Mit lehet mosni az alapozót különböző felületekről?

Az építőiparban és a javításban többfunkciós anyag egy alapozó. Használatának célja alapján összetétele változik. Ez természetesen befolyásolja a primer foltok szennyezett felületekről való eltávolításának sebességét, technikáit és módszereit.

A problémák okai

A mélyen behatoló alapozó egy olyan építőanyag, amely erős bevonatot biztosít a bevonó rétegekhez. Mind a tapasztalt kézművesek, mind a kezdők számára egyaránt jelentenek problémákat a festékgyártásban lévő anyagok alkalmazásával. Csak kívülről látszik, hogy minden egyszerű. A gyakorlati munka óriási erőfeszítést, figyelmet és gondosságot igényel. Ha minden óvintézkedés ellenére még mindig a padlót, az ablakpárkányokat és az üveget csapta be, és az ilyen szennyeződéseket nem távolították el azonnal, akkor még mindig meg kell dolgoznunk, hogy megtisztítsuk a szobát a foltoktól.

Fontos megjegyezni, hogy sok tisztítási módszert már teszteltek a gyakorlatban, és hatékonyságukat a különböző felületek eredeti állapotának helyreállításában ismételten bizonyították. A mély behatolású alapozó eltávolítása olyan komplex folyamat, amelyet a polimerizáció gyakran súlyosbít: az építőanyag megszárad, miután megszáradt.

Ennek eredményeképpen szinte lehetetlen időben feloldani a mosatlan foltokat.

Próbálja meg gondosan elvégezni a munkát. Védje a felületet a foltoktól.

Ehhez használja az alábbi anyagokat:

 • fedőfólia;
 • skót szalag;
 • maszkolószalag;
 • celofán.

De ahogy a gyakorlat azt mutatja, sokan még nem tudnak ilyen elemi óvintézkedésekről, mások egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket. Ennek a gondatlan hozzáállásnak a lehetséges következményekkel szembeni következménye, hogy olyan módszereket és technikákat kell keresni, amelyek megszabadulhatnak a szennyezéstől. Ha azt látja, hogy a primer cseppjei ott vannak, ahol nem kell, azonnal törölje le őket vízzel megnedvesített ruhával.

A munka után nem szabad késleltetni a tisztítást, mert az alapozó az alkalmazás után 30 percig szárad, és egy hét (vagy akár két) után a lehető legerősebbé válik.

Azonnal meg kell jegyezni, hogy nincs univerzális módszer a primer foltok kezelésére. Mindegyikük hatékonysága függ a felület jellemzőitől, amely az eredeti megjelenés visszaszolgáltatásához szükséges. Nem lenne felesleges vizsgálni egy vagy másik terméket egy szennyezett felület érzéketlen részén.

Tisztítási módszerek

Ha az építőanyag fa táblákra kerül, a szennyezett területeket pontosan ugyanazzal az anyaggal őröljük, majd töröljük szárazra. Ezután nedves ruhával törölje le a felületet. A rongy alternatívája ebben az esetben lehet gyűrött papír.

Az építőanyagok linóleumból való eltávolításához fedjük le nedves rongyokkal és hagyjuk egy-két órát hagyni. Ezután a szennyeződés elnyeli a nedvességet. Ezután óvatosan szétválaszthatja a fedelet. Ebben az esetben a penge segít.

A padlóburkolatokat a csiszoló szivaccsal történő javítás után lehet rendezni. A vizet előre nedvesítse.

A szivacsnak finomszemcsésnek kell lennie. A csiszoló szivacs használata kiváló választás a csempe tisztításához. Ebben az esetben nem kell aggódnia az integritásának és épségének. A fenti módszer hatékonysága attól is függ, hogy az anyag milyen mértékben szárad.

Scraper eltávolítása

Sima felületek tisztításához, például: poharak (ablakok), mázas csempe és hasonlók, célszerű olyan kaparót használni, amely kifejezetten az ilyen munkákhoz készült. Vásárlás egy ilyen eszköz nem nehéz.Kívülről úgy tűnik, mint egy "T" kisbetű. A kaparó a penge és a tartó kombinációja. Tartalék lapátok tartoznak. Ezen eszköz alkalmazása a linóleum tisztítására is megengedett. A kaparó és az üvegezett felületen végzett munkák során a kaparó jó eredményeket mutatott.

Legyen óvatos a kaparó használatakor. Ne felejtsük el, hogy 30–45 fokos szöget tartsanak. Mozgassa simán a kezét a felület megkarcolása nélkül. A munka könnyebbé és gyorsabbá tétele érdekében nedvesítse meg a foltokat egy ideig vízzel. A maradék nyomokat egy speciális tisztítóporral mossuk le. A csempézett felület súlyos károsodásának veszélye fennáll, ha a lehető legrövidebb idő alatt nem távolítja el belőle az építőanyag és a háztartási vegyszerek maradványait.

A műanyag ablakok vagy hasonló anyagok felületének tisztításához alkoholt vagy habot használjon. Szükséges az egyik megoldás elkészítése, majd a foltokra való alkalmazás. Ezután meg kell tisztítani az áztatott foltokat egy lehúzóval. A javasolt anyagok biztosítják a kezelt felület integritását, valamint gyors és jó minőségű hatást.

A nylon háló használata lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljon a kis csepegtető foltokról az ablakokon.

Az alábbiakban számos ajánlást talál a használatához:

 • Könnyen nyomja meg a hálót.
 • Mozgassa a rácsot fel és le.
 • Nedves ruhával távolítsa el a felületről a por maradványait.

Műanyag tisztítás

A hatékony üvegtisztításhoz mind a házi javítás szakemberei, mind a lakástulajdonosok leggyakrabban Dopomat és Hodrupa A néven ismert termékeket vásárolnak. Ezek a koncentrátumok kiváló munkát végeznek az alapozó eltávolításában.

Vegyünk 1 liter hideg vizet, amelyben az anyag 10 ml-ét hígítjuk. Ne feledje, hogy használatuk során fennáll bizonyos kockázatok: az üveg megsérülhet, mivel ezek az anyagok a felületen maradnak. Az Atlas Szop elég népszerű a fogyasztók körében. Ez egy olyan tisztítószer, amely tökéletesen eltávolítja mindenféle szennyeződést, különösen gipsz, mész és cement foltjait.

Ez az anyag felhasználható szintetikus anyagokból készült felületeken:

 • kő;
 • kerámia;
 • króm;
 • klinker;
 • lakkozott.

Kritikusan nem ajánlott az anyagot olyan anyagokra alkalmazni, amelyek savállóak.

Bizonyított anyagok

A javítás után gyakran használjon egy speciális megoldást, amely a festék lemosására szolgál. Ezt az anyagot különböző típusú felületeken használják az építőanyagok foltjainak eltávolítására. A legjobb megoldás a savmentes mosás.

Az építőipari cégek képviselői ragaszkodnak ahhoz, hogy az egyik ilyen oldószert használják:

 • etil-acetát;
 • benzin;
 • aceton;
 • toluol;
 • terpentin.

Ha a probléma továbbra is fennáll, teljes feltöltés szükséges.

Az építőanyagokból történő tisztításra a következő anyagok használata engedélyezett:

 • sav;
 • erős oxidálószerek;
 • lúg.

Ne használjon savat csempe kezelésére. Használatuk üveg és saválló felületeken megengedett. Lúgban és erős oxidálószerben a savtól eltérően az alkalmazási tartomány sokkal szélesebb. Ezen túlmenően egy erős oxidálószer részeként vannak olyan oxidok, amelyek nem károsítják a felületeket.

Hasznos információk

A vízvezeték tisztítására szánt háztartási savtermékek használata megengedett, hogy a saválló mázzal rendelkező csempe alapozófoltjait leöblítsék. A lakosság körében a piszok eltávolításának igen népszerű eszköze a "Mr. Muskul". Használatakor jó eredmény érhető el, ha a problémát az építőanyagok maradványaival kell megoldani az ablakokon és más felületeken is. A durva felületekhez kemény mosdót kell használni. Alkalmazása hatékony a mázzal bevont foltok eltávolítására.

Nedvesítsük meg a rongyot, és adjunk hozzá nagy mennyiségű szódabikarbót. Ez a technika segít a linóleum mintákon maradt nyomok kezelésében. Elég, ha mindent jól töröl. A hatékony népi orvoslás a lényeg és a koncentrált ecet. A mosogató és WC-vel az ablakpárkányok és az üveg nem maradnak nyomon a javítás után, ha ezt az eszközt használja. Ennek az anyagnak a hatása az alapozó felvitele után egy-két héttel a kiváló eredményekkel jár.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen anyag rendkívül veszélyes. Bár nem károsítja a bőrt, a tüdő égését okozhatja.

Így fennáll annak a veszélye, hogy jelentős egészségkárosodást okozhat. A védelem érdekében, ha ezzel a szerszámmal dolgozik, javasoljuk, hogy magas minőségű szűrővel rendelkező gázmaszkot vagy festékmaszkot használjon. Ezenkívül kívánatos speciális ruhákat használni.

Gőztisztító használata

A primer típusától függetlenül, gőz tisztítószer használatával eltávolíthatók a foltok. Szigorúan tilos az üvegfelületeken használni (az egyenetlen fűtés miatt), de a porózus szerkezetű lapok könnyen tisztíthatók. Ezt a technikát a padlóburkolatokkal végzett munka során használják. Mi történik, ha ezt a technikát üvegezett bevonat feldolgozásával nehéz megmondani.

A gőz tisztítót az alábbiak szerint használják:

 • gőz szállítása szennyezésre;
 • Ugyanakkor tisztítsa meg ecsettel.

Annak érdekében, hogy a csempe ne dörzsölje túl sokáig, először kezelje a foltot oldószerrel.

Akril alapozó és üveg

Ha a javítás során akril primer foltok voltak az ablakokon, könnyű lenne megszabadulni tőlük. Elegendő az üveg és a csempézett felület meleg vízzel kezelni, majd lemosni a foltokat. Nem kell vegyi anyagokra fordulni, de ha az építőanyag színezéket tartalmaz, akkor a fehér szellem segít megszabadulni a foltoktól.

találatok

Próbálja meg elkerülni, hogy az alapozót olyan felületekre vigye fel, amelyekre nem szánták. Ne feledje, hogy költségén a jövőbeni befejeződés tapadása a végső szakaszban megnő, ami befolyásolhatja a dekoratív vakolatot, a tapétát, a festéket stb., Valamint a szokásos vakolat. Így időt takaríthat meg, és elkerülheti a további munkákat, mint például az ablakok tisztítása vagy a keverék eltávolítása a nyúlványról. A primer fontos a javításban. Ha nem, a falak megrepednek, és a háttérkép eltűnik. Ne hagyja abba, alkalmazza szükségszerűen.

A laminált vagy porcelán alapozó keverék tisztítása és eltávolítása meglehetősen nehéz. Jó konkrét érintkezést is biztosít, ezért vigyázzon vele. Javasoljuk, hogy csak a minőséget igazoló anyagot szerezze be. Csak ebben az esetben kapja meg a legnagyobb hatékonyságot. Mivel a primer meglehetősen éles illatú, majd szellőztesse a helyiséget a folyamatban. Ne felejtsd el az egészségedet, védd meg magad: az allergiák elkerülése érdekében használj védelmi technikákat. Az áttört és vágószerszámokkal való munkavégzés során, például a kaparóval végzett munka során tartsa be a biztonsági előírásokat.

Hogyan lehet eltávolítani a nemkívánatos primer nyomokat, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba