A vidéki ház bejárati ajtóinak kiválasztása

 A vidéki ház bejárati ajtóinak kiválasztása

Miután megkapták a kulcsokat egy régóta várt vidéki házban vagy házban, a boldog tulajdonosok nagy erőfeszítéseket tettek otthonuk kényelmesebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tételére. Bármely ház vagy lakás a bejárati ajtótól indul, és amikor egy adott vidéki házban van, gondosan mérlegelni kell annak választását. A szerepet a vevő preferenciái és pénzügyi képességei, az épület kialakítása, a magánház (nyári vagy állandó lakóhely) célja és annak helye határozza meg.

típusok

Ahhoz, hogy elkezdjük választani a házhoz vagy házhoz tartozó bejárati ajtót, célszerű meghatározni annak típusát. Kiválaszthatja a célt, a nyitási módot és az anyaggyártást.

A célkülönbségek a következők lehetnek.

 • Armored. A kívülállók épületeiben és helyiségeiben való lehetséges behatolás, a fegyveres támadás veszélye. Különlegessége, hogy képes ellenállni a lőfegyverek és robbanóanyagok hatásainak. Külsőleg nem különböznek a szokásosaktól, egyszerűnek tűnhetnek, vagy fordítva, hogy a legelegánsabbak legyenek. A páncélszerkezet tartós acélfajtákból készül (páncéllemezek), kettős dobozos szerkezetű, és kívülről dekoratív anyagokkal van borítva. A csuklópántok elrejtve vannak, és a tárolók levehetőek. Jellemzői szerint az építmények hasonlóak a betörés elleni védelemhez. Az ilyen ajtók alfajai golyóállóak, jellemzőik a golyó alakú finom háló jelenléte a vászonon belül.
 • Betörés. Ellenáll a repedéseknek és a behatolásoknak a kívülállók helyiségeiben. Különbözőek egymástól a különböző szerszámok külső káros hatásainak ellenállásának osztályai szerint egy bizonyos ideig. Ezek ellenállóak a szúrás, fűrészelés és égő szerszámok számára. A kialakítás a perem köré speciális zárakkal és zárakkal van ellátva tartós fémek ötvözeteiből, amelyek lemezekkel és levehető csapokkal (vágásgátló) vannak védve, amelyek megakadályozzák, hogy eltávolítsák őket a nyílásból, ha a hurkok és zárak le vannak vágva.
 • Tűzálló. Ez a faj úgy tervezték, hogy tűz és a tűz és a mérgező égéstermékek terjedését tartalmazza a szobában. Ajánlatos azokat a helyeket telepíteni, ahol a legmagasabb a tűzveszélyesség, nagyszámú működő elektromos készülékkel. Ellentétben a szokásosnál, egy ilyen ajtó nem fog elakadni, ha tűz keletkezik, a zár nem melegszik fel, és szükség esetén megérinti.

A gyártás számos speciális tűzvizsgálatot tartalmaz, amelyek határértékét mindig a normatív-műszaki dokumentáció tartalmazza. A modell kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a füstvédelem, az alacsony gáz- és füst diffúzió jelenlétét.

 • Zárt, hő- és zajszigetelő. A zajszigetelő és tömítő réteg a külső hangok, nedvesség, kellemetlen szagok és hideg levegő elnyelésére szolgál, amelynél a gyártási szakaszban speciális anyagok (polisztirol hab (kitágított polisztirol), poliuretán hab, ásványgyapot és hasonló anyagok) sűrűn egyenletesen vannak elhelyezve a rétegek között.
 1. expandált polisztirol - a legolcsóbb anyag, de alacsony sűrűségű és az I. csoportba tartozó éghetőséghez tartozik.
 2. Polipropilén haba karbamid-formaldehid vagy a fenol-formaldehid anyagok sűrűbbek és kevésbé érzékenyek a tűzre, de melegítéskor illékony toxikus vegyületeket bocsátanak ki.
 3. Ásványi kő vagy bazaltgyapot tartós és jó teljesítményt mutat, de idővel romlik, és rákkeltő vegyületek forrása, ezért nem használnak megbízható gyártókat Németországból és az Európai Unió országaiból.
 4. A rossz minőségű ajtók gyakran tűzállóak és szigetelőanyagként megbízhatatlanok. hullámkarton.
polisztirol hab
ásványgyapot
hullámkarton

Jelenleg a nagy sűrűségű és higroszkópos poliuretán habot a legjobb szigetelőanyagként ismerik el, a IV. A legminőségesebbek azok a dobozok, ahol a poliuretán habot habosított állapotban szivattyúzzák, így a doboz teljes helyét kitöltjük.

poliuretán hab

Kiválasztása egy ház ajtó, a vásárlók figyelni, hogy a megjelenését. A külső és belső oldalakon végzett választások mellett el kell döntenie, hogy az ajtónak van-e ablaka vagy sem, milyen az üveg mérete, és hogy szükség van-e az üvegterület további megerősítésére rudakkal. Az üveg ajánlott a triplex típusának kiválasztásához (laminált üveg, préseléssel gyártva) vagy páncélozott. Az ilyen üvegek alkalmasak kültéri üvegezésre, ellenállnak az erős mechanikai hatásoknak és jó látványt nyújtanak.

anyag

A gyártók különféle nyersanyagokat kínálnak: fém, fa, MDF, forgácslap és farostlemezek. Érdemes figyelembe venni, hogy a vászon szilárd bevonata megbízhatóbb, mint a varratoknál. Ha varratok vannak, azok kivitelezése a legmagasabb színvonalú legyen, különben sebezhető helyekké válnak.

A kombinált opciók kiválasztásánál biztosítani kell a gyártás minőségét, ellenőrizze a gyártó véleményét és hírnevét a piacon.

faipari

Ebben az esetben az egyik fő előny a külső vonzerő, különösen akkor, ha a termelés értékes fafajokat, például tölgyet használ, amely különösen tartós, vagy a magas fűtési tulajdonságokkal rendelkező eperfa. A fenyő megfizethető lehetőség, de gyorsan használhatatlanná válik. A fából készült termékek egy másik előnye, hogy kényelmesen díszítik őket, és képesek harmonikusan összeegyeztetni az országot.

A modern gyártási technikák lehetővé teszik a hiányosságok és az új technológiák semlegesítését, hogy elérjék a kívánt erősséget és a külső hatásokkal szembeni ellenállást.

Azonban egy jó meleg fa ajtó költséges élvezet, és az olcsó opciók gyorsan használhatatlanná válnak, és csak egy nyári házhoz alkalmasak, ahol a tulajdonosok nem tárolnak értékes dolgokat.

műanyag

A műanyag kényelme az ipari körülmények között a kívánt alak és egyéni méret biztosítása. A műanyag keretek gyártásakor használt alumínium profil, amely a terméket tartósabbá és külső hatásoknak, időjárásállóvá teszi. Az esztétikai megjelenés idővel nem változik, és hosszú élettartamú.

Az előnyök közé tartozik a szorítás, a jó zaj, a víz- és hőszigetelő tulajdonságok, a könnyű telepítés és karbantartás, a széles színválaszték és az átlagos árkategória, a kondenzáció és a jegesedés hiánya. A bizonyított gyártók betörésgátló tulajdonságokkal rendelkező termékeket kínálnak.

fém

Erős és tartós anyagnak tekintik, amelyet széles körben használnak a gyártásban. Külön figyelmet kell fordítani a fém festékének minőségére. Az utca és a ház közötti hőmérsékletkülönbség miatt a fogyasztónak szemben kell lennie a kondenzátum előfordulásával.Az MDF panelekkel készült fémszerkezetek természetes fából, kőfaragásból és sok más anyagból is utánozhatók.

Különleges kezelés a rothadás, a korrózió ellen, így az ilyen kialakítás minden belső teret díszít.

A fához képest az MDF olcsóbb, könnyebb, és nem olyan szeszélyes, hogy kifelé nem kevésbé szép, különösen polimerrel laminálva. A szigetelési technológiának való megfelelés érdekében a paneleket nem szabad ragasztani, hanem a vezetőkre szerelni.

Az ajtó típusától függetlenül figyelmet kell fordítani a rönkházakra és a bárok házaira, ahol a telepítést a szerkezet zsugorodásának figyelembevételével kell elvégezni. A zsugorodás gyorsan és egyenetlenül fordulhat elő, és ha nem veszi figyelembe ezt a körülményt, és rögzíti a keretet a fához, az ajtó elkerülhetetlenül elveszíti funkcionalitását, nem lép be az ajtóba, vagy éppen ellenkezőleg, lazán lóg. Egy ilyen helyzet megakadályozására zsugorító lap kerül a doboz nyílásába.

méret

Mielőtt a boltba kerülne, meg kell találnia a nyílás pontos méretét. Alapvetően az ajtók egyoldalasak vagy másfél, kevésbé gyakran kínálnak kettős mintákat. Egy és fél konstrukció a fő alaplapból és a keskeny második pengéből áll, amely dekoratívabb funkcióval rendelkezik, és szükség esetén ritkán nyílik meg.

Mielőtt megrendelné a kívánt modellt, a méréseket magának kell elvégeznie, és el kell juttatnia az eladónak, vagy hívja a mérőt a telepítés helyére.

Egy ilyen szolgáltatást mindenhol a gyártók biztosítanak. A standard orosz méreteket az SNiP és a GOST szerint határozzuk meg, és a szabványok különböznek a fa- és fémszerkezetek esetében.

Ma a piac nemcsak hazai, hanem külföldi gyártóknak is kínál termékeket, amelyek saját termelési szabványaikat és mérőrendszereiket használják. A leggyakoribb az angol mérési rendszer lábakban és hüvelykben, valamint az országunkban elfogadott metrikus mérési rendszer SNiP-k alapján.

szín

A belépéshez használt színoldatot a kiválasztott anyagtól függően választjuk ki. Miután meghatározták a web alapvető jellemzőit és az anyagot, amelyből készültek, a gyártó kész megoldásokat kínál, és elmondja a további egyéni elemeket. Ez lehet az exkluzív színek.

A gyártási technológiák lehetővé teszik, hogy a felhasznált anyagok színével kísérletezzenek. Ez részben finanszírozási kérdés, de mindig van megoldás a költségvetési modellekre. A színválasztásnak a ház falával és tetőjével való harmonikus kombináción kell alapulnia.

A vidéki épületeknél a természetes természetes színek előnyösebbek, kivéve, ha természetesen az épület nem világos, bámulatos stílusban épül fel fényes színekkel.

Kapcsolódó termékek és tartozékok

Az ajtó és a szomszédos fal közötti teret elfedő sávok védik a huzatokat, a nedvességet és a végső megjelenést, esztétikai elemet hordoznak. A vászon zárakkal, zárójelekkel és zárral van felszerelve.

A zárak lehetnek felső és holtágúak, különleges védelmi rendszerük van a hackelés ellen. Az ajtó kiválasztásakor jobb, ha azonnal figyelmet fordít a zár minőségére és védelmére.

A minőségi ajtók csapokkal vannak felszerelve. Ilyen csapok hiányában az ajtó leválasztható a csuklópántokból, vagy egy speciális szerszámmal kivágható. A csapok számát a súly és a tervezési jellemzők függvényében választjuk ki.

Érdemes figyelmet fordítani az ajtó fogantyújára, hogy meghatározza annak megjelenését és anyagát. Telepítheti a mechanizmus bezárását, meghosszabbítva az ajtó és a tartozékok élettartamát.

tervezés

A vevő választása nagymértékben függ a tervezési döntéstől, a tervezési elképzeléshez üveg, patina vagy fafaragás telepítése szükséges, mind a valódi, mind a mesterséges bőr, a bőr, a falburkolatok, a laminált panelek, az MDF és a mikro-fa szál és számos más anyag is használható. Olcsó, de a minőségi ajtó aranyos és ízléses, és drága anyagok használata nélkül is megjelenhet.

Kiváló alacsony költségű kivitel rendkívül stabil és kényelmes porbevonat, könnyen tisztítható és szinte nem sérül.

A műanyag panelekkel való befejezésnél lényeges előnyt jelent a panelek dekoratív bevonatának cseréje egyenként a termék működése közben. Ez mindig szép és megfelelő a város úgy néz ki, befejező fa.

Az acél ajtó, amely egy vinilbőr bevonattal rendelkezik, amely természetesen követi a természetes bőr szerkezetét, reprezentatív és kifinomult megjelenéssel rendelkezik. A Vinil bőrkárpit belsejéből vagy kívülről, a színválasztás és a dombornyomási minták a legigényesebb igényt is kielégítik. Az anyag hiánya - instabilitás a mechanikai sérülésekkel, karcolásokkal és vágásokkal szemben. Több esztétikai termék a prémium és az elit szinten.

A bejárati ajtók kivételes lehetőségei között a következő díszítési módok vannak.

 • Airbrush és művészi kép a vászonon;
 • Kovácsolás fémkereten és üvegnyíláson;
 • Fémlemez üvegbetétekkel;
 • Nemes fajták sorának befejezése.

A kalapácsfesték érdekes és viszonylag új módja az utcai ajtó befejezésének. A technológia olyan, hogy a szárítás után a festék a szilikon gyanta és a fém pigmentek jelenlétének köszönhetően imitálja az „elakadást”. A festék gyorsan megszárad, könnyen felhordható és karbantartható.

Hogyan válasszuk ki?

Az ajtó választását szakosodott üzletekben kell végezni, szakemberek tanácsát kérve, figyelembe véve a gyártó hírnevét, és a jól ismert mondáson kell alapulnia: "A Miser kétszer fizet." A hardverboltokban az áruk alacsony áron történő értékesítésének rendszeres készletei figyelmeztetniük kell a figyelmes fogyasztót.

Az olcsó áruk megszerzése azt eredményezi, hogy az idő múlásával a vászon elkezd feldarabolódni, nem rendelkezik hővel, a befejező anyagok elbomlanak. A megtakarítások rövid időn belül nem tervezett vásárlást eredményeznek.

A vidéki ház bejárati ajtaja elválasztja a szobát az utcától. Ellentétben a belső ajtókkal, ahol a tervezés nem korlátozódik semmire, és a közönséges sokemeletes épületek, ahol az ajtó a lépcsőház felé néz, az utcai ajtóknak szilárd szerkezettel kell rendelkezniük, ellenállóak a légköri jelenségekkel, és meg kell védeniük a házat a behatolóktól.

Egy 3-4 mm vastagságú fém egy jó anyag a saját vidéki házad számára, különösen akkor, ha edzett vagy javított acélt használunk. Választhat vékonyabb és ennek megfelelően olcsóbb opciókat, de az 1,5 mm vastagságú fémeket el kell kerülni, mivel könnyen vágható egy egyszerű vágószerszámmal.

A ház elülső ajtóját melegen kell tartani, mert Oroszország bármely részén kemény tél van. Csak vidéki házakban meleg ajtót kell választanunk, és hangszigetelést adhatsz, ami sokkal relevánsabb az apartmanházakban.

Hazánk északi részein a többrétegű szerkezetű, nem fagyálló hőajtók alkalmasak a meleg levegő belsejében tartására. Mindenesetre különös figyelmet kell fordítani a tűzbiztonsági kérdésekre.

Annak érdekében, hogy megvédje magát a fagytól, kondenzvízektől és más időjárási élvezetektől, jobb, ha egy második, belső ajtót vagy, ha a szoba lehetővé teszi, előszoba-berendezést kell felszerelni, lehetőleg további fűtést biztosítva a szobához. Ugyanezen célból jobb, ha egy lombkorona vagy védőburkolat áll rendelkezésre.

Díszítsd a designt, és segít a dekoratív világításban és az utcai fényekben. A szimmetrikus világítás kedvezően néz ki a bejárat mindkét oldalán.

Híres gyártók és vélemények

A hazai piacon számos jól ismert hazai és európai gyártó létezik. Melyik ajtó jobb, a vásárlók döntenek. A fogyasztók körében a német termékek különösen az árukategóriák kiválasztásakor igényelnek. Németország mindig megbízhatósággal és minőséggel volt összefüggésben. A modern német gyártók a legújabb technológiák segítségével gondosan megőrzik népük és világnevük hagyományait. Németországból származó bejárati ajtók állandóan magas színvonalúak és megbízhatóak, amint azt a pozitív vélemények túlnyomó száma bizonyítja.

A vásárlók főbb pontjai a következők.

 • Tartósság és a bejelentett minőség a versenyen kívül;
 • Gyönyörű megjelenés, még a költségvetési modellekben is;
 • Jó garanciális feltételek.

Elit példák és gyönyörű lehetőségek

A vidéki ház minőségi ajtói szépek. Függetlenül attól, hogy milyen anyagokat használnak fel, akár fagyálló, akár páncélozott modelleket használnak, a ház bejárata az utcáról, amennyire csak lehet, kényelmes és elegáns.

A rönkházak esetében különösen alkalmasak a kovácsolt termékek, szándékosan durva fémek és a vadászati ​​ékszerek elemei. Díszítésként és ajtóharangként egy kalapácsot vagy egy dekoratív harapót használhat, amely visszajuttatja a régi napokat. Az ilyen kalapácsok most szinte bármilyen stílusban és formában találhatók, gravírozhatók, hogy a tulajdonos neve vagy a család szlogenje legyen.

Díszítésként a csengő helyett egy szép harang vagy egy kiemelt harang a csúcstechnológiájú stílusban használható. A kilincs lehet egyforma kalapács, harang és világítás. Nagyon stílusosnak tűnik, és nem hagyja közömbösnek a vendégeket.

A további hangulat a kapu világítását adja az ajtóhoz. Egy aranyos postafiókot is felakaszthatsz, feküdjön egy matracot a bejáratnál vendégszerető feliratokkal.

Hogyan válasszuk ki a vidéki ház bejárati ajtaját, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba