Mély behatolású alapozó betonhoz: típusok és specifikációk

Napjainkban sokféle anyagot használnak a beltéri befejező munkák elvégzésére, és egy különleges helyet foglal el a listában egy mély behatolású alapozó. Ezen összetétel alkalmazásával a javítási folyamat meglehetősen magas szinten állítható elő.

Ma a primer többféle típusú.amelyek alkalmasak a különböző típusú munkákra. De először meg kell ismerkednie az anyag jellemzőivel.

Jellemzők

Mielőtt megismerkedne a primer alaptípusokkal, mélyen behatol, meg kell értenünk, hogy mi ez az anyag és hogyan különbözik a többi készítménytől.

Ez az opció egyfajta impregnálás a betonfelülethez. Az alapozó az alkalmazott típustól függően 5-10 mm mélységbe tud behatolni.

Ennek a készítménynek a használata révén a beton és az anyag maximálisan tapadhat a díszítéshez. A behatoló alapozó nagyfokú nedvességállósággal rendelkezik, és gőzáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

Emellett magas antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nem teszik lehetővé a penész és a penészgomb kifejlődését a beton felületén.

A behatoló alapozó egy másik jellemzője, hogy csökkentheti a jövőben felhasználandó befejező anyagok fogyasztását.

A készítmény használata pozitív hatással van a helyiség légáramlására. Ebben az esetben az alapozó szigetelő funkciója van az anyag belsejében.

A behatoló összetételű kezelés után a felület jobban ellenáll a különböző külső hatásoknak. Ez például olyan vegyi anyagok használatára vonatkozik, amelyek gyakran kopáshoz vezetnek.

Alkalmazási kör

Amint a fentiekben említettük, a primert a falak előállítására használjuk. A készítményt akkor használják fel, ha fennáll annak a veszélye, hogy a befejező anyag lazán tapad a betonfelülethez.

A mély behatolású alapozó jelentősen javítja az alap tapadását, ami kiküszöböli a hasonló problémát a működés során.

Gyakran a kompozíciót monolit szigetelés nélkül használják. A nagyszámú pórus alapján a befejező anyagok a legjobb módon nem rögzíthetők. Ezért javasolják a szakértők a mély behatolású alapozó használatát, amely minden csatornát "lezár." A kompozíció megakadályozza a különböző anyagok gyors felszívódását, ami lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a felületet.

A mély behatolású alapozót belső és homlokzati munkákhoz is használják. Ez jól védi a betonfelületeket a légkörben lévő agresszív anyagok hatásától.

Fő típusok

Az építési piac gazdag különböző mély mély behatolású alapozókban. Ahhoz, hogy megértsük, melyik opciót a legjobb a betonfelület előkészítéséhez, meg kell ismerkedni az egyes összetevők tulajdonságaival.

Az első és az egyik leggyakoribb típus egy univerzális alapozó. A struktúrát leggyakrabban belső munkák elvégzésére használják. Gyakran az univerzális behatolási opciókat használják külső burkolatjavítási folyamatokhoz.

A primerek alkalmasak mind függőleges, mind vízszintes felületekre.

Ami az egyetemes opciók költségét illeti, viszonylag alacsony. Ezen túlmenően a primer fogyasztása a működés során kicsi, ami az egyik jelentős előny.Az univerzális opciókat 5 és 35 fok közötti hőmérsékleten kell tárolni.

A behatoló alapozóval végzett kezelés után a betonfelületet 4-5 órán át kell hagyni, hogy teljesen megszáradjon.

A gyártók szerint az univerzális készítmények az építési termékek környezetbarát csoportjai közé tartoznak. A felület feldolgozása után a felületek jól erősödnek és felkészülnek a további manipulációkra. Gyakran egy fűtött csatlakozóra egy univerzális alapozó kerül alkalmazásra.

A következő típus az akril kompozíciók. Ez az opció bármilyen alap feldolgozására használható, a fától a betonig. Sok szakértő az akril alapozót az univerzális típusoknak tulajdonítja. A kompozíció fő jellemzője, hogy mélyen behatol az alapba, ami nagyban leegyszerűsíti a teljes javítási folyamatot a jövőben.

Gyakran a gyártók kiegészítik az alapozó alapját különböző adalékokkal, ami növeli a teljesítményét. A készítményt leggyakrabban antiszeptikus összetevőkkel kombinálják, így az impregnálást fel lehet használni a fürdőszobában lévő felületek előkészítésére.

A primer megakadályozza a penész előfordulását, ha magas páratartalom érhető el.

A gombaellenes készítmények külön fajok. Ez a behatoló alapozó alkalmas különböző felületekre, beleértve a betont is. Egy ilyen jellegzetessége a fungicidek jelenléte az alapanyagban, amelyek gyorsan elpusztíthatják a gombás spórákat. Emellett az impregnálás megakadályozza a káros mikroflóra kialakulását a szobában.

A gombaellenes primerek eltérő bázissal rendelkezhetnek, ami a fő előnye. A betonfelületek előállításához különböző típusú készítményeket használtak. Meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen impregnálás alkalmazása javasolt azoknak a felületeknek a kezelésére, amelyeket már a penész érintett.

Ügyeljen arra, hogy a gombaellenes készítményeket kizárólag a háttérkép készítéséhez használják. Ezen túlmenően az impregnálásnak meglehetősen éles szaga van.

Egy másik típus egy antiszeptikusan áthatoló primer. Az előző változattól eltérően ezeket a vegyületeket a káros mikroflóra kialakulásának megelőzésére használják. Az alapozó a még nem érintett felületek kezelésére szolgál.

A leggyakrabban antiszeptikus készítményeket használják a WC és a fürdőszoba falainak és padlójának elkészítéséhez. Használjon alapozót a padlóanyag betöltése előtt. Kiváló minőségű antiszeptikus impregnálás alapján a fungicidek mindig jelen vannak. A primerek előnye, hogy erősítő funkciót látnak el a laza bázisokkal végzett munkában.

A felszíni hibák kiküszöbölésére latex behatolási impregnálásokat használnak. Ezek vízen és polimereken alapulnak, amelyek tisztességes technikai tulajdonságokat biztosítanak e fajnak. Ezek a vegyületek fém, beton és fa kezeléséhez nélkülözhetetlenek. Gyakran az ilyen típusú primer kombinációja alkid fajtákkal történik.

A kompozíciók egyetemessége abban rejlik, hogy belső és külső munkákhoz használhatók. A latex alapozó jól erősíti az alapot, amely elnyeli a különböző anyagokat.

Külön nézetek az elülső impregnálás. A szilikon és szilikát készítmények ideális megoldást jelentenek a kültéri munkákhoz. Ilyen lehetőségekkel a repedések kezelése a töltés előtt lehetséges.

Hogyan válasszuk ki?

Kiváló minőségű impregnálás a betonfelülethez, figyeljen néhány fontos pontra.

  • A munka típusa. Ha kültéri munkákhoz egy alapozót kíván használni, akkor az akril- vagy szilikátvegyületeket célszerű kiválasztani, amelyek nagyon ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek. Latex vagy akril impregnálás ideális választás falak beltéri feldolgozásához.
  • Anyag.Betonfelületek esetében ajánlott olyan alkid- vagy akril kompozíciókat használni, amelyek megbízhatóan erősítik az alapot, és minőségileg előkészítik a további manipulációkhoz.
  • Befejezés gombra. Először döntse el, hogy milyen anyagot fog használni a felület előkészítése után. A tapéták, gipszek vagy festékek esetében különböző típusú impregnálásokat használnak.

Egy másik fontos kritérium a szárítási idő. Ha az alapozót belső munkákhoz használják, akkor a legjobb, ha 2-3 órát igénylő vegyületeket használunk. Ennek oka, hogy a primer több rétegben van felhordva, és a hosszú távú szárítás jelentősen lelassítja a javítási folyamatot.

Figyeljen a gyártóra és a behatoló összetétel költségére is. A legjobb, ha egy jól ismert márkájú terméket választunk, amely jól sikerült magának ajánlani.

Hogyan kell jelentkezni?

A betonhoz való mély behatolással történő impregnálás során számos fontos szabályt kell figyelembe venni. A készítmény alkalmazása előtt gondosan előkészített alapot kell készíteni. Szükséges a felület tisztítása a szennyeződésektől, a repedések megtöltéséhez és a foltok speciális megoldással történő eltávolításához. A beton alapnak tisztanak és száraznak kell lennie.

Ezután elő kell készítenie a habarcsot, a gyártó utasításai alapján. A készítményt leggyakrabban 1: 1 arányban (primer és víz) gyúrjuk. A kész keverék ecsettel vagy hengerrel történő felhordásához. A felszíni előkészítés felgyorsítása elősegíti a permetező pisztolyt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a munka megkezdése előtt ajánlott gumikesztyűt viselni. Ez megvédi a bőrt a készítménybe való bejutástól. Ezt követően a behatoló impregnálás egyenletesen eloszlik az egész felületen. Ha az alap gyorsan felszívódik, 2 rétegre lesz szüksége.

Ami a behatoló primer fogyasztását illeti, akkor mindent a felszíntől függ. Az átlag 80-120 g / m². A szakértők azt javasolják, hogy a felületet 24 órán át hagyja, hogy teljesen felkészülhessen a további manipulációkra.

Hogyan válasszunk ki egy primert?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba