Mi legyen a bejárati ajtó küszöbértéke?

 Mi legyen a bejárati ajtó küszöbértéke?

Az élettér olyan elemekből áll, amelyek bizonyos funkciókat, mind hasznos, mind dekoratív jellegűek. Ez a küszöbértékre is vonatkozik. Díszíti a magaslati épületek apartmanjainak bejáratát, valamint a privát vidéki házakat és villákat.

Cél és eszköz

A bejárati ajtó küszöbértéke fontos eleme minden lakónegyedben. Ez a részlet számos hasznos funkciót tölt be, mint például: védi a helyiséget a piszoktól, a nedvességtől és a portól az utcától, elszigeteléstől a huzatoktól, dekoratív alkatrészt (dekoratív kialakítás). Érdemes megjegyezni, hogy a fenti tervezés segítségével növelheti az objektum védelmi szintjét a behatolóktól. A küszöb miatt az ajtó és a padló közötti különbség is igazítható.

Sok tulajdonos érdekli azt a kérdést, hogy hogyan lehet önállóan létrehozni egy küszöböt bizonyos anyagok és eszközök használatával. A szakértők azt javasolják, hogy ezt az elemet legfeljebb három centiméteres magasságban hozzák létre. Bizonyos esetekben a paraméterek megváltoztathatók, különösen, ha bizonyos dekoratív hatás eléréséhez szükséges.

Az építés folyamatában meg kell találni egy középső földet, hogy a küszöb teljesítse fő feladatát - szorosan csatlakozzon az ajtóhoz a padlóhoz, valamint a bejárat díszítésére, és nem vonzza a figyelmet.

Mielőtt elkezdené dolgozni, válasszon egy bizonyos építési módot, valamint anyagokat a gyártásához és a burkolathoz. Általában az anyagot a szoba általános stílusának, személyes preferenciáinak és pénzügyi képességeinek figyelembe vételével választják ki. A küszöb teljesítményjellemzőinek megválasztása és a külső sérülésekkel szembeni ellenállása.

Néhányan tévesen gondolják, hogy ha a struktúrát magasabbra teszik, akkor jobban fog kinézni, és jobban megbirkózik más feladatokkal. A magasság azonban zavarhatja és sok kellemetlenséget okozhat a ház látogatása során.

A megfelelően kiválasztott bemeneti küszöbértéknek optimális méretekkel kell rendelkeznie. A cikkben a ház vagy lakás bejáratánál a küszöb típusának megválasztásának kritériumait tárgyaljuk.

A design kiválasztásának szabályai

Abban az esetben, ha a küszöbérték küszöbértékét az ajtókerettel a készlet tartalmazza, akkor a vevőnek már nem kell kiválasztania a küszöböt. Ebben az esetben az ajtó és a doboz felszerelésekor van felszerelve. Ha nincs ilyen összetevő, ki kell választania a küszöbértéket és az elem tervezését. Meg kell jegyezni, hogy a telepítést csak a doboz beszerelésének végén kell elvégezni.

A helyiségek javításával és díszítésével foglalkozó szakemberek ezt kijelentik a tervezési lehetőségek összeállításakor figyelembe kell venni ezeket a paramétereket:

 1. méretek;
 2. alapanyagok gyártásához szükséges nyersanyagok;
 3. a hálónak a küszöbértékhez való csatlakozásának sűrűsége;
 4. a termék alakja.

Annak érdekében, hogy az ajtók a lehető legközelebb álljanak a küszöbértékhez, speciális zárócsatlakozókkal vannak ellátva.

Ne feledje, hogy a küszöb szinte folyamatosan tapasztalja a terhelést, és minél több ember él a házban, annál intenzívebb a terhelés. Ha azt szeretné, hogy sok éven át megőrizze megjelenését, ajánlatos a burkolathoz legmegfelelőbb és megbízhatóbb anyagot választani.

Itt az ideje, hogy többet beszéljen a sokszínűségükről.

Kiválasztjuk az anyagot

Az egyes helyiségekhez hasonlóan a küszöbértékhez bizonyos kritériumokat is kidolgoztak. A felhasznált anyagok:

 • Természetes fa. A tömb széles körben elterjedt a belsőépítészet és az építőipar területén.
 • fém. Ez egy megbízható és tartós anyag, amely hosszú ideig megőrzi alakját és megjelenését.
 • tégla. Erős és nem utolsó sorban megfizethető nyersanyagok.
 • műanyag. Az egyik legnépszerűbb mesterséges anyag.
 • cement. Költségvetési lehetőség egy erős küszöb eléréséhez.

Továbbá az anyag színének és textúrájának összhangban kell lennie az ajtóval.

Miután a választás megtörtént, az űrlapot fel kell venni. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a legmegbízhatóbb kialakítás lépcsők formájában. A küszöb leggyakoribb anyagi lehetőségei a beton, a fém és a fa, de a legújabb verzió különösen népszerű. Tömör fa kiváló.

Annak ellenére, hogy a tömb szerkezete nem olyan tartós és ellenálló, mint a beton vagy fém, akkor sokkal könnyebb javítani és szükség esetén szétszerelni.

Ezután többet fogunk megvitatni az ilyen típusú küszöbök elrendezéséről: hogyan lehet egy küszöböt kihozni a fáról. A fa különleges természeti megjelenéssel rendelkezik, amelyet az esztétika és a vonzereje jellemez. A tölgy mellett a nyír is biztonságosan használható. Annak érdekében, hogy a lapok problémamentesen ellenálljanak az állandó terheléseknek, azokat elő kell kezelni a nedvességtől és a nedvességtől védő készítményekkel.

Szükséges eszközök

 1. kalapács;
 2. látta;
 3. zuhannak;
 4. csiszológép (fával való munka);
 5. lakk;
 6. körmök
 7. bolgár;
 8. porszívó.

A munkafolyamat szigorú sorrendben történik. Először el kell távolítania a port és a szennyeződéseket a telepítési helyen. Miután a tábla kiválasztotta a szükséges méreteket. Méretüknek hosszabbnak kell lennie, mint a lumen szélessége.

Telepítési lépések

Most, hogy általánosan beszéltünk a bejárati küszöbről és annak jelentőségéről, itt az ideje, hogy részletesen megvizsgáljuk a faszerkezet telepítési szakaszaiban.

Alapszintezés

Mielőtt közvetlenül a telepítéshez lépne, vissza kell állítania a rendet. Ha van egy régi küszöb, akkor azt le kell bontani. Az alapréteg a robusztus szereléshez kiegyenlített. Minden lyukat, varratokat, repedéseket stb. Rögzíteni kell, gipsz.

mérések

Miután a küszöb helyét gondosan eltávolították, és különböző hibáktól mentes, méréseket kell végezni. Mérje meg a doboz függőleges oszlopai közötti rést, míg a mester kiválasztja a terv szélességét. Figyelembe véve a választott paramétereket, meg kell vásárolni a szükséges méreteket tartalmazó táblákat, vagy elő kell készítenie az anyagot.

alak

Most követi a szalag kialakulását a korábban elvégzett méréseknek megfelelően. A megbízható dokkolás érdekében ajánlatos a küszöböt szélesebbre felszerelni, mint az ajtókeretet.

telepítés

A konstrukció zuhanása esetén a sáv új helyre van állítva. A telepítés során ellenőrizze, hogyan működik a bejárati ajtó a csíkkal. Egy akadálymentes nyílás azt jelzi, hogy a méréseket helyesen hajtották végre, és a küszöb méreteit helyesen választották ki. Amikor az ajtó zárva van, az alsó részét biztonságosan rögzíteni kell a küszöbértékkel. A küszöbértéket körmökkel vagy csavarokkal rögzítik. Ha körmöket használ, mielőtt belépne a táblába, akkor először furatokat kell fúrni.

Ez annak biztosítására szolgál, hogy a tömb ne repedjen működés közben.

dekoráció

A fa küszöböt általában olaj alapú festékkel díszítik. Ha van egy vágy, hogy megőrizze a tömb szépségét és mintázatát, jobb, ha átlátszó lakkot használunk. Ez megvédi a fát a károsodástól, és ugyanakkor nem blokkolja az anyag szépségét.

Hogyan telepítsünk egy fém küszöböt?

A fémporokat gyakran PVC-ajtókkal együtt használják. Eddig az ilyen típusú anyagok küszöbértékeit aktívan használják a lakóhelyiségek bejáratainak tervezésében.Nyersanyagként alumínium, rozsdamentes acél vagy sárgaréz használható. A termék választéka széles. Porozhek alumínium egy műanyag ajtóhoz tökéletes egy modern stílusban berendezett lakáshoz.

Meg kell jegyezni, hogy a fémszerkezetek tökéletesen illeszkednek a belső térbe.

A késztermék bármely szaküzletben megvásárolható. Megszerzése után a zamoroze segítségével rögzítik. A folyamat során speciális bilincseket és rögzítőket használnak.

Szükség esetén a küszöb hosszát az ajtókeret méretének megfelelően kell rövidíteni. Mint látható, a telepítési folyamat nagyon egyszerű.

Hogyan lehet magad cementelni?

Meg kell jegyezni, hogy az ilyen struktúra létrehozásának folyamata nem könnyű feladat. De ha a munkát helyesen végzik, egy ilyen küszöb sokkal hosszabb ideig tart, mint egy tömbből. Ahhoz, hogy önmagát cementezze, szüksége lesz a következő anyagokra és eszközökre:

 1. szinten;
 2. mérőszalag;
 3. spatula;
 4. homok;
 5. cement;
 6. a víz;
 7. seprű;
 8. zsaluzatlap;
 9. primer;
 10. önmetsző csavarok;
 11. keverő cement és a szükséges kapacitás;
 12. csavarhúzó;
 13. kalapács;
 14. lyukasztó.

A munkafolyamat meghatározott műveletekre osztható.

takarítás

Mint a fa változatban, a küszöb helyét alaposan megtisztítják. A régi termék eltávolítása. Repedések és lyukak jelenlétében cement-homokhabarcsot töltenek be. A felület alapozott.

zsaluzat

A betonküszöb esetében a zsaluzást kell telepíteni. Az új kialakítás méretének megfelelően deszka vagy táblákból készül. Ez szilárdan rögzítve van. A munkafolyamat szintenként történik.

Ahhoz, hogy a konstrukció erős és megbízható legyen, hosszú fémcsavarokat ajánlatos az új küszöb alapjába csavarni. Magasságuknak meg kell felelnie a szerkezet magasságának. Ez az elem megerősíti a küszöböt. Néhány háló vagy drót használ.

Megoldás

A habarcs létrehozásához 1: 3 arányú homok és cement szükséges. A megnövekedett kopásállóság érdekében néha hozzáadunk lágyítószereket, ez növeli a magas hőmérséklet ellenállását. A modern piac kész keverékeket kínál, amelyeket nem kell külön gyártani.

tölt

Amint a betonoldat készen áll, az öntőformába öntik. Ezután a keveréket kiegyenlítjük. Győződjön meg róla, hogy a beton minden sarkát öntötte. Aztán meg kell várni, amíg a nyersanyag megszárad. Várakozás közben időszakosan nedvesítse meg a felületet vízzel, ez segít megszabadulni a kisebb hibáktól és szabálytalanságoktól.

A küszöbérték helyes beállítása, lásd a következő videót.

Hogyan vágjuk le az ajtó küszöböt a folyosón?

Attól függően, hogy melyik anyagból származik a küszöbérték, a megfelelő anyagot választjuk a befejezéshez. A választást különböző mutatók is befolyásolják: ahol a küszöbértéket állítják be, az apartmanban, a magánházban vagy az utcán.

Nincs szükség arra, hogy a fémdobozból a dobozból jöjjön ki. Ez egy teljes elem. Mint fentebb említettük, a fa szerkezete festett vagy lakkozott.

Csempe vagy linóleum díszített betonküszöb. Így bármilyen színt és mintát adhat. Válasszon ki egy lehetőséget a belső és külső kivitelezéshez. Válasszon színt az ajtó színe szerint.

A küszöbérték megkezdése előtt gondosan ellenőrizze a terveket a repedések, lyukak és egyéb hibák tekintetében. Biztosan szükségük van arra, hogy megszabaduljanak.

Gyönyörű design példák

Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre egy szép, szép és stílusos tervezési küszöbökre.

 • A világos természetes fa (masszív) küszöbértéke. Ez az opció ideális egy vidéki házban, rusztikus stílusban díszítve.
 • Rozsdamentes acélszerkezet. Praktikus, stílusos és szigorú küszöb a modern és tömör stilisztika számára.
 • Betonküszöb lapokkal. Ha van egy lapka a padlón, és van néhány darabja, használhatja őket a küszöb beállításához.Kap egy szép és praktikus lehetőséget.
 • Betonból készült, linóleummal díszített por. Ez a regisztrációs módszer harmonikusan illeszkedik a folyosón, ha a küszöbön a linóleumot a padlóra helyezik. Az ilyen díszítés anyaga könnyen kezelhető, szükség esetén módosítható.
Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba