Zománc KO-811: műszaki jellemzők és fogyasztás

 Zománc KO-811: műszaki jellemzők és fogyasztás

Az utcán használt különböző fémtermékek és szerkezetek esetében nem alkalmas olyan festék, amely képes megvédeni az anyagot a környezet negatív hatásaitól. E célból speciális szilikon keverékek vannak, amelyek közül a legmegfelelőbb a "KO-811" zománc. Speciális korróziógátló és hőálló tulajdonságai optimálisak az olyan fémek esetében, mint az acél, az alumínium, a titán.

Összetétel és műszaki jellemzők

A zománc szilikon lakk és különböző színező pigmentek. A "KO-811" termékcsalád háromféle színben készül (piros, zöld, fekete) és "KO-811K" oldattal, töltőanyagokkal, speciális adalékokkal és stabilizátorral "MFSN-B". Ennek köszönhetően a színtartománya kiterjedtebb - az ilyen festék fehér, sárga, kék, olíva, kék, sötét és világosbarna, acél árnyalattal.

A két keveréktípus közötti fő különbség az, hogy a "KO-811K" kétkomponensű anyag.és annak feloldásához szükséges az előregyártott zománc stabilizálószerrel való összekeverése. Ráadásul gazdagabb színskála van. Ellenkező esetben mindkét zománc jellemzői és tulajdonságai gyakorlatilag azonosak.

A kompozíciók fő célja a fém alkatrészek védelme a +400 fokot elérő hőmérsékleten és az alacsony hőmérsékletű körülmények között - akár -60 fok.

Festék specifikációk:

 • Az anyag ellenáll a magas páratartalomnak, az olaj és az agresszív vegyületek, mint például a benzin hatásának, amely lehetővé teszi az ilyen folyadékkal közvetlen érintkezésben lévő eszközök használatát.
 • Az ideális viszkozitás, ami átlagos szobahőmérsékleten 12–20 egység, lehetővé teszi, hogy gyorsan és kényelmesen alkalmazzanak egy elektromos és pneumatikus szórópisztoly segítségével.
 • A fémre történő szárítás után rugalmas, legfeljebb 3 mm vastagságú fólia képződik, így még a kis méretű termékek is festődnek. Ezen túlmenően a réteg homogenitása és simasága kulcsfontosságú az eredeti megjelenés megőrzéséhez a teljes felhasználási időszak alatt.
 • A hőállóság kritikusan magas hőmérsékleten 5 óra.
 • A tartós bevonat nem érinti a nyomás és a sokk mechanikai sérülését.

Egy szép bónusz a zománc hatékonysága - fogyasztása 1 m2-enként mindössze 100 gramm, 50 mikronos bevonatvastagsággal. Ilyen hőálló anyag használható kültéri és magas páratartalmú helyiségekben is.

Az oldat elkészítése

Mindkét típusú zománcokat használat előtt alaposan keverni kell, amíg sima. Fontos, hogy az üledék és a buborékok ne maradjanak. Ezért a keverést követően az oldatot további 10 percig tároljuk, amíg teljesen eltűnnek.

A "KO-811" zománcot xilollal vagy toluollal hígítjuk 30-40% -kal. A "KO-811K" összetétele szuszpenzió, festék és stabilizátor formájában van kialakítva. A fehér festék hígítási foka - 70-80%, más színek - akár 50%.

Ezt a fémfelület elkészítése előtt kell elvégezni. Az elkészített oldatot 24 órán belül fel kell használni. Néha a kapott keveréknek további hígításra van szüksége a munkafeltételekhez. Ezután használjon "P-5" oldószert, oldószert és más aromás oldószereket.Az optimális sűrűség elérése érdekében az oldatot viszkoziméterrel mérjük, a viszkozitási paramétereket általában a minőségbizonyítvány határozza meg.

Ha feltételezzük, hogy a színezés megszakad, jobb, ha a keveréket zárt formában tároljuk, és biztosan keverjük össze, hogy folytassuk a munkát.

Fém felületi tisztítás

A festéshez szükséges alap előkészítése elengedhetetlen a zománc teljes tapadásához.

Két fő szakaszból áll:

 • tisztítása szennyeződés, a régi festék, a zsírfoltok, a skála és a rozsda eltávolítása. Ezt mechanikus vagy manuális módszerrel, vagy egy speciális eszköz segítségével végezzük - egy lövésszóró kamrát. A mechanikus tisztítás "SA2 - SA2.5" vagy "St 3" fokozatot biztosít. Talán a rozsda átalakítására szolgáló eszközök használata.
 • zsírtalanító A terméket xilol, oldószer, aceton felhasználásával készítik rongyok felhasználásával. Ezt a festés megkezdése előtt ajánlatos, legkésőbb a belső munka során egy nappal. A külső munkának legalább hat órát kell tartania.

A részleges fémfeldolgozás jó általános állapotban megengedett. A fő dolog az, hogy mielőtt a zománc alapanyagot használnánk, tiszta, száraz és tipikus fémes csillogással rendelkezett.

Festési folyamat

A munkát 80% -nál kisebb páratartalom mellett, -30 és +40 fok közötti hőmérséklet-tartományban kell elvégezni. A szórópisztoly kiváló minőségű permetezést biztosít, a minimális számú réteg két.

Szükséges néhány finomságot figyelembe venni a festés során:

 • Az alacsony rendelkezésre állású területeken az összetételeket és a széleit jobb ecsettel kézzel alkalmazni.
 • A pneumatika használatakor a szerszám fúvóka és a felület közötti távolság a készüléktől függően 200-300 mm legyen.
 • A fém két vagy három rétegben, legfeljebb két órás időközönként van festve, ha a hőmérséklet nulla alatti, a szünet ideje megduplázódik.
 • Az elsődleges szárítás két órát igényel, majd a polimerizáció megtörténik, és a végső szárítás egy nap alatt befejeződik.

A festékfogyasztás 90 és 110 gramm / négyzetméter között változhat, az alap szerkezetétől, a porozitás mértékétől és a mester tapasztalatától függően.

A munka során a biztonsági előírások betartása szükséges. Mivel a zománcok oldószereket tartalmaznak, ez meghatározza az emberi egészségre gyakorolt ​​veszély III. Osztályát. Ezért a csendes munka és a folyamat ártalmatlansága érdekében gondoskodni kell a helyiség maximális szellőztetéséről, személyi védőfelszerelésről, mindig kéznél kell lennie a megfelelő anyagokból - homok, azbeszt tűzoltó anyag, hab vagy szén-dioxid tűzoltó készülék.

A biztonsággal kapcsolatban, ha hasonló anyagokkal dolgozik, lásd alább a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba