Furnér ajtók: az előnyök és hátrányok

 Furnér ajtók: az előnyök és hátrányok

Az ajtók a belső tér nagyon fontos eleme. A terméket azonban csak megjelenéskor érdemes választani, mivel minősége és tartóssága nagy szerepet játszik. A mai napig furnéros ajtók. A gyönyörű design, a megfizethető ár és a hosszú élettartam figyelmét felkeltik.

Mi az, és hogyan jön létre?

A furnérozott ajtók két fő részből állnak: a fa termékek vagy az MDF és a furnér alapja, amely vékony, természetes fa lapok formájában jelenik meg.

A furnér vastagsága általában 0,5 és 1 centiméter között változik.

A furnér a furnér ragasztása az ajtó alapjára.

Ez több szakaszban történik:

 • Termékkeret létrehozása. Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy nedvességtartalma nem lehet több, mint 8%. Ez a követelmény megakadályozza az ajtó repedését, repedését vagy deformálódását. A fa megbízhatóan védve van a penész vagy rothadás lehetőségétől. Ezért gyakran használják a fenyőfát.
 • A keret az egyik oldalról az MDF panel segítségével van varrva. Vastagsága mindössze 4 mm. Ezután egy töltőanyagot használjon polisztirol hab vagy karton formájában, majd ragassza fel a második panelt.
 • Az anyag előkészítése a befejezéshez, hogy a szalagot színesben és mintázatban is vegye fel. Ne feledje, hogy a panelek szélessége nem több, mint 30 centiméter.
 • A kiválasztott kivágásokat egy speciális gépre helyezik, ahol a cikkcakk alakú cérnával vannak ragasztva.
 • Ezenkívül a lapokat a varrás mentén tisztítjuk, a ragasztómaradványokat eltávolítjuk, és a lapokat az ajtólap sablon segítségével forgatjuk.
 • Az előkészített furnérlemezeket a termék minden lapjára kell beilleszteni. A ragasztószárítási folyamat felgyorsítása érdekében forró préselést alkalmaznak. Ezt a módszert mindkét oldal beillesztésére használják, majd az ajtókat simítják, hogy sima és sima felületet kapjanak.
 • A termék működési és esztétikai funkcióinak javítására speciális lakk fedi.
 • Ez a technológia üreges modellek gyártására is használható, és a rudak össze vannak ragasztva, hogy egyetlen szövedéket képezzenek, amelyet a jövőben furnérosíthatunk.

Hátrányok és profik

Megjelenésükben a furnéros ajtókat nagyon nehéz megkülönböztetni a faanyagból készült analógoktól, mivel ezek természetes fa vágással vannak borítva.

Ezeknek az ajtóknak számos előnye van:

 • A termék 99% -ban természetes összetételű, mivel tartalmaz egy fából készült tömböt és egy értékes fa vágását.
 • A furnéros ajtók környezetbarát anyagokból készülnek, ezért gyakran nemcsak hálószobákhoz vagy nappali-, hanem gyermekszobákhoz is használják.
 • A termék vonzó megjelenése természetes fa felhasználásával érhető el, amelyet az eredeti és egyedi nyomtatás és a textúra jellemez.

Ma a természetes furnér cserélhető mesterséges, de a különbség mindig észrevehető.

 • Fából készült ajtók furnérral lehetővé teszik a jó beltéri mikroklímát. Tökéletesen átadják a levegőt a mikropórusokon.
 • A furnérozott modellek egyszerűsége nagyon vékony falakra is alkalmas. Ha az ajtók helyesen vannak beszerelve, ritkán megrepedhetnek.
 • A termék minőségének és árának jó kombinációja.Ha összehasonlítja a furnérozott és a fából készült modellek költségét, a furnér használata sokkal olcsóbb. Ha a természetes furnérmodell is drága, akkor figyelemmel kíséri az ekoshpon vagy más mesterséges gyep opcióit.
 • A furnérmodellek nagyon értékesek egy értékes fa szerkezetéről. A cseresznye, a fenyő, a wenge, a mahagóni vagy a hamu furnérja szépen néz ki. A drága fafajokhoz tartozik például a fekete dió, madron.
 • A furnérmodellek javíthatók, ha a szövet sérült a szállítás vagy üzemeltetés során. Speciális összetételt kell alkalmazni a furnérfestés vagy a sérült terület fényezéséhez.
 • A furnérozott terméket kiváló hangszigetelő tulajdonságok jellemzik, valamint a hő tökéletesen tartására való képességet, ha szilárd fenyőből készült opciókról beszélünk.
 • A modern gyártók a furnérozott ajtók széles választékát kínálják, amelyek közül nem csak az anyagot, hanem a színkialakítást és a szükséges méreteket is kiválaszthatja. Ajtók természetes színekben láthatók. A furnér színének mélysége érdekében gyakran festik.

A furnéros ajtóknak vannak olyan hátrányai, amelyeket ismerni kell az ajtó kiválasztásakor:

 • A természetes anyagok mindig drágák, így a furnérmodellek drágák. Az ajtó árát a gyártó hírneve is befolyásolja.
 • A természetes furnér szinte ugyanaz, mint a mesterséges, ami lehetővé teszi a csalók számára, hogy alacsony minőségű furnérokat adjanak ki természetes.
 • A termék hosszú távú működésének biztosítása érdekében gondos ellátást kell biztosítani. Az ajtók tisztításához a viasz alapján kifejlesztett speciális szerszámokat kell használni.

A furnérozott ajtók előnyeiről és hátrányairól beszélve nem lehet összehasonlítani más anyagokkal. A furnértermékek a természetes anyag és a kiváló minőség miatt jobbak a laminált ajtóknál.

Laminált ajtók gyártására speciális laminált film segítségével. Tökéletesen közvetíti a tömb textúráját. Természetesen az ilyen termékek megfizethető áron, nagyobb kopásállósággal és a nedvesség behatolásával szembeni megbízható védelemmel rendelkeznek.

A furnér típusai

A furnéros ajtók gyártásában a modern gyártók különböző típusú furnérokat használnak, hogy kielégítsék az összes vásárló kérését:

 • Természetes furnér fából készült. Ahhoz, hogy azt alkalmazzuk, gyalulás, héj vagy vágás történik. Ez a furnér tökéletesen közvetíti a fa szerkezetét. A természetes furnéros ajtók megfizethetőbbek, mint a fa opciók, de drágábbak, mint a forgácslap.

Az ilyen modelleket a környezetbarát, szép megjelenés és az eredeti nyomtatás jellemzi.

 • Számos természetes furnér áll Fine-lineamely egy eredeti technikával készül. Ez a fajta furnér tökéletesen utánozza a fa szerkezetét és színét. E fajta létrehozásához ezeket a fafajokat gyorsan használják fel. A furnérozott ajtóval ellátott ajtók textúrák széles választékával, valamint csomók és üregek hiányával jellemezték.

De a furnér fayn-vonalat törékeny, nagy porozitás jellemzi, és nem tulajdonítható a környezetbarát anyagoknak.

 • A természetes fából készült furnérok közül kiemelt figyelmet kell fordítani multishpon. A modern megjelenésnek köszönhetően ez az opció bármilyen belső kialakításhoz illeszkedik. Ezt különböző színmegoldások és geometriai minták képviselik. Előnyei a rajzok egyedisége, a karbantartás egyszerűsége és a hosszú távú használat.
 • Ekoshpon a fa textúráját közvetíti, mesterséges anyagból készül. A fő előny a termék megfizethető költsége.Az öko-mérő a hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenálló képessége, nem fél a magas páratartalomtól, és ellenáll a mechanikai stressznek is. Megjelenésében pontosan megfelel a természetes kollektívnak. Ez az opció fűrészporból és fahulladékból készül, amelyeket tovább ragasztanak és vékony lapok létrehozásához nyomnak.
 • Mesterséges evroshpon szintetikus többrétegű anyag formájában. Fahulladékból és ragasztóból készül. A préseléssel létrehozható, de ez a folyamat hosszabb időt vesz igénybe, mint egy ekoshpon.
 • A természetes furnér másik analógja az ultra-furnér. A mechanikai sérülésekkel és magas páratartalommal szembeni ellenállás jellemzi, és megfizethető áron vonzza a figyelmet.
 • Az öntapadó furnér kitűnő választás az ajtók önfestéséhez. Ez egy matricára hasonlít. A furnér ragasztása előtt olvassa el a gyártó utasításait.

tervezés

A designtól függően minden furnéros ajtó két nagy csoportra osztható (üreges és szilárd). Az üreges opciók közé tartozik egy fa keret, amely a furnérlemezekhez csatlakozik. Gyakran használják a 3x3,3 cm-es metszetű fenyőfát.

Ha az ajtókat üveg díszíti, akkor az üvegegység kerületénél más keretet kell használni. Egy további elem létrehozásához vízszintes szalagokat használnak, amelyeket az MDF panel teljesen lezár. A porózus karton vagy polisztirol hablemezeket használják az üreg megtöltésére. Ezután egy másik MDF panel telepítése szükséges. Így háromrétegű szerkezet jön létre.

Ezután elkészül a furnér furnér előkészítése. A szakemberek olyan lapokat választanak, amelyek azonos színűek és tükörképpel rendelkeznek. Minden szalagot ragasztószalaggal ragasztanak a gépre. A már elkészült lapok az ajtó méretéhez igazodnak.

Továbbá, a furnér az ajtólapon az MDF-hez van rögzítve. A műveleteket felváltva kell végrehajtani: az elülső és a végső részekre. A ragasztót az MDF-re és a furnérra rögzítik. Interline intervallumú ajtók gyártásával a forró préselési módszert alkalmazzák. Továbbra is a termék polírozását kell elvégeznie, és védőfestékkel fedjük le.

A szilárd modelleket az jellemzi, hogy a fa keret laminált fával van tele. A modellek alapja a fenyőfa. Ehhez a designhoz egy vászon van, amely kis bárokból áll. Továbbá az MDF panelek marása, csiszolása és beillesztése történik. Ezután megtörténik a furnérozási folyamat, amely ugyanúgy történik, mint az üreges szerkezetek létrehozása.

Mi az ajtó?

A furnérozott ajtók modern modelljei meglepő változatossággal rendelkeznek, amely lehetővé teszi minden vásárló számára, hogy kiválaszthassa a legjobb megoldást, figyelembe véve a kívánságait:

 • Nagy a kereslet fa belső az ajtók. A modern gyártók a tölgyfa furnérozási lehetőségeket kínálják azoknak, akik magas áruk miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy értékes fafajból készült ajtókat vásároljanak. Ez az opció nemcsak teljes mértékben megismétli a fa textúraát, hanem jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a természetes fa.
 • Sima ajtók a furnér különféle belső lehetőségek. Ezek harmonikusan ötvözik a megfizethető árat és a stílusos megjelenést, amelyet nem lehet megkülönböztetni a természetes fából.
 • A hálószobák számára sok vásárló inkább süket modellek. Segítenek kiegészíteni a szoba belsejét, de fő célja, hogy bezárja a szobát a kíváncsiskodó szemektől. Kiváló hangszigetelő tulajdonságokat garantálnak.
 • Dupla szárnyú modellek gyakran telepített nappali helyiségekre, mivel nagyszerűek a tágas szobákban.Az ajtó két részének jelenléte lehetővé teszi, hogy csak a felét használja a mindennapi használatra. Ahhoz, hogy nagy tárgyakat tegyen a szobába, elég az ajtó második részének megnyitása, és a probléma megoldódik.
 • Vonzó és stílusos megjelenés. keretezett ajtókmelyeket panelekkel díszítettek, különböző szélességű, fából készült betétek alkotják a divatos mintát. Ezekkel a stílusokkal kiegészíthetők a belső terek.

anyagok

A furnér különféle fából készült. A választás elég széles, ami lehetővé teszi a legjobb választás lehetőségét a személyes preferenciák, belső és egyéb tényezők függvényében. Minden fafajnak van előnyei, színei és mintái:

 • Sok gyártó használja egy anyaMivel ezt a fát magas minőség jellemzi, a színek széles skálája is van: világos és sötétbarna.
 • A legtartósabb az tölgyfabélelt furnér. Ez az opciós ajtó nem olcsó, de hosszú élettartamú. Az árnyalatok megválasztása is vonzza a vásárlókat, mivel magában foglalja a bézs színeket és a sötétbarna színeket is. A prémium ajtók díszítésére gyakran használják a cseresznyét, amelynek színei tüzes narancstól a tégláig változhatnak.
 • furnér mahagóni finomító és eredetiségű termékeket ad. Ez vonzza a figyelmet egy egyedülálló textúra és látványos design. A mahagóni rajza lenyűgözőnek tűnik, lágy játékot, alternatív fényes és matt területeket tartalmaz.
 • Napjainkban a furnérozott furnérozott ajtók nagy keresletet igényelnek. a hamu. Az átlátszó mintázatú textúráknak köszönhetően ezek az ajtók különböznek a többi terméktől. A koris furnér nem igényel további feldolgozást, mert látványosnak, megjeleníthetőnek és stílusosnak tűnik.
 • ajtók kő furnérral különböző színekben. Népszerűek a felület egyenetlensége, az eredeti textúra és a kő természetes szépsége miatt. Az ilyen ajtók tökéletesen alkalmasak mind a helyiségek, mind az irodai vagy éttermi használatra.

szín

A furnéros ajtók széles színválasztékban kerülnek bemutatásra.

Minden szobabelső számára választhatók:

 • Kisebb helyiségek esetében előnyben kell részesíteni a könnyű modelleket. Ezek lehetővé teszik a fény hozzáadását, hogy a helyiség tágasabb legyen.
 • A fehér szín univerzális, mert különböző stílusokban használható. A fehér furnéros ajtók elegánsan néznek ki, a lágy és érzékenységet biztosítják. A fehérített tölgyfa furnéros verziók szigorúan és visszafogottan.
 • A természetes színek szerelmeseinek közelebbről meg kell nézniük a milánói vagy az olasz dió színét. Ezek az árnyalatok a furnér természetes természetét adják. Ezek az ajtók ideálisak a kényelem és a kényelem kialakítására a szoba belsejében.
 • A wenge színben lévő ajtók széles árnyalatát képviselik az aranytól a sötétbarnaig terjedő színekben. A Wenge furnérmodellek kiváló teljesítményt és divatos megjelenést jelentenek.

dekoráció

A modern furnérozott ajtók különböző mintákkal vannak ellátva. Gyönyörű és gazdag látszó modellek természetes furnérral. Az ajtók felületén bemutatott térfogati csíkok szokatlan és kifinomultak.

A tér vizuális megnagyobbítása érdekében az üveggel kiegészített furnér ajtók kiváló megoldást jelentenek. A nappaliban használhatók, így a szoba világos és tágas. Szintén az üvegek modelljei szépek a fürdőszobában. A fő előny a gyakorlatiasság.

Az üveggel ellátott ajtók viszonylag nemrégiben igényelhetők, mivel a gyártók elkezdték használni a matt üvegt, amely nem ragyog. Üveg lehet díszítve. Ezt a technológiát használják térfogati elemek létrehozására négyzet, kör vagy vízcsepp formájában.Az ilyen elemek jelenléte az üvegen lehetővé teszi luxus rajzok vagy minták létrehozását.

A poliuretán-zománc modellek nem kevésbé lenyűgözőek. Ez az ajtók védelmére szolgál a külső tevékenység különböző tényezőitől. Ilyen ajtó nemcsak a helyiségben, hanem az utcán is lehet.

A zománc védi a fát a napégéstől, a mechanikai hatásoktól és az időjárási viszonyoktól.

stílusok

Napjainkban a különböző stílusirányok széles választékát igénylik a furnérozott ajtóknak. A gyártók számos olyan modellt kínálnak, amelyek segítenek kiemelni egy bizonyos belső stílusot.

A furnéros ajtók egyszerűen elengedhetetlenek a klasszikusok számára. A nemes fa lehetővé teszi, hogy a klasszikus stílusban hangsúlyozzák a szoba kényelmét és szépségét. A nappaliban érdemes fényes ajtókat felvenni fényes tölgy vagy hamu furnérral. Harmonikusan megnézik a könnyű falakat és a padlóburkolatot.

Ma nem kevésbé népszerű a modern stílus, amely lehetővé teszi a furnérozott ajtók színét a wenge színében. Ne felejtsd el a kontrasztok játékát. A világos falak sötét ajtói látványosak.

A wenge színét akkor kell használni, amikor a bútorokat választja, hogy a belseje teljes legyen.

Hogyan kell gondoskodni?

A furnérozott ajtóknak gondoskodniuk kell, mint bármely más fából készült bútor. A szakértők nem javasolják a termék mosását, elég tisztítani nedves ruhával. Kívánt esetben az alkohol és a víz 1: 9 arányú speciális megoldását használhatja.

A furnérfedő helyreállításához viasz alapú polírozást kell használni. Ez lehetővé teszi a termék színének helyreállítását, kis repedések kitöltését és a furnér megbízható külső védelmét.

Ne felejtsük el, hogy a fában kis paraziták indulhatnak. A különböző rovarok ajtóinak védelme érdekében antiszeptikát kell használni. Az ajtót több éven át képesek kezelni.

A furnérozott vászon tisztításakor tilos a kemény csiszolóanyaggal rendelkező termékek használata. A kezelést puha ruhával vagy szivaccsal kell elvégezni.

Ötletek a belső térben

A Shponirovanny ajtók egy színben, de különbözőek lehetnek. Még ugyanabban a folyosón is telepíthető egy süket és üvegezett ajtó, melyet luxus nyomtatással díszítettek. Az ilyen modellek kiváló tandemet hoznak létre.

A fekete-fehér színek rajongói számára a fekete furnéros ajtók ideálisak a matt üvegbetétekkel kiegészítve. Gazdagnak és luxusnak tűnnek a világos szürke falak hátterében. A sötét bútorok és a könnyű belső elemek harmonikusan egyesülnek egymással.

A furnérozott ajtókról lásd ezt a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba