Talajzománc HV-0278: jellemzők és alkalmazási szabályok

 Talajzománc HV-0278: jellemzők és alkalmazási szabályok

A HV-0278 talajzománc egy egyedülálló korróziógátló anyag, amelyet acél és öntöttvas felületek kezelésére terveztek. A kompozíció megvédi a fémfelületeket a rozsdától, és lelassítja a korrózió által már károsodott szerkezetek megsemmisítését. Az anyagot az Antikor-LKM gyártotta, és 15 éve jelen van a hazai építőipari piacon.

Különleges jellemzők

A HV-0278 talaj egy olyan készítmény, amelyben a primer, zománc és rozsda átalakító kombinálódik. A bevonó készítmény polimerizációs polikondenzációs gyantát, szerves oldószereket és módosító adalékokat tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy ne vegyünk igénybe különböző kompozíciókat, ami jelentősen megtakarítja a költségvetési forrásokat és csökkenti a munkaerőköltségeket.

A primer a rozsdás fókuszokkal és méretekkel küzd és képes semlegesíteni a 70 mikronos korróziót.

A kezelt felületek ellenállnak a szigorú környezeti feltételeknek, sóknak, vegyszereknek és reagenseknek. A készítmény működésének egyetlen korlátozó feltétele, hogy a környezeti levegő hőmérséklete meghaladja a 60 fokot. A 3 rétegben alkalmazott kompozíció négy évig képes megőrizni teljesítmény-jellemzőit. A szerszám jó fagyvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, ezért használható fémszerkezetek feldolgozására negatív hőmérsékleti körülmények között.

Felhasználási kör

A HV-0278 talajzománcot mindenféle fémszerkezet korróziógátló és megelőző feldolgozására használják. A gáz, gőz, negatív hőmérséklet és kémiai reagensek által érintett festékgépek és egységek összetétele, amelyek korom, rozsda és skála zónája nem haladja meg a 100 mikronot.

A primer lefedi a rácsokat, a garázskapuk, a kerítések, kerítések, lépcsők és egyéb fémszerkezetek.nagy méretű és összetett profilú. A HV-0278 segítségével egy alapot hoznak létre a tűzálló bevonatok további alkalmazásához.

Az anyag teljes mértékben kompatibilis a GF, HV, AK, PF, MA és mások festékeivel, és önálló bevonatként és az időjárásálló zománc vagy lakk kombinációjával egyaránt használható.

A kompozíciót olyan esetekben használják, amikor a fém rozsdásodása és mérete nem lehetséges vagy nehéz. A karosszéria javításakor a keverék felhasználható a szárnyak és a test többi részének belső felületének feldolgozására, amelyen nem szükséges dekoratív bevonat.

Műszaki adatok

A HV-0278 alapozó keveréket a GOST szigorúan gyártják, összetételét és műszaki paramétereit megfelelőségi igazolásokkal kell jóváhagyni. Az anyag feltételes viszkozitásának mutatói B3 246, a készítmény teljes szárításának ideje 20 ° C hőmérsékleten egy óra. A nem illékony komponensek mennyisége nem haladja meg a 35% -ot színezett oldatokban és 31% -kal fekete keverékben. A talaj-zománc átlagos fogyasztása 150 gramm négyzetméterenként, és a fém típusától, a sérülés területétől és a korrózió vastagságától függően változhat.

Az alkalmazott réteg rugalmassága hajlításkor 1 mm-nek felel meg.A ragasztási érték két pont, és a keménység szintje 0,15 egység.A kezelt felület 72 órán át ellenáll a 3% -os nátrium-klór hatásának, és a rozsda konverziós együtthatója 0,7.

A primer keverék epoxi- és alkidgyanták, lágyítók, korróziógátló, rozsda-átalakító, perklór-vinilgyanta és színes pigmentek. Az oldat opacitása 60-120 g / négyzetméterenként változik, és a színpigment jelenlététől, a festési körülményektől és a fém károsodásának mértékétől függ.

A primer zománc ára körülbelül 120 rubel literenként. A védőfólia élettartama 4-5 év. Javasoljuk, hogy az anyagot -25 és 30 fok közötti hőmérsékleten tárolja, a csomagolást védeni kell a közvetlen UV sugárzással szemben, a banknak szorosan zárva kell lennie.

Hogyan kell jelentkezni?

Az alapozó felhordását hengerrel, kefével és pneumatikus szórással kell elvégezni. A termékeket az oldatba merítjük. A HV-0278 alapozó felhordása előtt a fémszerkezet felületét gondosan elő kell készíteni. Ebből a célból szükség esetén el kell távolítani a laza rozsdás képződményeket, a por eltávolítását és a fém zsírtalanítását.

A zsírtalanításhoz használjon P-4 vagy P-4A típusú oldószert. A zománcot ugyanazokkal a készítményekkel kell hígítani, ha a permetezési eljárást alkalmazzák. Ha más szerszámmal primert alkalmazunk, nem szükséges a vegyület hígítása. A kezelés során a levegő hőmérséklete -10 és 30 fok között legyen, és a nedvességtartalom nem lehet 80% felett.

Ha a primer keveréket önálló bevonatként alkalmazzuk, a primert három rétegben állítjuk elő, amelyek közül az elsőt legalább két órán keresztül szárítjuk, és minden órában elegendő minden egyes szárításhoz.

Az első réteg rozsda-átalakítóként szolgál, a második korrózióvédelem, a harmadik pedig dekoratív.

Ha kétkomponensű bevonatot képezünk, a felületet egy primer keverékkel kezeljük kétszer. Mindkét esetben az első réteg vastagságának legalább 10-15 mikronnak kell lennie, és a következő értékek mindegyike - 28 és 32 mikron között. A védőfólia teljes vastagsága, szigorúan betartva a telepítési technológiát, 70 és 80 mikron között mozog.

Hasznos tippek

A fém felület maximális védelme a korrózió káros hatásai ellen, Szükséges szigorúan betartani a telepítési szabályokat, és tartsa be néhány fontos ajánlást:

 • csak egy réteg réteg alkalmazása nem elfogadható: a keverék felszívódik a laza rozsdaszerkezetbe, és nem képes a szükséges védőfólia kialakítására, aminek következtében a fém továbbra is lebomlik;
 • A használati utasításban nem szereplő fehérpárlat és oldószerek használata nem ajánlott: ez a zománc teljesítmény tulajdonságainak megsértéséhez vezethet, és jelentősen növelheti a készítmény szárítási idejét;
 • Tilos festett felületet használni, amíg teljesen megszárad: ez zavarhatja a polimerizációs folyamatot, amely végső soron negatívan befolyásolja a védőfólia minőségét;
 • A sima felületek feldolgozásakor ne használjunk primer-zománcot: a keveréket kifejezetten rozsdás durva anyagokkal való munkára tervezték, és nem tapad jó tapadással sima felületű anyagokkal;
 • a talaj tűzveszélyes, ezért a kezelést nem szabad nyílt lángforrások közelében, valamint személyi védőfelszerelés nélkül végezni.

Vélemények

  A HV-0278 alapozó keverék igényelt korróziógátló anyag, és számos pozitív értékeléssel rendelkezik. A fogyasztók észrevették a könnyű használatot és a nagy sebességű telepítést.

  Figyelmet kell fordítani az anyag rendelkezésre állására és alacsony költségére. A kompozíció védő tulajdonságai szintén magasan értékeltek: a fogyasztók a rozsda által károsodott szerkezetek élettartamának jelentős meghosszabbítását, valamint a talajnak a karosszériaelemek feldolgozására való felhasználásának lehetőségét jelzik.A hátrányok közé tartozik a készítmény nem elég széles színpalettája és az első réteg hosszú száradási ideje.

  Érdekes információk a fém korróziójáról, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba