Hogyan készítsünk egy ajtót a fürdőhöz saját kezével?

A fürdőnek számos hasznos tulajdonsága van, amelyek pozitívan befolyásolják az egészséget, így mindenki, aki rendelkezik vidéki helyszínnel, legalább egyszer gondolta saját fürdőjének építését. Ezt nemcsak építők és tapasztalt kézművesek, hanem saját kezűleg is használhatjuk.

Mi legyen házi termék

A blokkfürdő bejárati ajtaját egy-ajtós, szűk és alacsony ajtónak kell választani, nem szabad sok helyet foglalnia. A fürdő bejárati ajtaja általában magában foglalja a helyiségben lévő fémcsuklókat, és kívülről nyitva áll. Ezenkívül egy kis küszöb szükséges, amely megfelel a padlófelület felső szélének. A szükséges motorháztető szerepét a küszöb és az ajtó között kialakított rés játszik.

A fürdő ajtaja előnyösen fából van, mivel alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami jelentősen csökkentette a hőveszteséget és az energiafogyasztást. Meg kell kipárnázni a szigetelőanyagát, és biztosan kezelnie kell a dermatint. Ezen kívül a fürdő bejárati ajtójának meg kell felelnie az olyan követelményeknek, mint a hőállóság, a rothadás és a penész, a tartósság, a környezetbarát és természetesen a nagy szilárdság és a jó minőség.

A bejárati ajtó ajtójának telepítésekor előnyben kell részesíteni azt a tervezést, amelyben a gőzfürdő ajtaját maga az öltöző nyitja meg, és nem fordítva, ami segít elkerülni a nedvesség felhalmozódását. Az ajtót a magas hőmérséklet-ellenállás és a jellemző hőállóság alapján kell megválasztani, ami az egyik legfontosabb szempont. A legnagyobb tartósság biztosítása érdekében jobb, ha szigeteléssel, nem a gőzzel félelemezzük.

anyagok

A fürdő ajtaja különböző anyagokból készülhet.

üveg

Az üvegajtók török ​​és egyéb szaunákban népszerűek. Ez az anyag könnyen ellenáll a magas hőmérsékletnek, nem fél a nedvességtől, és nem jelenti a panelek szeszélyes gondozását. Az ajtó gyártásához használt üvegnek hőállónak, ütésállónak és edzettnek kell lennie. A szilikon tömítések mindig az üvegajtókhoz vannak csatlakoztatva, amelyek szükségesek a zárás közbeni szorítás biztosításához.

Amellett, hogy az üvegfürdő ajtaja teljesen szépnek tűnik, és vonzereje megkülönböztethető, szinte korlátlan használati idővel rendelkezik, ami nem jellemző a faajtókra. Az üveg nem jellemző a káros anyagok rothadásának, deformációjának és kibocsátásának folyamatában, de nagyon nehéz és túlságosan drága az üvegajtó beszerelése, hogy megfeleljen a biztonsági előírásoknak.

faipari

A hagyományos és leginkább funkcionálisnak tekintett fürdőajtók gyártásához használt másik, hasonlóan népszerű anyag a fa. A legjobban képes ellenállni a hőmérséklet és a páratartalom változásainak. A legmegbízhatóbb megoldás, ha saját kezűleg választja ki a fürdő ajtajának anyagát, és a tapasztalt kézművesek előnyben részesítik az aszta és a hárs szorosan kopogtatott lapjait. Az ajtók, amelyeknek különleges tömegűek, általában széles és barázdált lapokból állnak.

A gőzfürdő bejáratánál beszerelt ajtók esetében a szükséges elemek a keresztirányú rudak, vagy - ahogyan gyakran hívják - a kulcsok biztonságos rögzítéséhez és a deformáció megelőzéséhez szükséges kulcsok.Javasoljuk, hogy kiválasszon rudakat és erőket ne tűlevelű fákból, hanem lombhullató fákból, mert különben a gyanta felmelegszik. Az ajtó zárólappal való befejezésekor ne csak a meglehetősen elfogadható költségét, a berendezés relatív könnyűségét, hanem az alacsony nedvességállóságot is figyelembe kell venni. Ennek következtében elkerülhetetlen a védő lakk bevonatokkal való időszakos kezelés.

Szükséges anyagok

Ahhoz, hogy saját kezedben álomfürdőt építsünk, az első dolog, amire szüksége van szerszámok, amelyek nélkül nem számít, mit tegyek, ha épülnek:

 • A gyilkos a tégla és a kalapács körmök vágására.
 • Kirochka. A csákány és a tűzhely kalapács közötti különbség az, hogy mindkét vége élesen meg van húzva és a téglák tolatására használják.
 • A simítókészülékek különböző formájú lapátok, amelyekhez habarcs felvételéhez és rakodásához szükségesek, vastagabb konzisztenciát és szükség esetén egységességet biztosítva.
 • Mocha kefe. A fűtőkazánok hegesztésére, valamint a felület sima simítására szolgál.
 • Plumb, ami kis súlyt képvisel a henger közelében. Ez az eszköz arra szolgál, hogy ellenőrizze, milyen a függőleges tűzhely. Ezen túlmenően a vízvezeték egy speciális kábellel végzett méretellenőrzések elvégzésére szolgál.
 • Szint. Ez az eszköz egy fából készült, fém- vagy acélrúd. A szinteket rendkívül óvatosan kell kezelni, mivel a meglévő üvegcsövek, azaz az egész szerkezet szerves részét képező vizierek könnyen törhetők.
 • A fából készült lapát keverési megoldásokhoz használható.
 • A fából készült lapátot elsősorban földes habarcs előállítására használják.
 • A törmelékből és a keverőoldatokból való tisztításhoz nagyrészt acél lapát szükséges.
 • Ciklust. Ez a szerszám acélból készül, amelynek egyik oldala jól élezett, majd ezt az éles véget tartós anyaggal, például gumival és bőrrel csomagolják a sérülés elkerülése érdekében.
 • A stucale egy kerek acél darab. Kívánatos, hogy a kalapács helyett a kést elhúzzák annak érdekében, hogy elkerüljék a hiányosságot.
 • A betonkeverő kiválóan segíti az alapműveleteket.
 • Láncfűrész - kötelező és elengedhetetlen, mert naplókkal dolgozik.
 • Csavarhúzó - nem kevésbé szükséges eszköz az építőiparban.

Határozza meg a méretet

A méret meghatározása az egyik első és legfontosabb lépés a fürdő építésében. Érdemes megjegyezni, hogy nincs univerzális méret. Mindez a képzeletedtől és még inkább a preferenciáktól függ. Ez magában foglalja azt a helyet is, amely szerinted a legoptimálisabb, mivel a fürdő nemcsak család, hanem egy egész nagyvállalat vagy egy személy számára is kialakítható.

Az öltözőnek nem kell nagy teret rendelnie ahhoz, mert ebben a szobában nem marad sokáig, de az öltöző az egész fürdő legnagyobb szobája, ami gyakran csaknem fele, és talán több. A mosás teljes területéből leggyakrabban körülbelül egyharmadot vesz igénybe, de nem szabad elfelejteni, hogy a helyiségek nagysága nagymértékben függ az egész fürdő teljes területétől.

A gőzfürdőben elegendő 2 * 2 méter, így könnyen elfér 3 vagy akár 4 fő.

Lépésről lépésre gyártás

A fürdő építésének terve a következő.

 • Bármely épület, amint ismert, az alapítvány építéséből származik. Amikor a fürdő szükséges méretei már kiszámításra kerültek, az árkok elkészülnek, és mindennel megtölthetők, majd az oldatot gyúrhatjuk.
 • A következő és egyformán fontos fázis a falak építése, melynek anyagát leggyakrabban fának tekintik.A naplók pontosan átfedik egymást, amíg el nem érik a tervezett magasságot.
 • Ezután tetőt készíthet. Ez egy komplex folyamat, amely a mennyezeti gerendák telepítésével kezdődik, majd maga a tető beépítése, amely magában foglalja a bőrt is, amelyben meg kell erősíteni a lapokat, a burkolatot, a gőzvédőt, a szigetelést és végül a vízszigetelést.
 • Ezután folytathatja a padló és a fűtési kemence telepítését. A padló telepítését, valamint a tető gyártását a gerendákon végzik. A padló felépítése után az ideje, hogy a kemence felszereléséhez lépjen. A legjobb a kazán telepítésének helye. A hőmérséklet-szabályozás egyszerűsítése érdekében a szomszédos falat kell választani a váróterem és a gőzfürdő között.

Hogyan telepítsünk egy üveg terméket?

Üvegajtó telepítése a fürdőbe nem időigényes folyamat, amelyhez nagy mennyiségű ismeret szükséges. Szükséges a vászon felemelése és behelyezése, az ajtóba vágása, az ékek rögzítése, a kapu felső részének csavarjainak rögzítése a csuklópántról. Annak érdekében, hogy a csavarok ne morzsolódjanak le, mágnesen gyűjthetjük őket. Így minden részlet egy helyen lesz.

Amikor az ajtólap a nyílásban van rögzítve, a fal és az ajtó közötti távolságot nedvesség ellenálló tulajdonságú habbal kell tölteni. Alaposan zárja le a darabokat, miközben ne hagyja, hogy kiugrik. Ha azonban ezt nem lehet elkerülni, egyszerűen vágja le a többletet.

Üvegajtó felszerelésekor az alsó távolságot 5 mm-re kell beállítani. A speciális szilikon tömítés az ajtószerelés szerves részét képezi, ha jó hőkezelést vár.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a fürdő ajtajának teljes üvegének mechanikai károsodásának kockázatát, emlékezzünk arra, hogy a fából készült léceket mindkét oldalra kell rögzíteni.

Üvegajtó telepítése, lásd a következő videót:

Meleg fürdő hidegtől

A fürdő beépítésekor kötelező belsejéből való szigetelés. Ez a lépés csökkenti a fűtési költségeket, megtartja a kívánt hőmérsékletet és felgyorsítja a szoba fűtését.

A hőszigetelő anyagok két típusra oszthatók:

 • szerves eredetű;
 • szervetlen eredetű.

Nagyon fontos tényező nemcsak a szigetelőanyag szigetelő és nedvességálló tulajdonságai, hanem a környezetbarát tulajdonságai is. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a hő kilépését a külső területre, az alagsor gyakran habszivacslemezekkel van bevonva, ragasztással ragasztva. A fürdő falainak felmelegítésére a sávokból származó obreshetka használatos. Szükség esetén a szigetelést néha egy rétegbe helyezik, de többször is. A burkolólap burkolata - az utolsó szakasz, amely kis rést hagy a rothadó anyag megakadályozására.

A mennyezet felmelegedését nem szabad figyelmen kívül hagyni, különben a teljes hő 15% -a elvész. A fürdő mennyezetét hőszigetelő panelekkel szigeteltük, ami jelentősen csökkenti a hőveszteséget. Miután a varratokat speciális hab- és gőzzáró anyagokkal lezárták, a burkolatot folytathatjuk.

Befejezési lehetőségek

A fürdő megszervezésekor ne feledkezzünk meg a díszítéséről, és ne felejtse el.

Az anyag, amelyre a választásod esik, különböző lehet, és számos szükséges követelménynek felel meg:

 • higiénia;
 • szilárdság;
 • tartósság;
 • Magas hőmérsékleten mérgező szekréciók ellenállása;
 • Jó megjelenés.

Sokan előnyben részesítik a bélést, mivel sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, például gyógyító tulajdonságokkal és az anyag teljes biztonságával. Szintén a díszítés a fürdő gyakran használ rétegelt lemez. A kétségtelen vonzerő mellett az anyagnak számos előnye van. Nagyon tartós, erősebb, mint a gipszkarton, alacsony áron, és nem ér a pénztárcához, és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és kicsi.Egy rétegelt lemezben az egyik paraméter a 4 osztályba sorolható. Ha a belső furnérlemez helyesen történik, akkor nagyon sokáig nem fog gondot okozni.

Mi és hogyan kell festeni?

A festék kiválasztásakor tisztában kell lenni azzal, hogy a kiválasztott termék megfelel-e bizonyos értékelési kritériumoknak. A festéknek meg kell védenie a fa felületét az agresszív mechanikai hatásoktól, megőrizve annak integritását, ellenállnia az uralkodó magas hőmérsékleteknek, továbbá biztosítania kell a felületek esztétikus megjelenését. A festék kiválasztásakor ügyeljen arra is, hogy milyen típusú fát használjon.

 • A festés megkezdése előtt előkészítse a területet a munka elvégzéséhez a szükséges kefék, lépcsők, széklet és más szükséges dolgok elkészítésével.
 • Csiszolja a fát olyan mértékben, hogy a tenyerével a felület annyira sima legyen, hogy a keze nem sérti meg a szétválasztást.
 • Vigyen fel egy vékony réteget a kiválasztott festékre, és miután megvárta a teljes szárítást, csiszolja meg a felületet csiszoló kendővel.
 • Most már egy második befejező réteggel is lefedheti a falat, amelynél előnyösebb a szórópisztoly használata.

A festék helyett speciális lakkot is használhat, amelynek sajátos jellemzői és érdemei vannak. A fa textúra szerelmesei számára ez a lehetőség előnyösebb lenne, mivel a lakk felületét aláhúzásának tulajdonsága jellemzi. Ezen túlmenően, ha a falakat lakkozással használja, a penész, a gombák és a baktériumok lehetősége jelentősen csökken. További kényelem az, hogy egy új rétegre is alkalmazható, anélkül, hogy előzetesen tisztították volna az előzőt.

tippek

A szakértők néhány hasznos ajánlást készítettek.

 • A fürdőszobában a legnagyobb kényelem érdekében érdemes figyelni a tapasztalt mesterek néhány ajánlására. Például, jobb, ha a fürdőt déli oldalra telepítjük, mivel télen, amikor néha gőzölni akar, könnyebb lesz belépni a bejáratba, mivel a leggyorsabb olvadás a dél felé közelebbi oldalon. Ezenkívül előnyösebb lenne, ha az ablakok nyugatra néznének, mivel este a szoba sokkal hosszabb ideig világít.
 • A folyamatos levegőáramlás és a kiváló hőkezelés érdekében ajánlott egy fából készült rönköt készíteni. Az alapítvány építésekor jobb, ha előnyben részesítjük a szalagszerkezetet, mivel a legmagasabb erősséggel nemcsak a könnyű, kompakt, hanem a masszív szerkezetek is ellenállnak.
 • Nem szabad semmiképpen lakolni vagy festeni a fát, különben kellemetlen szag lesz.

Az égési sérülések elkerülése érdekében fedje fel a körmöket úgy, hogy azok mélyre álljanak. Ebben az esetben, amikor a csavarokat felmelegíti, nem éget el.

Érdekes ötletek fürdésre

A fürdő belseje nehéz kérdés, különleges megközelítést és jó képzeletet igényel. A fürdő díszítésének legnépszerűbb ötlete tisztán orosz stílusban, masszív asztalokkal és kerek fa gerendákkal. A falak díszítésére különféle kovácsolt elemeket vagy tölgy, nyírfa seprűket használtak. Ez jelentősen növeli a fürdő belsejének színét, és megjelenése az ókor előtt áll. A modern szerelmesek felszerelhetnek biliárdasztalt, rendezhetnek egy „dohányzószobát” vagy akár egy medencét, amely közvetlenül függ a fürdő teljes területétől.

A fürdő befejezéséhez számos olyan anyag található, amelyeknek meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

 • A hőmérséklet változásokkal és magas páratartalommal szembeni ellenállás, ami a legfontosabb szempont a fürdőkádak építéséhez és elrendezéséhez szükséges anyagok kiválasztásakor.
 • Hypoallergén, egészségbiztonság. Az anyagoknak olyan anyagokat kell kiválasztaniuk, amelyek nem hagynak égési sérüléseket a bőrön, és mérgező anyagokat szabadítanak fel.
 • Fellebbezés.A helyiségek esztétikus kialakítása és a jól megválasztott belső tér vonzza a szemet, kellemes szemet.
 • Hygiene. A kiválasztott anyagot könnyen tisztítószerekkel kell kezelni, miközben nem reagál velük kémiai reakciókban.
 • Tartósság és tartósság. Az anyagoknak dráganek és magas minőségűnek kell lenniük, hogy a fürdő hosszú ideig kiváló külső és funkcionális állapotban maradjon.

Ami a gőzfürdőt illeti, a lombhullató fajták tervezése során ajánlott, amelyek nem melegülnek fel, így könnyen égethet. Ezenkívül gyorsan száradnak, így a gomba nem alakul ki a felületen.

 • Jó példa erre hársfa. Ez az anyag viszonylag alacsony hőteljesítményű, és ennek következtében gyorsan felmelegszik, de nem tud égetni, amikor bőrrel érintkezik.
 • rezgő nyárfa - tartós, tartós és kiváló minőségű anyag, amelyet baktericid tulajdonságok jellemeznek.
 • égerfa nagyon kellemes a tapintási érzések szempontjából, ellenáll a különböző hőmérsékletű, hideg és meleg víznek. Ez az anyag nem hajlamos reakcióba lépni sem lúgos, sem savas tisztítószerekkel, így az ellátásban nem kívánatos.
 • Egy másik ajánlott anyag megszégyenít. Ez a fa forró Afrikából származik, a trópusoktól. Az Abash gyakorlatilag nem hajlandó még nagyon magas hőmérsékleten is felmelegedni, és sötétebbé válni különböző tényezők hatására.

A tűlevelűek kiválóan alkalmasak a rönkházakból a váróterembe való ajtókhoz, mivel a szoba nem meleg, de megtartja a hőt.

 • Például az egyik legkedveltebb anyag a faragott ajtók díszítésére a váróban - fenyőfa. Még akkor is, ha idővel kis színt tud változtatni, előnyei a költséghatékonyság, a nagy szilárdság és a környezetbarát tulajdonságok maradnak.
 • Fenyő és lucfenyő - Gyakorlatilag nem különbözik a jellemzői anyagától. A tartósság mellett az egyik közös jellemző az a tény, hogy a gyanta nem különbözteti meg őket.

A bejárati ajtók, amelyek az egyik legnépszerűbb ajtó, jól illeszkednek a parasztfürdő belsejébe. A panel egy olyan ajtólap része, amely szélességben vagy anyagban különbözik. Az ilyen típusú ajtó gyártásához nem alkalmas bármilyen fa. Használjon nyír, tölgy vagy juhar, melyet a legmagasabb minőség jellemez a faanyagok között.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba