Zománc PF-133: jellemzők, fogyasztási és alkalmazási szabályok

 Zománc PF-133: jellemzők, fogyasztási és alkalmazási szabályok

A festés nem könnyű folyamat. Nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen felületet fed le. Az építőanyagok piaca a festékek és lakkok széles választékát kínálja. Ebben a cikkben megvitatjuk a PF-133 zománcot.

Fő jellemzők és hatókör

Minden festékanyagnak megfelelőségi tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. A PF-133 festék-zománc megfelel a GOST 926-82-nek.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy megkérdezi az eladónak ezt a dokumentumot.

Ez bizalmat ad arra, hogy minőségi és megbízható termékeket vásárol. Ellenkező esetben nem kockáztatod, hogy mit akarsz. Ez nemcsak a munka eredményét rontja, hanem az egészségre is veszélyes lehet.

Ebbe az osztályba tartozó zománc színezőanyagok és töltőanyagok keveréke alkid lakkban. Ezenkívül szerves eredetű oldószereket adunk hozzá. Egyéb adalékanyagok megengedettek.

Műszaki adatok:

 • megjelenés a teljes szárítás után - egységes, egyenletes film;
 • a fényesség jelenléte - 50%;
 • a nem illékony anyagok jelenléte 45% -ról 70% -ra;
 • A szárítási idő 22-25 ° C-on legalább 24 óra.

  A fenti jellemzők alapján elmondható, hogy az anyag nem alkalmas minden típusú felületre. Ezt a festéket leggyakrabban fém és fa termékek bevonására használják. A zománc tökéletesen alkalmas autók, konténerek szállítására.

  Tilos az anyagot hűtött kocsikra, valamint klimatikus hatású mezőgazdasági berendezésekre használni.

  A zománc ilyen jellegzetességét a változó éghajlattal szembeni ellenállással kell kiemelni. A festék nem fél az olajoldatok és a mosószerek hatásaitól. A szabályoknak megfelelően alkalmazott zománc átlagos élettartama 3 év. Ez elég hosszú idő, mivel a festék ellenáll a hőmérséklet ingadozásainak, és nem fél az esőtől, a hótól.

  Felület előkészítése

  A zománcgal bevonandó felületet gondosan elő kell készíteni. Ez maximalizálja a festék élettartamát.

  Fém felületek előkészítése:

  • a fém rozsdából, szennyeződésekből és homogén szerkezetből kell tisztítani;
  • a felszín szintezéséhez használjon alapozót. Ez lehet egy PF vagy GF fém osztályú primer;
  • ha a fém bevonat tökéletesen sík felületű, a festék azonnal felhordható.

  Fa bevonat készítése:

   • Az első dolog az, hogy meghatározzuk, hogy a fát korábban festették-e. Ha igen, akkor jobb, ha teljesen eltávolítja a régi festéket, és tisztítsa meg a zsír és a szennyeződés felületét.
   • A csiszolópapír feldolgozásához, majd alaposan porszívózva.
   • Ha a fa új, jobb a lenolajat használni. Ez segít abban, hogy a festék egyenletesen feküdjön, és az anyag további tapadását is biztosítja.

   A szakértők azt javasolják, hogy ne használjanak agresszív oldószereket, alkohololdatokat és benzint a felület zsírtalanításához.

   Alkalmazási folyamat

    A festék alkalmazása a felületre nem nehéz folyamat, de fontos, hogy komolyan közelítsük hozzá. A munka megkezdése előtt alaposan össze kell keverni a festéket. Homogénnek kell lennie. Ha a készítmény nagyon vastag, majd használat előtt a festék hígul, de nem haladja meg a készítmény teljes tömegének 20% -át.

    A zománcot legalább 7 és legfeljebb 35 fokos levegő hőmérsékleten lehet alkalmazni.A páratartalom nem haladhatja meg a 80% -os küszöbértéket.

    A rétegeket legalább 24 órás időközönként +25 fokos levegő hőmérsékleten kell alkalmazni. De lehetséges, hogy a felületet 28 fokkal szárítsuk meg. Ebben az esetben a várakozási idő két órára csökken.

    A felszíni festés többféleképpen is elvégezhető:

    • kefe;
    • permetező - levegő nélküli és pneumatikus;
    • a felszínre öntő jet;
    • elektrosztatikus permetezéssel.

    A választott módszertől, az alkalmazott réteg sűrűségétől függ. Minél sűrűbb a réteg, annál kevesebb lesz a számuk.

    fogyasztás

    A zománcfogyasztás attól függ, hogy milyen felületről van szó, amit a festék felhordására használnak, és a hőmérsékleti rendszert. Az is fontos, hogy hígított a kompozíció.

    A permetezéshez a festéket fehér szeszes oldattal kell hígítani. Az oldószer tömege nem haladhatja meg a festék teljes tömegének 10% -át.

    Ha a festést hengerrel vagy ecsettel hajtják végre, akkor az oldószer mennyisége felére csökken, és maga a készítmény sűrűbb lesz, és a felületen lapos.

    Az egyik réteg ajánlott vastagsága 20-45 mikron, a rétegek száma 2-3. Az 1 m2-enkénti átlagos festékfogyasztás 50-120 gramm.

    Biztonsági intézkedések

    Ne felejtsük el a biztonsági intézkedéseket. A PF-133 zománc éghető anyagokhoz tartozik, ezért nem szükséges a tűzforrások közelében fellépni.

    A munkákat jól szellőző helyen kell végezni. gumi kesztyűben és légzőkészülékben. Fontos a bőrrel és a légzőszervekkel való érintkezés elkerülése. Tartsa a festéket sötét, hűvös helyen, gyermekektől távol.

    Ha betartja a fenti szabályokat, akkor olyan eredményt kap, amely hosszú ideig tart.

    A PF-133 zománclemez áttekintése az alábbi videóban tekinthető meg.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba