Zománc PF-266: jellemzők és színpaletta

Hazánkban még mindig nagy mennyiségű, fából készült padlóval rendelkező, fából készült padlóval rendelkező faházak vannak. A modern vegyipar a festékek és lakkok széles választékát kínálja, amelyek kifejezetten a fa termékek fedezésére szolgálnak. Ezek közül - PF-266 zománc. Milyen jellemzői vannak, és milyen színtartományban van, lássuk.

Különleges jellemzők

A PF-266-os zománc alkid lakk alapján készül. Termelését hazánkban GOST 6465-76 szabályozza.

A szabvány szerint a készítmény színező pigmentet, oldószert, ásványi töltőanyagot is tartalmaz. Ennek köszönhetően egyfajta szuszpenziót kapunk, amely egy fa alkalmazásakor nemcsak dekoratív funkciót biztosít, hanem megvédi a felületet a negatív környezeti hatásoktól, például a nedvességtől, továbbá a termékkel kezelt felület fényes lesz.

  A PF-266 zománc kifejezetten fafelületekre van tervezve. Csak beltéri használatra szolgál. A szabadban a bevonat rövid élettartamú.

  Ennek a terméknek a rendelkezésre állása miatt gyakran használják a padló festésére a nyilvános épületekben, mint például a tornateremben, kollégiumban, ipari raktárban. A magánszemélyek ritkán vásárolják meg ezt a festéket, főként a régi faházak padlóinak festésére vagy egy dachai lakóhelyre.

   A PF-266 zománc használata előtt meg kell ismerkednie a műszaki jellemzőkkel:

   • Ez a bevonat egyenletes fényes bevonatot képez a felületen. A fóliafény legalább 50%.
   • A zománc a felület nedvesség ellenállását biztosítja.
   • Hát ellenáll a kopásnak. Itt a szilárdsági index 0,25 kg / μm.
   • A hőmérséklet -40-ről +60 ° -ra csökken. Nem szabad félni a bevonat megsemmisítését olyan körülmények között, amikor a téli időszakban az épület nincs használatban és nem fűtött. A festéket alacsony hőmérsékleten is lehet tárolni és szállítani. Ez nem befolyásolja a termék minőségét és az azt követő működési tulajdonságokat.
   • +20 fokos viszkozitása 70-100 s.
   • A marófesték mértéke - legfeljebb 40%.
   • A kompozíció rétegenkénti fogyasztása 80 g / m2. A rétegek száma a zománc színétől függ.
   • A festék 24 órán belül 20 ° C-nál alacsonyabb környezeti hőmérsékleten szárad. De a padló csak három nap alatt készen áll a terhelésre. A felület csak 2 hét után kap végső szilárdságot. A teljesen szárított filmrétegnek az ütés idején legalább 30 cm-es szilárdsága van.
   • A réteg rugalmassága 1 mm.
   • A festék tapadása a rejtett felülethez 1 pontnak felel meg.
   • Fehér szeszes oldattal hígítjuk.
   • A tárolóedény térfogata, amelybe a készítményt öntjük, különböző. 0,9 l és 50 l között változik.

   szín

   A PF-266 zománc színskálája meglehetősen korlátozott. Itt nem talál szokatlan élénk színeket, például piros, kék. A termék színpaletta csak néhány tónusú barna. Ezek közül a vörös-barna és a sárga-barna zománcok nagyon népszerűek.

   A szükséges térfogat kiszámítása

   A PF-266 zománcfogyasztása a színétől függ. A fentiek szerint 80 g / m2. De a festéket legalább két rétegben kell felhordani, és világos-narancssárga színárnyalat esetén a bevonatok számának háromra kell emelkednie.Ennek alapján a szükséges zománcmennyiség kiszámításához meg kell szorozni a szoba területét 160 g-tal a barna és terrakotta árnyalatok színeihez, és 240 g-ot az aranyhanghoz.

   Ugyanakkor a zománc mennyiségét kis árréssel kell megvásárolni, azaz a kapott festékmennyiséget az eladott mennyiség nagyobb irányába kerekíteni.

   Alkalmazási szabályok

   A PF-266 zománcot képező bevonat tartós és gyönyörű volt, a munkát több szakaszban kell elvégeznie:

   • Felület előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell tisztítani a felületet a szennyeződésektől és a portól. Ehhez a padlót szappanos vízzel mossuk, majd tiszta vízzel leöblítjük. Ezután az eltávolított festéket, ha van, eltávolítják a felületről, és a padlót ismét lemosják.
   • Festék előkészítése. A korsó kinyílik, a film eltávolításra kerül a szuszpenzió felületéről. Továbbá, a készítmény jól összekevert. Ehhez használhat egy fából készült spatulát. A megnövelt térfogatú edényekbe öntött zománcot legjobban egy speciális keverővel keverjük össze.
   • A készítmény hígítása. Szükség esetén a PF-266 zománc hígítható fehér szeszes anyaggal. Ezenkívül mennyisége nem haladhatja meg a festék térfogatának 10% -át. Ez az 1 kg zománc mennyiségében csak 100 g oldószert adhat hozzá.
   • Alkalmazás. A PF-266 zománcot ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal lehet felhordani. A szerszámot a padló területétől függően kell használni, így ecsettel lehet festeni a padlólemezeket, és önmagában festeni kell a padlót permetezéssel vagy hengerrel.

   Mivel a festéket legalább két rétegben alkalmazzuk, a szárításhoz minden bevonatot legalább 24 órás szünetekkel kell megtenni. A kompozíció alkalmazása során érdemes megjegyezni, hogy az alkid lakk elég mérgező, és légzőkészüléket és kesztyűt kell használni. Ezen túlmenően a munka végén a helyiséget jól szellőztetni kell a mérgezés elkerülése érdekében.

   A PF-266 és a PF-266M zománc közötti különbség

   Először is, a PF-266-ból származó PF-266M zománc megkülönbözteti az anyagot, amelyre a készítményt alkalmazzák. PF-266M festék alkalmazható, kivéve a fát, betonfelületeken is. Az alkid lakk alapján készül.

   A készítmény csak a további töltőanyagok bevezetésében különbözik, amely lehetővé teszi a kompozíció betonpadlóval való tapadásának növelését. Ebben az esetben minden specifikáció teljesen megmarad.

   A PF-266 zománc eltávolításának módja az alábbi videóban látható.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba