Akril korróziógátló zománc

 Akril korróziógátló zománc

Az akril festékek és zománcok széles körű eloszlása, mivel lehetővé teszik a különböző felületek, köztük a fém festését. Ebben az esetben a festék korróziógátló tulajdonságai különösen fontosak. A fém akril zománcozott alapozóban lényegesen jobb, mint a hagyományos festék. De csak tudatában van ennek a keveréknek minden árnyalatának és alkalmazásának sajátosságainak, pozitív eredményt érhet el.

Jellemzők

Az akril alapozó zománcokat fémfelületre festik, többek között:

  • vízi jármű;
  • infrastrukturális létesítmények;
  • mezőgazdasági gépek;
  • egyéb tárgyak és tárgyak, amelyeknek fontos dekoratív tulajdonságai és hosszú élettartama fontos.

A tisztességes fizikai és kémiai paraméterek, a kiváló esztétikai tulajdonságok és a szilárd fedőréteg és a könnyű alkalmazás megkönnyítik az ilyen kompozíciókat a legjobbak között.

Szárítás után a primer zománc egy olyan bevonatgá alakul át, amely erős és ellenáll a légköri folyamatok negatív hatásának. Régóta megőrzi fényességét, nem ad sokkot és különböző alakváltozásokat.

A vízzel vagy ipari olajokkal való rövid érintkezés esetén a korróziógátló zománc teljesen megmagyarázza nevét - a folyadék nem lesz képes elérni a fémet.

A piacon sokféle ilyen zománc van, amelyek színe eltér.

Felkészülés a munkára

Az alkalmazás egyszerűsége nem jelenti azt, hogy teljesen figyelmen kívül hagyhatja az előkészítő szakaszt. A fémfelületen nincsenek foltok, vízoldható lerakódások, zsír- és olajnyomok. Az ilyen szennyeződések megszüntetéséhez aromás oldószereket (oldószert, acetont stb.) Használjunk, amellyel a ruhát impregnáltuk. Fontos, hogy ellenőrizze az alapot, hogy tiszta és száraz legyen. A tisztítást manuálisan, mechanikus szerszámokkal, lövés vagy homokfúvással lehet elvégezni.

Az eredeti bevonat gyakran elég erős. és nincs korróziós hibája (a felület legfeljebb 20% -ának megsemmisítése). Ezután csak deformált területeket kell kezelnie. Ellenkező esetben tisztítsa meg az aljzatot, és készítsen egy fémtárgyat.

A korróziógátló gyökérzománcot jól összekeverni kell, és bizonyos esetekben az oldatot a kívánt viszkozitásig kell hígítani.

Ennek jelentése:

  • ecsettel és hengerrel festve (60 másodperc viszkoziméterrel);
  • aeroszolos permetezéssel - 25-30 másodperc;
  • vákuumban permetezve 40-60 másodpercig.

Fontos: a hígított zománcot újra össze kell keverni, és acélszűrőn vagy hálón keresztül kell szűrni.

Hogyan kell festeni?

A talajzománcokat egy vagy két rétegben alkalmazzák, amikor a helyiség hőmérséklete nem kevesebb, mint +5 és nem több, mint + 35 fok, és a levegő páratartalma nem éri el a 80% -ot. Minden réteg 30-40 mikron vastag. Ha két réteget helyezünk, a bevonatot 15 perces időközönként kell felhordani. Ezzel párhuzamosan minden réteg esetében 0,1 kg / m2-re költött. Ez azt jelenti, hogy a szokásos, 25 kg-os kapacitású tartálynak eleget kell tennie 250 m2-nek.

A "kocsi" csoport magában foglalja az AK-100 típusú akril primer-zománcota fémek elektrokémiai védelmének elősegítése. Ennek következtében a felületet a romboló atmoszférikus folyamatok hatására fedik le a friss és sós vízzel való érintkezéstől. Ez a típusú primer zománc cink-ezüstöt tartalmaz. Ha a festék deformálódik, a fémek galvanikus kombinációja jelenik meg, amely 10-40-szeresére csökkenti a korrózió sebességét (a tiszta acél korrózió sebességéhez viszonyítva).

Két réteg szinte mindig elegendő ahhoz, hogy a talp másfél évtizede megvédje, és a korrózió nem alakul ki a film alatt.

Az AK-100 előnye a segédberendezések szükségességének hiánya, valamint a munkaerőköltségek megtakarítása. A tetején bármilyen zománcot lehet alkalmazni.

A "különleges erők" rozsdamentesítő szerek áttekintése az alábbi videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba