A bejárati ajtó nyílásának regisztrálása

A bejárati ajtó a lakás „arcának” nevezhető. Emiatt nagyon fontos, hogy az ajtó és ajtó nyitása szép, esztétikus és tiszta legyen a telepítés után. Azonban nem szabad kiállni a terem általános kialakításából, mert jelentős részletességgel rendelkezik a saját ház vagy lakás kialakításában, és belülről, hogy ne zavarja a tervezés integritását és kiegészítse a belső teret.

Az ajtó és a nyílás az első dolog, ami elkapja a szobába belépő személy szemét, így még a legkisebb hibák is észrevehetőek lesznek. A belső tér esztétikája megszakadhat, hibázhat a szín kiválasztásakor, vagy minősítés nélküli telepítést vagy befejezést végezhet. Ezen hibák elkerülése érdekében meg kell értenie a nyílás telepítésének és tervezésének minden bonyolultságát.

jellemzői

Az ajtók jellemzői a tervezési szakaszban az építési előírásoknak és előírásoknak (SNiP) megfelelően kerülnek rögzítésre:

 • Tégla épületek esetében - a padlótól a szögetől való magasság 2,25-1,88 m, a nyílás szélessége 1,76-0,64 m.
 • A monolit esetében a magasság 2,25-1,87 m, szélessége 1,75-0,62 m.
 • Rönk vagy fa tartalmú lemezekhez - 1,97-2,01 m és 1,7-0,57 m.

A bejárati ajtók ezen elv szerint oszthatók meg:

 • Egy ajtó A szokásos modell, amely az egyik penge, a keretbe van telepítve. Nem szabad 100-110 cm-nél többet készíteni, és a design egy elegáns változatát egy szokványos változatból készíthetjük, talán egy szokatlan belső tér megválasztásával és a nyitás méretének megváltoztatásával a GOST keretében.
 • Clamshell. Általában ezzel a lehetőséggel saját házukba lépnek. A magasság a szabványnak megfelelően változhat, és a nyílás szélessége másfél-két alkalommal növelhető. Lenyűgözőnek tűnik, de szükség van egy nagy szabad helyre a ház mindkét oldalán. Alternatívaként vegyél fél ajtót. Olyan különböző vászonszélességekben, amelyek közül az egyik statikus marad, és csak dekoratív betétként van szükség.
 • Transzomóval. Ennek az opciónak a kiválasztása megváltoztatja az ajtóegység magasságát. A doboz és a vászon méretei ebben az esetben szabványosak lehetnek, mivel a felső vagy oldalsó szerkezetek független elemekként vannak felszerelve. Gyakran használnak üvegbetéteket, amelyek nemcsak esztétikát adnak hozzá, hanem lehetővé teszik a fény áthaladását, ezáltal vizuálisan bővítve a teret és megkönnyítve a terjedelmes ajtót.

Annak eldöntése, hogy melyik választási lehetőséget kell választani, a kiválasztott tervezési döntéseken kell alapulnia.

Hogyan kell méréseket végezni?

Könnyen mérhető a bejárati ajtó méretei, mivel szabványos értékük van: szélessége - 86 vagy 96 cm, magassága - 205 cm, ezt a távolságot a levél és a doboz is figyelembe veszi. A gyakorlatban minden gyártónak megvan a maga mérete, így az ajtó telepítésekor a legvalószínűbbnek kell lennie a nyílás bővítésére, vagy éppen ellenkezőleg, felépíteni a falat.

A méretek helyes kiszámításához figyelembe kell venni, hogy a doboz vastagsága és magassága mellett a vászon mellett emlékeznie kell a következő tényezőkre:

 • A szélesség kiszámításához figyelembe kell venni - a vászon + bal és jobb keretrúd + 2 mm-es csuklópánt + 4 mm a csavaron és a zár retesze + 20 mm a szerelési réseken.
 • A magasság kiszámításához - szárny + 10 mm küszöb hiányában, vagy vászon + doboz + 20 mm + 3 mm a tetejéről + 5 mm az alsó részről.

Az alján és a tetején egy hely szükséges a csuklópántok, a rögzítők és a faajtók geometriájának változásainak kompenzálásához a mikroklíma hatására.

A jobb oldali ajtó kiválasztásához meg kell mérni az alap és a mennyezet szélességének és magasságának paramétereit a mérési hibák kiküszöbölése érdekében. A magasság mérését a beton (vagy fából) alappadlóból kell elvégezni, mert a bejárati ajtót szilárd hordozóra kell szerelni. Ehhez ellenőriznie kell, hogy a mérési helyen, pl. Ennek megfelelően a doboz beszerelésének helyén el kell távolítani a lapkát, ha már be van helyezve. Mivel a ház téglával vagy más anyaggal lehet bélelve, nem lenne felesleges mérni az utcai oldalról.

A mérésekhez mérőszalagot használhat vagy speciális lézermérőt használhat.

Fontos, hogy ne feledkezzünk meg egy egyszerű, de hasznos alapelvről: „hét alkalommal mérjük meg, egyszer vágjuk”.

Hogyan bővíthetem?

Az ajtó bővítése nem a legkevésbé fontos feladat, és ha vannak más lehetőségek, jobb, ha ezt nem teszik meg, de ez teljesen megvalósítható, ha feltétlenül szükséges. Az ilyen változásokhoz szükséges lakáshoz szükség van a KTF engedélyére, saját otthonában ezzel könnyebb, de nem szabad elfelejtenünk a szabályokat és korlátozásokat, különben helytelen számítások esetén az épület veszélyes lehet az emberek számára, hogy megtalálják. Először is ismernie kell az ajtók jellemzőit. Ez a fenti.

Túl sok eltávolításához többféleképpen lehetséges:

 • Durva módszer. Bővítéskor használjon különféle fali szerszámokat, mint például szánkó, fűrészmadár, kalapácsfúró és hasonlók. A módszer használatához először le kell írnia a kontúrot, majd szerszámokkal távolítsa el a többletet. A módszer kiválasztásakor figyelmet kell fordítani az üzemeltetés során kialakuló mikrokockákra. Az ilyen repedések további munkát igényelnek, hogy megszüntessék őket és leromlítsák az egész fal erősségét.
 • Száraz vágás. Ezzel a módszerrel a bolgárt használják, amellyel meg kell szüntetni a felesleget, emellett a bolgár a szerelvényekkel és más fémszerkezetekkel is foglalkozik. Száraz vágás esetén nagy mennyiségű por keletkezik, így a munka megkezdése előtt ügyeljen arra, hogy megvédje a szemét és a légzőrendszert.
 • Nedves vágás. Ebben az esetben a szórópisztolyt olyan darálóval kombinálva használják, amellyel a munkafelületet öntözik. A legegyszerűbb módszer egy nagy átmérőjű gyémánt tárcsával és víztartállyal felszerelt speciális vágógép használata. A szennyeződések ugyanakkor kisebbek lesznek, de a költség jelentősen magasabb.

Az ajtó csökkenésével a helyzet egyszerűbb, ennek az eljárásnak több módja is van:

 • Lapos vágás Ugyanakkor a nyílás alakja nem változik, és a globális változások nem várhatóak, csak a nyílás csökkentése szükséges a kívánt méret eléréséhez, az alakzat téglalap alakú marad.
 • Arch. Jó megoldás, ha nemcsak szélességben, hanem magasságban is szükséges a csökkentés. Ha azt szeretné, hogy megtervezze a boltívet, ne felejtse el figyelembe venni a ház általános tervezési stílusát. Most az egyik legnépszerűbb tervezési típus. De mindent harmonikusan kell kombinálni a ház többi részével. Szükséges a nagy méretű és fényes részleteket eltávolítani a tervezéstől, mivel "a nehezebb" a nyílás. Ezenkívül az ív nem feltétlenül hagy egy kört, ellipszis alakú, aszimmetrikus vagy trapéz alakú.
 • Komplex konstrukció. Ebben az esetben a rekesznyílás ábrázolása feltételezhető. Ebben az esetben a legjobb anyag a gipszkarton lesz. Egy üres fal helyett például polcok készíthetők.

Szerepében az anyagok, tégla, gipsz, gipszkarton vagy fa gyakran használják, hogy csökkentsék. A vakolat használata nem javasolt az ajtó szélességének jelentős csökkenése esetén.

Fontos, hogy válassza ki a megfelelő anyagot, ha nehéz ajtót vagy függő bútorokat kíván telepíteni, tartós anyagokat kell választania.

Hogyan lehet befejezni?

Még egy kezdő, aki soha nem szembesült a befejeződéssel, képes lesz saját kezével megbirkózni a kárpitozással és a díszítéssel. Előzetesen meg kell vizsgálni a technológiai folyamat minden részletét és az előnyben részesített anyag tulajdonságait, figyelembe véve annak működési tulajdonságait. A házon kívüli ház műanyag burkolásával nem lehet a legpraktikusabb megoldás.

Továbbá, ha egy házat építünk, jobb, ha előre gondolkodunk a nyílás paramétereiről.

A befejezésre való felkészülés során fontos figyelembe venni a folyosó kialakítását és színét, kiegészítve az ajtóval, amelyet telepíteni kíván. Az ajtó beszerelése és kialakítása nagyon hasonlít az ablakok befejezéséhez, ezért a vászont és annak kialakítását meg kell rendezni. Abban az esetben, ha Ön maga végzi a befejezését, néhány hasznos tipp azoknak, akik a bejárati ajtó befejezését tervezik:

 • A bejárati ajtótól eltérőnek kell lennie.
 • Egy kis folyosón megfelelőbb egy fényes ajtó felhelyezése. Nem túl praktikus, de ha az anyag kiválasztása egy kőre vagy téglára esett, az ilyen kérdés nem releváns.
 • A bejárati ajtót belülről és a díszítésig szigetelni kell.

Az indítás előtt fontos, hogy megismerkedjen a munka szabályaival:

 • Először tegye az ajtókeretet, majd távolítsa el a régi bevonatot, szétvágja a vakolatot, és gondosan lezárja az összes repedést.
 • A felületen szükséges gipsz lejtők, alaposan kezeltek.
 • Szükséges a gomba felületének kezelése, amelyhez erős primert használunk, amely szintén hozzáadható az oldathoz.
 • Amikor a habarcs megszilárdul, szükség van a felszín szintjének szintjének ellenőrzésére Szabálytalanságok esetén az összehangolást meg kell tenni. Fontos, hogy a lejtők felülete sima és egyenletes legyen, a felső rész párhuzamos a padlóval és az oldalakkal.
 • Amikor a nyílás kiegyenlítődik és az oldat megkeményedik, a festék vagy a díszítőanyag tervezése folytatódik.

Lehetőség van arra, hogy a vakolatok befejeződésével megbirkózzanak, ezért el kell távolítani az összes kiálló részt, amely megakadályozhatja a fa vagy fémből készült keret kialakítását, amelyre a díszítőelemek már felszerelve vannak.

Jobb, ha azonnal kapcsolókat, aljzatokat, kommunikációt és egyéb szükséges elemeket helyeznek.

Az ajtó kialakításához és díszítéséhez különböző anyagok találhatók:

 • vakolat a legjobb választás a lejtők és ajtók befejezéséhez, használatával szinte tökéletesen sík felületet készíthet. A megoldás lehetővé teszi, hogy tartós és kiváló minőségű felületet kapjunk, amelynek előnyei az üregek és az ún. "Hideghidak" hiánya. További előny az, hogy a meredekség nem hajlik, és az ilyen anyagot nem befolyásolja a páratartalom és a hőmérséklet változás.
 • Az ajtót gipszkartonnal lehet burkolni. A vakolathoz hasonlóan a felület sima és tiszta lesz. Az ezzel az anyaggal való munka egyszerűsége nagy választás.
 • Laminált vagy MDF panelek jól illeszkedik a díszítéshez, és telepítésük nem sok időt vesz igénybe. A megkönnyebbülés és a színválaszték széles választéka minden ízléshez széles választékot kínál. A laminátumot folyékony körmökkel rögzítik.
 • furnér először meg kell feküdnie a vászonra, hogy megpróbálhasson, majd számolja a szalagokat anélkül, hogy elveszítené a képet. Jobb, ha egy öntapadó furnert veszünk. A ragasztóoldalt lefedő papír eltávolítása után a szalagokat a középtől a szélekhez kell ragasztani. Az összes csíkot vasalja papírra. A csíkok közötti réseknek minimálisnak kell lenniük, hogy ne zavarják a minta integritását,
 • Valódi bőr Kiváló befejező anyagként is szolgálhat, amelynek fontos előnye a megjelenés, és a fő hátránya az ilyen anyag ára.
 • Lehetőség van az ajtó díszítő kővel történő elhelyezésére, sok éven át szolgál, és nem veszíti el a megjelenését. Kő szeretet a stressz ellenállásra.A burkolathoz válasszon 4 mm-nél kisebb vastagságú anyagot. Ellenkező esetben az ajtó nehézsé válhat, és az idő múlásával torzulhat. Alkalmazza különálló tégla vagy kő darab, és szilárd lemez, faragott az ajtó méretét. A már meglévő ragasztóanyaggal rendelkező kővel kiválaszthatja a lemezeket, de a megbízhatóság érdekében célszerű speciális építőgyanta vagy folyékony körmök használata.
 • Fa varázslat mindig nemes és elegáns.
 • Műanyag panelek több előnye van egyszerre: az ár, a műanyag nem drága anyag, és más anyagok, például fa vagy kő utánzata. De vannak hátrányok is - a műanyag rövid élettartamú és olcsó.
 • Festés és öntapadó film. A festék felhasználásával kiváló eredményeket érhet el, és mindent elronthat. A festék segítségével bármilyen képet festhet, vagy egyszerűen csak javíthatja a festmény megjelenését.

A saját otthonában jobb, ha nem használja az MDF panel előlapját, furnérját, bőrét és gipszkartonját: a fagy a fal mögött van, ezért ha nincs elegendő hőszigetelés, nedvesség jelenhet meg, penész alakulhat ki, és a későbbi romlása a befejező anyagok.

Milyen a legjobban meleg?

A szigetelés nagyon fontos szakasz az ajtófelületen: télen a nagy hőmérsékletkülönbség miatt a bejárati ajtón keresztül nagy hőveszteség érhető el, különösen saját otthonuk lakói számára - még a bejárati nyílás és a belső ajtó rossz hőszigeteléssel történő jegesedése sem ritka.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a szigetelés mellett nagyon fontos az ajtó felmelegedése, mert ez többféle módon is lehetséges:

 • Ha az ajtó belső üreggel rendelkezik, felmelegítő anyaggal tölthető fel, ehhez hab-, ásványgyapot- vagy más szigetelőanyagot használnak. A belső oldalak kitöltéséhez szükség van egy, a konstruktív jelentőséggel bíró fából készült rúd belsejében lévő üregek kárpitozására, és a maradék teret a szigeteléssel kitölteni, és az üreget zárni a lemezzel vagy rácsos anyaggal.
 • Egy másik lehetséges módja az ajtó melegítésére - kárpitozás. Ez a módszer abból áll, hogy a vászont az egyik vagy mindkét oldal szigetelésével lefedjük, majd a szigetelésen dekoratív anyagot használunk.
 • Ahhoz, hogy a lapot közelebb hozzuk a dobozhoz, speciális habszivacs vagy gumi szigetelés is használható, az ilyen anyagokat bármely hardverboltban értékesítik. Minden egyszerű: csak az ajtó helyére kell ragasztani a szigetelést. Lehetőség van az eredmény javítására és a szigetelés kivételével, kivéve a dobozot és az ajtót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tömítések egybeesnek, amikor az ajtó zárva van.

Gyönyörű példák a belső térben

Összefoglalva, számos szemléltető példát tekintünk az ajtók és ajtók különböző tervezési lehetőségeire.

Ez úgy néz ki, mint egy ajtó, amelyet bőrrel díszítettek - ahogy láthatjuk, nemcsak az ajtó, hanem maga az ajtó is elkészült bőrrel.

De így néz ki az ajtó, díszítő kővel vágva - figyelni kell arra, hogy maga az ajtó egy másik anyaggal van díszítve erre a példára, ráadásul a szépségre a kő nemcsak az ajtóban, hanem a falakra való áthelyezéskor is el van helyezve.

Ezek a képek az átjáróval ellátott ajtó utcaképét mutatják be - az ajtó jobb és bal oldalán további szerkezetek helyezkednek el, ami az ajtót nemesebbé teszi.

Csak egy ajtó található, melyet műanyag panelek díszítenek - egy költségvetési lehetőség, és elég tisztességesnek tűnik.

A festéktervezés egy másik olyan költségvetési lehetőség, amely egy unalmas ajtót igazi műalkotássá alakít.

A következő videóban többet megtudhat arról, hogyan lehet megnyitni a bejárati ajtót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba