A tégla falazó rácsának kiválasztása

 A tégla falazó rácsának kiválasztása

Az építőiparban használt falazóháló egy professzionális kőműves munkájának fontos kiegészítője. Segítségével a struktúrák megerősítésének folyamata. Mi ez az építőanyag, melyiket jobb választani? Ezt a kérdést sok olyan építész kérdezi, akik önállóan szeretnék a falazatot alkotni. A cikkről.

A tégla falazó rácsának kiválasztása

A háló használata optimális azokban az esetekben, amikor szükséges annak biztosítása, hogy a munkát folyékony megoldásokkal végezzék, vagy különböző anyagokat csatlakoztassanak. A téglafal esetében a cellák 50x50 mm-es mérete optimális. A gyártáshoz szükséges anyagválasztás igen változatos lehet.

Mi a tégla falazat?

Az alapítványok, épületek és szerkezetek építésében széles körben használják a tégla falazati hálóját különböző változatokban. Számos legnépszerűbb opció és változata van.

  • Fém háló van. Ebben az esetben az acélhuzal gyártásánál BP jelölést használunk, és a vastagsága három-öt milliméter. Az egyes erősítő elemek csatlakozását a rácson ipari körülmények között hegesztéssel, félautomata eszközökkel végezzük. A kész fémelemek továbbá galvanizáltak. A hegesztés után a korróziógátló bevonatot alkalmazzák.
  • Bazalt. A kőszálból készült huzal tartós polietilénből készült húzott kábelkötegekkel van összekötve. Az adhézió növelése érdekében a homok és a ragasztó keverék külső felületén további bevonat képződik. A rács szilárdsági jellemzői megfelelnek a fémtárgynak. Ugyanakkor biztonságosabb használata, tartós, nem érzékeny a korrózióra.
  • Üvegszálas. Modern kompozit megoldás olyan szerkezetekre, amelyek nem rendelkeznek jelentős terheléssel az alapjukon. Ezeket egy adott hosszúság és szélességű csík formájában készítik el. A rács nagyon tartós, de számos működési korlátozással rendelkezik, amelyek nem teszik lehetővé a nagy terhelhetőségű tárgyakon végzett munkát.

Melyik választható választási lehetőség az 50x50-es falazott háló?

Milyen típusú falazóhálók vannak a legerősebbek? Először is figyelni kell a szekcióra és a cellák méretére. Nagy formátumú építőelemekkel kombinálva 100x100 mm nagyméretű hálós verziókat használnak. A négyzet alakú részen kívül gyémánt háló is van. Az ilyen falazóanyag mérete 50x100 mm. A tekercs hossza 2-5 m. A szalag szélessége 0,5-2 m.

A falazó rácsok használata lehetővé teszi a vízszintes és függőleges szerkezetek megerősítését, ívek és öntött betonok kialakítását. Ez az opció alkalmas megerősítésre és tégla kerítések építésére. Megfelelő megoldás kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy használatuk során az ilyen típusú hálós termékek igen széles választékban vannak.

Például a téglafal megerősítésénél főleg fémszövetet használnak, amelynek huzalvastagsága 3-4 mm. A bélésben, és a támasztó falakban mindhárom sorban illeszkednek az ilyen kiegészítésekhez. A bazaltháló elhelyezéséhez ajánlott a könnyű tégla.Vastagabb vezetőkkel rendelkezik, több mint 5 mm, és nem alkalmas testes kerámiatermékekre.

Ha épülnek olyan tégla épületek és szerkezetek elemei, amelyek nem hordoznak jelentős terhelést, akkor megerősítésre polimer háló használható. 5 sorban van elhelyezve. Ez a kiegészítés megfelelő lesz a belső válaszfalak, a fürdőszobák falainak kialakításakor.

A falazat technológia jellemzői

A falon a további erősítő komponens kialakításának szükségessége megköveteli egy adott eljárás betartását. Közvetlenül az oldatba kerül. Ez vízszintesen és függőlegesen rögzíthető. A második lehetőség különösen fontos a megerősítendő falak és oszlopok kialakulásához. A kívánt méretű csíkokat szilárd lapokból és tekercsekből vágjuk le.

A sarokelemek fémhuzalokkal vannak erősítve, az épület geometriai jellemzőinek megfelelően hajlítva. A megerősítő elemek használata lehetővé teszi a csapágyelemek terhelésének egyenletesebb eloszlását. Ezen túlmenően a magas szeizmikus kockázatú területeken történő használathoz falazóháló szükséges.

A falazóháló használata lehetővé teszi a falazat szerkezetének jelentős keményedését, lehetővé teszi a kész téglafal, kerítés vagy alapítvány kiváló minőségének és megbízhatóságának biztosítását. Ez a segédelem nagyobb rögzítési szilárdságot biztosít, lehetővé teszi különböző szerkezetű és sűrűségű anyagok kombinálását egy fal építésében.

A szakterületen ajánlott a falazat összetételében a háló használata, miközben építési munkát végez. Használható egy épület vagy szerkezet kész szerkezetének kiváló szilárdsági jellemzőinek garantálására.

A videóból megtudhatod a "STREN C5" rácsos téglafal megerősítését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba