A szigetelt fa ajtók jellemzői

 A szigetelt fa ajtók jellemzői

A hő minden otthon szerves része, és a probléma nem csak a magas minőségű fűtés telepítése. Nem kevésbé fontos a ház egyedi szerkezeteinek szigetelése, beleértve az ajtót is. Nem számít: megy az utcára vagy a bejáratra.

Van néhány megoldás, amellyel pénzt takaríthat meg ezzel a kérdéssel. Például lehetséges, hogy a bejáratnál egy ajtó előmelegített fából készült modelljét telepítsük, vagy egy meglévő fűtést.

Előnyök és hátrányok

A fa szigetelt ajtóknak számos előnye és hátránya van. A fa önmagában tartós anyag, amely tökéletesen megtartja a hőt. Az ilyen modellek azonban különös gondosságot igényelnek rendszeres antiszeptikus kezelések formájában.

A természetes anyagokból készült konstrukciók pozitív tulajdonságai a következők:

 • fából készült ajtók - környezetbarát a humán egészségre;
 • megbízhatóak és tartósak;
 • az ilyen sűrű esztétikai funkciót végez;
 • megőrzi a hőt és elkülöníti az idegen hangokat.

A szigetelt faajtók hátrányai a következő paramétereket tartalmazzák:

 • Egyes faanyagok nem nagyon érzékenyek a nedvesség és a hőmérséklet változására, ezért speciális impregnálásra lesz szükségük;
 • az állandó faellátás szükségessége;
 • a mechanikai sérülés nagy kockázata.

típusok

A bejárati ajtók több típusra oszlanak.

 • Először is különböznek az anyagokban: a vászon fából és fémből áll. A bejárati ajtók több alfajra is elágazódnak: lakás, utca, valamint ország, vidéki és magánházak mintái.
 • Vannak olyan nem szabványos ajtók, amelyek a fenti példányok közé sorolhatók. Például egy kettős áramkörű modell megvédi a lakást egy lakást vagy házat a fagyos levegőtől, valamint a kellemetlen szagokat és a külső zajt. Továbbá, az egyes kontúrok hossza 2 mm, a két kontúr teljes összege eléri a 4 mm-t.
 • Környezetbarát anyagból a finn technológia által gyártott ajtók találhatók. Különösen esztétikusak és praktikusak. Nagy hidrogén-, zaj- és hőszigeteléssel rendelkeznek.
 • Az ajtó is lehet erkély. Általában műanyagból és üvegből készülnek. Az ilyen modellek hosszú ideig normál állapotban maradhatnak, de könnyen lebonthatók. Az alfajaik sokasága van: megfordulnak a döntő, dönthető és dupla szárnyú, csúszó és harmonikus ajtók.
 • Ne felejtsük el, hogy a fából készült ajtók lehetnek a házban, valamint egy privát, rusztikus és vidéki házban. Ezen kívül a meleg ajtót gyakran kiegészítik kárpitozással.

anyagok

Először beszéljünk arról, hogy milyen anyagokból készül az ajtólap. Minden másolat bizonyos pluszokat és mínuszokat különböz. Ezenkívül bizonyos lehet szilárd tömb vagy ragasztott anyag (több táblából áll).

 • Fenyőfa - költségvetési minta. Ez érzékeny a hőmérséklet-változásokra és a páratartalomra. A fenyőajtó hatékonyabb laminált fa formájában.
 • égerfa előnyösen fenyő, mert ellenáll a hőmérséklet-páratartalom ingadozásának.
 • tölgy - az egyik legtartósabb és nemesebb fafajta. Ez ellenáll a páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek. Az egyetlen hátránya a magas ár.
 • dió olyan kopásálló fajtája, amely tartós és hosszú élettartamú. Esztétikus szerkezete is van. Mivel az anya széles körben elterjedt országunkban, olcsó.
 • Ash fa - Ez egy olyan fa, amely könnyen feldolgozható és ritkán repedik. Ha ez az anyag sikeresen áthalad az összes szárítási szakaszon, akkor nagyon hosszú ideig szolgál a ház tulajdonosának.
 • Merbau - ez egzotikus fa. Az ilyen termékek nem félnek a deformálódástól, ami az olajok nagy mennyiségének köszönhető.
 • juharfa valamint a hamu, könnyen feldolgozható és tisztességes.
 • bükkfa esztétikai felépítésű és luxus megjelenésű. De sajnos ez az anyag nem tolerálja a hőmérséklet ingadozásait és a páratartalom ingadozásait.

burkolat

A fa bejárati ajtó egyik felmelegedésének egyik típusa a kárpitozás, a burkolat vagy a kárpit. Korábban a bőr jól mutatta az otthon gazdagságát és állapotát. Még mindig nem vesztette el a relevanciáját, és most minden átlagos háztulajdonos elégedett lehet vele.

A boltokban vásárolhat egyedi anyagokat vagy tipikus készleteket, amelyek hőszigetelésből, kárpitból és dekoratív funkciójú szegecsből állnak. Meg fogja találni azokat az anyagokat is, amelyek szükségesek a görgők létrehozásához, melyeket az ajtó kerülete mentén lehet elhelyezni.

A bejárati ajtó díszítése (vagy befejezése) változik. A megfelelően kiválasztott anyag finomítja az ajtót belül és kívül, különösen egy magánházban.

A bőr természetes bőrből, fa bélésből, laminált, fa és kő díszítésből állhat.

Ezek az ajtók is díszíthetők. Ehhez a megfelelő olcsó öntapadó fóliához. Ez olcsó és praktikus. A díszítőfilmet a különböző színválaszték jellemzi, és lehetővé teszi a kívánt belső stílus kialakítását.

Ha a ház tulajdonosa azt akarja, hogy az ajtóban lévő fűtőberendezés a lehető legrövidebb időn keresztül szolgáljon, nem szabad figyelmen kívül hagyni a dermantin figyelmét. Meg kell fedniük a kezelt területet. Ez az anyag nagy a kereslet, mivel olcsó, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és sérüléseknek.

További plusz a különböző színválaszték. A lakás tulajdonosa szinte bármilyen árnyalatú dermantint vásárolhat.

A burkolás során ceruzát, ollót, vonalzót és puha ruhát kell használni. Minden burkolóelem külön megvásárolható, vagy megvásárolhatja a teljes készletet, amely magában foglalja a dermantint, a bátort, a dekoratív körmöket és az utasításokat.

Melyik jobb választani a szigetelést?

Kiváló minőségű meleg ajtót választva sok vásárló azon gondolkodik, hogy melyik fűtőelemet kell előnyben részesíteni? Részletesen foglalkozunk ezzel a kérdéssel.

 • A bejárati ajtó legsikeresebb szigetelése - habszivacs. Ez az anyag minden körülmények között megőrzi alakját, így nemcsak belül, hanem kívül is rögzíthető.
 • Ásványgyapot Jó szigetelés, de merevítőket kell felszerelni, amelyek megakadályozzák a gyapjú zsugorodását. Szükség van arra is, hogy fedezze az ajtó területét, amelyhez ragasztóval vattát használnak.
 • Penoplex - széles körben elterjedt anyag a melegítéshez. Nem megy át égésen, rugalmas a kompresszióban, rendkívül alacsony hővezető képességgel rendelkezik, könnyű a súlya, és immunis az agresszív anyagok ellen. Ez az anyag környezetbarát és nem szívja fel a nedvességet.
 • Hab műanyag - az egyik legoptimálisabb anyag. Könnyű és megtartja alakját, de az ajtót szabálytalanul kell szigetelni.
 • Izolon Ez az új generáció méltó szigetelője, de saját hiányosságai vannak, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

A felmelegedés módjai

Először pontosan meg kell értened, hogy mennyi anyag szükséges az ajtó szigeteléséhez. Ehhez mérjük a szalag magasságát és szélességét, majd a kerületet megtudjuk.

Méréskor az 1 cm-es végéről kell visszavonulnia, és nem szabad megfosztani a rés vastagságát.

A ház hengerekkel szigetelhető, ha a bérbeadó nem akarja eltávolítani az ajtót a zsanéroktól. A görgőket be kell tölteni, a belső vászon kerületét követve. Ebben az esetben az ajtó vonzónak tűnik és meleg marad. A hengereket olyan díszítéssel hozták létre, amely díszítő anyagba van csomagolva. Ezeket az elemeket körmökkel kell szegezni.

Az ajtó kárpitozásához dekoratív díszítés szükséges. A bőrt vagy annak olcsó helyettesítőjét szolgálja. Ahhoz, hogy az ajtót belülről lehessen befejezni, méréseket kell végezni a szárny zárásakor. Ebben az esetben 1 cm-re kell visszavonulnia a dobozból. A hatékonyság érdekében ajánlatos a szövetet két oldalról melegíteni.

Miután elvégezte az összes mérést és vásárolt dekoratív anyagot, folytathatja az ajtószerkezet előkészítését és közvetlen szigetelését:

 • Az ajtót fel kell készíteni. El kell távolítani a hurokból, tedd a székekre. Ezután a tartozékokat szétszereljük, beleértve a fogantyút, a kilincset és a zárat. Az ajtót el kell távolítani az előző bevonatból, fertőtlenítőszerrel kell kezelni és zsírtalanítani. A vászont vízszintes felületre kell helyezni. Különböző esetekben ragasztót, fém kapcsokat és kis körmöket használnak. A szigetelés felületén egy kárpitozáshoz szükséges anyagot kell csatolni, amely meghaladja a méretét.
 • A szigetelőanyag felületén is az esztétikához ajánlott a keménylemez kitöltése. A keménylemez lapot dekoratív furnér borítja. Ezután az ajtólapot egy profilos keret képezi. Ez megtartja a keménylemez és a díszítő bevonatot.
 • A vászon szélén dermantin tűzőgépet kell csatolni. Javasoljuk, hogy egy asszisztenst dolgozzon, máskülönben a dekoratív anyagon megjelenik a hajtogatás.
 • Díszítse az ajtót mind a városi lakás, mind a vidéki ház számára lehetséges. Munka közben egy krétát kell készítenie az utcáról készült kárpiton, és a körmökkel meghajtani. Közöttük nyúlik a bőrcsíkokat.

Ha a ház tulajdonosa az ajtót habanyaggal akarja szigetelni, ezt kétféleképpen teheti meg:

 • A hab egyik oldalának befejezéséhez oly módon kell vágni, hogy a méretei azonosak legyenek a bázissal, majd az anyagot dermantinnal bevonták, és folyékony körmökre illesztették.
 • A vászon belülről történő szigeteléséhez a habot a doboz lumen paramétereinek megfelelően kell vágni.
 • Továbbá, a tulajdonos körmöket is vághat a doboz kerületén. A kapott területet habgal kell megtölteni, majd a szerkezet burkolólapral borítható. A lécek vastagságának meg kell felelnie a habnak. De ez a módszer mínusz: a design súlyt ad, és szükség van további hurkokra.
 • Ezenkívül ajánlatos a nyílást lezárni. Ehhez speciális gumi tömítésre van szükség. Ez egy tekercsbe hengerelt szalag. Nem lesz nehéz megvásárolni, mert olcsó. Ennek az anyagnak a telepítését megkönnyíti az a tény, hogy az egyik oldalon a szalag ragadós alap van.

Külön tanácsok azoknak, akiknek a házban melegíteniük kell az előszobát: a falak és a padló hengerelt szigeteléssel kell ellátni egy izoddal.

Ezen az anyagon meg kell tölteni az 1,5-2 cm vastagságú csíkokat, és ezeken is csatolni kell az OSB lapokat. A hatékonyság érdekében érdemes hagyni egy szakadékot a dekoratív bevonat és a fólia szigetelés között.

Sikeres példák és lehetőségek

A nagyobb tisztaság érdekében néhány általános illusztrációt kell adni a fa ajtók szigeteléséről:

 • Az ajtóhab szigetelése az átlagos lakáshoz.
 • Vidéki házban vagy vidéki házban előnyösebb, ha a bejáratnál egy pár ajtó van.
 • Az ajtó erkélyes szigetelésének folyamata nem sokban különbözik a bejárati ajtótól.
 • Ez az ajtó szigeteléssel kárpitozott.

Híres gyártók és vélemények

Tekintsünk több ismert gyártót, akik kiváló termékeket gyártanak:

 • Ajánlott szigetelés megvásárlására a cégtől "Comfort". Sok felhasználó megjegyzi, hogy ennek a cégnek az anyaga „súlytalan”, és olyan helyeken is működtethető, ahol a páratartalom szintje megemelkedett. A Comfort termékeket a környezetbarát jelleg jellemzi, és a padlót és a mennyezetet is szigetelhetik. A felhasználók azonban megemlítik, hogy ezek a melegítők drágák. Ha megvásárolja ezt a terméket, a lakás vagy magánház tulajdonosa nem fogja megbánni.
 • Ha a lakás tulajdonosa tömörítőt igényel, ajánlott a Q-Lon minta megvásárlása a cégtől. Schlegel. A vevők pozitívan válaszolnak rá. Gyakran előfordul, hogy a fogyasztók észreveszik, hogy a tömítés telepítése után a helyiségben észrevehetően csendesebbé válik, és hat hónapon át egyetlen vázlat sem jutott be a lakásba. A gyártó azt is jelzi, hogy a szennyeződéseket elháríthatja, és eltarthatósága 10 év.

Ha meg szeretné tudni, hogyan készítse el a szigetelt bejárati faajtót saját kezével, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba