Fehérorosz ajtók: típusok és ajánlások a kiválasztáshoz

Egy férfi mindenkor szép és jó dolgokkal akart körülvenni magát. Ez a vágy különösen egyértelmű a ház elrendezésekor, elsősorban azoknak a belső elemeknek a kiválasztásakor, amelyeket hosszú ideig terveznek használni, mint például a bejárat vagy a belső ajtók.

A modern vásárlónak nem szabad rohannia a választáshoz, most az interneten láthatja az orosz és a külföldi gyártók katalógusait is. A listában egy különleges helyet foglal el a fehérorosz ajtógyártók.

Különleges jellemzők

A belorusz gyártóktól vásárolt ajtók fő jellemzője az ár, a minőség és a tervezés egyensúlya, meglehetősen objektív okok miatt létezik:

 • Ennek a köztársaságnak a területén az ajtók gyártásához elegendő számú vállalkozás van, ami a megalapozott termelési hagyományokkal magyarázható.
 • Az elmúlt évtizedben telepített legújabb német és olasz fafeldolgozó berendezések lehetővé tették a termelés korszerűsítését a modern szabványoknak megfelelően.
 • A közel rendelkezésre álló nyersanyagok elérhetősége csökkenti a logisztikai költségeket és általában a termelési költségeket.
 • A kiváló minőségű fa lehetőséget teremt az első osztályú furnér és a tölgyből, égerből, fenyőből készült ajtók gyártására.
 • Az AMC együttműködése az olasz belsőépítészekkel modern stílusú megoldásokat kínál az ajtók tervezéséhez.
 • A legtöbb belorusz ajtógyártó tanúsítvánnyal rendelkezik az uniós biztonsági előírások betartására.

típusok

Fehéroroszországi gyárak termékei között megtalálhatóak a jelenleg létező ajtólapok és rendszerek fajtái.

A gyártók magas színvonalú biztonsági ajtókat kínálnak, amelyek mind lakáshoz, mind egy vidéki házhoz telepíthetők. A formatervezési minták megfelelő minőségű anyagokat tartalmaznak, beleértve a bevonatokat és a tartozékokat, valamint a vonzó designot.

Választhat a modern, minimalista stílusban kialakított bejárati ajtót, vagy egy összetett íves szerkezetet, amely a középkori vár bejáratára emlékeztet. A fehérorosz acélajtók sajátos jellemzője különböző kovácsolt alkatrészek és bonyolult díszek jelenléteami felismerhetővé és emlékezetesé teszi a megjelenését.

A legtöbb bejárati ajtót kínáló cég megfelel ezeknek. a melegített változatban. Ezek az úgynevezett szendvics ajtók vagy ajtók termikus szünetekkel. Ilyen ajtó panelek kialakításakor számos hőszigetelési szint kerül kialakításra, amely biztosítja az úgynevezett „hideghidak” hiányát és a szobahőmérséklet teljes hőmegőrzését, még jelentős fagyok esetén is. Meg kell jegyezni, hogy a legtöbb esetben a fehérorosz szigetelt ajtók kiváló minőségű acélból készülnek.

Néhány nagy gyártótól vásárolhat füst- és füstbiztos belső ajtókat.

Különböző védelmi szintekkel rendelkezhetnek, lehetőség van mind a kétoldalú, mind az egyoldalú füstfeszültségre.

Termékadatok megfelelőségi igazolással rendelkezneka vizsgálat során keletkezett, és több órán át gátolhatja az égéstermékek terjedését.

A belső ajtókat a fehérorosz gyártók hatalmas választékban képviselik. Elsősorban a teljesítményanyagokban különböznek. A vevő megvásárolhatja a tömör tölgyből készült luxus ajtórendszereket.

Közepes árkategóriás ajánlatok ágynemű égerből vagy fenyőből. Az alacsony költségű ajtók más eszközzel rendelkezhetnek, furnéros vagy laminált. Azonban még a legolcsóbb pajzsváltozatok esetében is, a keret ragasztott lombos fűrészáruból készül, amely a fehéroroszországi ajtók sajátos jellemzője.

modell

Az ajtólapok közül kiválaszthatja a modelleket minden ízléshez, azonban a legtöbb termék a klasszikus tervezési lehetőségekhez tartozik. Fehérorosz gyárakat kínáló belső ajtók típusai:

 • A modellek egy részletesen összeszerelt fa tömegéből származnak.
 • Keretvédő panelek.
 • Burkolólap, beleértve az üvegbetétek kombinációját is.
 • Tsargovye, amelyek között vannak vékony üvegbetétekkel rendelkező modellek.
 • Üvegezett, amelyben egy nagy üveglap van behelyezve a tömörfa keretébe.
 • Pajzs az üvegbetétekkel
 • Festéshez.
 • Az üvegezés alatt.

Az ún "Francia ajtók"amely számos üvegbetét kegyelmét vonzza.

A belorusz gyártók ajtórendszereinek szerkezetei nem különböznek különlegességektől. A legtöbb esetben a klasszikus csuklós ajtórendszerek rendszeres vagy rejtett csuklópántokkal vannak felszerelve. Azonban a nagy márkák csúszóajtó kialakításúak.

Például BelwoodDoors kétféle hasonló ajtórendszert gyárt.

Normál rendszer

A normál rendszer, az ajtó panelek mozgása a felső sínen dekoratív csíkkal van díszítve.

Láthatatlan rendszer

A láthatatlan rendszer, amely rejtett mozgási mechanizmussal van ellátva, közvetlenül az ajtólapra rejtve, ami az ajtó levegőn történő mozgatásának érzését eredményezi.

"Heles" a lengőajtók mellett összecsukható rendszereket is kínál, amelyek nyitva vannak és csúsztathatók.

A vásárló saját belátása szerint egyetlen, fél és kettős ajtót (kétoldalasnak nevezhet) állíthat fel úgy, hogy az EU-országokban megadott szabványméretekből választja ki az ajtólapot.

anyagok

Azok a vevők, akik fém bejárati ajtókat akarnak telepíteni, figyelmet fordítanak a szilárd, hajlított acéltermékekre, amelyeknek külső felülete szilárd tölgy. A fém vastagsága 1,6 mm-től 2 mm-ig terjed, míg az ajtólap több rétegű szigetelés miatt is elérheti a 100 mm-t. Hasonló kialakítású szendvics ajtókat és képesek megvédeni tulajdonosaikat a hidegtől és az idegen behatolás veszélyétől.

Különböző stílusú megoldásokkal rendelkeznek, amelyek fényűzőek és megjeleníthetők, vagy tömörek és modernek. Az ilyen ajtók költsége 25 000 rubeltől kezdődik, és elérheti a 114 000 rubelt, mint például az athéni kettős ajtó modell.

Egy vidéki ház számára választhatja a bejárati ajtókat, amelyek termikus szünetekkel rendelkeznek, amelyek újdonságok a piacon, és lehetővé teszik, hogy a szobát szigeteljék, mivel az ajtólap belsejében egy minimális hővezető képességű parafa réteg van. A forgalmi dugók miatt az ajtó belső rétege nem érintkezik a hűtő külső réteggel.

Az ilyen ajtók keretének anyaga általában acél, kívülről festéssel permetezéssel, vagy tömörfa vagy nedvességálló MDF lapból készülhet.

Az ilyen ajtók luxus- és költségvetési árcédulákkal rendelkezhetnek, amelyek elsősorban a külső felületen múlik, mivel a fő összetevők minősége minden termék esetében magas marad.

A belorusz gyártók belső ajtólapjai különböző anyagokból készülhetnek, amely viszont jelentősen befolyásolja a végső árcédulát:

 • Tömör tölgyből, égerből vagy kiválasztott fenyőből. Hasonló termékek, amelyek a luxus kategóriába tartoznak, 16 000 rubel és 27 000 rubel között vannak.
 • A ragasztott (bútor) tűlevelű faanyagból, amelyet ezután nemes fajták borítanak, leggyakrabban tölgy, dió vagy hamu. Ezek az ajtók 12 000-20 000 rubel tartományban vannak.
 • Falburkolatú ajtók, amelyek fenyő szilárd részekből állnak, és nyelv és horony módszerrel vannak összekötve és MDF panelekkel díszítve. Az ára 5 000-6 000 rubel vászononként. Abban az esetben, ha a tervezés üvegelemeket tartalmaz, az ajtólap költsége nő.
 • A tűlevelűek keretéből, melyet úgynevezett "bordákkal" töltünk, MDF és fenyő rudakból. Egy hasonló pajzs MDF-sel van borítva, majd eco-lejtés (természetes faforgácsból készült anyag) vagy CPL-műanyag (laminált) kerül alkalmazásra. Az ilyen ajtólap költsége 15 000-5000 rubel lehet.
 • Fából készült keretből, ragasztott fenyőfából készült, amely karton méhsejt anyaggal van kitöltve és MDF-sel vagy forgácslappal borítva. Ezeket az ajtókat általában laminált (laminált ajtók) laminálják. Ez a legolcsóbb ajtó.

tervezés

A fehérorosz gyárakban az ajtók gyártására épülő tervezési fejlesztések a legtöbb esetben hangsúlyozzák a természetes fa presztízsét és eleganciáját. Ez a színkombinációk és befejezések kiválasztása. Sok esetben a tölgyfa baguettával, vésett üveg, arany és bronz szerelvények díszítik.

Az üvegajtó szatén az ajtók díszítésére szolgál, amelyek matt és fehér és bronz árnyalatok, valamint Versace festett üvegek, vagy fixáló technikával készült üvegek díszítésére szolgálnak. Ezek a betétek fokozzák az ajtólapok luxust. hagyományos viktoriánus stílusban, barokk vagy klasszicizmusban.

A "francia ajtók", amelyek a fényes és romantikus etnikai stílus, a Provence-i stílus néven ismertek, temperált ólomüvegből készülnek. Ilyen elegáns ajtók kialakításakor könnyű lakkokat és áttetsző zománcokat használnak, amelyek hangsúlyozzák a fa szálak természetes vonzerejét.

Gyakran a ajtókereteket faragott platánok díszítik, amelyek mintázata összhangban van az ajtólapra készült panelbetétekkel.

Ez olyan ajtót hoz létre, amely a luxust és a gazdagságot tükrözi, és ezt a benyomást megerősíti a panelek és az üveg aranyozott díszítésének elemei, valamint az üvegbetétek bonyolult metszetei.

Hasonló termékek, olasz tervezők vázlata által létrehozott, szépen közvetíti azt a benyomást, amelyet két szóval lehet kifejezni: "luxus Olaszország".

A modern stílusú megoldások a cargovy ajtók formájában jelentek meg, az üveg, a keresztirányú furnér és az ajtófogantyúk egyszerű formáival. Egy ilyen ajtólap harmonikusan néz ki a minimalista belső terekben, a loft stílustól a titokzatos gótikáig.

Színes megoldások

A Fehéroroszországban gyártott ajtólapok között mindenféle színkombinációt találhat, a hagyományos faárnyalatoktól kezdve a legmodernebb fehérviaszig.

Fehérorosz ajtók örömmel fogadják a vásárlót a következő fa árnyalatokkal:

 • különböző fokú telítettségű dió, beleértve a fényt, a sötétet és a patinát;
 • természetes és rusztikus tölgy;
 • méz, és méz is patinával;
 • brandy;
 • wenge;
 • mak;
 • fehér viasz;
 • fekete patina ezüstnel;
 • fehér patina arany;
 • antik;
 • Mahagóni és sok más.

Az ajtólapok fedésére használt zománcok hagyományos és nagyon váratlan árnyalatok lehetnek:

 1. olívaolaj;
 2. fehér arany;
 3. cappuccino;
 4. eshvayt;
 5. malachit patinával;
 6. ezüst mikranóval
 7. fekete ezüst;
 8. zöld arany, valamint sok más lenyűgöző hang.

Gyártók felülvizsgálata

A Fehéroroszország területén ajtókat előállító gyártók közül számos, a jó hírnévvel és magas minősítéssel rendelkező cég van:

BelwoodDoors, amely mindkét terméket tömör fenyőből, és különböző töltelékből készült ajtólapokat készít.

A mai napig klasszikus ajtók, modern és speciális ajtók gyűjteménye, amely magában foglalja a füstgátló és tűzvédelmi ajtókat.

A termékek befejezéséhez a BelwoodDoors öko zsebeket használ "3D séta" -effect; Edzett festett üveg Matelux, amelyet Swarovski kristályokkal lehet díszíteni; valamint a lakk, amely különösen erős a nitrocellulóz részecskék tartalma miatt.

"Postavy Bútorközpont" A tömör fenyő, éger és tölgyből készült ajtók gyártására specializálódott. Annak érdekében, hogy látványosabb megjelenést nyújtson a termékeknek, a fenyőkeretek keményfa anyaggal vannak furnérozva. Üvegezés fehér és bronz Matelux üveggel történik, amelyet gyémánt gravírozással és csiszolással kezelünk. Az ajtókeret díszítésére főbetűs platbandokat készítünk. A festészetben széles körben használják a tölgy és dió felületének patináló technológiáját.

"Fehérorosz ajtók" hogy mindkét terem és bejárati ajtó legyen. A termékek nagy része értékes fafajú furnérral borított ragasztott fenyőfából készül, de kiváló minőségű éger és tölgyből készült prémium kategóriájú ajtók is találhatók, látványos díszítéssel és festett üveglapokkal. A költségvetési szegmenst a „standard” ajtólapok képviselik, amelyek magukban foglalják a fenyőkeret mellett az MDF-et, és a burkolatot ekoshpon készíti.

A gyártó belépőajtóit üveglappal díszítették, amelyek kovácsolt elemekkel vannak díszítve.

"Arsenal" a tölgy, az éger és a fenyő ragasztott masszívájából az ajtó kialakítását teszi lehetővé. A háromrétegű lamellák használata a szilárd szövet helyett megkönnyíti a késztermék tömegét és csökkenti annak költségét. Az Arsenal gyárstílusának megkülönböztető jellemzője a platbandok, a karniszok és a panelek dekoratív díszítése, melyeket lehet ábrázolni, mintázni, hullámozni és koronázni. A gyártó ajtajait is látványos színekben különböztetik meg.

"Hales" Fehéroroszországi és olasz közös vállalkozás, tömör fenyőből készült ajtólapokat kínál, amelyeket a híres olasz designer Antonio Majero vázlatokból készítettek. A klasszikus modellek bonyolult panelekkel, függönyrudakkal, kanna burkolattal és bagettekkel vannak díszítve. Az üvegbetéteket, váratlan, fényűző színeket, mintás fa bélésű virágokat vésették. Az ebből a márkából származó pirítós ajtók két párhuzamos függőleges sáv jelenlétével különböznek, ezért könnyen felismerhetők.

Vásárlói vélemények

Megítélheti, hogy a belorusz gyártási ajtók mennyire igényelnek kérést, kérve, hogy nézzenek róluk, ami elég sok az interneten. Számos javítási fórumon megvitatják a leghíresebb gyártókat, és figyelembe veszik a belarusz ajtók előnyeit és hátrányait is.

Az ebben a cikkben szereplő márkák közül a legnagyobb számú értékelés a „Belarusz ajtók” márkahoz tartozik.

A Belwood Doors által gyártott ajtók modelljeit sokan a minőség és az ár optimális arányaként írják le, megjegyzik, hogy hosszú ideig (bizonyos esetekben ezek az ajtók 5-8 év) az ajtólap nem repedt, és nem áztatta.

A hiányosságok között említik, hogy az olcsó BelwoodDoors ajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek, és ajtókeretekkel és egy laminált ajtókerettel rendelkeznek. Ezért a vásárlók azt javasolják, hogy vásároljanak egy dobozot és platband bevonattal ellátott ökomestereket vagy furnérokat.A vásárlóknak nincsenek panaszai a tömb kapujairól, költségük ésszerű, és a megjelenés nagyon reprezentatív.

A Postavy Bútor Központ, mint vásárlók, azt mondják, hogy a rossz szállítási szolgáltatás jellemzi, ami részben a kereskedőkért felelős. Azt is állítják, hogy a rossz minőségű kiegészítések és platbandok nem illeszkednek a fő vászonhoz. Egyes vásárlók ezzel szemben kijelentik, hogy csak jó dolgokat tudnak mondani a gyártó ajtairól, és elfogadható áron jelzik a szilárd fenyőből vagy égerből készült termékeket. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb esetben elégedett értékelés a belarusz vásárlókhoz tartozik, míg az orosz piacon a Postavy Bútorközpont ajtajait kissé képviselik.

A "Fehérorosz ajtók" kitűnő értékeléssel szolgálnak a szilárd fenyőből és furnéros tölgyből készült modellekről. A vásárlók azt írják, hogy ezek „ajtók, mintha egy palotából lennének”, olyan szépek. Zajszigetelési szint, valamint a bevonat minősége.

Azonban a bejárati ajtó, amely fenyőkeretből és MDF-ből készült, amelynek bevonata speciális vízálló filmből készült, élesen negatív felülvizsgálattal rendelkezik, melyeket fotók kísérnek. A vevő panaszkodik a filmek hámlására az első működési hónapokban, és a gyártó elutasításával, annak ellenére, hogy az ajtó garanciális volt. Továbbá, vannak vélemények a házassági ajtók beszerzéséről, ajánlott az áru átvételét gondosan megvizsgálni.

Az "Arsenal" gyárának ajtói jó áttekintést kapnak a belarusz vásárlóktól, akik ezekről a termékekről magas minőségű és elfogadható áron beszélnek. Sokan szeretik a ritka színárnyalatokat, amelyek ebben a gyártóban megtalálhatók.

Szintén dicsérjétek a megrendelések időben és a megfelelő készletben történő kézbesítését.

Ami az Arsenal ajtógyár termékeinek az oroszországi vásárlóktól való véleményét illeti, kevés az interneten, ami annak a ténynek köszönhető, hogy ennek a vállalatnak az Orosz Föderációba történő szállítása még mindig kevés.

Hales többnyire jó értékeléssel rendelkezik. Vevők hívják a belső ajtók a márka aranyos, tartós és modern. Az átlagos ár szegmenshez tartozó modellek több éves használat után jónak tűnnek, meglehetősen magas hangszigeteléssel rendelkeznek, a furnér bevonat ellenáll a kisebb karcolásoknak. A mínuszok közül az a tény, hogy a furnéros bevonat a nedvességtől romlik, ezért nem ajánlott az ilyen ajtókat a fürdőszobákba telepíteni.

Az alábbiakban a reklámfilmben láthatod Fehéroroszország mindenféle ajtóját.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba