Zománc KO-8101: műszaki jellemzők és minőségi előírások

A belső befejező anyagok kiválasztása nagyon fontos lépés. Ez vonatkozik a festékekre és lakkokra is. Fontos figyelmet fordítani arra, hogy milyen jellemzőkkel rendelkezik a festék, hogyan kell vele dolgozni és mennyi ideig tart.

A KO-8101 zománc nagyon népszerű a fogyasztók körében. Ami a tulajdonságokat teszi igénybe az anyagot, megtudhatja a cikkből.

Tulajdonságok és tulajdonságok

A KO-8101 zománc egy modern festékanyag, amelyet a legújabb technológiák felhasználásával állítanak elő. A festék nagy ellenállással rendelkezik, és még a tető festésére is alkalmazható.

Az alábbiakban felsoroljuk a tulajdonságokat és jellemzőket:

 • rozsdavédelem;
 • nem mossa és nem fakul;
 • van vízlepergető;
 • környezetbarát anyag;
 • tűzálló;
 • fenntartja a hőmérsékletet -60 és +605 fok között.

Alkalmazási területek

Ennek az osztálynak a zománcja meglehetősen kiterjedt. Nem csak a belső térben, hanem kültéri munkákhoz is használható. A nedvességállóság és a magas hőmérséklet ellenállóképességének köszönhetően az anyagot a kopott és égett tető frissítésére használják. A festék könnyen rögzíthető, így a felület tökéletesen sima. Az ilyen anyagot tégla vagy betonfelület fedheti.

Ebben az esetben a réteget vastagabbá kell tenni, és a durva felület miatt az anyagfelhasználás növekedni fog.

A KO-8101 zománcot széles körben használják az autóiparban. Itt a fő szerepe az, hogy a festék védőréteget képez a részletekre, és nem ad ki korróziót. A motor részei, a kipufogócsövek és a kerekek egyenletes kerekei hosszú ideig megtartják eredeti megjelenését. Érdemes megjegyezni, hogy a leggyakoribb színek fekete és ezüst. Ez részletezi a bemutathatóságot.

Nagyon gyakran a festéket a termelésben (gyárak, üzletek, gyárak) és a magas napi forgalmú szobákban (kávézók, galériák, sportcsarnokok, klubok) használják, mint befejező anyagot. A zománc magas kopásállósággal rendelkezik, amely képes ellenállni a nehéz terheléseknek. A festéket nem befolyásolják az olajok, a kőolajtermékek és a kémiai megoldások.

Zománc bevonat a felületen

Ha festéket vásárol, meg kell kérdeznie az eladónak megfelelőségi igazolást és minőségi tanúsítványt. Ez garantálja, hogy vásárolt egy jó anyagot, amely hosszú ideig tart. Bármely felület festése előkészítést igényel, és több szakaszban is elvégezhető.

1. szakasz: Felület előkészítése

A festés megkezdése előtt vigyázzon a felület tisztaságára. Nem lehet por, nedvesség és más folyadék. Ha ez szükséges, az anyagot normál oldószerrel kell zsírtalanítani. Ehhez használjon kis mennyiségű rongyot, és óvatosan törölje le a felületet.

Nem ajánlott zománcot alkalmazni egy már festett termékre. Ha azonban valamilyen anyagot már alkalmaztak, akkor jobb, ha megszabadulunk róla. Ez garantálja, hogy a festék süllyedjen, és nem marad vissza az időben.

2. szakasz: zománc bevonat

A zománcot alaposan meg kell rázni, amíg sima, majd nyissa ki a fedelet, és ellenőrizze az anyag viszkozitását. Ha szükséges, oldószerrel hígítható. A zománcot két rétegben kell a felületre felhordani, és kb. Ha felületként betont, téglát vagy gipszet használnak, akkor a rétegek számának legalább háromnak kell lennie.

3. szakasz: Hőkezelés

A festék hőkezelése 200 ° C feletti hőmérsékleten 15-20 percen belül történik. Ez azért szükséges, hogy megvédje a felületet olyan anyagoktól, mint a benzin, a petróleum, az olaj. Ezek az agresszív megoldások jelentősen lerövidíthetik a film élettartamát.

A megfelelő anyagfelhasználás 1 m2-enként 55-175 gramm lesz. A festéket sötét helyen tárolja, távol a közvetlen napfénytől, legfeljebb 15 fokos hőmérsékleten.

Az alábbi videóban többet megtudhat a zománc alkalmazásának folyamatáról.

Műszaki adatok

  Az alábbi táblázat a KO-8101 zománc összes műszaki jellemzőjét mutatja be:

  A mutató neve

  norma

  Szárítás után

  Egy egyenletes réteg idegen zárvány nélkül.

  Színspektrum

  Mindig megfelel a mintákban bemutatott standard eltéréseknek. A fényesség elfogadható

  Viszkozitás viszkoziméterrel

  25

  Szárítási idő a 3. fokig

  2 óra 20-25 fok

  30 percig 150-155 fokon

  A nem illékony anyagok aránya,% \ t

  40

  Zománchőállóság 600 fokon

  3 óra

  A hígítás százalékos aránya, ha szükséges

  30-80%

  Ütőerő

  40 cm

  A sós köd ellenállása

  96 óra

  tapadás

  1 pont

  A bevonat tartóssága 20-25 fok

  Statisztikai hatás - 100 óra

  Víz - 48 óra

  Benzin és olajos oldatok - 48 óra

  A zománc mindezen tulajdonságait, jellemzőit és tulajdonságait figyelembe véve biztonságosan elmondhatjuk, hogy a festék megbirkózik bármilyen feladattal. Az ilyen bevonat miatt még összetett és nem egyenletes felületek kapnak világos és szép felületet.

  A gyártó azt állítja, hogy a festék teljesen biztonságos. Minden mutató megfelel a GOST-nak. A termeléshez használt nyersanyagokat csak természetes illatanyagok és kémiai vegyületek használata nélkül használják.

  Ha az Ön feladata a minőség és a környezetbarát probléma megoldása, akkor a KO 8101 zománc ideális megoldás. Szép és szép javítás!

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba