Fehér bejárati ajtók a belső térben

 Fehér bejárati ajtók a belső térben

A javítás során fontos figyelembe venni nem csak a tervezési tér alapjait, hanem a részletekre is figyelni. Különösen, hogy ne felejtsük el az ajtót: végül is a szoba belépésekor az első benyomást kelti. Ez különösen igaz a fehér modellre.

Jellemzők és előnyök

A 20. század első felében az építészek és a tervezők aktívan használták a fehér színt, a funkcionalizmus virágzásával az építészetben. Ennek a stílusnak a leginkább ikonikus épületei teljesen fehérek, és meghatározó szerepet játszottak a modern minimalista trendek kialakításában.

Fokozatosan, fehér kezdett érzékelni a stílus és a jó ízlés szinonimáját széles körökben, és még mindig fehér a belsőben, kezdve a közös megoldástól, a részletek végéig, nem elavult. Ezenkívül a festési technológia széles árnyalatok széles skáláját kínálja: a fagyos kékestől a tejszerű krémig.

Előítéletek vannak a fehér termékek nem megfelelőségéről, marzimnostáról és megbízhatatlanságáról, a magas árról. Ezért a fehér bejárati ajtó gyakran alulbecsülte a sötét árnyalatok szokásos termékeit.

Éppen ellenkezőleg, számos kivételes előnye van:

 • a tér érzékelésének megváltoztatása a fény visszaverő képessége miatt;
 • bármilyen stílussal és tervezési megoldással kombinálva;
 • a rövidség és a monokróm belső modern trendek betartása;
 • a praktikusság és a megbízhatóság, nem pedig más színek termékeihez képest.

Az ajtó váza gyakran fémből vagy tömör fából készült. Ami a befejezést illeti, most a piac széles választékát kínálja mind a belső, mind a külső panelek számára.

Anyagok: belső felület

A befejező anyagok nemcsak a termék megjelenésének esztétikájára szolgálnak, hanem utilitáris funkciókat is végeznek: szigetelik és védik a nedvességet. A befejezésekor vegye figyelembe az alábbi lehetőségeket:

 • Laminált padló. Az egyik legkedvezőbb megoldás azonban jelentős hátrányokkal jár: ez az anyag nem elég erős, és az ultraibolya sugárzás hatására idővel változhat. A laminátum nem nedvességálló, ezért jobb, ha csak belsőépítészeti anyagként használjuk.
 • Szintetikus vinil bőr. Egy másik költségvetési lehetőség a lefedettség számára. A vinilbőr bármilyen színűre festhető, így ez az anyag a fehér árnyalatok széles skáláját tartalmazza.
 • MDF (festett vagy burkolt). Magas szilárdsági és nedvességállóságú. Nagyszerű lehetőségeket kínál a díszítéshez és a színezéshez.

A drágább lehetőségek közül:

 • természetes bőr (a nyilvánvaló esztétikai jellemzők ellenére meglehetősen nehéz kezelni a bőrt, mivel nem ajánlott minden mosószert használni);
 • fa: szilárd vagy furnér tölgy, bükk, hamu (nedvességálló lakk teszi az anyagot nedvességállóvá).

Használja a belső teret

Beltéri, fehér ajtókeret megoldja a modern lakások gyakori problémáját - a folyosó kis méretét és szerencsétlen elrendezését. A panel sötétebb árnyéka további akcentust hoz létre, ezáltal vizuálisan csökkentve a már kis helyet.

A fehér szín, éppen ellenkezőleg, semlegesíti a kontrasztot, megteremti az egyetlen tér hatását, amely megoldja a korlátozások és a kellemetlenségek problémáját.

A fehér ajtó lehetővé teszi a belső legbátrabb döntések megtestesítését, anélkül, hogy elrontaná a tervezési tervet. Elvégre a fehér az alapszín, amely könnyen kombinálható bármilyen árnyalattal. Pontosan a semlegesség és az expresszivitás egyedülálló kombinációja miatt széles körben használják a belsőépítészetben.

A fehér lehetővé teszi, hogy egy térben egyesítse a különböző stílusok és korszak jellemzőit: klasszikus és hi-tech, keleti motívumok és skandináv minimalizmus.

A kifinomult anyagok kiválasztása lehetővé teszi, hogy elkerüljék egy további problémát - zajt. Ehhez szükséges, hogy a befejező anyagok mellett figyeljenek az ajtó belső szerkezetére, kiegészítve azt hangelnyelő anyagokkal.

dekoráció

A különböző díszítő elemek kiemelhetik a fehér ajtó vizuális hatásait és sokoldalúvá teszik az ajtó egyetlen síkjának megjelenését.

A szakértők a következő dekorációs lehetőségeket jelzik:

 • Tükörpanelek szerelése;
 • A tartozékok kompetens kiválasztása;
 • Az ajtót öntöttvas rácsokkal díszítik;
 • A lejtőkkel és ajtókkal vagy kővel szemben.

A panel üveggel díszítve növelheti a fehér ajtó vizuális hatását.

A technika előnyei a következők:

 • Növelje a térhatárokat. Az üveg kiemeli a fehér vizuális hatását.
 • Hely mentése. Egy tükör beszerelése az ajtón lehetővé teszi, hogy a folyosón a tükör alatt ne helyezzen további helyet.
 • Biztonság és megbízhatóság. A speciális kialakítás és a bevonat jobban ütésálló, mint egy hagyományos tükör.
 • Hő- és hangszigetelés. A többrétegű szerkezet növeli a hideg és zaj elleni védelmet.

A házhoz tartozó ajtó jellemzői

Az ajtó az általános homlokzat részlete, és nem tekinthető független elemnek. Ezért az ajtó kiválasztásakor figyelembe kell venni az egész épület stílusát és színsémáját. Annak ellenére, hogy a folyosó légkörében és az épület homlokzatának tömbje különbözik, mindkét változatban a fehér univerzális szín.

A sötét színű épületben a fehér segíthet a szín és a harmonizáció tömegességének semlegesítésében. A világos színek házában hangsúlyozzák a homlokzat könnyűségét.

A modern homlokzati anyagok védik a paneleket a hidegtől, a páratartalomtól, a napfénytől és a hőmérséklet-változásoktól.

Egy fehér ház fehér ajtajának jellemzői semmiképpen sem gyengébbek más színek termékeihez, mivel a kialakítása hasonló. Ezenkívül a fehér szín kifejezhető hangsúlyt hozhat az épület általános belső és külső részén, vagy éppen ellenkezőleg, vizuálisan megkönnyíti a ház megjelenését.

Ha az ajtó a lakáshoz fűtött folyosón található, egy magánházban az utcai modellek időjárási körülményeknek vannak kitéve. Ezért, ha a házba szerelik az ajtót, nagyobb figyelmet kell fordítani a befejező anyagokra: szigetelést és nedvességállónak kell lenniük.

Egy egyszerű fém ajtó fagyhat és befagyhat, amely nemcsak az ajtó kinyitását és bezárását teszi lehetővé, hanem általában a lakásból is kiszáll. A további hőszigeteléshez leggyakoribb anyag a hab.

Ezen kívül, ha a ház fából készült falakkal rendelkezik, akkor meg kell erősíteni az ajtókeretet.

Anyagok: külső felület

Most egyre gyakrabban használják a bevonat fehér színét nem csak az ajtó belsejében, hanem a külsőben is.

A leggyakoribb anyagok közé tartozik:

 • festék: porbevonat vagy folyékony zománc. A leginkább sokoldalú lehetőség.
 • Anti-vandál bevonattal ellátott műanyag. Amint a neve is mutatja, a bevonat megvédi a terméket a sérülésektől és a karcolásoktól. Ezenkívül a műanyag minden háztartási vegyszert átad a tisztításnak, és nem éget.
 • Tömör fa. Nem a legpraktikusabb megoldás, mivel a nedvesség ellenáll a többi opciónak. Javasoljuk, hogy egy tetőtestet építsenek a tömörfa ajtaján.

A külső befejezés egyik leggyakoribb módja a folyékony zománc használata. Nyilvánvaló előnye az alacsony ár a többi lefedettséghez képest.A hozzáférhetőség egy egyszerű gyártási módszerrel magyarázható: a zománcot acél, faanyag vagy MDF keretre alkalmazzák.

Az ár mellett érdemes megjegyezni, hogy az ajtó könnyen tisztítható, mivel a mosószerek könnyen leesnek a bevonat sima felületére. A fényes ragyogás a termék formájú részeit kifejezőbbé és műanyagabbá teszi.

Tekintse át a fehér ajtót a házhoz, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba