Kamera az ajtó bepillantása a felvétel készítésével

A biztonsági kérdések ma mindenkit érdeklődnek. Az acélajtók, a kaputelefonok és az egyéb óvintézkedések fontos kiegészítője a különböző videofelvételek használata. De ahhoz, hogy normális eredményt adjanak, a telepítés előtt gondosan ki kell választani a berendezést, és sok hasznos információt tudni róla.

eszköz

A videó szemek egyre népszerűbbek, aktívan helyettesítik a standard ajtószemeket. Nem csoda, hogy már nincs szükség arra, hogy az ajtóba menjen, hogy megnézzük az embereket, akik kopognak és csengenek a házban.

Az ilyen berendezések előnyei:

 • az illetéktelen személyek láthatatlansága;
 • alacsony ár (a videofelvétel teljes intercomhoz képest);
 • nagy szilárdság és kiváló lövésfelbontás;
 • videofelvétel alacsony fényben és teljes sötétségben;
 • a videó megfigyelő nyílások csatlakoztatásának lehetősége a videó megfigyeléssel;
 • a telepítés egyszerűsége, amelyhez még nincs szükség szakemberek hívására;
 • képes felvételeket készíteni flash kártyákon.

Típusok és lehetőségek

A videomegfigyelés kívánatos a mozgásérzékelők és a felvételkészítő eszközök kiegészítése érdekében - csak ez a formátum szakértői úgy vélik, hogy a biztonságot megfelelő mértékben biztosítja.

A jó videofelvételek önállóan képesek:

 • rögzít egy videót;
 • készítsen egy fényképet a látogatóról;
 • rögzítse azt az üzenetet, amelyet át akar adni a lakás tulajdonosainak;
 • küldjön egy fényképet a beállításokban megadott rádiótelefonra.

A Wi-Fi technológiáján alapuló, széles körben elterjedt vezeték nélküli videószemek. Ezek kétségtelen előnye, hogy szinte bárhol, bárhol is tartózkodik, meglátogathatja a vendégeket és kommunikálhat velük.

Szinte minden modern modell fel van szerelve egy alapértelmezett monitorral, a legtöbb esetben az első ajtón van rögzítve.

A GSM modul üzeneteket küldhet bizonyos telefonszámokra, és mobilcsatornákat használhat telefonhívásokhoz. A videofelvételek egy része IP-kommunikációt használ (az interneten keresztül).

A videokamerák:

 • fekete-fehér csomagolt;
 • fekete-fehér, teljes testtel;
 • színes tok.

A csomag nélküli kamerák rögzítik a beépített CCD képét, a legmagasabb felbontás 380 pixel, a fényérzékenység pedig 0,4 lux. A készülék díja meglehetősen kicsi, hangcsatornája van. Problémák - rossz képminőség és bonyolult telepítés. Mivel a kukucskák eltérnek a videokamerától, megsérti a magánszemélyek rejtett és rejtett lövöldözését tiltó törvényt. Ezért szükséges egy kiegészítő üvegcsengő beszerelése.

A fekete-fehér testszemek nagyobb felbontásúak, mint a nyitott kereteknél - 420 és 600 TVL között, az érzékenység 0,1 lux, infravörös megvilágítással kiegészíthető, a telepítés nagyon egyszerű. Ha már van egy lyuk a szokásos szemből, egyszerűen rögzítse az emelőeszközt.

A színes tokszemek négyszögre vannak osztva, különálló állványra és szokásosakra, amelyeket régi szemmel helyettesítenek.

A bejárati ajtó mögötti események rögzítése számos alkatrészt igényel, elsősorban külső paneleket és beltéri egységeket. A paneleket az ajtólapra helyezik, de a monitorok és más alkatrészek telepíthetők, ha:

 • kényelmes apartmanok és házak tulajdonosai számára;
 • technikai megfontolásokkal igazolható;
 • nem okoz semmilyen kellemetlenséget.

A legtöbb esetben a folyosók falain a videomonitorokat telepítik, a telepítési magasság 1,6-1,7 méter. Az elv egyszerű: a képernyőre nézett, és azonnal úgy döntött, hogy kinyitja az ajtót.

A rögzítés zökkenőmentesen és megbízhatóan történt, a külső panelek tartós ötvözetekből készülnek, a mérnökök biztosak lesznek az vandálellenes tulajdonságokkal.

Amikor a videokamerákkal ellátott szemek vidéki házakba kerülnek, az utcán láthatók, a hideg időjárás és a hő esetén jó állapotot kell biztosítani.

A videofelvétel külső adatai a következők:

 • nagylátószögű objektívvel felszerelt videokamera;
 • gomb a híváshoz;
 • mikrofon és hangszóró;
 • infravörös megvilágító egység;
 • mozgásérzékelő.

Népszerű modellek

Camera Sititek Eye - egy nagyon egyszerű és elegáns modell, a külső eszköz nem különbözik a hagyományos ajtószemtől. Ez csak egy vezérlő gomb, és bárki használhatja. Ez nem befolyásolja a felvétel minőségét és a kép közvetítését. A felvétel automatikusan megkezdődik, amint valaki megnyomja a hívás gombot.

Modifikáció A rádió DVR-nek saját rádiócsatornája van, amelynek frekvenciája 5800 megahertz és egy monitor, a rögzítőeszköz pedig a stabil jelfogadás sugárán belül helyezhető el. A Home Lux készüléket mozgásérzékelővel ellátott kamerával szerelték fel, működését egy újratölthető akkumulátor táplálja.

telepítés

A készülék ajtajának kinyitása révén rendkívül könnyű eltávolítani Csak a szükséges átmérőjű lyukat kell elvégezni a kívánt magasságban, helyezze be a készüléket, majd csatlakoztassa a monitorhoz és a felvevő egységhez, és csatlakozzon a hálózathoz vagy egy másik áramforráshoz. Valami több, amit nem kell tennie!

A video szemekkel kombinált videojátékok népszerűsége fokozatosan növekszik, ez az opció segít megakadályozni a hackelés és a lopás, vagy egyszerűen az illetéktelen belépést. A bűnözők nem gyanakodhatnak a lövésről.

A hátránya nyilvánvaló: nem lesz lehetséges összekapcsolni a kukucskát az intercom-hoz speciális képességek nélkül, akkor szakemberek segítségét kell kérnie.

Hogyan válasszuk ki?

Javasoljuk, hogy válasszon egy kis videokamerát, eltávolítva a színes képet 0,3-2 megapixeles felbontással (szinte mindig elég). A széles látószögű objektív fontos, mert lehetővé teszi számunkra, hogy ne korlátozzuk a kilátást az eljöttek arcára és alakjára, hanem lehetőséget adunk arra, hogy mindent lássunk, ami a leszálláskor, a lépcsőn vagy a helyi területen van.

Az infravörös LED és az autonóm (biztonsági) erő nagyon hasznos: még akkor is, ha a támadók megpróbálják lekapcsolni a tápegységet, vagy kihasználják a meghibásodást, nem lesz könnyű számukra a videofelvétel megszakítása. Lehetőség van kommunikálni a látogatókkal a kézibeszélőn keresztül, és a beépített mikrofonnak és dinamikának köszönhetően kívánatos, hogy mindkét üzemmód használható legyen.

Azonban a kép rendkívül nagy felbontása és tisztasága nem szükséges, mert egyébként nem fognak semmit hozzáadni az eredményhez. Ha videofelvételt készít saját kezével, úgy gondosan és gondosan kell eljárnia, hogy az erős tömörítés ne szakítsa meg az eszközt. A vezeték nélküli videofelvételeket nagyon nehéz telepíteni, ezért tanácsos ezt a munkát szakembereknek átadni.

Nézze meg a következő videót a fényképezőgép ajtajának előnyeiről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba