A gőzfürdő ajtajainak jellemzői

 A gőzfürdő ajtajainak jellemzői

Napjainkig a vidéki házak vagy nyaralók sok tulajdonosai fürdőhelyet vagy szaunát építenek a helyszínen. Természetesen ezekben az épületekben a legfontosabb dolog a biztonság és a vészhelyzetek esetén a helyiségektől való akadálytalan kilépés lehetősége. Ezért nagyon fontos, hogy az ablakokat és az ajtókat speciális teljesítményű tulajdonságokkal rendelkező speciális szerkezetek gőzfürdőjébe telepítsék.

Jellemzők

A gőzfürdő bejáratánál elhelyezett ajtószerkezeteknek különleges tulajdonságokkal kell rendelkezniük, és képesnek kell lenniük a nagy terhelések ellen. Meg kell felelniük a minőségi és biztonsági előírásoknak, hiszen egy meleg és meleg helyiségben könnyen felmelegedhet bármely fűtött felületre. A hagyományos ajtólapok telepítése ilyen helyiségekben nem lehetséges, mivel a fürdőhöz speciális szerkezeteket kell megvásárolni, a megfelelő alapanyagokból és az egyes technológiáknak megfelelően. A gőzfürdő ajtajának alapvető tulajdonságai a következők:

 • Az optimális beltéri hőmérséklet fenntartása. A vászonon nem lehet repedések és rések jelenléte, amelyeken keresztül a hideg levegő behatolhat.
 • Ellenáll az állandó páratartalomnak és a magas hőmérsékletnek.
 • Nem szabványos ajtó. A gőzfürdőben az ajtókeretnek mindig kisebb mérete van, szemben a standard ajtóval. Ez azért szükséges, hogy megőrizze a hőt.
 • A szellőztető kapacitás, amelyet a szerkezet 5 cm-rel a padló felett helyeznek el. Ha az épület szellőztető rendszerrel rendelkezik, akkor nincs szükség rés elhagyására.

Az ajtószerkezeteknek számos olyan követelménynek is meg kell felelniük, amelyek lehetővé teszik a szerkezet biztosítását. Az ajtót úgy kell felszerelni, hogy kifelé nyíljon. Ez segít könnyedén elhagyni a szobát, és nem érinti a vas sarokpántokat. Nagyon fontos, hogy a vászonon ne legyenek olyan elemek, amelyek képesek felmelegíteni és égetni egy személyt. A belső zár és a fogantyúnak fából kell állnia. A szoba további biztosításához meg kell vásárolni egy ablakot tartalmazó vászont. Lehetőség van arra, hogy ezt saját maga végezze el, ha betartja a speciális utasításokat.

típusok

A fürdők elrendezéséhez általában kétféle ajtót használnak: süket vagy kombinált. A süket tervezése szilárd vászon, és a kombináció üvegablakból áll. Gőzfürdő esetén fontos, hogy válasszon egy könnyű terméket, hogy könnyen elvégezhesse fő funkcióját.

A nyitási módszer szerint csúszó- és csuklós ajtók vannak, amelyeket kívül kell nyitni. A csúszó kialakítás jobb működési tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a telepítés előnyösebb.

A gőzfürdő belső lapjainak teljesen biztonságosnak kell lenniük, és ezért a legjobb, ha olyan terméket vásárolnak, amely csuklópántokkal rendelkezik. A szoba lezárásához az ajtókeretet hőszigetelő szalaggal kell lefedni.

A gőzfürdőbe való belépéshez használt vászon mérete némileg eltér a hagyományos téglalap alakú vászonok méretétől. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az űrpáron belül optimális hőmérsékleten kell tartani, és egy nagy ajtó állandó hőveszteséget okoz. A szakértők azt javasolják, hogy 1,5 × 0,55 m (magasság és szélesség) vagy 1,85 × 0,7 m termékeket vásároljanak.

A fürdőajtók gyártásához háromféle anyagot használtak: fa, üveg és kompozit anyagok.

 • faipari a design nyelv és hornyos lapokból készül, és a tetejét borítólap borítja. A fa minőségének nagyon magasnak kell lennie, hogy megfeleljen az összes előírt követelménynek. A szépségért az ilyen termékeket gyakran faragványokkal díszítik, ami jelentősen növeli értéküket. Sok fafaj lehet a fő anyag:
  • Például mészből van egy állandó és könnyű ajtó, amely nem túl magas áron.
  • Nem a teljesítmény mögött aspenmaszk. Jó tulajdonságokkal rendelkezik - nem duzzad, és nem reped a forró füstből.
  • Kiváló a magas páratartalomhoz eger: nedvesség hatása alatt nem veszíti el eredeti megjelenését, ezért általában az ajtólap belső oldalaként használják.
  • Kanadai Cedar Wood antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kedvező hatást gyakorolnak a környezetre.
  • Egyáltalán nem melegszik fel abasha tömb, de a tölgy kiváló minőségű, de rengeteg súlya van. Ezenkívül a tölgytermékek ára meghaladja az egyéb fafajok analógjainak költségét.
 • üveg Az ajtó edzett üvegből áll, amely a legjobban alkalmas szaunák és gőzkabinok elhelyezésére. Jelenleg az üveg nagy a kereslet között azok között, akik szeretik a gőzöket. Az edzett üveg visszatartja a nedvességet, fenntartja a 100 fokos hőmérsékletet, könnyen tisztítható és olcsó. Teljesen biztonságos az emberekre és a környezetre.
 • kombinált A termékek kombinálják a fa és az üveg kombinációját, ami nemcsak fenntarthatóvá, hanem gyönyörűnek is teszi őket. Általában egy ablak van üvegből az ajtókeretben, és mérete bármi lehet. Az ablaknyitásra nincsenek külön szabványok, így mérete az ügyfél kívánságaitól függ.

A fém nem alkalmas a fürdő belsejébe történő beépítésre, mivel magas hőmérsékleten felmelegszik és károsíthatja az embereket. Ezenkívül teljesen lehetetlen lesz egy fémajtót használni, mert annak megnyitásához improvizált eszközöket kell igénybe venni.

 • Emellett semmilyen esetben nem szerezhető be műanyag lapok, amelyek melegítéskor olvadnak és mérgező anyagokat bocsátanak ki. Alternatív megoldásként a gyártott termékek is használhatók PVC. Ez az anyag nedvességálló és ellenáll a penésznek és a penésznek.

Mit kell tenni?

Úgy gondoljuk, hogy a fa a fürdőajtó panelek gyártására alkalmas. Természetes összetevői vannak, és ezért biztonságosak az emberi egészségre. Emellett a fa képes lélegezni, ami szintén nagyon fontos. A faszerkezet önállóan készíthető, ezért nagyon gyakran a gőzfürdők tulajdonosai megállnak a fán. Ugyanakkor nem számít, hogy melyik fafajtát választották - egy év múlva egyforma megjelenésűek lesznek. Ezenkívül mindegyiknek ugyanaz az élete lesz, így a fa kiválasztása nem érzi a legtöbb értelemben, mindaddig, amíg megegyezik a szoba falainak színével. Az üvegbetétekkel ellátott faajtók jól működnek. Az üveg díszíti a terméket, ami nem az utolsó érték a fürdőterület megszervezésében.

De az üvegajtók a gőzkabinok számára a legkevésbé alkalmasak. Annak ellenére, hogy képesek elviselni a nedvességet és ellenállni a hőmérsékletváltozásoknak, vannak hátrányaik. Először is folyamatosan izzadnak, és másodszor, jelentősen növelik a hőátadást. Az építési fórumokról szóló vélemények azt sugallják, hogy az üvegajtó, bár látványosnak tűnik, de állandóan ellopja és csöpög.

Bármilyen anyagot választanak az ajtószerkezet gyártásához, a legfontosabb az, hogy biztonságos és jó minőségű teljesítményt nyújt.

A következő videóban láthatja, hogyan választhatja ki a gőzfürdő jobb oldali ajtóját.

Hogyan kell lezárni?

A szigetelés javításához szükség van a gőzfürdőben lévő ajtólap tömítésére. Ehhez többféle anyagot használjon: filc, hab, energia-flex stb. A pecsét kiválasztása a tulajdonos döntésétől függ, ezért először meg kell ismernie az egyes anyagok tulajdonságait.

A lényeg az, hogy nem csak az ajtókat, hanem a falakat, az ablakokat és a repedéseket kell szigetelni. Kézzel készített anyagokat, például egy régi dzseki vagy egy használhatatlan prémes kabátot tartalmazó szintetikus winterizer-et gyakran használnak a szerkezet saját kezűleg történő szigetelésére. De tudnod kell, hogy ezek a tömítések jól megvilágítottak és nem rendelkeznek nedvesség ellenállással, ezért szigetelni kell őket.

A legbiztonságosabb olyan fűtőberendezések igénybevétele, amelyek kifejezetten a gyártásban készültek, és bizonyítékokkal rendelkeznek. Ezek ellenállóak a tűzre és a nedvességre. Ahhoz, hogy jobban lezárja az ajtót a gőzfürdőben, használhat egy keretet, energiát vagy termikus függönyt. A munkához kalapácsot, mérőszalagot, kis körmöket, építési tűzőgépet, rudakat, fűrészeket és ollót kell készíteni.

 • Hőkeret gyártásához 1,5–2 cm-es rudakra van szükség, a keretet a külső határtól 1,5 cm-re kell elhelyezni. A hengerelt pecsétet a vászonhoz kell szegezni, és a lap tetejére rögzíteni kell a lapot. Ez szükséges a töltőanyag és a szerkezet közötti ürítés kitöltéséhez. Egy ilyen szoros zárás segít megakadályozni a tervek belépését a szobába. Ezenkívül az ajtólapot fonallal lehet kárpitozni, a tetejét pedig zárólappal zárhatja.
 • Energoflex rendelkezik jó működési adatokkal - nem fél a tűztől, jól tartja a hőt, nem rothad, nem nedves, és nem teszi lehetővé a zajt. A telepítéshez szükség lesz egy darab anyagra és tűzőgépre. Először meg kell erősítenie a csövet a vászon szélén, majd rögzítenie kell a klipekkel. A rögzítési helyeken a fémszalagot úgy kell rögzíteni, hogy lezárja a doboz és a vászon közötti réseket.
 • emellett a tervezést termikus függöny segítségével lehet melegíteni. Ehhez egy tömítő keretet kell készítenie: négy anyagcsíkot kell elvinni, és körbefogni őket a doboz kerületén. A fenti 4 bárból, amelyek ugyanabba az anyagba vannak csomagolva. Ezután a sűrű anyagból szükség van egy képernyő készítésére. A szövetet úgy csatolják, hogy egy rúd illeszkedjen ebbe a hajtókaba, amely viszont jól rögzíthető a szövetben. Az így létrejövő függönyt a karnice felső fa rúdjára lógják. Az anyag szabad oldalsó széle a körmöktől néhány centiméter távolságra van rögzítve a körmök segítségével. Az ajtóra szerelt horgok másik oldalán. A gyűrűk az anyag szabad széléhez vannak varrva, amely, ha a képernyőt le kell zárni, csak horgokat kell helyeznie.

Sikeres példák és lehetőségek

A különböző formájú és méretű ajtólapok széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen vásárló számára tökéletes választás legyen. A fürdő ajtaja egy műalkotás lehet, ha kreatív hozzáállást mutat a designhoz.

 • Hagyományosan egy hagyományos fából készült ajtó van felszerelve a gőzfürdőbe, amely lehet táblákból vagy bárokból. Szépnek és kényelmesnek tűnik.
 • Nézd látványosan a gőzfürdőben menetes termékek. Ez lehet egy konkrét minta vagy absztrakt mintázat - minden esetben nehéz nem figyelni a faragott vászonra.
 • Nemcsak maga az ajtószerkezet vonzza a figyelmet, hanem az is szokatlan toll. Ez lehet egy furcsa állat vagy mintás félkör.
 • Elég szokatlan alkalmazás üveg tolóajtók a gőzfürdő bejáratánál. Tökéletesen takarítanak meg helyet, és segítenek az öltözőben a gőzkabinban zajló események irányításában. Mivel az üvegen lévő dekorációk a vízelemhez kapcsolódó díszeket ábrázolhatják.
 • A teljes üvegajtó nem mindig népszerű. Leggyakrabban a tulajdonosok választják üveg és fa kombinációja - a fa vászonnak egy kis ablaknak kell lennie.Az üvegbetétek többek lehetnek, és különböző formájúak lehetnek, ami növeli a szoba egyediségét.
Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba