Hogyan melegítsük a bejárati ajtót?

 Hogyan melegítsük a bejárati ajtót?

A bejárati ajtó fő célja, hogy biztosítsa a felesleges vendégektől való házbiztonságot. De meg kell védenie őt a házba belépő hidegtől. Bármilyen kialakítású az ajtó, még mindig szükség van kiegészítő hőszigetelésre. Ma részletesen megvizsgáljuk, hogyan kell helyesen szigetelni a házat, melyik hőszigetelő anyag jobb, és hogyan lehet különböző anyagokkal elhelyezni.

Miért csinálod ezt?

Nem olyan fontos, ahol az ajtó található - egy sokemeletes épületben vagy egy magánházban. Minden esetben a vászonnak rendelkeznie kell a következő jellemzők és elemek:

 • nagy szilárdságú szerkezetek, amelyek megvédik a nemkívánatos látogatókat;
 • hő- és hangszigetelés;
 • a hallgatóság vagy a videofelügyelet jelenléte annak érdekében, hogy követhesse az ajtó mögötti eseményeket;
 • külső szépség, mert az ajtó minden otthon sajátossága.

Mint látható, a hőszigetelés a jó ajtó alapvető eleme. Különösen fontos, hogy télen melegítsük a vászont. Az alábbiakban a bemeneti szerkezet megfelelő hőszigeteléséről beszélünk.

Szükséges anyagok

A maximális hőelvezetés ablakokból és bejárati rendszerekből származik. Ennek alapján sokan szigetelik az ajtót saját kezével. Ehhez a feladathoz szükség lehet:

 • Seal. Ez az illeszkedés fokozására szolgál.
 • Hőszigetelő anyagok:
 • Habgumi - olcsó, praktikus, de hamarosan elrontja, morzsává válik.
 • Jobb, ha izolont használunk, jobb, de még többet is fizet.
 • Szintén gyakori az ásványgyapot, amely egyszerűen csatlakoztatható, tökéletesen hangszigetelő és nem rothad, de végül összeomlik.
 • A hab könnyű és könnyen használható.
 • Hasznos lehet gumi tömítés, vatta és polietilénhab hengerek is.
 • Rétegelt lemez, fából készült rudak belső munkákhoz.
 • Kárpit. Ez lehet bőr vagy dermantin.
 • Fúró, csavarhúzó, folyékony körmök, kalapács, csavarok és csavarok.
 • Építési tűzőgép és egy sor konzol.
 • Hab, spatulák, gipsz vagy gitt.
 • Olló, kés, mérőszalag.

Milyen szigetelésre van szükség?

Napjainkban számos olyan fűtőberendezés van, amely különböző festményekhez használható, legyen az egyszerű utcai ajtó, tetőtér modellje vagy egy vidéki házban kialakított design. Tekintsük mindegyiket egyenként:

 • ásványgyapot - a melegítőt a kiváló zajszigetelő és hőszigetelő tulajdonságok jellemzik. Abszolút plusz az alacsony költség és biztonság. Ezenkívül vízálló és ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak. A bemutatott anyag fő hátránya a lazaság, amellyel megcsapódik és hideg hidak képződnek.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen hiányosságokat a szigetelésben, olyan síneket szerelünk fel, amelyek nem teszik lehetővé a gyapjú megrepedését.

 • Hullámkarton - A második szigetelés a prevalencia szempontjából. A méhsejthez hasonló szerkezetének köszönhetően elég erős. A hullámkarton jó hangszigeteléssel rendelkezik, és jelentősen csökkenti a hőveszteséget. Ő is meglehetősen könnyű és alacsony áron.
 • Hab műanyag - olyan hőszigetelő anyagot igényelt, amely nem sok költséggel jár és jelentős sűrűséggel és tartóssággal rendelkezik. Homogén szerkezete miatt a hab alacsony hővezető képességgel rendelkezik.Ennek az anyagnak az egyetlen hátránya, hogy gyúlékony.
 • Poliuretán hab sok kiválóságot tartalmaz. Kis súlya, szükséges keménysége és biztonsága van. Jelentős magas költségeket igazol a kiváló hő- és hangszigetelés. A nedvesség ellenálló, nem gyúlékony és erős. Ezek a tulajdonságok a legkisebb sejtekből álló különleges szerkezete miatt az anyaghoz tartoznak.
 • Polipropilén panelek általában drága ajtók szigetelésére használják. A fent felsorolt ​​hőszigetelők közül a legjobb tulajdonságok a nedvesség ellenállására és a zajszigetelésre, és még a legalacsonyabb hővezető képességre is. Az ilyen lemezek is ellenállnak a nyújtásnak és a tömörítésnek.
 • Fa rost - A tűlevelű fákból jól ismert szigetelés. Garantált hőállósága a gyártás során hozzáadott speciális szer miatt. Ez az anyag kiváló hangszigeteléssel rendelkezik a szükséges sűrűség miatt. Nagyon erős, és a szerelés után nem zsugorodik.

A fa rostja különleges minőséget biztosít a nedvesség felvételére a szobából, ha a páratartalom emelkedik, és a páratartalom csökkenésével visszaadja. Jelentős hátránya az ilyen szálak magas költsége a gyártás összetettsége miatt.

 • Habgumi - Jó víz-, zaj- és hőszigetelő, amelyet gyakran használnak fűtőként a vas bejárati ajtókban. Nagyon rugalmas és rugalmas. A habhab fő hátránya törékeny. A szolgáltatási időszak körülbelül 3 év. Ez az anyag is gyúlékony és égett állapotban mérgező anyagokat bocsát ki, mivel termelése mérgező összetevőket használ.
 • Izolon sokkal drágább, mint a habgumi, de jellemzői sokkal jobbak. Ez nedvességálló és jó hangszigeteléssel rendelkezik. Ez az anyag nem függ a hőmérsékletváltozástól, és nem is alkalmas a kémiai hatásokra. Izolon teljesen ártalmatlan mások számára.

Ezen az alapon, amikor egy ajtóhoz fűtőt vásárol, minden tulajdonságát figyelembe kell venni.

Az alacsony költség miatt nincs szükség hőszigetelő anyag kiválasztására, mert a kiváló tulajdonságok közvetlenül függnek az árától.

A felmelegedés módjai

Fém ajtók szigetelése

Általában a bejáratnál egy vasajtót helyezünk. Lehet vásárolni vagy kézzel készíteni a sarokból. Napjainkban már megvásárolják a már felmelegedett ajtórendszereket, de vannak olyanok is, amelyek hagyják a hideget a szobába, mert a szigetelés nélküli szerkezet nem tartja a hőt.

A bejárati vas ajtó hőszigetelésére nincsenek külön szabályok, itt minden egyszerű, és nincs szükség speciális képességekre és speciális eszközökre. Lehetőség van mindent magukra és a költségvetésre:

 • Ha a konstrukciót szétszerelik, a burkolatot el kell távolítani a lakásból.
 • Ezután a külső felülethez ragasszuk a szigetelést folyékony körmökkel vagy ragasztóval.
 • A belső ajtólap felszerelése és rögzítése után.

Ha az ajtó nem összecsukódik, akkor valami mást kell tennie:

 • Belső részről, a vászon teljes kerülete mentén, fa dobozokat kell rögzíteni egy doboz készítéséhez. Vegye figyelembe, hogy a magassága nem haladhatja meg a szigetelés magasságát.
 • Csatlakoztasson egy hőszigetelőt a rudak közé, és zárja be egy lemezlap segítségével. Fontos, és helyesen rögzítse azt, hogy tökéletesen sima felület jöjjön létre.
 • A végén festheti az ajtót, vagy kárpitozással díszítheti. Szintén megengedett laminált rostlemez használata.

A fém ajtó hőszigeteléséhez hab használata javasolt.

A fából készült ajtók időjárása

A fából készült ajtó nagyon lenyűgözőnek tűnik, és sokkal jobb marad a hőt, mint a vas. De idővel a fa reped, és hideg levegő juthat be a házba. Ha van törekvése és képessége, akkor ezeket a hibákat saját kezűleg lehet kijavítani.Szükség lesz egy tömítőanyagra, amelyet a nyílások kiküszöböléséhez a perem körül kell ragasztani.

Korábban gyakran használták a fa bejárati ajtók szigetelését kárpitos anyagokkal: bőr vagy dermantina.

Most ezt a módszert nagyon ritkán használják, de ha még mindig be akarja illeszteni az ajtót, akkor anyagot kell vásárolni a kárpitozáshoz. A vászon méretének 25-30 cm-rel nagyobbnak kell lennie az ajtónál. A következő műveletek:

 • Ezután távolítsa el az ajtót és tegye egyenes síkba.
 • Távolítsa el a zárat, a fogantyút és a tüskét, és terjessze a hőszigetelőt az ajtó felületére. Használhat párnázó poliésztert, hab gumit, filct vagy gyapjút.
 • Az ajtó közepén és sarkaiban csavarja be a körmöket vagy a tűzőgépet a bútorokhoz.
 • Helyezze a kárpitot a tetejére, és hajlítsa befelé a kerület körül, óvatosan szögezze le. A szegfűtől a szegfűhöz kb.
 • Ahhoz, hogy az ajtó gyönyörűebb legyen, húzza meg a szalagot, hogy egy gyémánt alakú sávot képezzen.

Műanyag ajtók szigetelése

A bejárati ajtó is egy műanyag erkélyajtó, amely szintén hidegbe engedhet. Ez több okból is előfordulhat, amelyek elismerése alapján eldönthető, hogy melyik módszert kell használni annak szigetelésére.

A lakásban a hideg kialakulásának fő oka az ajtókeret körüli hab hiánya és a küszöbök helyett. Megszabadulni egy ilyen hiba lehet elemi - csak szükség van, hogy távolítsa el a régi hab és tömítés a rés hab, megfelelően zapeniv neki.

A következő ok az ajtó törése miatt eltört tömítés. Ebben az esetben a szabályozást szakemberek végzik, de magad is kipróbálhatja. Ehhez módosító hatszög kulcs szükséges.

A felső sarok igazításához távolítsa el a kupakot a felső zsanérról, és húzza meg a csavart a csavarkulccsal. Tegye ugyanezt az alsó sarok igazításához. Abban az esetben, ha fel kell emelni az egész ajtót, húzza meg az alsó csuklópánt csavarjait.

Részletesebben az erkélyes műanyag ajtó beállításáról és felmelegedéséről nézzen tovább.

Hogyan rendezhetsz egy szépet?

A bejárati ajtó gyakorlatilag bármelyik otthon hívókártyája. Ez mutatja a tulajdonos ízlését és anyagi állapotát. Az ajtó mindkét oldalról másképp díszíthető, úgyhogy az egyik oldalon jól néz ki a belső kialakítással, és kívülről - a ház burkolatával.

A bejárati ajtók fából, műanyagból, fémből készülhetnek, és üvegbetétek is lehetnek. A szokatlanabb lehetőségeket műbőr, természetes bőrből vagy kőből készítik. A glamour szerelmesei drágakövekkel és kristályokkal díszítik vászonjukat.

A vizuális fellebbezésen kívül a bejárati ajtóknak olyan kellő tényezővel kell rendelkeznie, mint a kopásállóság. A magánszektor szerkezetei számára a megbízhatóság és a tartósság alapvető fontosságú, és a többcsaládos lakások esetében fontos, hogy egy anti-vandál bevonat legyen.

Az ajtókat vonzóbbá és gyönyörűebbé teheti bizonyos befejező anyagok használatával.

Viniplast és laminált

A bejárati ajtók befejezéséhez leggyakrabban vinil műanyagot használnak. Ez egy kétrétegű, rostlemezből készült panel, amelyre PVC fóliát alkalmazunk. Az évek során viniplast Ez elhalványul, mivel könnyen ki van téve az ultraibolya hatásnak. Szinte gyakorlatilag nem mentesíti a vászont külső hatásokból. 20 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten a film leválik és repedésekkel borítja. De a vinil-műanyag fő előnye a rajzok és árnyalatok nagy száma.

Néhány vinil-műanyaggyártó egy anti-vandál műanyag bevonatot használ. Ebben az esetben számos előny jelenik meg: az anyag szinte nem karcolja, nem fakul ki, és nedvességállóvá válik. Emiatt lehetséges, hogy az ajtókat ezzel a bevonattal magánházakban használják. Az anti-vandál bevonat gyakorlatilag bármilyen felületet szimulálhat.

Egy másik szokásos műanyag bevonat a laminátum (vékony fóliával bevont keménylemez panelek). Használata egyszerű és szerény.

Hatalmas színtónusú és különböző textúrákkal rendelkező laminátum alkalmas bármilyen belső dekorációra. Meglehetősen jelentős hátránya a törékenysége, ezért sokan megtagadják az ilyen bevonattal rendelkező ajtókat a vidéki házakban.

faipari

A fa bevonatnak nincs bevezetése. Kiemelkedik a megbízhatóságától, de mindig elit és releváns. A hasonló befejezések egyes típusai valódi mesterművet hozhatnak az ajtóból. A díszítéshez különböző fafajtákat használunk, mint például tölgy, wenge, dió, stb.

Az olcsóbb ajtókat furnérnak nevezik. Ez egy MDF vagy forgácslap alapja, amely vékony fa réteggel van borítva. Textúrája meglehetősen vonzó, és gyakran természetes fa árnyalatú. A fa vagy műanyag díszítésű ajtók kiegészítő hőszigeteléssel rendelkeznek, így ritkán fagynak.

Nagyon elegáns és rendkívüli kivágás a bejárati ajtókat mozaikokkal.

Általános ajánlások

A bejárati ajtók melegítésére vonatkozó döntés meghozatalakor vegye figyelembe az összes részletet:

 • Keressen egy hideg érkezés helyét.
 • Ezután döntse el, hogy melyik szigetelési módszert használja: ajtókeret vagy tömítő lyukak. A legjobb mindkét módszert használni.
 • Vizsgálja meg az egész ajtót. Valószínűleg szükség van a vászon cseréjére.
 • Az ajtó szigetelésénél ne hagyja figyelmen kívül a szerkezet egyéb elemeit.
 • Abban az esetben, ha úgy döntött, hogy a második ajtót felmelegíti, vigyázzon a szépségére.
 • Ezen lépések figyelembevételével, az ajtók szigetelésére összpontosítva, otthonod mindig meleg és hangulatos lesz.

Sikeres példák és lehetőségek

Tekintsük az ebben a cikkben leírt bejárati ajtók időjárási elképzeléseit:

 • Az ajtó melegítése dermantinnal, rombusz díszítve.
 • Opcionális ajtók természetes fából készültek egy vidéki házhoz.
 • Ez a modell egy vidéki házhoz is alkalmas. Megkülönböztetik az elegancia és a magas költségek. Furnérból készült, üveglappal díszítve.
 • Valódi bőr az ajtó szigetelésére szolgál. Nagyon szép és harmonikus lehetőség.
 • És végül laminált ajtók. Meglehetősen szilárdak és megbízhatóak.
Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba