Akril alapozó mély behatolás: ami szükséges és az alkalmazás technológia

 Akril alapozó mély behatolás: ami szükséges és az alkalmazás technológia

A falak, a mennyezet vagy a padló befejezését követően a lehető legpraktikusabb munkát szeretném elvégezni, még akkor is, ha a munkafelület régi és porózus. A varázslók könnyen megbirkózhatnak ezzel, mivel a siker titka a felületkezelésre szolgáló speciális szerszámok használatára koncentrálódik. Együtt fogjuk megérteni az akril alapozó mély behatolásának és alkalmazásának kinevezését.

Jellemzők

A mély behatolású akril alapozó egy speciális anyag a felületkezeléshez a befejező munkák végrehajtása előtt, kész formában, a tejhez hasonló konzisztenciával.

A szín különböző lehet: gyakrabban átlátszó, néha fehér, rózsaszínű, világos szürke. Ez az alapozó az akril alapozó egyik fajtája. Ez nem egy univerzális eszköz, ezért az anyag megvásárlását szigorúan a gyógyszer kijelölésére kell alapozni.

Ma már nem végezhet ilyen típusú alapozót. Az anyag egy kicsit ragadós, ha nem azonnal mossa le a kezéből, nehézséggel eltávolítja.

Elsősorban dobozokban és dobozokban értékesítették. A hangerő a gyártó szabványaitól függ. Az ilyen készítmények gyakrabban 10 liter térfogatúak.

Ha szembe jut, azonnal öblítse le tiszta vízzel. A kezek bőre nem korrodálódik, az alaptól függően, szagtalan, környezetbarát vagy enyhe specifikus aromával lehet, amely nem zavarja a munkamenetet.

Ezt az anyagot száraz keverékként és feldolgozásra kész oldat formájában értékesítik. Az első esetben por, amelyet vízzel kell hígítani az utasítások szerint.

A felhasznált víz hűvös: az építési termék teljesítményi jellemzői forróak lesznek. Ez kényelmes, mivel az ilyen anyag általában elegendő egy tágas szoba padlójának, falainak és mennyezetének feldolgozásához.

A maradékokat 12 hónapig lehet tárolni., szorosan zárjuk le a fedelet és eltávolítjuk a nyersanyagot sötét helyen. Tartsd meg a hidegben elfogadhatatlan. A mély behatolású akril primer eltarthatósága a kiadás időpontjától számított 2 év. A mesterek nem javasolják azt a lejárati idő után.

Előnyök és hátrányok

A mély behatolású akril alapozónak számos előnye van. Az ilyen eszközök erősítik az alapot, és meglehetősen erősek a szerkezetük. Ezt a struktúrát külső és belső munkákhoz is lehet használni. Alkalmas a legbizonytalanabb alapokra, amelyek nyilvánvalóan nem bíznak meg a burkolat sikerességében. Ez a primer magas viszkozitású. A kényelem a vízben való oldhatóság.

Az akril alapozó használata lehetővé teszi a ragasztó vagy festék mennyiségének megtakarítását: a kezelt felület már nem szívja fel a folyadékot nagy térfogatban, így nem gyorsan szárad, és lehetővé teszi a befejező munkák gondos elvégzését sietség nélkül.

A sötét felületű alapozóval végzett kezelés után a festék egyenletesen esik el, anélkül, hogy a felületeket, sávokat és egyéb hibákat meg nem oldanák. Ebben az esetben a felület fényessége kifejezettebb. A befejezés többi összetevőjével kapcsolatban megjegyezzük, hogy a talaj alkalmazása után a csempe és tapéta ragasztó alkalmazása egyenletesebbé válik, ami leegyszerűsíti a befejezést.

A latex alapozó gőzáteresztő képességgel rendelkezik. Annak ellenére, hogy mélyen behatol a bázisba és erősíti a porózus felületeket, a mikroorganizmusok és a penész nem jelenik meg rajta.Ugyanakkor maga az alapozó a felhordás után sem lassítja az arcfelépítést: gyorsan megszárad még normál szobahőmérsékleten is. A szárítási idő más lehet, mivel az alkalmazott oldószer típusától függ (gyors, lassú, klasszikus).

Az akril alapozó hátránya a koncentrátum hígításának valamilyen kellemetlensége, ami nem kellemes mindenkinek. Alapvetően az újonnan érkezők panaszkodnak erre, akik attól tartanak, hogy pontosan újra hozzák létre a kívánt konzisztenciát, ami a talajfogyasztás növekedéséhez vezet.

Annak ellenére, hogy egy primer különböző típusú felületet képes kezelni, nem minden vegyület alkalmas sötét fémek kezelésére. Ezért a szerszám használata a béléshez csak akkor engedélyezett, ha a kívánt felületi típus a csomagoláson van feltüntetve.

Mi az?

Akril (vagy latex) alapozó alkalmas különböző összetételű felületekre. Az anyag hatása a magas tapadási síknak a kezelt síkra való átadásán alapul, majd az alkalmazott anyaggal. Szükséges ahhoz, hogy a felület a felületen a lehető leghosszabb ideig tartsa.

Ez a talaj nem csak az alap felső rétegét kezeli a befejezéshez: az 5-10 cm mélységben mélyen behatol a síkba, amelyre alkalmazzák.

A cselekvés a behatoló képességen alapul, amely lehetővé teszi a fejlesztő által a technológiát sértő falak megerősítését. Ez gyakrabban betonfal vagy gipsz, amelyben a homok észrevehetően több, mint a normál. Az ilyen felületek leválnak, ami bonyolítja a befejező folyamatot, és befolyásolhatja a végeredményt. Az akril talaj hatása lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljon a felületek repedéseibe és problémás területeibe.

Az anyag nemcsak mikrokockákat köt össze, hanem összeköti a port, és minden felületet erőszakkal fenyeget, hogy a lehető legjobban megtartsa a bélésanyagot. Ugyanakkor egyáltalán nem számít, hogy a tapéta kerámia, mennyezeti vagy önbeálló padló. Érdekes jellemző a durva háló kialakítása a felületen a megszilárdulás során, amely a bázist egyenlővé teszi, így készen áll a későbbi feldolgozásra.

Akril alapozó alkalmas cementbeton esztrichek feldolgozására, fa, gipsz felületek, mészkő kezelésére. A bázis legkisebb részecskéit ragasztja, megakadályozza a kék és a rothadás kialakulását.

Ez az alapozó nedvességtől védve van. A felületet parketta, zománc, márványforgács, szerkezeti vakolat készítéséhez használhatja. Mindenhol szilárd monolit alapot fog jutalmazni.

Alkalmazás technológia

A talaj felszínre való felhordása könnyebb, mint az első pillantásra.

Amikor dolgozik, szüksége lesz:

  • hab henger;
  • lapos kefe;
  • kis lapos kefe;
  • kesztyűk;
  • lapos tartály a primer alatt.

A száraz koncentrátum esetében ebbe a készletbe tartályok hozzáadása tenyésztőanyaghoz, amelyet szigorúan hígítanak a gyártó által megadott arányban (általában 1: 4).

A keverést addig végezzük, amíg a készítmény homogén. Ebben az esetben szükség lehet egy maszkra, hogy megakadályozza a száraz vegyület bejutását a tüdőbe.

A szükséges berendezések előkészítése és maga a primer felületkezelés. A talajt egy lapos edénybe öntjük, kb. Nem szabad többet önteni: az oldat nagy mennyiségben leüríti a görgőt, ami kényelmetlen a falak vagy mennyezetek felületek feldolgozásakor. A görgő kényelmes, mert segít a felszíni kezelésre fordított idő felére.

A falak kitöltése nem szükséges: a primer és az ilyen nagy penetráció. Ugyanakkor nem is szabad pénzt takarítanunk meg: a lényeg az, hogy a felület gördülése esetén nincs kifröccsenés. A mozgások nem lehetnek élesek: ez különösen igaz, ha a helyiségben végzett javítások részlegesek. Ha a talaj a háttérképen áll, akkor lehet, hogy megfestik őket.

Az oldatot egy hengerre gyűjtöttük, és a felületet további bélés céljából hengereltük. Mivel a munkadarabok sarkai és kényelmetlen helyek kezelése nélkül semmilyen munkát nem végezhetünk el, a munkaeszközt a kívánt méretű kefére cseréljük. A görgő nem képes megbirkózni a sarkok pontos feldolgozásával: általában ebben az esetben nem kerülheti el a foltok foltjait.

Az ecset megakadályozza a felesleges fogyasztást, pontosítja a feldolgozást.

Amikor az összes gépet feldolgozzák, azonnal távolítsuk el az alapozó maradványait a szerszámokról és a tartályokról. Ha később hagyja, hab és sörtéjű kefe tölgy lesz. Fagyasztás után ki kell dobni a kefét és a habbevonatot. A folyamat során az anyagot kevésbé kell önteni a tartályba: a maradékot nem lehet visszahelyezni a közös tartályba (a legkisebb porszemcsék vagy a cement esztrich mikroszintűek).

A felületet kétszer földelje. Ebben az esetben a talaj újrahasznosítása csak az első réteg megszáradása után lehetséges.

Mit kell megfontolni?

Annak érdekében, hogy a befejező munka ne legyen bonyolult a rossz alapozó kiválasztása vagy helytelen alkalmazása miatt, érdemes néhány javaslatot figyelembe venni.

A szakértők a megvásárláskor ajánlják, hogy figyeljenek az eltarthatóságra. Ha kevesebb, mint egy hónappal a vége előtt, de a termék nyilvánvalóan megmarad, visszaviszi a visszavásárlással, vagy válasszon másik márka anyagát.

Előnyösebb a jó hírnevű, jól bevált cég talajának használata: az olcsó fajták nem rendelkeznek jó viszkozitással, nem tudnak erős kristályos rácsot létrehozni és a bázist megfelelő szintre állítani.

A maximális tapadás biztosítása érdekében a felületet az alapozó felhordása előtt el kell távolítani a portól, szennyeződéstől és különösen a zsíros foltoktól, amelyek akadályozzák a kiváló minőségű kikészítést. Elosztva a görgő segítségével a felületen a néző szövet, por, homokszemek megakadályozzák a további tapadás tapéta, ami kis buborékok alatt a tapéta.

Lehetőség van a második talajréteg teljes megszárítása után nézni. Ez azért van, mert amikor megérinti a felületet, nem tapad. A falakat a feldolgozás előtt földelje. Ha a javításokat nem tervezik egy másik hónapra, akkor nem szükséges előzetesen alkalmazni egy alapozót.

Lehetetlen kezelni a padlót egy alapozóval, ha nem készült fel, és jelentős repedések vannak: ez a készítmény szivárgását okozhatja. Nem fog nagy problémákat kijavítani, ezért szükséges cementösszetétel használata.

A mélyen behatoló alapozó alkalmazásával kapcsolatos utasításokat lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba