Finn bejárati ajtók: tervezési jellemzők

A finn ajtók széles körben ismertek az európai ajtókeretek piacán. Az ilyen modellek népszerűsége a kiváló teljesítmény, a hosszú élettartam és az elegáns megjelenés köszönhető.

előnyök

A finn ajtók felismerhetők és igényelhetők az alábbi előnyök miatt:

 • A termékek megbízhatósága és tartóssága. Ennek oka a magas minőségű anyagok és a tervezési jellemzők használata. Az ajtólapok váza egy többrétegű faanyagból és alumínium lemezből áll, ami meglehetősen merev és nem deformálódik. Az ajtószerkezet súlya csak 25-30 kg, ami jelentősen csökkenti a doboz, a csuklópántok, a teherhordó falak terhelését és jelentősen meghosszabbítja az élettartamot;
 • Kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságok a finn ajtótervezés sajátos jellemzője. Ezek több réteg freonmentes polisztirolhab jelenlétéből, valamint tömítőáramkörök használatából adódnak, amelyek fokozott ellenállást mutatnak a szélsőséges hőmérsékletek és a magas páratartalom ellen. A tömítő gumi nem szárad, vagy nem reped meg agresszív környezet hatására, ami biztosítja a termék szigetelő tulajdonságainak megőrzését egész élete során;
 • Abszolút környezeti biztonság a higiéniai termékeket természetes anyagok, például fenyő, dió és tölgy felhasználásával érik el. A felületek festése során ártalmatlan kompozíciókat használnak, amelyek nagyon ellenállnak a háztartási vegyszereknek és a nedvességnek. A termékek gondozása során nem ajánlott alkáli és csiszoló tisztítószereket használni. A csiszolt és a süllyesztett jelek könnyen eltávolíthatók alkid zománcokkal;
 • Magas betörési minőség az ajtókat magas védelmi osztályú zsanérok és zárak használatával érik el;
 • A modellek tűzállósága megfelel az EI60 biztonsági osztálynak, amely garantálja a termék szigetelő tulajdonságainak megőrzését és az ajtólap integritását egy nyitott tűzzel érintkezve;
 • Hatalmas választék A sokféle színekkel, mintákkal és textúrákkal rendelkező termékek lehetővé teszik, hogy bármilyen modellt válasszon. Az észak-európai elrendezésekben nincs folyosó, így a vászon belső felülete ideálisan összhangban legyen a belső kialakítással, megfeleljen a bútorok, a falak és a belső ajtók színének. A festett alumínium felületek mellett a vásznok kialakítását bordázó és maró bélés jellemzi, bármilyen bonyolultsággal és mélységgel.

A bemeneti struktúrák műszaki jellemzői

A finnországi ajtólap, szemben a vastársakkal, szendvics szerkezete van. Időjárásálló festékkel bevont alumínium lemezből, ragasztott laminált rudakból készült keretből és egy 200 kg / cm3 sűrűségű extrudált töltőanyagból áll. A többrétegű LVL-sugárrétegek különböző irányokba kerülnek. Ez biztosítja a keret további szilárdságát és merevségét. A vászon belső oldala MDF lapból készül, amely furnér és őrölhető.

A nedvességálló festéket bevonatként használják.

A külső alumíniumlemez korróziógátló bevonattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a finn ajtók használatát házakban és vidéki házakban. Ajtószárnyak 115x42 mm-es, keményfából készültek, alumínium bevonattal.

A termékek két zárral vannak felszerelve:

 • A "Multihela-4565" magas védelmi tulajdonságokkal rendelkezik, kiválóan ellenáll a repedésnek és a reteszelés sűrűségének szabályozása.
 • A második zár - az „Abloy LC-100” lehetővé teszi az ajtó kinyitását egy kézzel.

További védelem a betörés ellen, leválasztható csavarokat használnak, amelyek biztonságosan rögzítik az ajtólapot a dobozban még fűrészelt zsanérok esetében is. Az összes bemeneti modellrel felszerelt csúszásgátló csapok nem teszik lehetővé a sarok hajlítását vagy az ajtó összenyomását.

A finn ajtók gyártásánál termikus megszakítási technológiát alkalmaznak, amelynek alapelve az, hogy több különálló szigetelő réteget használjon. Ennek következtében több levegő közbenső réteg alakul ki, amelyekben fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Ez kiküszöböli az ajtók ködképződését a szobából, nagy különbséggel a külső és belső hőmérsékleteken, valamint a kondenzátum megjelenésében.

Ennek a technológiának a használata megakadályozza a hőveszteséget a vászon teljes területén, és a körvonalak körüli fúvókák és fúvókák megbízhatóan megakadályozzák a gumiszalagok tömítését. Az alacsonyabb termikus szünetet egy fa küszöb biztosítja - ez egy másik különbség a finn ajtók és a teljesen fémszerkezetek között.

A siketek teljesítménye mellett a felület részleges üvegezése nagyon népszerű. A kettős üvegezésű ablak két, argonnal, kamrával töltött ablakból áll, és megbízható védelmet nyújt a hideg ellen.

Például a "sarkvidéki" ajtók az északi kivitelezés modelljeire vonatkozó minden szükséges követelménynek megfelelnek, és nagyon erős, tartós és szilárd szerkezetek. Délen működve az ilyen termékek megbízhatóan védik az otthont a hőtől, és kényelmesebbé teszik a szoba mikroklímáját. A finn bemeneti modellek valamivel vastagabbak, mint a hagyományos formatervezési minták, mivel egy további szigetelőréteg van jelen. Ez a tervezés másik jellemzője.

A finn ajtók minden modellje 10 cm széles és egy centiméter magas. Jellemző termékek: 90x210 és 100x210 cm. A vászonok száma szerint az ajtók kétoldalasak, egyajtósak és egy és fél. Az utóbbiak 120 cm szélesek, amelyekből a munkalevél 90 cm, az ilyen termékeket gyakran kovácsolással díszítik, és bejárati ajtókként szerelik fel.

Súlyos éghajlatban ezek a nem fagyasztó szerkezetek beltéri környezetben megtartják a hőt, és nem engedik meg a kívülállóknak belépni.

A kettős szárnyú modellek ideálisak széles, nem szabványos nyílásokba való beépítésre, és gyakran használhatók közintézményekben, például koncerttermekben, színházakban, iskolákban és könyvtárakban. A kétszárnyú ajtók a finn ajtók másik típusa. Ezeket keményfa segítségével állítják elő, lehetnek egy-másfél vagy kétszoros végrehajtása, és megduplázódtak a védő- és hőszigetelő tulajdonságok. A sok modell külső része kovácsolt hurkokkal és mintákkal van díszítve, ami nemcsak tartós és megbízható, hanem elegáns megjelenést is biztosít.

A fa, az alumínium és az üveg mellett a melegített bejárati ajtók fém-műanyagból készülnek. A ruhák és a kis súly látszólagos könnyűsége ellenére ezek a kecses minták magas védelmi tulajdonságokkal rendelkeznek. A modellek széles választékában és széles árkategóriában kaphatók. A fémtermékek nem igényelnek különös gondosságot, és hosszú élettartamuk van. A teljesen fémmodellek, mint például a Fenestra, szintén nagy igényt kielégítenek, és technikai helyiségekben és garázsokban történő telepítésre használják.

A fából készült belső ajtók jellemzői

A fából készült modellek széles körben használatosak lakó- és lakóépületek belső kialakításában. Kiváló minőségű fából készültek, amelyek rendelkeznek az összes szükséges megfelelőségi tanúsítvánnyal. Minden vászonra a gyártóüzem saját védjegye és bélyegzője van.Ez garantálja a kiváló minőséget és a hamisítás elleni védelmet.

A vászon tetején lakk összetételű, amely védi a felületet a nedvességtől, a hőmérsékleti sokkoktól és az ultraibolya sugárzástól. A formatervezési minták könnyűek, könnyen összeszerelhetők és sokkal olcsóbbak, mint az olasz társaik. A fából készült ajtók tartozékai faragott díszes vagy klasszikus szigorú csuklópántokkal és fogantyúkkal vannak ellátva. A vásznok kialakítása gyakran lakonikus, és a színek hidegek. Fehér modelleket is gyártanak, amelyek mind apartmanokban, mind irodákban telepíthetők.

A fából készült ajtók a tűzverzióban készülnek. Megbízható védelmet nyújtanak a tűztől és a füsttől, kívülről nem különböznek a hagyományos faépítményektől. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen belső térben tűzálló modellt válasszon. Az ajtólap tervei szerint süket, mázas és keretes. A burkolt modellek a legdrágábbak és tömör dió és tölgyből készülnek. Az ilyen termékek élettartama legfeljebb 100 év lehet.

Népszerű modellek

A bejárati ajtók közül a jól ismert márka a Fenestra, amelyet a piacon a következő gyűjtemények képviselnek:

 • Klasszikus sorozat - Ezek a klasszikus stílus korlátozott modelljei, amelyek nemcsak a régi házakban harmonikusan fognak kinézni, hanem tökéletesen megfelelnek az új épületeknek is. A termikus megszakítású termékek a „meleg ajtó” technológiával készülnek, és megfelelnek az ezen árukategóriára vonatkozó valamennyi követelménynek;
 • Modern sorozat - modern kialakítású, nem fagyasztó ajtók, amelyeket praktikus és kifogástalan stílus jellemez. Szokatlannak tűnnek, és képesek sokszínűséget hozni az új irányok belsejébe. Ezeknek a modelleknek a gyártásánál termikus töréstechnikát alkalmaznak, amely e sorozat termékeit magas hőszigetelési tulajdonságokkal és fokozott biztonsággal biztosítja.
 • Egyedi sorozat bemutatott karizmatikus és exkluzív lehetőségeket, széles színválasztékban és széles választékban. A sorozat ajtói megbízhatóan védik a házat a fagytól, jelzik a tulajdonosok finom ízét és gazdagságát, valamint tökéletesen díszítik a belső teret. A modellek magas hőmegtakarítási tulajdonságokkal rendelkeznek, és képesek ellenállni a külső hőmérsékleteknek akár 60 fokig is.

A belső ajtók közül a legnépszerűbb a Jeld-wen márka. A vállalat termékei nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek megerősítik a nyersanyagok környezetvédelmi biztonságát, a magas színvonalat és a hosszú élettartamot. A hagyományos belső modellekkel párhuzamosan az exkluzív tervezői lehetőségek gyártása, a különböző színek és stílusok széles választékával indult.

A legnépszerűbb fehér sima modellek. A Jeld-wen által gyártott ajtókat széles körben használják szállodákban, irodákban, otthonokban, valamint orvosi és oktatási intézményekben.

Vélemények

A hazai utcai és belső ajtók nagy a kereslet a belföldi piacon. Tekintettel arra, hogy a legtöbb ország hideg éghajlatú övezetben található, ezek a modellek nagyon népszerűek az orosz fogyasztók körében. A termékek magas hőszigetelő tulajdonságai és esztétikai megjelenése figyelhető meg. Felhívjuk a figyelmet a hosszú élettartamra és a fokozott védelemre. A hiányosságok közül a fogyasztók magas árat bocsátanak ki néhány modell esetében, valamint a szabad értékesítésben a tartalék szerelvények hiányát, ami megköveteli, hogy azokat a gyártóüzemekben rendeljék meg.

A finn ajtó helyes telepítése, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba