. A sarokcsuklókkal való munkavégzés során maximális koncentrációt kell mutatnia, és húsz-öt fokos szögben kell vágni a fűrészáru segítségével. Ugyanakkor tedd a lapokat úgy, hogy a szög kilencven fok legyen.

  Különös figyelmet kell fordítani a díszítő téglák közötti varratok élesítésére. A bélés megjelenése nagyban függ a vastagságától. A díszítőelemeket egymásra helyezheti, de a design lényege elveszik. Így nyilvánvalóvá válik, hogy minden egyes személy erejéig dekoratív téglát helyeznek. A jelölés először megtörtént, utána a tégla ragasztható a falra. Keresztek segítségével megmarad a varratok egyenletessége.

  Miután a fő munka befejeződött, a téglafelület dekoratív feldolgozásához szükséges. Ez az eljárás lesz a befejezés utolsó szakasza. Olyan helyeken, ahol zsetonok, vágások, valamint a kapcsolók és aljzatok közelében vannak hibák, az üregeket gipszkartonnal kell kitölteni. Erre a feladatra egy kis spatula fog tenni. Ha a csempe a megoldásnál többet jelent, akkor a felesleget nedves szivaccsal kell eltávolítani. Ugyanez vonatkozik a varratokra is. Az üregeket alapanyaggal kell feltölteni.

  Szárítás után a varratokat meg kell törölni. Az eljáráshoz alkalmas a csiszolópapír. A munka egy kicsit több időt vesz igénybe, de a karcolások nem lesznek láthatóak a varratok alapján. Maguk a téglákon, a teljes felület szárítása után szürke foltok jelenhetnek meg. Egy kemény kefe segít megszabadulni tőlük. Ezután a tulajdonosok kérésére a dekoratív tégla felülete lakk összetételű vagy festett.

  Hogyan tegyünk egy dekoratív téglát, megtanulod a videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba