Az ajtók befejezésének típusai és módjai

 Az ajtók befejezésének típusai és módjai

A belsőépítészet szempontjából kulcsfontosságú az ajtók befejezése. Ez a részlet a fal jelentős részét foglalja el, és felhívja a figyelmet: néha szépség, és néha nem megfelelő az általános belső kompozícióban. Ezért olyan fontos, hogy a javítás során megfelelően rendezzük az ajtót, kiválasztva a finomságot és az intelligenciát.

Különleges jellemzők

Az ajtók önmagukban gyakorlatilag nincsenek jellemzők. Ezek csak egy hely a belső ajtók telepítésére, és a helyiségek határán tranzitfunkciót végeznek. A lakásépítés jellege azonban közvetlenül befolyásolja az ajtók jellemzőit.

Az apartmanban a nyílások megjelenése és funkcionális terhelése az építés típusától függ:

 • Régi Alap és "Sztálin". Ezek a forradalom előtti építés idejének apartmanjai és a múlt század 30-50-es éveinek szovjet ideje. Különleges jellemzőjük a jó minőségű, nagy méretű, magas mennyezet, széles nyílások. Szükségük van egyéni méretű ajtólapokra és kiváló minőségű dekoratív díszítésre. Egy ilyen lakás belső hibája az, hogy az ajtó túl alacsony a mennyezeti magassághoz képest. A homokszög segítségével kiegyenlíthető. Ez az ajtó magasságának mesterséges növekedése és a nyílás megnyitása az ajtó vagy az üvegablak színe fölötti nyíláson keresztül egy fa panel felszerelésével;
 • "Hruscsov" és kommunális lakások. Éppen ellenkezőleg, kis méretekkel, keskeny ajtókkal, kis vastagságú falakkal, szűkösséggel rendelkeznek. Ezek a nyílászárók tényleges kialakítása az ajtólap nélkül, a tervezési technikák használata a tér növelésére, az összecsukható és a tolóajtók felnyitása vagy a rejtett szerkezetek beépítése;
 • Tipikus modern épületek. Előnyük az, hogy az ajtók megfelelnek a GOST-nak, univerzálisak a szélességben és a magasságban. Kényelmesek különböző típusú ajtókkal vagy azok nélkül.

Egy privát házban az ajtó mellett több funkció is található. A nyílás ívében a szerkezet statikus elemei (mennyezet, második emelet, tető) jelentős terhelést jelentenek.

Szó szerint segít megőrizni a ház felső szintjének vagy mennyezetének padlóját, így gyakran használják az ajtók díszítésének és megerősítésének alábbi módszereit:

 • Fontos elem a jumper (felső sáv). Ez biztosítja a megerősítése és erősítése az ív, létrehozza a nyílás maga (felső része), szolgál alapja a mennyezet;
 • Az ajtó a fal részeként épül fel, így ugyanolyan anyagból készül, mint mások, de másoktól is elhelyezhető. Például egy faházban tégla vagy blokk lehet, és fordítva;
 • A nyílásban különböző típusú ajtók vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a funkcionális zónák elkülönítését egymástól és kis traumás zónákat a kisgyermekektől.

A nyitás „ideális”, ha:

 • a hosszúság az egyik lejtőtől a másikig változatlan marad;
 • két lejtő szigorúan párhuzamos vonal;
 • vastagsága egyenletes az ív kerületén;
 • a mérés során a padlótól a szögetől való távolság ugyanaz;
 • a nyílás alatt nincs a padlófelület dőlésszöge.

Mi legyen a belső ajtóknál?

Az SNiP normái csak a helyiség különböző típusú szobáinak magasságát és minimális szélességét szabályozzák, és a vastagság a másodlagos jellemzőkre utal, és nem szabályozza az építési szabályok.

Gyakorlatilag minden ajtó alkalmas a belső ajtók beszerelésére. Kivétel az az eset, amikor egy partíciót a helyiségben önállóan telepítettek. Ez nem egy teljes értékű fal, főleg, ha egyetlen lap, rostlemez, forgácslap vagy rétegelt lemez, és nem támogatja az ajtólap súlyát. Más esetekben csak a helyiség jellemzőinek és működési állapotának megfelelően kell kiválasztania a megfelelő típusú ajtót.

Tehát a laza anyagok nyílásai alkalmasak kis súlyú csúszószerkezetekre, de nem alkalmasak fém ajtó beszerelésére, amelyekben a rögzítődoboz több, mint a tolóajtók összes összetevője.

A nyílásba telepített ajtók fajtái:

 • Swing. A nyílások szabványos szélességével egyetlen ajtót használnak, és széles, egy és másfél (120 cm-es) vagy kettős ajtót (120 cm-től). A két szelep szerkezetének nagy súlya van, ezért erős anyagokat kell használni. Ezek az ajtók szorosan záródnak, így univerzálisak, gyermekszobákban és a fürdőszobában jól használhatók, mind a konyhában, mind a hálószobában a kényelem és a csend biztosítása érdekében. Ahhoz, hogy a csuklós ajtókat magukra lehessen szerelni, a nyílás és a legközelebbi fal közötti távolságnak legalább egy méternek kell lennie;
 • Visszahúzható és rekesz. Ezek az ajtók "sétálnak" az egysínű gél görgőkön. Különböző szélességű ajtókhoz alkalmas, és a vastagság nem számít, mert az ajtó pajzs balra vagy jobbra gördül. Olyan helyiségekre tervezték, ahol nincs szükség megerősített szigetelésre, és van egy hely, ahol az ajtót félreteszik;
 • Kazettát. Az optimális megoldás Hruscsov és kis helyiségek számára. A nyílt állapotú ajtó egyáltalán nem foglal helyet - visszafordul egy speciális nyílásba a falban. A nyílás kis vastagságával is felszerelhető;
 • Összecsukható. Ezek a két nyílászárók és a harmonika (3 vagy több léc), amelyek a harmonika harangok elvének megfelelően hajtogatva vannak, amelyek nevét kapták. Kis súlyuk van, így alkalmasak a gipszkarton, a keskeny ívek és a helyiségek, ahol a helytakarékosság először jön létre. Jó védelem a szagok ellen, de a hangszigetelés és a hőszigetelés rosszabb, mint a hinta.

méretek

A standard és a „helyes” klasszikus téglalap alakú ajtó. A tipikus épületekben a szélesség és a magasság paraméterei szabályozzák az SNiP-t és a GOST-ot, míg a különböző helyiségekben ezek a paraméterek eltérőek. A vastagság nem rendelkezik szigorúan szabályozott paraméterekkel.

Az ajtó magassága 188–210 cm tartományban változik, optimálisnak tekinthető az átlagos magasságú vagy az átlag feletti személy áthaladásához, és harmonikusan egyesíti a 270 és 470 cm közötti mennyezeti magasságot.

A szélesség az ajtó helyétől függ. Ha bejárati ajtóhoz van tervezve, a szélesség 80 plusz vagy mínusz néhány centiméter. Fontos, hogy pontosan mérjük az ajtót. Ha a bejáratnál a fürdőszoba, WC, szomszédos fürdőszoba, konyha, az átlagos szélesség 60 vagy 65 cm, a kamrában az ajtó akár 55 cm lehet, a többi szobában (hálószoba, osztályterem, gyermek) az ajtó szélessége 65-80 cm.

De nem mindig, és nem mindenütt nyílik meg a szabványos formák és paraméterek, vagy a tervezési jellemzők nem teszik lehetővé, hogy így maradjanak.

Gyakran növeli a folyosókat a nappaliban, a nappaliban, a nagy konyhában vagy más nagy teremben. Ebben az esetben a magasság több ponton is megváltozhat a nyílás felső szélének alakja (ívelt vagy ábrázolt) 250-260 cm-re, vagy 300-ra, de már egy transzom, amely nem növeli a nyílást.

A szélesség szinte korlátozás nélkül növelhető, ha a lakás tervezési jellemzői lehetővé teszik a fal vagy az egész fal szétszerelését.Általában az ilyen változásokat a megfelelő esetekben kell rendezni, de az eredmény megéri. A nappali vagy a konyha bejáratánál egy nagy kazettás vagy teleszkópos ajtó fényűző és modern.

A 80-120 cm széles szélesség egy ajtó egy és fél ajtó számára. 120 cm-től 160-ig - paraméterek a masszív dupla szárnyú szerkezetek telepítéséhez. Több mint 160 cm - három vagy több vászon tolóajtóinak telepítésének alapja.

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet növelni az ajtót szélességben és magasságban a kész ajtóegység alatt, megtanulhatja a következő videót.

Befejezési lehetőségek

A befejező ajtók típusai az ajtók későbbi telepítéséhez, és anélkül, két fő folyamatra oszthatók: a "durva" és "elülső" vagy dekoratív.

Szükség van a tervezet befejezésére, függetlenül attól, hogy a javítást kézzel végezzük, vagy szakemberek végzik.

A kinevezése:

 • Nyílások és lejtők előkészítése díszítéshez;
 • A falak felszínének kiegyenlítése. A habtömbök falában vagy falában gyakran vannak hiányosságok és szabálytalanságok, amelyeket el kell távolítani az arcbefejezés előtt;
 • A dekoratív réteg és a falazat közötti üres helyek kitöltése, ami javítja a belső ajtók szigetelő tulajdonságait (szigetelés, hőszigetelés, tömörség). Ha a nyílás tökéletesen sima és kiváló minőségű anyagokkal van ellátva, akkor a jövőben nem használhatja a tömörítőt, és a belső ajtók használatakor a küszöb jobb a sík felületre.

Amikor a durva felületet következetesen használják:

 • Földre. A primerek szintje javítja és javítja az ajtónyílás felületek abszorpcióját. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a következő "réteg" a "falak" díszítésének jó "tapadását" biztosítsák. Emellett a primer megakadályozza a gombák és a penész kialakulását;
 • Hab vagy gipszkarton panelek. Nem kell használni, ha a nyílás felülete meglehetősen lapos, és a helyiségnek nem kell melegen lennie. De az alsó emeleten található hideg apartmanokban, valamint egy privát fa- vagy téglaházban kell felszerelni őket;
 • Vakolat. Rendszerint közvetlenül az alapozó után használják, ha nincs gipszkarton, mert segíti, hogy a felületeket egyenletesen állítsák be;
 • Erősítő sarok vagy háló. Soknak tűnik, hogy nem szükséges ilyen összetett durva réteget készíteni, de ez az eszköz képes megvédeni az ajtók sarkait a forgácsolástól és a megsemmisüléstől. Fémből, gyakran alumíniumból, kész sarokból készülnek. Ezek jelentéktelen súlya, mérete és ára, de nagyon fontosak a nyílások szép megjelenésének megőrzéséhez;
 • Keverőanyagok. Ezek szükségesek a lejtő felületének végső igazításához a sarkok telepítése után. Az önmagában azonban a gitt egy egyenetlen rétegre esik, szárítás után finomszemcsés csiszolópapírral kell „csiszolni”;
 • Primer. A talaj második alkalmazási rétege nem minden esetben szükséges. Például, ha a dekoratív felületet lemezezéssel végezzük (a falra szerelhető dübelekkel és csavarokkal), akkor el lehet hagyni, és ha az anyagok megragadnak, akkor a ragasztók tapadása a lejtők felületére javul.

Dekoratív design

A dekoráció kiválasztása attól függ, hogy van-e ajtó az ajtóban, vagy hogy ez a hely szabad.

Az első esetben kevesebb tervezési lehetőség van, mivel a felületnek át kell fednie az ajtólap színét és szerkezetét, és az ajtó beszerelése után meg kell erősíteni a lejtőket. Ha az ajtó szélessége kicsi, akkor a dobori vagy doborniki javítható - az ajtó vagy az ajtó bélésénél vékony, fából készült csíkok. Ők szinte észrevehetetlenek és egy egészet alkotnak, első pillantásra ajtóvédővel.Kényelmes, praktikus és kényelmes, ha a belsőépítészet nem igényel eredeti megoldást.

Világosabban láthatja az ajtó lejtőinek durva vágását a következő videóban.

Más típusú befejezéseket több csoportra is lehet osztani a végrehajtás típusától függően.

színezés

Gipsz, gipszkarton, farostlemez tetején használják. Az egyszerű technikusok kezeli, nem igényel szakemberek segítségét és nagy költségeket. Lehetővé teszi az ajtó elrendezését a falak színében, ha a belső térben klasszikus vagy minimalista irányok dominálnak, vagy érdekes dekorációval rendelkeznek. Például az optikai csalódás, a különböző formájú ívek utánzata.

Különböző típusú festékeket használnak:

 • Akril. Alkalmas vakolat hozzáadásához, hogy egyforma színt kapjunk a befejezéssel egyidejűleg. Bársonyos "matt" bevonatot ad. Nem ellenáll a nedves tisztításnak, ezért színtelen primerrel vagy PVA oldattal kell kezelni;
 • Vízemulzió. Akrilként használják. Fehér színben a színárnyalatok különbözőek;
 • latex készítmények. Kevesebb hatással vannak a szaténra, a tompaságra, és ellenállnak a nedves tisztításnak. A színt készen kell megvásárolni, mert az alap fehér "megeszi" a színezés fényerejét;
 • Alkid, olaj, zománc. A tartósabb, nedvességálló, fényes kivitel. Az egyik hátránya egy erős kémiai szag.

beillesztés

Ily módon létrehozhatod a legeredetibb dekorációt, hiszen abszolút bármilyen anyagot ragaszthatsz, mind töredékben, mind apró részletekben.

A beillesztéshez:

 • Wallpaper. A legegyszerűbb és legkedvezőbb lehetőség az ajtó megnyitása a mosható vinil tapétával ellátott fal folytatásaként. Ez biztosítja a helyiség integritását, és különösen kényelmes, ha az ajtót nem használják a nyílásban. Jól kombinált tapéta különböző műanyag függönyökkel;
 • Kerámia cserép. A gyönyörű csempézett lejtők tökéletesen harmonizálnak a történelmi stílusban lévő lakások belső terével, különösen, ha más kerámiával (kandallóval, a konyhában a tűzhely fölötti „köténygel”, padlóval, nagy vázákkal, a falak vagy a padló részleges díszítésével) rendelkeznek. A burkolólapok nem igényelnek nagy szakmaiságot, de kevés tapasztalatra van szükség. Az épület ragasztójához ragasztva, és szükség esetén az illesztések hézagai átlátszó tömítőanyagokkal vagy habarcsokkal kezelhetők.
 • Mosaic. Az egyik legérdekesebb mozaiktípus mozaik. Ehhez mind a kész készletek, mind a házasságok töredék formájában használhatók. A kép kialakulása csak a szerző fantáziájától függ. Ezután a cél nem csak eredeti, hanem olcsó is lesz;
 • Porcelánkövek. Egy drágább, de különböző minőségű alternatíva a csempe számára. A kövek erősebbek, könnyebben vághatók, a lemezek vastagsága alatt festettek, ellentétben a csempékkel, így a hasított nem lesz olyan észrevehető, könnyen tisztítható, mint egy természetes anyag. A legjobb, ha a porcelán színét a belső tér egyéb elemeivel kombináljuk: padló, alaplap, ajtók. Ugyanúgy ragasztva van, mint egy csempe a ragasztószerkezethez az ízületek későbbi feldolgozásával;
 • Dekoratív kő. A tervezés során ritkán használt anyagokra utal, mivel nem illeszkedik könnyen a belső térbe, és gyakran nem megfelelő. Megfelelő belső terekben azonban kiemelkedő lehet a házban, mert dekoratív kő segítségével a természetes durva anyagokból valódi falazatot lehet utánozni. A vonzó megjelenés mellett a kőnek számos más előnye is van: környezetbarát, nem hajlamos a forgácsra és a mechanikai sérülésekre, könnyen mosható és tisztítható, azonos építési ragasztóval rögzítve. A hátrányok közé tartozik az anyag magas költsége.

burkolat

Nagyon kényelmes a bélés használata a befejező nyílásokhoz, mivel az anyaglapok egyszerre nagy felületet fednek le.nincs szükség arra, hogy a ragasztókkal és a varratok későbbi feldolgozásával időt pazaroljanak. A nyílások sarkait azonban különösen óvatosan be kell burkolni, hogy ne kelljen sarkokkal lefedni.

A felhasznált anyagok:

 • MDF. Könnyű, olcsó, kényelmes az anyag kezelésére. Tartós és esztétikus, jó teljesítményt nyújt. Az MDF többször ragasztható és festhető. Segít megerősíteni az ajtó szigetelési teljesítményét;
 • Forgácslap és forgácslap. A praktikus és költséghatékony megoldás, amely további erőfeszítések nélkül (gitt, alapozó, a felület kiegyenlítése) segít abban, hogy befejezetlen állapotban lezárja az ajtókat. Laminált forgácslap, míg már kész dekoratív bevonattal rendelkezik, és nincs szükség feldolgozásra. Fontos figyelmeztetés - nem szabad befejezni ezt a hidrofób anyagcsatornát magas páratartalmú helyiségekbe;
 • Laminált padló. Az MDF-hez hasonló tulajdonságokkal a laminátum esztétikusabb. Ez sokkal drágább, de kopásálló tulajdonságai magasabbak. A laminátum kiválasztásakor a fő szabály a formaldehid minimális jelenléte a készítményben;
 • Műanyag. A műanyag ajtók nyílásainak kialakításánál, a konyha bejáratánál, amely gyakori tisztítást igényel, és a fürdőszobába, ahol mindig nagyobb a páratartalom, megfelelő. A műanyag nem fél sokkot, vizet, háztartási vegyszert, de idővel zavarossá válhat;
 • Iparvágány. Lehetőséget ad arra, hogy a befejezés szokatlan legyen. Például használjon alumínium- vagy sárgaréz-iparvágányt (paneleket) a technológiai belső térben (hi-tech, techno, minimalizmus) lévő helyiségekben. Ez jól kombinálható műanyag, fényes felületekkel, króm elemekkel. Tartós, tartós és nedvességnek ellenálló. Különböző anyagokból, fából, PVC-ből származik;
 • Gipszkarton. A gipszkarton univerzálisnak tekinthető, mert a vázlat és a dekoratív megjelenés határán helyezkedik el. Közbenső rétegként használható a felszín szintezéséhez és a hő- és hangszigetelés javításához, és önálló anyagként szerelhető fel, ami az utolsó lépés az ajtó befejezéséhez. Könnyen feldolgozható és bőséges lehetőségeket kínál a nyílások kialakításában.

Hogyan lehet a gipszkartonot lezárni?

A gipszkartonot (GCR) saját kezével befejezheti, szakemberek részvétele nélkül, és ez az egyik fontos előnye. Többek között egyéb jellemzői is vannak: alacsony súly, gazdaságosság, tartósság, a feldolgozás rugalmassága, sokoldalúsága.

A gipszkarton burkolásra akkor van szükség, ha az ajtó egyenetlen, a lejtők felülete üregekkel és kiemelkedésekkel, vagy a nyíláson áthalad a kábeleken, és el kell rejteni őket.

A burkolat PVC, fa vagy fém profilból készült keret kialakítását foglalja magában.

A munka szakaszokban történik:

 • Kezelje a munkafelületet alapozó vegyülettel a gombák, penész és kondenzátum képződéséből;
 • Készítsen pontos méréseket a keret kialakításához szükséges profilszakaszok hosszáról. A méréseket a jumper csatlakozásainak figyelembevételével végzik;
 • Vágja le a profilrészeket darálóval vagy fűrészporral. Csatlakoztassa a felülethez és jelölje meg az éleket. Ha nincsenek lyukak a profilban, akkor fúrjuk őket a csavarok méretére;
 • A nyílás széle mentén egy lyukasztást végez a dübelek alatt, helyezze be a dübeleket. Ragaszthatja őket gumi kalapáccsal;
 • Rögzítse a profilt a lyukakkal a dübelekhez, csavarokkal rögzítse csavarhúzóval. Ha a nyílás széles, használjon esztricheket a keret szilárd rögzítéséhez. Szükség esetén az üregek szigeteléssel - ásványgyapot;
 • Vágja a GKL-t pontosan a nyílás méretére. Vágás, figyelembe véve a felső részen lévő lapok csomópontját. Ez azt jelenti, hogy az oldal magasságától el kell távolítania a GCR lap vastagságát;
 • Gipszkarton lapok rögzíthetők a profilhoz. Ahhoz, hogy a lyukak tisztán legyenek, ajánlatos előzetesen megjelölni és 15-20 cm távolságra fúrni;
 • A gipszkarton dekoratív dizájnjának használata esetén az oldalakkal ellátott falak megerősítő sarkokkal vannak ellátva. A felületet a gitt alkalmazása előtt és után is ki kell tölteni.

A második módszer a gipszkarton befejezésére - hűvös. Könnyebben kivitelezhető és alkalmasabb kezdőknek. A műveletek sorrendje ugyanaz, kivéve a profillal végzett munkát. A gipszkarton ragasztva van az alapozott falhoz. Ragasztószerkezet vakolat alapján.

Hogyan kell átadni?

Ugyanaz az univerzális gipszkarton egy bonyolultabb eljárásban történik - az ajtó áthelyezése egyik helyről a másikra. Az átadás azt jelenti, hogy a régi helyen javítani kell az ajtót, és az újban meg kell szúrni és kialakítani.

Ha a kérdés technikai oldala egyértelmű, és a megvalósításhoz lehetőség van munkavállalók brigádjának bérbeadására, amely megszünteti a fejfájást a javítási folyamatban, majd jogi szempontból minden kicsit bonyolultabb.

Az ajtó átadása a lakás elrendezésének változásaként tekintendő, ezért az illetékes hatóságok hivatalos engedélye szükséges.

Kötelező előkészítési eljárások:

 • Műszaki ellenőrzés tervezőmérnökök által. Ha a helyiségek működési állapota lehetővé teszi egy új nyílás lyukasztását a tartószerkezetben, megfelelő műszaki következtetés kerül kiadásra. A függönyszerkezet megváltoztatásának engedélyezése sokkal könnyebb;
 • Az ilyen tevékenységre akkreditált szervezet teljesíti a projektet és a munkatervet. A projekt figyelembe veszi a jövőbeli nyitás, az anyagok és a munka ütemezésének szabványait. Ezután a projekt jóváhagyásra kerül a lakásfelügyelethez;
 • A munka befejezése után szükséges a lakásfelügyelet módosításainak összehangolása. Ha a nyitás megfelel a GOST és az SNiP összes szabványának és követelményének, akkor a helyiség műszaki útlevelében megváltozik.

A műszaki munka két szakaszból áll. Először meg kell varrni a régi nyílást. Ehhez szüntesse meg az ajtót, a dobozot, a küszöböt, a lejtőket. Az üres ajtóban be van szerelve keret a burkoláshoz. Tervezésének figyelembe kell vennie, hogy nem a falak vannak burkolva, de a nyílás teljesen zárva van.

Ezután a repedések és a szabálytalanságok eltömődnek, a gitt őrlik, és a felület készen áll a dekoratív befejezésre. A nyílás belsejében lehet szigetelni, ami javítja a hangszigetelést is.

Alkalmas olyan anyagok feltöltésére, amelyek nem pusztulnak el és nem rothadnak.

A második szakasz bonyolultabb, és egymást követően kerül végrehajtásra:

 • Markup ajtó. Pontosan meg kell egyeznie a projektben szereplő számokkal, figyelembe véve a felület vastagságát;
 • Egy ajtó fúrása vagy lyukasztása. A vékony falak első lehetősége. Betonfúróval készül, hogy elkerüljék a felesleges repedéseket a jackhammers vagy a betonmegszakítóktól. A második a vastag falakra, amelyek nem fúrnak át. Javasoljuk, hogy ne tegye ki egyszerre a fal egész darabját, hanem apró darabokra vágja és eltávolítsa a padlóra. Tehát a bevonat nem szenved, és a nyílás a lehető legegyszerűbb lesz, és a falon nem lesz károsodás;
 • Fémkeret telepítése a nyílás megerősítéséhez. Nem szükséges lépés;
 • Durva bevonat, az előkészítő alapozótól a végső alapozóig;
 • Szerelési keret, ha szükséges;
 • Dekoratív díszítés.

Sikeres példák és lehetőségek

Amikor ajtót készít, fontos a bevált tervezési technikák alkalmazása:

 • Sima átmenet a szobából szobába ugyanazokkal az anyagokkal és árnyalatokkal, mint a falak díszítésében. Ezzel a folyosón a fal és a szoba majdnem észrevehetetlen lesz;
 • Az ellentétes technika - a figyelem összpontosítása. Ehhez kontrasztos színeket használhat a díszítésben vagy a szokatlan textúrákban: dekoratív és rugalmas kő, gipszkarton mozaik, texturált vakolat, gipsz, stukkó;
 • Szokatlan ajtók. Például, festett üvegbetétekkel, "stabil", "harmonika";
 • Műanyagból, üvegből, kövekből, kagylókból készült ajtófüggönyök díszítése;
 • A nyitás nem szabványos formája: klasszikus ív, íves modern, romantika vagy ellipszis, félív, „portál”, trapéz, kör imitáció, kitalált, hosszúkás (transzom)
 • Anyagok használata más célra: tükör, üveg, fém. A fényvisszaverő felületek vizuálisan nagyobbak és nagyobbak.
Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba