Ajtóportálok: Design ötletek

Az ajtóportálok több szobát tartalmaznak. Az átjáró kialakításának ötletei különbözőek, így ha szeretné, akkor létrehozhat egy egyedülálló designot a szobában, és válassza ki azt, amit szeretne.

A portál ajtainak jellemzői

Ahhoz, hogy elkezdhessük, megértsük az ajtóportálok jellemzőit, tegyük ki a szobából a szobába. A hagyományos swingszerkezetekkel ellentétben az ajtóportál helyet takarít meg a szobában, ami az egyik fő előnye.

A portál telepítése után több további ingyenes mérőt kap, és az az érzés, hogy a szoba vizuálisan nagyobb lett.

Ha két szobát szeretne egyesíteni, például egy nappalit és egy konyhát, akkor nincs jobb megoldás, mint egy széles ajtós portál. Itt tehetünk tolóajtók nélkül, hogy egyáltalán ne oszlanak meg a tér. Mindkét szoba tökéletesen látható lesz, és úgy tűnik, hogy ez egy szoba, amely egyszerűen két zónára oszlik.

Ezenkívül egy ilyen tervezési lépés szokatlan és vonzó. Számos tervezési lehetőség van mind a portálra, mind a környező falakra. Ez azt jelenti, hogy különböző stílusok kombinálásával kísérletezhet.

Végül érdemes megjegyezni, hogy az ajtóportál telepítése megerősítheti az átjárót és megbízhatóbbá teheti. Ez mind a lakásban, mind a magánházban fontos.

Ha így tervezi meg a bejárati ajtót, a minőségi portál további szigetelésként is szolgál, mivel elkülöníti a helyiséget a kívülről érkező hidegtől.

típusok

Minden ajtóportál több fajtára osztható. Először bejárat és belső tér. A megosztási rendszer megérthető. A bejáratokat portáloknak nevezik, amelyek kiegészítik a bejárati ajtót. Ebből a bemenetből masszívabb és lenyűgözőbb. Ami a belső portálokat illeti, nyitva vagy tolóajtókkal kiegészíthetők.

Csúszó panorámás ajtók a fal teljes magasságában - ez egy stílusos mozgás, ami nagyszerű a modern stílus elhelyezéséhez.

anyagok

Fajta is megtalálható az anyagok tekintetében. Nézzük meg az átmenetek tervezésénél használt legnépszerűbbeket.

Műanyag panelek

Az egyik legolcsóbb és ezért a leggyakoribb lehetőség - műanyag. A PVC ajtóportál kombinálható egy másik anyag, például fa alapjával. A műanyag egyik fő előnye, hogy bármilyen megjelenést kaphat. Ez az anyag természetes fa, kő vagy téglafal utánozhat.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a műanyag rendkívül praktikus a mindennapi életben. Nem hagy nyomot érintésről, és tisztítja azt, amely esetben könnyű és egyszerű.

öntvény

Egy másik érdekes és kifinomult változata az ajtóportálnak a poliuretán használata. Ez az anyag lehetővé teszi a drága gipsz stukkó utánzását a falfelületen. Ugyanakkor előnye, hogy a gipsznél kisebb súlyú. Tehát az építés idővel nem esik le, vagy kevésbé lesz megbízhatóvá.

Igaz, ez a lehetőség az átjáró regisztrálására nem alkalmas minden helyiségre.

A gipsz alatti masszív stukkóformázás csak olyan helyzetben néz ki, ahol a szoba elég tágas, és a mennyezet magas. Ebben az esetben a szoba luxusnak tűnik.

Kezdetben az anyagból készült stukkó fehér színnel rendelkezik, de ha kívánja, akkor saját belátása szerint átfestheti.

Az ajtót kőburkolattal is lehet keretezni. Ha természetes anyagot használ, akkor ez a tervezési megoldás drága. Mindazonáltal nagyon stílusosnak tűnik, és nagyon praktikus és tartós.

klinkertégla

A népszerű a klinker nevű anyag. Úgy néz ki, mint egy tégla csempe. Kizárólag díszítésre használható. A leggyakrabban így egy fából készült átjárót készítenek vidéki házakban vagy tágas apartmanokban. Nagyon gyakran a bejárati ajtót hasonló módon díszítik.

Fém ajtók

A szoba high-tech stílusú fémportálokon történő regisztrálásakor a legjobbak. Itt a tervezők gyakran nem tesznek további dekorációt. A fém nagyon ellenálló, és sok szobában nagyon stílusos.

Gyártók és vállalatok

Napjainkban az ajtók gyártásával foglalkozó cégek széles választékát kínálják az ajtóportáloknak. Nézzük meg néhány ma legkedveltebbet.

  • „Asztalos”. Az egyik legismertebb hazai márka a „Cabinetmaker”. Ez a cég kiváló minőségű és hőálló ajtók gyártására specializálódott. Az ebből a márkából származó ajtóportálok kopásállóak és könnyen tisztíthatók a szokásos mosószerrel való szennyeződésektől.
  • "Belvuddors". Ez a vállalat a legnépszerűbb Fehéroroszországban, és fokozatosan ismertté válik a határain kívül. Az ebből a márkából származó ajtókat és portálokat tizenhét országban értékesítik és megfelelő minőségűnek tartják.
  • Mario Rioli. Végül érdemes megemlíteni a világhírű olasz márkát. Megfelelő gondossággal az ajtóportál hosszú ideig tartós és vonzó marad. Igaz, és az ilyen minőségi termékek telepítéséért fizetnek sok pénz.

Tervezési és tervezési lehetőségek

A klasszikus téglalap továbbra is az ajtó legkedveltebb tervezési lehetőségei a nagyszerűségük ellenére. Most egy ilyen egyszerű portál érdekes módon is elkészíthető.

A megfelelő tervezési lehetőség kiválasztásakor figyelni kell a szoba paramétereire. Tehát például egy kis, alacsony mennyezetű szobában jobb, ha egy széles ív kerül felszerelésre, hogy vizuálisan felemelje a mennyezetet, és egy magas mennyezetű szobában egy keskeny ellipszoid, amely vizuálisan „csökkenti” a mennyezetet, kényelmesebbé teszi a belső teret.

A magas mennyezetű szobában a tervezők klasszikus formájú és méretű ívek telepítését javasolják, és nemcsak téglalap alakúak, hanem lekerekített élekkel is rendelkezhetnek. Érdekes és nem szabványos megoldásoknak tűnik, mint például aszimmetrikus ívek vagy absztrakt struktúrák, mintha az egyik vagy másik irányba hajlik.

Az ajtóportálok különböznek és attól függően, hogy milyen stílusban készülnek. Az egyik leghíresebb lehetőség - a klasszikus stílusú ív. Általában ellipszis vagy téglalap alakúak. Az ilyen nyílások mindig szimmetrikusak. Néha az éleknél az oszlopok nagyobb hatással vannak.

Az ajtók kialakítását fényűző ívek és portálok jellemzik a birodalmi vagy barokk stílusokban. Ez a stílus különbözik a klasszikusoktól a díszítő elemek bőségétől. A portálokat stukkóval, aranyozással vagy bármilyen más díszítéssel lehet díszíteni.

Az ajtóportálok kialakítása a modern stílusokra is jellemző, például a techno, a minimalizmus vagy a modern. Itt szokatlan íveket használnak, amelyek szinte soha nem hasonlítanak egymásra. Az ajtóportál úgy nézhet ki, mint egy űrhajóra való átjutás. Az egyszerűbb megoldások egy ajtó kialakítása egy diszkrét fémrúd, a lakonikus lámpák vagy a könnyű lakkozott fa segítségével.

Végül érdemes megemlíteni az ajtóportál legbájosabb változatát - az arch egy romantikus és vintage stílusban. Ebben az esetben a formák lágyak, szinte nincsenek éles sarkok. Drága anyagokat vagy ezek stilizálását használják. A színséma kellemesen tetszik a szemnek.

Belsőépítészeti ötletek

Amikor az ajtóportál van kiválasztva és telepítve van, ideje elrendezni. Itt is képzeletre van szükség. Annak érdekében, hogy az ajtót összekapcsolhassák a belső tér többi részével, ügyesen válogathatunk a belső terek dekoratív elemeihez.

Függönyök és függönyök

A legegyszerűbb megoldás a függönyök használata erre a célra. Többféle függöny létezik, amelyek az ajtóhoz hasonlóan különböző anyagokból készülnek. Függönyök mindig megfizethetőek és könnyen beilleszthetők szinte minden belső terembe.

Ha van függönye, amely már az ablakokon lóg, vagy a bútorok textíliákkal díszítettek, akkor fontos, hogy a szövetek egymással kombinálódjanak vagy teljesen azonosak legyenek.

A modern stílusban érdekesnek tűnik bambusz függönyök. Ez a fajta újrahasznosított fából készült. Számos gyöngyből és botból állnak, amelyek egymáshoz kapcsolódnak. Színeik általában semlegesek és természetesek, ezért nagyon jól illeszkednek az ökológiai stílusba, és eklektikus elemekkel kombinálódnak.

Egyedi függönyök és izzószálak - muszlin. Létrehozásukhoz vékony, különböző színeket használnak. Az ilyen keretek mellett lehetnek mindenféle további elem, mint a kis gyöngyök, kagylók vagy kövek. Általános eredetiséget és eredetiséget adnak.

Ha etnikai stílusban díszít egy szobát, akkor tetszeni fog a vastag függönyök a megfelelő mintákkal. Az érdekes festéssel vagy fényes díszítéssel ellátott sűrű anyag tökéletesen illeszkedik a szoba általános belsejébe, és a többi részletet ötvözi.

Ezenkívül díszítheti az átjárót harisnyakötővel, amely lehetővé teszi, hogy a függönyöket a megfelelő pillanatban nyissa ki, és összekapcsolja a két helyiség helyét egymással.

ajtók

Egy másik nyilvánvaló megoldás a tolóajtók beszerelése a folyosón. De nem érdekli a telepítési folyamat, hanem a tervezésük kérdésében. Itt is sok tervezési lehetőség van - az ajtófelület legegyszerűbb díszítésétől a festés vagy fotónyomtatásig a festékszóró vagy festett üvegbetétekig.

Arch díszítés

Az utolsó a javasolt lehetőségek közül - a design nem maga az ajtó, és az ív körülötte. Ha szereted a minimalizmust, akkor így alig találod vonzónak, bár úgy választhatsz, hogy egy ilyen szép kinézetű stílusos megoldást, mint a portál tervét semleges kővel vagy téglafal segítségével.

Válasszon természetes színeket, kerülje el a fényes díszítőelemeket, és minden teljesen megfelel a minimalizmus fogalmának.

Abban az esetben, ha a díszítés bősége vonzza Önt, vegye figyelembe a stukkót, a domborműveket és más elemeket, amelyek csak a nemesség házait díszítették. Most már majdnem mindenki megengedheti magának, így használja ezt a lehetőséget, és ízlés szerint díszítse házát vagy apartmanját.

Hogyan adhatunk ki egy portálot, a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba