Betörésbiztos ajtók: választási lehetőségek

 Betörésbiztos ajtók: választási lehetőségek

A bejárati ajtó fő feladata, hogy megvédje az otthont a hackelésektől, ezért kiváló minőségű anyagokból készüljön speciális technológiával. A legjobb megoldás kiválasztásához meg kell ismerkednie a betörésgátló szerkezetek minden jellemzőjével. A helyes választás minden árnyalatának ismeretében a házat maximálisan biztosítani tudja.

Tervezési jellemzők

A bejárati ajtó otthon egy pajzs, így számos tulajdonsággal kell rendelkeznie. A stabil és tartós alap kialakításához acél többrétegű előlap, erősített keret, páncélozott reteszelőszerkezet és egy monolit triplex egy üvegtömbben, megerősített megerősített ráccsal. A vászon belsejében nem lehet gyúlékony és szigetelő töltőanyag.

A betörésgátló paneleknek meg kell akadályozniuk a hurkok vágását, vagy a hulladékot. Ezeknek ellenállónak kell lenniük a mechanikai károsodásokkal szemben, beleértve a lőfegyverből származó lövéseket vagy az aláásást. Még akkor is, ha egy kis teherautót vontatnak, az ajtónak nem szabad nyomás alá kerülnie és a helyén maradnia.

A betörésbiztos kialakítást nem lehet elektromosan fűrészeléssel vagy fűrészeléssel fűrészelni. A gázláng-hegesztésnek sem kell lennie abban, ahogy a betörők a házba kerülnek. Természetesen, a tanulmányok szerint minden ajtó kinyitható, de a kiváló minőségű vászonnak a lehető legrövidebb időn belül ellenállnia kell a hackelésnek. Amikor a támadók elrontják a zárakat, valaki észreveheti őket és felhívhatja a rendőrséget.

Nagyon nagy követelmények befolyásolják a törésállósági osztályt. Nem minden modell képes megbirkózni a nagy terhelésekkel, így a vásárlás során figyelni kell a termékek osztályozására.

Ez nem mindig betörő-ellenálló bejárati panelek gazdag emberek, akik a leginkább aggódnak a tulajdon. Nagyon gyakran vásárolnak pénzügyi intézményeket, múzeumokat és irodaházakat. Igen, és az átlagos polgár érdekli a saját védelmüket, ezért gyakran figyelmet fordít pontosan az ilyen struktúrákra.

A Vzlomostoykie ruhák hangszigeteltek és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Kiváló minőségű ajtószerelvényekkel vannak felszerelve, amelyek többszörös nyitás és zárás céljára szolgálnak. A termékek széles választéka lehetővé teszi egy érdekes design kiválasztását, amely a ház homlokzatát díszíti.

Betörési osztályok

A betörésgátló szerkezeteket a besorolásuk figyelembevételével kell kiválasztani. A hazai szakértők védelme érdekében javasoljuk, hogy 2 vagy 3 osztályú termékeket vásároljon. Úgy tartják, hogy a leggyengébb stabilitás az 1. osztályú ajtók, és általában a belső bejáratnál helyezkednek el.

A 2. fokozatban záróeszközök és megbízható zárak vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy megvédje az épületet a hackerektől. Még a tapasztalt mesterek sem tudnak mindig megbirkózni ezzel a feladattal. A legmegbízhatóbbak a 3 osztályú panelek. Fel vannak szerelve rákos és többpontos zárakkal, és a reteszelőcsapok fokozzák az ajtókeret stabilitását. Az ilyen komoly konstrukciókat azonban nem könnyű megtalálni az ajtók raktárában, mivel ezek főként kérésre egyetlen példányban készülnek.

4 és 6 osztály van a betörés ellen. Eltérnek abban, hogy a 4. osztály ajtaja képes ellenállni a géppisztolyok héjának, és a 6. osztály terméke ellenáll egy puska lövésnek. A Vzlomostoykost kialakítása a nemzetközi szabványoknak és tanúsítványoknak való teljes megfeleléssel jár.A megnyitáshoz legalább 10 percet kell igénybe venni, és ha 4 osztálya van, akkor legalább fél órát.

Mivel a modern kereslet kínálatot kínál, a tisztességtelen gyártók gyakran acélból erősített ajtókat helyeznek a betörésbiztos termékekre. Ezeket általában egy por alakú kalapácsfesték borítja, amely egy megbízható és kiváló minőségű modell illúzióját eredményezi. És a szokásos vevő nem képes megkülönböztetni az eredeti hamisítványait.

Az ilyen speciális ajtószerkezet megválasztásának sajátossága nemcsak a fenntartható, hanem a többfunkciós lehetőség kiválasztása is. A páncélozott kendőnek olyan cégzárral kell rendelkeznie, amely nem csak a nyitás, hanem a benyomás létrehozása ellen is ellenáll. A vászon belsejében egy optikai szem és egy védő lánc legyen. Az ajtófogantyúknak és a csuklópántoknak olyan erősnek kell lenniük, hogy ne vágják le őket, és ne legyen más mechanikai feszültség.

anyag

A legtöbb ember, aki megvásárolja a bejárat elleni védőszerkezetet, az ajtótáblát alkotó fém vastagságának vezérlése. Logikus véleményt követve először úgy tűnik, hogy annál vastagabb a fém, annál erősebb és erősebb. A masszív ajtó bizalmat ad, de valójában nem mindig ilyen termék ellenáll a betörésnek.

A betörés ellenállását számos tényező befolyásolja. Például az acéllemez vastagsága és a webes gyártási technológia. Az is nagyon fontos, hogy hogyan dolgozták fel és milyen fém volt.

A betörésgátló rendszerrel rendelkező ajtó panel sajátossága az, hogy a fémvastagságnak nincs egyértelmű függősége a termék minőségétől. Ha a fémlemez vastagsága meghaladja a 3 mm-t, akkor nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy alacsony minőségű anyagot használtak a gyártásához. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szalag merevségének növelése érdekében a fém nagyobb vastagságát kell biztosítani.

A Vzlomostoykie ajtók termékei bonyolult szerkezetűek, amelyek egy bizonyos számítással erősítik a szilárdságot egy speciális belső merevítő rendszerrel. Számos technikai ötlet célja, hogy megbízhatóan szembesüljön a hackelés bármelyikével, még külső fémlemezek hiányában is. Egy ilyen termék drága, mivel gyártása során speciális komplex technológiát alkalmaznak.

A mai napig az építőanyag-piacon megvásárolhatók az ajtók tervezése, amelynek fémvastagsága 0,8-1,2 mm. Ugyanakkor a legtöbb esik a festékre. Ez a lap nagyon puha és instabil, ezért nincs ellenállása a nyílással szemben. Egy ilyen ajtó megvásárlásával nem számíthat arra, hogy képes lesz ellenállni a tehernek, mint a hagyományos fa szerkezete.

Forróhengerelt vagy hidegen hengerelt fémek használhatók betörésálló panelek gyártásához. A hidegen hengerelt lemez gyártásához kiváló minőségű acélt használnak, míg az alacsony minőségű alapanyagokat melegen hengerelt ónhoz használják. Ezért a melegen hengerelt acél ajtaja nehéz és vastag, de nem rendelkezik jó teljesítménytulajdonságokkal.

A hidegen hengerelt gyártási módszer jó, mert biztosítja a skála teljes eltávolítását. Szinte lehetetlen manuálisan csinálni, így a gyártás során speciális technológiát alkalmaznak. Az acél további hideghengerlése további merevséggel és szilárdsággal rendelkezik. Lehetősége van a repedés nélkül hajlítani, és gyakorlatilag nincs szabálytalansága.

A hidegen hengerelt termék egyetlen mínusz a magas ár.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt belépne az üzlet ajtajába, és vásárolná kedvenc modelljét, érdemes megvizsgálni a vásárlói véleményeket tematikus fórumokon. A betörésálló ajtók minőségét nemcsak a felhasználók, hanem maguk a gyártók is tárgyalják.

Miután gondosan elolvasta az internethasználók nézeteit, tudatosan saját döntéseihez juthat:

  • Azok az emberek, akik a melegen hengerelt nyersanyagokból előnyben részesítik a termékeiket, különös tekintettel a rendelkezésre állásra. Az ilyen termékek gyártói igyekeznek pénzt megtakarítani és gyenge minőségű fémeket szerezni, ami hegesztési technológiával készül. Ezért egy ilyen modell telepítése nem különbözik a hagyományos fából készült ajtó beszerzésétől.
  • A legjobb, ha előnyben részesítjük a hidegen hengerelt acélmodelleket, mivel számos előnnyel rendelkeznek. Sima felületük és azonos vastagságuk van, és nincsenek fennmaradó feszültségeik. Ezeket az ajtókat nem lehet törni vagy tönkretenni. A skála hiánya miatt nem érzékenyek a korrózióra.
  • A fémlemez vastagsága a kiválasztott ajtónál 1,2-1,5 mm legyen. Egy ilyen panelnek kis súlya és megfizethető költsége lesz.
  • Különösen fontos a betörésálló kivitel megvásárlásakor, hogy figyeljen a gyártóra. Ha nem ismert, akkor a termelés során alacsony minőségű anyagokat használhat. Ezért fontos az összes kapcsolódó dokumentum ellenőrzése is.
  • Működési tulajdonságai mellett a bejárati vagy belső ajtóknak esztétikai megjelenéssel kell rendelkezniük. A modern piacon a különböző modellek széles választéka áll rendelkezésre. Egy adott vászon megvásárlásakor döntenie kell a ház homlokzatának általános stílusára.
  • Ha a vevőnek kérdése van a bejárati ajtó kiválasztásakor, akkor kapcsolatba kell lépnie egy tanácsadóval, aki elmondja a bemutatott modellek minden előnyét.

A betörésbiztos ajtó telepítésének módját lásd a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba