Unis alapozó: típusok és jellemzők

Kiváló minőségű alapozó - a javítás során szükséges dolog, mert felelős a fal és a díszítőanyagok közötti tapadás erősítéséért. Ha jó, ha a fal felszínét nem prímezzük, akkor hamarosan leesik a vakolat, és a csempe ragasztóval jön le. Az orosz cég az Unis már régóta kiváló minőségű száraz építési keverékek gyártója, valamint számos olyan alapozóanyag, amely hozzájárul a befejező anyagok egységes alkalmazásához mind a helyiségen belül, mind azon kívül.

Jellemzők, típusok és specifikációk

Az Unis-nak köszönhetően az építési munkálatok sokkal gyorsabbak lesznek, mivel ezek az anyagok úgy vannak tervezve, hogy a lehető legkisebb idő alatt száradjanak. A keverék használata csökkenti a drága építési ragasztók, festékek, bármilyen vakolat és a padló kezelésére szolgáló különböző eszközök fogyasztását. A mély behatolás másik előnye, hogy a lyukakat és repedéseket bármilyen felületen jól bedugják.

Az Unis 10 literes, vizes alapú oldatok formájában szabadítja fel a talajkeverékeit, amelyek teljesen üzemkészek. A szállítás során nem deformálódnak és megtartják eredeti megjelenését.

Egy ilyen vödör elegendő ahhoz, hogy egy réteggel teljesen fedezze a 31 m2-es felületet. Ebből következik, hogy egy négyzetméterig 0,35 liternyi anyagra van szükség, ami meglehetősen gazdaságos. Az egyik rétegben alapozott külső felület kb. 3 óra múlva kiszárad, legfeljebb 60% -os páratartalom mellett és 19 ° C hőmérsékleten. Ne feledje, hogy a keverékek használata az épület külső falain szigorúan tilos +5 ° C és +30 ° C alatti hőmérsékleteken, valamint a 75% -nál nagyobb páratartalom mellett. Ha a munkát fűtött helyiségben végzik, akkor a nedvességtől és a hőmérséklettől függetlenül bármikor készíthetők.

Meg kell jegyezni, hogy az Unis vállalat termékei környezetbarátak, mivel nem termelnek vagy termelnek mérgező anyagokat a természet és az emberek számára sem a gyártás, sem a használat során.

A vállalat négyféle talajkeveréket gyárt, amelyek mindegyike megfelel egy bizonyos típusú alapnak, és saját jellemzői vannak:

  • alapozó belső munkákhoz;
  • univerzális föld;
  • mély behatolású alapozó;
  • konkrét eszköz

Az erős műanyagból készült, 10 literes, világos sárga színű tartályok könnyen láthatóak bármely hardverbolt polcán. Az egyes kompozíciók költsége 200-400 rubelt, ami meglehetősen gazdaságos, különösen hasonló összetételű importált árukhoz képest. Vegyük figyelembe az egyes keverékeket külön-külön, és ismerjük meg az egyes tulajdonságokat.

Primer a belső munkához

Ahogy a neve is jelzi, ez a keverék úgy van kialakítva, hogy a helyiség belső felületét feldolgozza. Tökéletesen illeszkedik az alkalmazási területhez, eltávolítja a port, és növeli a tapadást a felület és a jövő befejezése között. Ez a kompozíció erősíti a falakat és a padlót, valamint előkészíti őket a következő lépésben a dekoratív szerszámok és befejezések alkalmazásához, amelyek közé tartozik a gitt, gipsz, csempe ragasztó, valamint a csempe vagy a tapéta.

Mély behatolású talaj

Ez a típus a szilárd tégla, beton, gipsz, mészkő, gipszkarton anyagok és gipszkartonok területének előkészítésére és megerősítésére szolgál. Ennek a keveréknek a fő tulajdonsága a névből egyértelmű - mélyen behatol a felszín aljába, tökéletesen lezárja és erősíti a régi, egyenetlen, folyadékelnyelő anyagokat.A primer elősegíti az elnyelt folyadék egyenletes eloszlását.

Ez a fajta talajkeverék nagyobb szilárdságot biztosít az alkalmazott anyagoknak, és repedésekkel szembeni ellenálló képességük, valamint, mint bármely más, növeli a hatóanyagok tapadási szilárdságát a kezelési területen. Az Unis használata megtakarítja a későbbi javítási termékek fogyasztását és garantálja az alapítvány eredeti megjelenésének biztonságát.

A különleges összetétel és a különleges fertőtlenítő adalékok jelenléte miatt ez a termék védi a felületet a különböző baktériumoktól. Ez a fajta gyorsan szárad, és nem rendelkezik ragadós réteggel, ami leegyszerűsíti a mesterek tevékenységét.

Univerzális talaj

Ez a fajta talajtermék a felületek előkészítésére, megerősítésére és kinyerésére szolgál a következő lépés előtt a befejező keverékek és dekoratív bevonatok alkalmazásakor. Abban az esetben, ha kétségei merülnek fel az egyik vagy másik eszköz megválasztásánál, biztonságosan megteheti ezt az univerzális terméket, mivel az alkalmazható az épületek külső részére és zárt helyiségekre, függetlenül a nedvességtartalomtól és a hőmérséklettől.

Ennek a készítménynek a fő jellemzője a következő anyagok szilárdságának növelése., valamint a csatlakozás erőssége a fal és a fal között. Egy ilyen fajta tökéletesen csökkenti a kezelt felület vízabszorpcióját és egyenlíti azt. Felelős a hosszú időn keresztül a kezelt terület magas színvonalának megőrzéséért és más eszközök kiszolgálásáért. A többi típusú talajhoz hasonlóan ez a kompozíció segít megtakarítani a jövőbeni befejező vagy dekoratív anyagok mennyiségét. A termék nagyon gyorsan szárad, így nem marad ragadósság, ami csökkenti a javítási időt.

A talaj konkrét eszköze

Ez a fajta talajkeverék a sima és gyengén folyadékfelszívó területek számára készült. Ez a termék tökéletes a beton, habbeton és gázszilikát bármilyen alapjára, mielőtt a vakolatot vagy a csempe ragasztót alkalmazza. Alkalmazható külső falak alapozására és a belső felületek kezelésére is.

Ez a kompozíció a beton teljes területét strukturálja, illeszkedik a nedvesség elnyelésére, ami pozitív hatással van a termék bázishoz való tapadásának erősítésére. Ennek a talajkeveréknek az alacsony abszorpciós szinteken történő alkalmazása hozzájárul az alap minőségének megőrzéséhez és a felhasznált anyagok élettartamának növeléséhez.

A talajjal végzett munka szabályai Unis

Mielőtt elkezdené használni az Unis alapozót, gondosan tanulmányozza és készítse elő a feldolgozni kívánt alkalmazási területet. Száraznak és hordozó tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A közvetlen bevonás előtt minden szétválasztó alkatrészt, felesleges bevonatot el kell távolítani, meg kell tisztítani a foltoktól és egyéb szennyező anyagoktól, amelyek megakadályozzák a talajtermék erős tapadását a felülethez.

Ha az összes fenti művelet befejeződött, minden felületet fel kell venni a festéshez: lehet egy henger, és egy építési kefe, valamint egy szórópisztoly és egy kefe. A keveréket óvatosan és egyenletesen kell felhordani a felületre, megakadályozva a pocsolyák képződését. Mielőtt a következő lépéseket megtenné, várjon, amíg a kezelt terület teljesen megszárad.

Vélemények

A közönséges felhasználók nagy számú pozitív visszajelzése azt jelzi, hogy az Unis termékek valóban nagyon jó és könnyen használhatóak. Sokan a talajkeverékek kiváló összetételére utalnak, ami hasonló a külföldi analógokhoz. Természetesen a hasonló összetétel ellenére az Unis alacsonyabb minőségű, mint az import riválisai, ugyanakkor az ár meglehetősen demokratikus, amit a felhasználók többsége is megjegyez.

Hogyan lehet a falakat az UNIS anyagaiból igazítani, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba