Zománc EP-773: műszaki jellemzők és színpaletta

 Zománc EP-773: műszaki jellemzők és színpaletta

Bármilyen fémfelület sikeres működése a védelem mértékétől és a külső hatásokkal szembeni ellenállástól függ. Az „EP-773” korróziógátló zománc biztosítja a tartósságot és a hosszú élettartamot. Az anyag műszaki jellemzőinek tanulmányozása és bizonyos alkalmazási szabályok betartása után nem csak megbízható, hanem gyönyörű bevonatot is létrehozhat.

kinevezés

Az EP-773-as zománc kémiai zománcának összetételét és gyártási technológiáját a GOST 23143 83. szabvány határozza meg. A festék és a lakk termékek kétkomponensűek - a színező szuszpenziót közvetlenül festés előtt összekeverjük egy amin típusú keményítővel.

Az oldat használata védő tulajdonságai miatt.

Megakadályozza a fémnek való kitettséget:

 • magas páratartalom;
 • olajoldatok;
 • ásványi sók;
 • éghető keverékek, például benzin és analógjai.

A korróziógátló készítmény releváns a vas- és színesfémek hosszú távú használatához, valamint az alapozó után betonfelületekhez. Otthon használhatja vízvezeték-berendezések, külső és belső csövek, különböző kialakítások és berendezések feldolgozására. Ezenkívül a védőbevonat leggazdaságosabb lehetősége.

tulajdonságok

A festék hatékonyan védi a fémbázisokat a koncentráció, a légköri jelenségek, a hőmérsékletcsökkenés, a mechanikai terhelések következtében fellépő alkáli gőzök hőhatásától.

A zománc a következő fontos paraméterekkel rendelkezik:

 • matt és félig matt bevonatot készít;
 • Működési viszkozitása 25-60, ami lehetővé teszi, hogy mind kézzel, mind permetezéssel alkalmazzuk;
 • az optimális sűrűség csak két rétegben érhető el, vastagsága legfeljebb 25 mikron;
 • az anyag maximálisan tapad a fémhez, és főként a primerre van felhordva, de nélkülözhetetlen;
 • a végső szárítás 24 órán belül történik, de magas mesterséges hőmérsékleten a végső szárítás csak 2 órát vesz igénybe;
 • a kapott réteg nagy rugalmassággal rendelkezik, 5 mm-es hajlító alkotórészrel;
 • egy alkalmazott rétegenként egy négyzetméterenkénti fogyasztás meglehetősen gazdaságos, és nem haladja meg a 75 gramm színező készítményt.

A festék termék két színben kapható. - zöld és tejszínes, de megrendeléséhez vegye fel a festék árnyalatait. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ugyanazon kálium-alkálifémnek való kitettség esetén a krémhangok kevésbé stabilak, és négyszer kisebb időszakot képeznek, mint a zöld tónusok zománcai.

A színezés után a szín általában nem tér el a kiválasztott árnyalattól, és a felületen sima film képződik idegen zárványok nélkül.

Az oldat elkészítése

Ha a munkát beltérben végezzük, a festékkel ellátott tartályt szobahőmérsékleten tartjuk körülbelül egy napig.

A színező keverék előállításához fontos az előkészítés sorrendje, az arányok tiszteletben tartása és az alapos keverés:

 • először meg kell győződnie arról, hogy az egykomponensű szuszpenzió szerkezete és térfogata homogén, azt alaposan össze kell keverni az üledékes részecskék kicsapódásának teljes megszüntetése érdekében;
 • ezután a Deta 1. számú keményítőjét beviszik az oldatba, figyelembe véve az utasításokban megadott arányokat;
 • 10 percig kell keverni a keveréket a teljes homogenitásig, majd további 40 percig állni kell, majd ismét keverni, hogy növelje az áramlást és javítsa a bevonat megjelenését;
 • a szórópisztoly viszkozitásának mérése után (4 mm-es fúvókamérettel, nem lehet több, mint 16 másodperc) szükség esetén a készítményt „P-4”, 646 vagy toluol oldószerrel hígíthatjuk;
 • a keverést a festékkel, fúróval vagy építési keverővel ellátott csiga segítségével végezzük.

Ha az oldat nem homogén, és ez néha a csomagoló dobban való keverés miatt következik be, a festett bevonat bizonyos helyeken rosszul kiszáradhat. A probléma megoldása sokkal nehezebb, mint megakadályozni. Emiatt a keményítő egyenetlen eloszlású, ami erős, korai sűrűséghez vezet. Ezért van egy különleges nyitott fürdő a keveréshez.

Emlékeztetni kell arra, hogy lehetetlen festeni nedves felületeken. A szubsztrátumot alapozni kell, különösen, ha korrozív környezetben használják, és ezt meg kell szárítani.

Fém bevonat tisztítás

Ez a szakasz szükséges, mivel segít az anyag optimális tapadásában zománcokkal.

A következő munkákat tervezik:

 • tisztítás skála, rozsda, szennyeződés és idegen apró szemcsés részecskékből - erre a célra rozsdamentesítő, csiszolószövet, speciális kefék fémszálakkal, homokfúvó kamrák;
 • fémpor csiszolása és eltávolítása;
 • zsírtalanító olajfoltok és zsírszennyeződések oldószerrel.

További alapozáshoz EP-0020 vagy EP-0010 gitt összetétel szükséges, amelyet kifejezetten epoxi festékhez terveztek. Elég elég két réteg a későbbi zománcozáshoz. A betonfelületek speciális összetételével "Sibton EP-Primer" kezelik.

Festési szabályok

A mindennapi életben a kefék és a görgőfestés gyakrabban használatos, de nagy mennyiségű munka esetén célszerű pneumatikus eszközök használata. A festést +15 és +35 ° C közötti hőmérsékleten és mérsékelten 80% -os nedvességtartalom mellett végezzük. Bizonyos esetekben a -10 fokos fagymentesítés megengedett, de a keverést szobahőmérsékleten végezzük. Ez azonban nem kívánatos, mivel növeli a szárítási időt egy hétig.

Az "EP-773" zománcot tipikusan két rétegben alkalmazzuk, jóllehet az elrendezést és a festést egy többrétegű bevonat képezi.

Minden további alkalmazást 24 órás időközönként kell végrehajtani, mivel ez idő alatt a bevonat teljesen megszárad. Egyébként a fém természetes és melegen is szárítható infravörös melegítőkkel és más eszközökkel. A fűtés kb. 120 fok.

Nem szabad megzavarni, ha a végső szárítás után egy tapadó film található a kezelt fémen - ez egyáltalán nem hibás, de a lágyítók jelenléte miatt jelenik meg. Elég mosni az olajos réteget szappanos vízzel, és ez a mellékhatás megszűnik.

Festékekkel és lakkokkal végzett munka során nem szabad elfelejteni a személyes biztonsági intézkedéseket. A munkafolyamatot védőruházatban, kesztyűben, gázálarcban vagy légzőkészülékben kell elvégezni, és számos szükséges tűzoltó eszközzel kell rendelkeznie.

Azok számára, akik úgy döntenek, hogy ezt a kompozíciót használják, javasoljuk, hogy csak kiváló minőségű termékeket vásároljon megbízható gyártótól, például a PFC Spectr cégtől, amely kiváló termékjellemzőket garantál, amelyek képesek biztosítani a különböző típusú fémszerkezetek folyamatos használatát.

Hogyan lehet visszaállítani a régi fürdőt az EP-773 epoxi zománc használatával, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba