Certa hőálló zománc: jellemzők és specifikációk

 Certa hőálló zománc: jellemzők és specifikációk

Ha gyakran használunk közönséges festéket, akkor nem mondhatjuk ugyanezt a hőálló zománcokról. A hőálló festék színes és színesfémek színezésére szolgál, az anyag kombinált összetétele lehet. Ez a fajta festék védi a fém és más típusú bevonatok felületét magas hőmérséklet és korrozív környezet között.

Mi az?

A hagyományos festékek nem képesek a hőállósággal büszkélkedni, így a finn cégek Tikkurila, a High Heat Black Paint, a brit Rustins gyártók vagy a Certa, a magas műszaki jellemzőkkel rendelkező orosz termékek iránti kereslet nő.

A Certa hőálló zománcok fémfelületek festésére szolgálnak., berendezések, fűtés, olaj- és gázvezetékek, kemencék és egyéb felületek.

A termékek rendelkeznek a szükséges műszaki jellemzőkkel, amelyeket a minőségbizonyítványok igazolnak.

A hagyományos festék összetételével összehasonlítva, amelyet a javítási munkák során használnak, a hőálló anyagok analógjai nehezebbek lesznek a nagyobb alkatrészszám miatt. A hőálló festékek alapja egy speciális szuszpenzió, amely szilikon lakkból áll, oldószerben, töltőanyag és pigment hozzáadásával. A hőálló festékek ellenállnak a magas páratartalomnak. Ez a típusú zománc ellenállhat -50 fokos, +650 Celsius fokos hőmérsékletnek.

választék

Az orosz gyártók népszerű festékeit számos iparágban alkalmazták. Leggyakrabban a vegyiparban és a gépiparban használják, a kemence és a fűtőberendezések részeit fedik le.

Ez a fajta festék bizonyos sajátosságokkal rendelkezik:

 • tartalmaz mérgező oldószert;
 • mielőtt elkezdené a felületet;
 • száraz zománc Certa magas hőmérsékleten.

Ne feledje, hogy az ipari körülmények között Certa 45-50 percig száradOtthoni használatra toxikus gyorsítók nélkül, ez az idő nem lesz elég. A festést követően a berendezést csak három nap után kell felszerelni vagy szállítani. Fémes részek festése 2-3 keresztréteg alkalmazása.

Az ilyen felületet legalább két napig szárítja, a hőmérséklet 18-22 fok.

A legnépszerűbb a hőálló fémfesték. Certa 900 fokig. A pigment a festékanyag színének telítettségéért felelős, gyakran fehér vagy fekete zománcot talál, de más árnyalatokat is találhat, ha bizonyos színtartományt kell ellenállnia.

A leggyakrabban használt fekete festék, fekete félfény, ezüstszürke és grafit. Más színeket választanak, köztük sárga, réz, piros, barna, kék, kék és zöld. Emellett egyedülálló új elemek - arany és réz szín.

Ez a festék védi az anyagot a korrózió, a tűz és a nedvesség ellen. A korróziógátló festék könnyen leesik, fém-, beton- és cementfelületre felhordják, festés után fél órán belül megszárad. Szárítás után a zománc egységes fóliát képez, ráncok és szabálytalanságok nélkül. Ha a festéket a hegesztésre vagy más, nehezen hozzáférhető helyekre felhordják, ecsettel festik, és ezen a területen többször megtartják.

A különböző változatokban előállított LKM-et nikkel-, króm- vagy alumíniumporok adják hozzá. A "Spectrum" cég a Certa zománcot 400 és 800 grammos csomagolásban gyártja, valamint 520 ml aeroszolok durva öntöttvas, kovácsolt és acél öntött felületek fedezésére. A festékkel végzett vizsgálat után a 25 év eltarthatósági időtartamát megerősítették.

Figyelmet kell fordítani az újdonságra - zománcra Certa patinaamelyet fémtermékek díszítésére használnak. A Patina lehetővé teszi, hogy a termékeket az öregedés hatására adhassa.

Használja kandalló díszítésére, dekoratív rácsra és kerítésekre, kerti sütőre, grillezőre és más felületekre.

Ha egy patinát helyezünk a fém felületére, akkor:

 • keverje a festéket;
 • merítse a kefét;
 • dörzsölje a felesleges festéket;
 • könnyen megérintve az ecsetet, át kell mennie a kiválasztott területeken anélkül, hogy átfedné az előző réteget.

Hogyan kell használni?

A felület festéshez való előkészítéséhez tisztítsa meg a szennyeződést, távolítsa el a rozsdát, a régi festéket, az olajat vagy a zsírt. Mechanikus vagy kézi tisztítást végezhet. A felületkezelést St 3 vagy SA2-SA2.5 fokig végezzük. A St betűk azt jelenti, hogy kefével kézzel vagy mechanikusan tisztítják. Minden tisztítást megelőző rozsdát le kell vágni a felületekről, távolítsuk el a maradék olajat és szennyeződést. Az összes szennyezés eltávolítása után hajtsa végre a szennyeződést.

A robbanás tisztítását az SA betűk jelzik. Az SA2-SA2.5 fokozat nagyon alapos felszíni tisztítást jelent. Az ellenőrzés során nem szabad feltárni az olajok, rozsda, festék és egyéb szennyeződések maradványait.

Miután a felület teljesen megtisztult, oldószerrel kell zsírtalanítani, az oldószer vagy a xilol alkalmas erre. A munka előtt zsírtalanítsa a felületet. Ne tartsa a terméket feldolgozás nélkül zsírtalanítás nélkül több mint hat órán át az utcán, vagy több, mint egy napon belül.

A festékkel való munka előtt ellenőrizze a felületet, nem lehet piszkos vagy nedves.

Előkészítő szakasz

A doboz kinyitása után a zománcot alaposan keverni kell, amíg az üledék eltűnik, és várjon tíz percet, amíg a buborékok eltűnnek. A zománc viszkozitását a VZ-246 speciális műszeres viszkoziméterrel lehet mérni, úgy, hogy meghatározza a feltételes jelzőt, azaz a festék lejárati idejét. "Xilol" vagy "Oldószer" alkalmazásával a festéket a kívánt konzisztenciára hígítjuk, de legfeljebb 30% -ra. A munka végén az üveg szorosan zárva van és tárolásra kerül.

Oldószerekkel végzett munka során fontos tudni, hogy ezek elég mérgezőek, ezért nem ajánlott Certa-zománcot alkalmazni a lakásban.

szín

A festéket a felületre hengerrel vagy ecsettel felhordják. Vékony rétegben kell felhordani, attól függ, hogy a szilikon fólia és a fém ragad-e.

Permetező palack vagy permetező kannával egyenletesebb bevonatot kaphatunk.

Ha Certa spray festéket használunk egy dobozban, nagyon egyenletes bevonatot kap, de sok mérgező anyag kerül a levegőbe. Jobb, ha ezt az opciót nem nagyon nagy tárgyak, mint pl. Kenyérsütő, barbecue vagy hangtompító színezésére használjuk. Fontos, hogy a friss levegőben dolgozzanak, a mérgező anyagok elleni védelemre.

Sok hőálló anyag nem igényel előkezelést. A festékfogyasztás a felhasználás körülményeitől függ. A kémény falainak festésénél két réteg zománcot kell felhordani, míg a braziers vagy barbecue festés elég. A tégla vagy gipsz felületén 2-3 vastag réteget helyezünk.

Biztonsági követelmények

A Certa zománcozás során végzett munka során figyelembe kell venni, hogy szerkezetükben aromás oldószerek ("Xylol" és "Solvent") vannak, amelyek helytelen használata esetén károsíthatják az emberi egészséget.

A festékanyagokkal való munka során kövesse a biztonsági szabályokat.

 • A zománcot friss levegőn vagy jól szellőző helyen kell felhordani.
 • A festés során a munkavállalók gumikesztyűt és védő pasztát kell viselniük, és gáz- és por respirátort kell viselniük.
 • A zománc a gyúlékony folyadékokra vonatkozik, ezért fontos betartani a tűzbiztonsági szabályokat. A tűzoltó készülékeknek a munkahelyen kell lenniük, a helyszínen tilos a dohányzás.
 • Tűz esetén a tűz eloltására szolgáló eszközöket kell használni, a tárgynak víz, homok stb.

tárolás

A Certa festékek eltarthatósága -60 és +40 ° C közötti hőmérsékleten 18 hónap. Az ilyen típusú festékeket szorosan lezárt edényben tárolják olyan helyeken, ahol nincs közvetlen napfény.

Az alábbi videó Certa hőálló zománcával festheti meg a sütőt.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba