Bejárati ajtók üvegházzal egy vidéki házhoz

Az új technológiák megjelenésével döntöttek a vidéki ház építésére és díszítésére szolgáló termékek kiválasztásának kérdéséről. Ez a bejárati ajtókat is érintette. A redőnyöket és lakatokat szakszerűen gyártott tervek váltották fel, amelyek lehetővé teszik a termékek könnyű kezelését, megbízhatóságát és tartósságát. A tervezési megoldások köre bővült. Most mindenféle ízlés és pénztárca közül választhat a minőség és a hozzárendelt funkciók végrehajtásának megőrzése nélkül.

Üvegcsomagok típusai

A bejárati ajtók modern típusaiban a süket szerkezeteken kívül különböző típusú burkolatokat használnak, amelyek szintén kettős üvegezésű ablakokat tartalmaznak. Méreteik és alakjaik különböznek, és nemcsak az üvegezés funkcióját képesek elvégezni, hanem jelentős dekoratív szerepet is betöltenek.

A kettős üvegezésű ablakok egykamrás - két üveg 4 mm vastagságú, hermetikusan ültetve az alumínium kereten keresztül; kétkamrás - három pohár; háromkamrás rendelésre.

Adott esetben az üvegegységet inert gáz-argonnal töltjük, ami csökkenti a zaj penetráció és a hőveszteség arányát.

Javított lehetőségek vannak:

 • energia-megtakarítás - a króm vagy ezüst bevonat az egyik szemüvegre vonatkozik, amely a hőt tükrözi, és kevesebb ultraibolya sugárzást enged át;
 • multifunkcionális - a külső üvegen van egy napvédő bevonat és energiahatékony permetezés. Az ilyen csomagolás nyáron nem melegszik fel, és télen megtartja a hőt;
 • zajelnyelő - az egyik szemüveg szélessége 6 mm;
 • ütésálló - külső üveg "triplex", ezek két speciálisan ragasztott üveg. Vagy egy speciális anti-sokkfilm kerül az üvegre.

Tervezési jellemzők

Amikor egy nagy ház épül, a bejárati csoportot tervezték. A kialakítás a bejárati nyílás helyétől és irányától függ.

Ha a kijárat a tornácra vezet - ez egy szárnyas ajtóval ellátott, egyszárnyú vagy dupla szárnyú ajtó lesz. Ha - a teraszon választhat mind a szokásos, mind az összecsukható vagy tolóajtókat, jelentősen megnövelik az átjáró szélességét. Zárt veranda építése esetén a bejárati csoport hordozórészként használható. Ehhez speciális ajtók vannak, mint kiegészítő elem, és az ajtók erősítővel vannak ellátva. A verandához szintén alkalmas egyszerű erkélyajtók.

Az üvegcsomagok mérete eltérő lehet, amennyiben az egész területet foglalja el. Ez lehetővé teszi, hogy több napfényt tudjon behatolni a szobába.

A vidéki ház bejárati csoportjainak kettős üvegezésű ablakainak fő követelményei a hő- és hangszigetelés, a betörés elleni védelem és a tervezés.

A megszakítási ellenállás tervezési jellemzői közé tartoznak a megerősített zsanérok és a zár. A biztonság növelése érdekében rejtett zsanérok és rejtett zárak is vannak. Fém bejárati ajtók, zárzárak vagy kombinált zárak esetén a kar és a hengerzár a legjobb. Egy ilyen zárnak van egy részének egyik zárja, ha megpróbálnak belépni egy másik részébe. A csavarok számának legalább háromnak kell lennie. A betörés növelése érdekében további oldalsó tartókat kell hozzáadni.

A kettős üvegezés önmagában is elegendő probléma a jogosulatlan belépéshez. A biztonság javítása érdekében az ütésálló edzett üveg és a kovácsolt rácsok hozzáadásra kerülnek.

A hő- és hangszigetelést kettős szigetelésű kontúr alkalmazásával érik el a vászon teljes kerülete körül.

Belépési anyagok

A bejárati csoportok különböző szilárdsági fokú anyagokból készülhetnek:

Fém-műanyag (PVC-profil)

A műanyag termékek megbízhatóságát az erősített profil és a sérülésekkel szembeni ellenálló képesség és a mechanikai terhelés biztosítja. A műanyag ajtók nagy teljesítményt nyújtanak az anyag nedvesség- és hőmérsékletváltozásainak jó ellenállása miatt. A műanyag magas hangszigetelési teljesítményt nyújt. A PVC profilban speciális légkamrák vannak a szerkezet szigeteléséhez és hangszigeteléséhez. A fényképezőgép erősségének növelése érdekében vasaló lemezekkel tölthető.

Alumínium ajtók

Az alumínium ajtókat a vas- és PVC-profilokhoz képest leghidegebbnek és törékenyebbnek tartják, főként tornácokhoz és előcsarnokokhoz használják.

fa

A dupla üvegezésű ablakokkal ellátott fa bejárati csoportok a legdrágábbak, de környezetbarátak. A legkedveltebb fafajok a fenyő, vörösfenyő és tölgy.

Egy vidéki ház elülső bejáratát tiszteletre méltó megjelenésnek adják, de különös gondosságot igényelnek. Az ajtó fából készült anyagának védelme érdekében egy esőből és hóból álló védőt kell felszerelni. Magának az ajtólapnak speciális vízlepergető vegyületei vannak impregnálva.

A vidéki ház bejáratával szemben különböző módon és anyagokkal lehet eljutni:

 • A vasajtók bármilyen árnyalatú por festékkel vannak festve. Rendszerint fehér vagy fa színválasztékú természetes színek;
 • A fából készült ajtók faragványokkal vagy betétekkel vannak díszítve;
 • A furnér vagy a laminált dekor elemek, az MDF-szövet bélése - meglehetősen olcsó módja a bejárati ajtó kialakításának.

dekoráció

Különösen fontos az üveggel ellátott bejárati ajtó kialakítása.

 • Annak érdekében, hogy elrejtse a belső teret a kíváncsiskodó szemektől, matt, színezett és fényes fóliák vannak, különböző fokú napsugárzással. A filmek bizonyos mértékig megerősítik a struktúrát.
 • Az ajtó fénypontja a fotónyomtatással vagy vésett mintával ellátott üveg.
 • A különleges elrendezések és az elegancia a dekoratív üveglapok számára kettős üvegezésű ablakot biztosít. A kereszttartók egy merev elrendezés, amely a csomagoláson belül van elhelyezve, és nem csak díszként szolgál, hanem növeli a tervezést. Leggyakrabban négyzeteknek tűnik, de az ügyfél kérésére a design megváltoztatható. A felszerelés használata megkönnyíti a termék gondozását. Könnyű mosni szokásos mosószerekkel és vízzel.
 • A hamis kötés a dekor dekoratív eleme, amely az üvegegység külső oldalához van ragasztva. Meg lehet csinálni a saját kezeddel, ami a képzelethez vezet. Különösen elegáns a fa termékekre.
 • A főbejárat és az utcai ajtó jó díszítése festett üveg mozaiküvegekkel lesz ellátva, mivel az ilyen anyagok széles választéka létezik.
 • A kovácsolt rácsok használata a külső ajtók ritka adalékanyagaként fog működni. Kézzel készülnek, ami lehetővé teszi az ügyfél képzeletének megvalósítását és az ajtó kizárólagos használatát. A hegesztett és fújt rácsok olcsóbb megoldás, de ugyanolyan jó lehetőséget biztosítanak a kreatív ötletek megvalósítására.

A bejárati csoport telepítése

Az ajtó üveggel történő felszerelése komplex technológiai folyamat, amely szakmai készségeket és speciális eszközöket igényel. Nyilvánvaló, hogy a munkafolyamatot teljes egészében a telepítőkre kell bízni. Általában a gyártók maguk kínálják a termékek telepítését, ebben az esetben nincs szükség külön megrendelésre.

A szerkezet telepítése több szakaszban történik. Először az ajtókeretet telepítik, ez lesz a fő tartóelem.Ezután az ajtónyílásokat tömítőanyaggal üvegezzük. Szükség esetén előzetesen megrendelt, dekoratív rácsokkal ellátott üvegezett nyílások.

Miután az ajtót a doboz csuklópántjaiba szerelték be, ellenőrizni kell a munkájának minőségét: szorosan be kell záródnia, csendesen kell működnie, a zárak gombjai könnyen elfordulhatnak. Néha a bejárati csoportok fém zárókkal vannak ellátva.

konfiguráció

A bejárati ajtók a nyitó mechanizmusok között különböznek.

Ezek lehetnek:

 • Swing. Ez egy hagyományos egy- vagy kétoldalas szerkezet, amely bizonyos irányban nyílik meg: befelé vagy kifelé;
 • Csúszott. A felső vagy alsó görgőmechanizmus révén a mozgásirány a szabad fal mentén van;
 • Összecsukható. Ugyanaz, mint a csúszó, a megalapozott vasút költségén dolgozik. A szárnyak a nyílásra és a falakra merőlegesen mozognak, és egymás felé hajolnak;
 • Pendulum. A mozgás amplitúdójával és a metró bejárati ajtójának elvével. Nem praktikus lakossági használatra;
 • Carousel. Forgatás a nyílás közepére szerelt tengely miatt. Nagy falusi házakban használják a veranda díszítésének lehetőségét.

tervezés

Az ajtók alakja az otthon eredeti díszítése lehet, ha figyelmet fordít a bejárati csoportok típusaira.

A hagyományos téglalap alakú ajtók mellett ügyeljen a következőkre:

 • ajtók íves nyílásokhoz, félkör alakú, aszimmetrikus;
 • a teljes üvegcsomagot, melyet finom kovácsolással, kézzel készített;
 • kombinált opciók, amelyek különböző anyagokból állnak, ahol fém, üveg és fa kombinációja gyönyörű.

Többet megtudhat arról, hogyan válasszon be egy bejárati ajtót egy vidéki házhoz, és megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba