Fém ajtók kiválasztása üveggel

Az ajtók kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani az anyagra, melynek erősnek és biztonságosnak kell lennie. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a fémajtók üveggel vannak ellátva. Az üvegezéssel ellátott vaslevelek sajátosságai miatt az egyik legnépszerűbb lehetőség, és számos lakó- és ipari helyiségben van felszerelve.

Jellemzők és előnyök

Első pillantásra a fém és az üveg összeférhetetlen anyagok, de ez a nézet téves. Üveges fémszerkezet tartósabb, mint a fából készült ajtók.

Az ilyen konstrukcióknak azonban a következő előnyei vannak:

 • Biztonság. Ezt az anyagot nehezebb megtörni vagy károsítani. Ennek megfelelően maga a termék nehezebb megtörni. Ezért a fém bejárati ajtaja a legbiztonságosabb.
 • Megbízhatóságát. Ez a fémlemez hosszú élettartamot mutat a megjelenés alapvető változása nélkül.
 • Az ilyen kialakítások jó hangszigeteléssel rendelkeznek, és jobban ellenállnak a magas hőmérsékletnek.
 • Egyszerű és kényelmes működés.
 • A termék gyors összeszerelése és szétszerelése.
 • A megjeleníthető és esztétikus megjelenés. Az üvegezett vászon előnyös módon kiemelkedik a hasonló minták között, és nemes megjelenést ad a szobának.
 • Az üvegből készült vasajtók jó vízálló és fényáteresztő szerkezetek. Az üvegbetétek a bemeneti termékekben „szem” szerepet játszhatnak, amelyen keresztül láthatjuk, mi történik az utcán. Ő is jó fényvezető a lakás sötét területein (például egy előszoba).
 • Széles választék és elérhetőség. Ezeket a termékeket nem csak a boltban lehet megvásárolni, hanem egyedi paraméterek szerint is megrendelni.

hiányosságokat

A pozitív tulajdonságok nagy száma ellenére hátrányai vannak:

 • A termék magas ára.
 • Alacsony hőszigetelési minőség.

Az ilyen formatervezési mintáknak sok típusa és modellje van, így bármilyen helyiség számára alkalmasak.

típusok

A vasszerkezetek típusainak osztályozása számos paramétertől függ.

Tehát, a rendeltetési ajtótól függően, az alábbiakra oszlik:

 • Bemenet vagy utca.
 • Belső.

Az első típus nemcsak nyilvános helyeken (üzletek, kórházak, éttermek, kávézók), hanem magánházakban is használható. Az utóbbi opció általában választott ajtó kovácsolással. A kovácsolt rácsokat általában védő- és tartóssági üveglapra szerelik fel. Több kovácsolt antik termék biztosítja az épület ajtaját és homlokzatát arisztokratikus megjelenéssel. Belső ajtók vannak felszerelve az apartmanban, az irodaterületen, valamint a medencékben és zuhanyzókban.

Az egyik és a másik típusú konstrukció egyszerre és tűzálló lehet. Az üvegbetétekkel ellátott tűzálló szerkezetek általában két fémlemezből készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a tűzálló anyagnak.

Ez a kialakítás a perem körüli tömítéssel rendelkezik, amely magas hőmérsékleten tágul. Így kitölti a helyet, és nem hagyja a füstöt a következő szobában.

anyag

Az anyagtól függően az ajtók megkülönböztethetők:

 • Steel.
 • Alumínium.
 • Fém és műanyag.

Az acél ajtók megbízhatóbbak és tartósabbak. Ezért elitnek is tekintik őket.

Az alumínium profilú ajtók könnyebbek és gyorsabbak. Az utolsó opció kettős réteget tartalmaz: egy alumínium lapot helyezünk műanyag tokba. Ez a tervezés nagyobb megbízhatóságot és védelmet biztosít. Az ilyen ajtók leggyakrabban erkélyen, verandán vagy vidéki házban találhatók.

A tiszta fém mellett az ajtókat gyakran fából és műanyag béléssel díszítik. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az ajtót hasonló formatervezési minták között, és szép megjelenést adjon neki. Az ilyen ajtókban az anyag aránya különbözik: egyes modellekben a fém alapját képezik, az üveg pedig dekoratív elem, másokban éppen ellenkezőleg: csak a keret és a tartozékok maradnak a fémből.

Nyitási módszer

Az ajtónyitási mód szerint az ajtólapok a következőkre oszthatók:

 • Swing.
 • Csúszott.
 • Összecsukható.
 • Carousel.

hinta Az ajtó egy klasszikus lehetőség, amelyet sok szobában használnak. Ez a módszer csak a nyílást jelenti. Ez a kialakítás kettős és egyszeri lehet. Ez a módszer mind a bejárati, mind a belső ajtókra alkalmazható.

csúszó a vászonokat vezetők segítségével nyitják meg, és két vagy egy szárnyat is tartalmazhatnak. Általában övezetekben használatosak, mint a lakás belső ajtói, valamint a bevásárlóközpontok, éttermek és kávézók bejárati ajtói.

összecsukható a modellt számos ajtó vagy szelvény különbözteti meg, amelyek nyitáskor egy harmonikába kerülnek. A mechanizmus hasonló a csúszómodellhez, de ebben az esetben a szelvény és a szárny a helyén marad. Általában ez a nézet a lakás belsejében kerül felhasználásra, hogy meghatározza a teret és a belsőépítészetet.

Karusszel nézet a nyílás egy kör vagy tengely az ajtó közepén. Ebben a modellben több szárny van, amelyek elfordulnak. Ez a típus népszerű a bevásárlóközpont vagy irodaház bejáratánál történő telepítéshez.

Forma és kialakítása

A forma és a kialakítás függvényében:

 • Standard téglalap alakú ajtók. Ez a típus a legnépszerűbb és keresettebb, mivel könnyen díszíthető kovácsolt részekkel és különböző formájú üvegbetétekkel.
 • Ívek vagy csúszós félkör alakúak. Ezt az űrlapot belső ajtókhoz használják, és általában minimálisan díszítik. Talán az ólomüveg vagy matt kialakítása.
 • Egyedi ajtók (aszimmetrikus, kerek, háromszög alakú). A szokatlan és vonzó formája miatt az ajtót nem üvegek nélkül díszítik. Ellenkező esetben a design nevetséges és nem megfelelő.

Minden fajt sokféleképpen gondosan kell kiválasztani.

Hogyan válasszuk ki?

Az üveglapokkal ellátott fémajtó kiválasztása nem könnyű döntés.

Annak érdekében, hogy az ajtó hosszú ideig szolgálhasson és megbízható támogatást nyújtson, meg kell fontolni a következő pontokat:

 • Az ajtó alapja. A legnépszerűbb acél és alumínium ajtók. Az Elite acélajtók jó hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek, de ha kívánja, egy kiegészítő tömítést is telepíthet a kerület mentén. Az alumínium vászon kevésbé sűrű, de nagy szilárdsággal és hosszú élettartammal rendelkezik. Ezért az ilyen ajtókat leggyakrabban olyan helyekre telepítik, ahol nagy az emberek áramlása. Az alumíniumot más anyagokkal is könnyű befejezni.
 • Működési hely. Ha bejárati ajtóra van szüksége, akkor előnyben kell részesíteni a matt vagy színezett üvegt, ami nem teszi lehetővé, hogy kíváncsi legyen a házba nézni. A megjelenés több esztétikájára üvegre vagy festett üvegre festhet. Ugyanezen célból érdemes kovácsolt alkatrészeket és rácsokat használni, amelyek további védelmet nyújtanak. A belső ajtók megválasztásánál nagyban függ a lakás általános stílusától, területétől és a tulajdonosok preferenciáitól.
 • Megnyitás módja. Figyelembe kell vennie annak a helynek a területét és méretét, ahol az ajtó lesz telepítve. A kis lakások számára a nagyszerű megoldás a tolóajtók vagy az összecsukható ajtók.
 • A termék műszaki minősége. Az utcai konstrukciók esetében fontos, hogy nagy sűrűségű és hőmérsékletváltozással szemben ellenálló vászont válasszon, jó hőszigetelést.
 • Fontos, hogy válasszuk ki a megfelelőt szigetelés a vászonok között. Előnyben részesítik az ásványgyapotot. Jó hőszigetelő minőséggel és ökológiai anyaggal rendelkezik.

Az utcai vásznok megjelenésének megőrzése érdekében figyeljen a fa vagy a kiegészítő védőfelszerelés befejezésére.

 • A belsőépítészet számára a fő minőség magas zaj- és hőszigetelés.
 • Megbízható és kiváló minőségű zárak. A bejárati szerkezeteknek legalább két zárral kell rendelkezniük, amelyek közül az egyiknek hengeresnek kell lennie, mivel könnyen elveszthetők, ha a kulcsok elvesznek.
 • Kiváló minőségű szerelvényekMelyik fogantyúval, láncokkal, hurkokkal és egyéb technikai elemekkel kapcsolatos. Tartós anyagból kell készülniük, és szilárdan kell tartaniuk a terméket. Gyönyörű kilátással kell rendelkezniük.

Az üvegből készült fém ajtók nagyszerű megoldást jelentenek minden szobában. Kiválasztják a tervezés megbízhatóságát és biztonságát, a modellek széles skáláját és az esztétikai megjelenést.

Hogyan telepítsünk egy fém ajtót üveggel, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba