Hogyan válasszunk ki egy alkid alapozót?

Mindenfajta festési munkában van egy fő szabály - mielőtt a felület felületére való kijuttatáshoz szükséges egy alapozó hozzáadása. Ennek köszönhetően a felület tartósabbá válik, és javítja a tapadóanyaghoz való tapadást. A leginkább sokoldalú és népszerű az alkid alapozó. Nagyszerű fém- és fafelületekre.

Felhasználási terület

Bármely alapozót használnak a befejezésre szánt felület minőségének javítására.

Az alkid primer készítmény alkalmazása után a kezelt felület kevesebb festéket fog felvenni. Az alkid alapozó tökéletesen kitölti a kis lyukakat és repedéseket, így a felület erősebbé válik. Ezért a gitt és a festék a kezelt felületen nagyon szilárdan marad, és nem húzódik le.

Az alkid alapozót fa, fém, beton feldolgozására használják. A primer anyag erős védőfóliát képez a felületen. A primer teljes kiszáradásához körülbelül 24 óra szükséges. A feltöltési munkák elvégzése után már lehetséges a felületre festék, ragasztó vagy gitt alkalmazása.

A polimer alkid alapozó külső és belső díszítésre is alkalmas. Felületet készít festésre, tapétázásra és gittelésre.

Ezt a típusú alapozót nem használhatja fel a vakolat felületkezelésére, és ráhelyezheti a vakolat rétegére. Az alkid alapozót is el kell dobni, ha a kezelendő felület törékeny és morzsolódik.

Jellemzők és specifikációk

Az alkid primerek értékesek, mivel javítják az anyagok tapadóképességét és növelik a felületek nedvesség ellenállását.

Az alkid alapú készítmények másik fontos jellemzője, hogy egy antiszeptikus funkciót végezzen, ezáltal elkerülve az ilyen kellemetlen jelenségeket, mint a penész és a gombás léziók.

Az összes alkid alapozó fő előnyei és jellemzői:

 • minden tulajdonság megőrzése -40 és +60 ° C közötti hőmérsékleten;
 • a befejező anyagok fogyasztásának minimalizálása;
 • a felületek minőségének javítása, mechanikai feszültséggel szembeni ellenálló képességük és vegyi anyagok javítása;
 • ideális fafeldolgozásra, mert az alkid kompozíció nem teszi szabaddá a fa szerkezetét, és megvédi a fát a nedvesség hatására a duzzanattól;
 • a festett fa felületének védelme a gyanta szakaszok kiemelkedéséből;
 • jobb tapadás;
 • korrózióvédelem;
 • védelem a penész és a penészképződés ellen;
 • elfogadható áron.

Alkid primerek fajtái

Többféle alkid primer létezik, amelyek tulajdonságai és felhasználási területei különböznek.

A legnépszerűbb és legelterjedtebb alapozó bevonatok:

 • Glivalium alapozómelyet fém és fa feldolgozására használnak, kiválóan alkalmas mind a külső, mind a belső felületre, védi a felületet a korróziótól, egy napon belül szárad 18 és 22 ° C közötti környezeti hőmérsékleten. A fő jellemzője az a képesség, hogy fokozza a festék színének telítettségét, amelyet a tetején kell alkalmazni. A legfontosabb dolog a talaj megfelelő árnyékának kiválasztása. Ha világos színű festéket használ, akkor a legjobb, ha a primer fehér.Nagyon fontos annak biztosítása, hogy a festék felhordása előtt a primer teljesen száraz legyen.
 • Perklórvinil primer - Az anyag fő jellemzője, hogy csak kültéri munkákhoz alkalmas, mivel a toxicitás meglehetősen magas. Ez a kompozíció a legváltozatosabb, szinte minden típusú felületre alkalmazható, beleértve a betont és még a vakolat tetejét is. A perklórvinil alapozó rozsda felett alkalmazható, amelyet egy további védőbevonatként alakít át.

A primer a lehető leggyorsabban megszárad - szó szerint egy óra alatt (19-21 Celsius fokos hőmérsékleten). Ez az alapozó nagyon ellenáll a vegyi anyagoknak. A perklór-vinil primer költsége magasabb, mint a glivalievy primeré.

 • Alkid-uretán primer a legmagasabb keménységű, a maximális szilárdság és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás jellemzi. A fő előny a nagy kopásállóság. Csak 30 perc alatt szárad. Fából és fémfelületekből a helyiségen belül és kívül is használható. Nagyon gyakran használják a mérnöki munkát.
 • Alkid-akril keverék a legnépszerűbb. Magas tapadású, megvédi a fát a rothadástól és a penésztől, mély fa rétegébe kerül. Vízbázisú, így nem kellemetlen szaga van, védi a fémeket a korrózió ellen. A kompozíció nagyon gyorsan szárad - egy órán belül 22-23 ° C hőmérsékleten.

Eladáskor az alkid primerek mindegyik fajtáját megtalálhatja a különböző gyártóktól. Azonban az egyik legnépszerűbb ma a "Prestige" cég talajja. Az interneten számos pozitív ügyfél-visszajelzést talál a vállalat termékeiről.

Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy egy alkid primer egy olyan alapozóanyag teljes választéka, amelynek tulajdonságai kissé eltérőek. Ezek fa, fém és más típusú felületek számára készültek. Minden típusú alkid primer növeli a kezelt felületek szilárdságát, tapadásukat, és antiszeptikus és sok más tulajdonsággal rendelkezik.

Így az ilyen talajkeverékek jelentősen megnövelik a felület ellenállását és különböző negatív hatásokhoz vezetnek, és meghosszabbítják élettartamukat. A legfontosabb dolog az, hogy kiválasszuk a megfelelő talajt, amely ideális lesz egy adott felület feldolgozására.

Hogyan válasszunk ki egy primert?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba