Primer Ceresit: az előnye és hátránya

Az alapozó az egyik legfontosabb és szükséges befejező anyag. Annak ellenére, hogy mindig a befejező bevonat rétege alatt rejlik, az összes befejező munka minősége és végső megjelenése minőségétől függ. A mai legnagyobb kereslet a Ceresit alapozó. Beszélünk róla a cikkünkben.

Jellemzők

A Ceresit alapozót rendkívül nagy áteresztőképesség és ideális tapadás jellemzi, nemcsak a munkafelület alapjával, hanem a felső dekoratív réteggel is. Ezért nemcsak külön-külön rögzíti, hanem biztonságosan összeköti és együtt tartja.

A gyártó kompetens megközelítése a primerek gyártására lehetővé teszi, hogy további különleges és fontos tulajdonságokat adjon nekik. Például vannak korróziógátló funkciókkal vagy káros mikroorganizmusok elnyomására alkalmas primerek.

A Ceresit alapozó segítségével egyszerre több problémát is megoldhat: a felület kiegyenlítése, az adhézió javítása, a munkafelületen lévő pórusok blokkolása és vonzó megjelenése. E célok elérése az egyedi és jól átgondolt kompozíció miatt lehetséges.

Emellett a felület kiegyenlítése miatt csökken a befejező anyagok munkaterületének abszorpciója. Ezért minden alkatrésze egyenletesen festett a jövőben, és ugyanolyan színű.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy alapozó nélkül egyszerűen kivitelezhető a kiváló minőségű befejező munkák. A legjobb eredmény elérése érdekében a gyártó ma többféle típusú bevonatot kínál.

Típusok és jellemzők

A Ceresit alapozógyűjtemény számos fajtát tartalmaz, amelyek mindegyike egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Minden primer típushoz tartozik egy speciális utasítás, amely megfelel a sikeres munka kulcsa.

 • CT 17 koncentrátum - egy univerzális alapozó-koncentrátum, amely a helyiségen belül és kívül is használható. Ideális bármely felület töréséhez, törékeny bázissal. A működés közbeni optimális környezeti hőmérséklet 5 és 35 fok nulla felett van. A maximális megengedett páratartalom 80%.
 • "Betonkontakt ST 19" vízalapú, jó nedvességállóságú. Az a tény, hogy a "Betonokontakt" összetételében homok van, felülete kissé durva, és javítja a primer tapadását a végső bevonathoz. Ez a kvarc impregnálás belső munkára alkalmas, betonozásra, vakolásra, gittelésre vagy festésre.
 • "IN 10 Ground Interior" - belső munkára gombaellenes impregnálás. A falak és a mennyezetek betöltése, festés, valamint gittelés vagy vakolás előtt képes kezelni. A csempe tetejére történő burkoláshoz egy ilyen alapozó nem alkalmas.
 • Ceresit CT 17 - univerzális, mély behatolású impregnálás. Külső és belső használatra alkalmas. Kétféle típusban valósítható meg a "téli" vagy "nyári" jelöléssel, amely azt jelzi, hogy az adott évszakban ez a primer keverék alkalmas. Leggyakrabban használt padló esztrich. Egy ilyen primer alkalmazása a zsírtalanító előzetes használatát igényli.
 • Ceresit R 777 - Ez egy speciális keverék, amely magas szintű abszorpcióval rendelkező felületekre készült. Ez nemcsak csökkenti ezt a mutatót, hanem erősíti az alapot és javítja más keverékek elterjedését. Környezetbarát, alkalmas padló kezelésére, mielőtt az esztrichre kerül.Csak beltérben használható, ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, és nem veszíti el tulajdonságait, amikor lefagy.
 • ST 99 nem csak a meglévő gombák kiküszöbölésére szolgál bármely felületen, hanem annak további megjelenését és növekedését is. Ez a primer fungisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, különleges aromájú, amely gyorsan eltűnik. Biztonságos az emberekre és a környezetre, nem hagy nyomot a munkafelületen áztatás után. Használat előtt vízzel kell hígítani az utasításoknak megfelelően.
 • ST 16 - egy speciális kvarc alapozó keverék, amelyet a további vakolható felületekre kell felhordani. Fehér színben kapható, amelyet a fogyasztó tetszés szerint különböző színekkel módosíthat. Szárítás után a felület enyhén durva marad a homok jelenléte miatt. Bármilyen felületen használható, kivéve a kerámia lapokat és a bázisokat, amelyeknek olajfestéke van.

Miután először találkozott egy ilyen primerrel, egy tapasztalatlan vásárló nem tud azonnal navigálni és dönteni. Ezért kövesse a hasznos ajánlásokat.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy a tervezett befejező munkák helyesen, megbízhatóan és hatékonyan végrehajthatók legyenek, emlékeztetni kell arra, hogy:

 • A munkaterület gyártási anyagán alapuló alapozót kell kiválasztani.
 • Ha a munkát az épületen kívül végzik, a csomagolásnak szükségszerűen jeleznie kell, hogy a primer keverék nedvességálló.
 • A vásárlás előtt meg kell vizsgálnia az összes rendelkezésre álló alapozó típusát, és értékelnie kell a közelgő munka mennyiségét és összetettségét. Csak a kapott információk elemzése után választhat egy adott termék javára.
 • Ha az alapozót már egy vakolt felületre alkalmazzuk, először ellenőrizni kell a porozitását. Ehhez nedvesítsük meg a felület egy kis részét vízzel, és jegyezzük meg, hogy mikor szárad. Ha kevesebb, mint 3 perc, akkor szükséges egy speciális megerősítő alapozó keverék beszerzése.
 • Nemcsak a munkaterület gyártására szolgáló anyagot kell figyelembe venni, hanem az alapozott felületekkel kapcsolatos további lépéseket is. Ha a primer nem alkalmas további festésre, akkor nem használható a festendő felületekre.
 • A tapéta alatt jobb választani a szerszámot fehérben, a maximális felszívódási szinttel.
 • A vegyületek nem használhatók hideg évszakban nulla alatti hőmérsékleten, kivéve, ha a gyártó jelezte az ilyen lehetőségre vonatkozó információkat.
 • A padlóval végzett munka során nem ajánlott az ágynemű és a falak kezelésére szolgáló primer keveréket használni.

Ezeknek az egyszerű szabályoknak a megválasztásával egy optimálisan megfelelő alapozót választhatsz bármilyen felületen végzett munkák elvégzéséhez.

Vélemények

A gyártó maga is elhelyezi az összes alapozóját a piacon jelenleg elérhető legjobbak közé. Az ilyen értékelés objektivitását a vásárlók visszajelzésének meghallgatásával lehet értékelni.

A Ceresit meglehetősen népszerű márka, amely mind a professzionális dekorátorok, mind a közönséges polgárok körében keresletet jelent. A rendes vásárlók általában pozitívan értékelik ezt a terméket. A fő előny a megfizethető ár, meglehetősen széles körű, könnyű használat. Számos ügyfél számára fontos az a lehetőség, hogy kiválasszunk egy olyan alapozót, amely segít megoldani bizonyos specifikus problémákat, mint például a penész és a gombák.

A befejező munka professzionális mesterei általában támogatják a dicséretes véleményeket. Hangsúlyozzák a márka alapozójának magas színvonalát, gazdaságos fogyasztását és a megadott funkciók teljes betartását. Ez azt jelenti, hogy ha a gyártó jelezte, hogy az alapozó a munkaterület színét igazítja, akkor valójában azt fogja tenni.A szakemberek nagyszerűnek tartják, hogy bármilyen alapanyaghoz és további befejező munkák elvégzéséhez kiválaszthat egy alapozó keveréket. Ez lehetővé teszi, hogy mindig biztosak legyünk a tevékenységek magas minőségében.

Ha úgy gondolja, hogy ezek a vélemények, akkor a Ceresit primer minden fajtánál valóban az egyik legjobb. A lényeg az, hogy a megfelelő keveréket válasszuk és helyesen használjuk.

Alkalmazási tippek

Ennek az eszköznek a használatából a maximális hatékonyság elérése érdekében tudnia kell, hogyan kell helyesen használni.

A következő lépéseket kell végrehajtania:

 • Tisztítsa meg az alapozó felületet az idegen tárgyak eltávolításához. Ez magában foglalja a régi festék és tapéta, a por, a szennyeződés és az idegen tárgyak maradványait.
 • Ezenkívül a munkaterület is kiegyenlített. Ha a hibák túl nagyok, a felület vakolása szükséges. Ha kisebbek, akkor egy egyszerű habarcsot használhatunk egy speciális reszel.
 • Ha a felületen a penész, a penész vagy a felfoghatatlan károsodás nyomai vannak, azokat kézzel kell tisztítani vagy speciális vegyülettel eltávolítani.
 • Szükséges az alapozó alapos keverése vagy rázása. Ez lehetővé teszi az összes hatóanyag egyenletes eloszlását az egész térfogatában.
 • A fogantyún vagy egy széles ecsettel ellátott henger segítségével az alapozó egy rétegben egyenletesen illeszkedik a teljes munkafelületre.
 • Ha a munkaterület megnövekedett porozitású, akkor az első réteg teljesen megszáradt után egy másik réteg alkalmazható.
 • Csak a teljes szárítás után lehet felhelyezni egy további alapozóburkolatot.

Az ilyen egyszerű, de fontos cselekvési sorrendnek való megfelelés biztosítja a jó minőségű munkát.

Hasznos ajánlások

Mielőtt közvetlenül vásárolná és használná az alapozót, győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a csomagolás biztonságosságát és eltarthatóságát. Ha eltörtek, nem ajánlott a keveréket használni. Az ilyen tevékenységek eredménye kiszámíthatatlan lehet.

Jobb, ha az alapozó használata előtt néhány órával elvégezzük a munkaterület tisztításához szükséges összes előkészítési szakaszt, és még jobb naponta. A keveréket három rétegben alkalmazzuk, nem ajánlott. A második réteg, ha szükséges, csak az első teljesen megszáradás után alkalmazható, kb. 20 órát vesz igénybe.

A munka során használt összes anyagot és szerszámot azonnal használat után azonnal le kell öblíteni meleg vízzel vagy áztatni. Tehát távolítsa el tőlük az alapozó maradványait sokkal könnyebb és gyorsabb.

A Ceresit alapozó kompetens kiválasztása és használata lehetővé teszi, hogy minőségi és teljes előkészítési munkát végezhessen.

A Ceresit CT 17 primer alkalmazásának eredménye, lásd alább a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba