Íves ajtók

 Íves ajtók

A kettős termelés területén dolgozó szakemberek azon dolgoznak, hogy ezek a termékek stílusosabbak, kényelmesebbek és praktikusabbak legyenek. Ma az íves belső ajtók egyre népszerűbbek. Ezek a formatervezési minták különleges megjelenésűek. Az ilyen típusú termékek kifinomultabbá és kifinomultabbá teszik a belső teret. A cikkben részletesebben megvizsgáljuk az íves modelleket, és leírjuk azok fajtáit.

Jellemzők

A tervezők megjegyzik, hogy az íves ajtók könnyen és harmonikusan illeszkednek a különböző stílusirányokba. A természetes fából készült belső modellek növelik az otthoni melegséget és a kényelmet. Az ív speciális formája a standard belsejét eredeti és kifejezőbbé teszi.

A pszichológusok megjegyzik, hogy az íves nyílás lágy, sima vonalai pozitív hatással vannak az egyén érzelmi állapotára. Ezenkívül az ilyen termékek készen állnak arra, hogy felvidítsanak, enyhítsék a feszültséget és bizonyos esetekben pihenjenek.

Az íves nyílásba szerelt ajtók közötti fő különbség egy félkör a szerkezet tetején. A szakértők tudomásul veszik, hogy az esztétikai mutatókon kívül ezek az ajtók nem rendelkeznek megkülönböztető jellemzőkkel az operatív oldalon.

Emellett a fenti modellek kiválasztásakor technikai szempontból nem számíthat semmilyen különlegesre.

Egy másik jellemző, amelyet meg kell jegyezni - a mennyezet magasságának vizuális növekedése. De ez a technika csak akkor működik, ha a ruhákat világos színekkel festették. Ellenkező esetben az ív csak a szoba magasságát hangsúlyozza. A fény és árnyék játékának köszönhetően a belsőépítészet mesterei stílusos és divatos designt hoznak létre a szobában.

A fenti típusú termékek ára a standard téglalap alakú ajtók felett. Fontolja meg ezt az opciót, ha egy terméket választ ki otthonához.

Modellek és típusok

A félkör alakú alak bejáratait az ókori vizuális növekedés érdekében még az ókorban is használták. A modern vásárlók az íves ajtólapok mellett is választanak.

Az ilyen termékek az elhelyezés szempontjából két típusra oszlanak:

 • Belső beépítés.
 • Bejárat az épület bejáratánál.

Az első opciót átlátszó vagy színes üvegbetétekkel lehet díszíteni. Meg kell jegyezni, hogy a vászonok szokásos magassága körülbelül két méter, ami kiváló megoldást jelent a magas emberek számára.

A belső pozíciók viszont a következő típusokra oszlanak:

 • Lancet. Az ilyen típusú termékek a széles körben ismert ívelt formák gótikus módosítása. Az ilyen modellek fő jellemzője egy nyílás, amely két ívből áll, amelyek élesen összekapcsolódnak.
 • A félkör. A leggyakoribb típus. Az ív szabványos félkör alakú.
 • Mór (patkó). A külső jelek szerint ez a faj egy patkóhoz hasonlít. Az ügyfelek választása pengéjű, hegyes vagy hosszúkás ovális pozíciót kínál. Az ilyen modellek tökéletesek az etnikai stílusra.

A vászon szerkezete szempontjából megkülönböztethető:

 • Egységes ajtók. Ajtók csak egy mozgatható levélrel. Ha a termék megfelelő alakját és méretét választja, a vászon a belső tér kifejező elemévé válik. A szerelvényeknek, ajtókereteknek stb. Tökéletesen illeszkedniük kell az ajtó alá. Az egyajtós modellek ideálisak, ha a nyitási szélesség akár 98 mm0 milliméter.
 • Dupla levél. Ilyen modelleken figyelni kell, ha az ajtó mérete 1300 mm. Kívánt esetben az ügyfél nagyíthatja a nyílást a vászon telepítéséhez. Általában az ilyen típusú modellek nagyobb méretűek, mint az egyoldalasak. Ezek az ajtók kifejezetten színesek lesznek a tágas szobákhoz.

Az ajtó nyitásának típusa szerint van csúszó és hinta. A második típus széles körben ismert és gyakran különböző típusú helyiségekben található. Az ilyen típusú termékek az egyik oldalra nyílnak be, be vagy ki.

Ami a csúszó helyzetet lengi, itt nem olyan egyszerű. Sok szakértő megvitatja a témát: hogy az íves ajtók csúszhatók-e. Furcsa módon, de a válaszok és az "igen" és a "nem" meglehetősen megfelelőek.

Érdemes megjegyezni, hogy a szárny rögzítéséhez a felső sínhez egyenes, lapos végre van szükség. Az íves forma ebben az esetben nem fog működni.

anyagok

Az építőanyag kiválasztása nagyon fontos. Nemcsak az ajtó megjelenésétől függ, hanem tartósságától, megbízhatóságától és egyéb működési jellemzőitől is. A modern gyártók az ízlés, a szín és a pénztárca számára nyersanyagok széles választékát kínálják az ügyfeleknek. Ezután megnézzük a legnépszerűbb és leggyakoribb lehetőségeket.

Természetes fa

Array - a legtöbb vásárló legnépszerűbb és kedvenc anyaga. A fa különleges mintázattal rendelkezik. A természetes alapanyagok teljesen biztonságosak és környezetbarát termékek. Számos előnnyel jár, hogy ez az opció jelentős hátrányt jelent - magas költség. A leggyakoribb fajták a fenyő, a bükk, a kőris és a bükk. Néha ritka és egzotikus fajtákat használnak.

Néhány bejárati modell díszített kovácsoltvas elemekkel. A tandemfa és a fém a speciális kifejeződés miatt széles körben elterjedt.

Ha a felhasználó költségvetési modellt keres, de a választás a fa előnyére támaszkodik, a cég forgácslapból, MDF-ből vagy fából készült gerendából készült termékeket kínál. Vizuálisan az ilyen termékek egy tömb ajtaját fogják kinézni, de a teljesítmény tulajdonságai sokkal alacsonyabbak lesznek.

műanyag

Ezt az anyagot számos termelési területen aktívan használják. Az ívelt műanyag modellek különböző színekkel és árnyalatokkal kápráztatnak. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen termékek ideálisak irodahelyiségek elhelyezésére. Jobb, ha nem telepítjük őket házakba és apartmanokba. A tervezők megkülönböztetik a stílusokat, amelyekben az íves ajtók nagyszerűek lesznek.

Mivel ezekhez a kiegészítésekhez gyakran használnak üvegeket. Ez egy remek és praktikus anyag, amely a terméknek különleges elegáns. Emellett az üveglapokkal ellátott műanyag ajtók ideálisak az átlátszó szerkezet miatt kialakított kompakt helyiségekhez, amelyek szabadon közvetítik a fényt.

Üveg és fém

A vidéki házakba történő beépítéshez gyakran a profilt és az üvegből készült íves ajtókat választják. Kilépnek a kertbe, erkéllyel vagy terasszal. Könnyen és egyszerűen kezelhető az ilyen modellek egy szokásos rongy és mosószer segítségével.

Színes megoldások

A gyártók széles választékot kínálnak az ajtók különböző színeinek. A szín kiválasztásának fő kritériuma a belső stílus.

Minden dekorációnak olyan tulajdonságai vannak, amelyeket az ajtók kiválasztásakor figyelembe kell venni:

 • Időtlen klasszikusok. A klasszikus területeken erősen ajánlott, hogy válasszon ki egy terméket egy tömbből a fa természetes színében. Általában barna és különböző árnyalatai: a fénytől a vastag és sötét színekig. Költségvetési helyettesítőként választhat MDF vagy forgácslapot. Ha a falak élénk színekkel díszítettek, akkor a sötét fa modellek nagyszerűek lesznek a háttérben, és fordítva.
 • Keleten. Íves szerkezetek harmonikusan illeszkednek a keleti irányba. Rendkívül illeszkedő modell, díszített mintákkal és faragványokkal. A legjobb anyag a sötét fából készült természetes fa.A színes üvegből készült, meleg színű betétek kiegészítik a keleti dekoráció megjelenését.
 • Otthoni és otthonos ország. A mór vagy patkóajtók tökéletesek lesznek ebben a stílusban. Jobb, ha figyelmet fordítunk a meleg tónusú fa modelljeire. A tömb természetes mintája kiegészíti a falu hangulatát. A belső térben a nyugalom és a kényelem hangulata egy pillanat alatt uralkodik.
 • Kopott sikkes. Ennek az iránynak a koncepciója az öregedés hatására illeszkedik az ajtóhoz. A repedezett festék és a scuffs utánzat tökéletesen illeszkedik ehhez a dekorációhoz. Tökéletesen illeszkedő ajtók élénk színekben: fehér, bézs, őszibarack és más hasonló árnyalatok.

Hogyan válasszuk ki?

Tekintettel arra, hogy a boltok hatalmas választékot kínálnak különböző színekben és íves ajtókban, meg kell adni a megfelelő választást. Szakértők megjegyzik, hogy a szilárd íves ajtók nagy teljesítményűek, valamint a megbízhatóság és a tartósság. Az ilyen típusú termékek tökéletesen megfelelnek a bejárati ajtók szerepének.

A beltéri beépítési modell kiválasztásakor meg kell határozni, hogy pontosan hol vannak az ajtók.

Ha erkélyajtókat keres, célszerű olyan nagy üvegbetétekkel rendelkező termékeket felvenni, amelyeken keresztül a napfény szabadon belép a szobába. A színes üvegekkel ellátott, kis mintákkal díszített termékek tökéletesen kiegészítik a hálószoba, a nappali és a csarnok belsejét. A kötet faragással díszített modellek is vonzóak lesznek.

Függetlenül attól, hogy melyik opciót választotta, a terméknek meg kell felelnie ezeknek a követelményeknek:

 • Gyakorlatiasság.
 • Viseljen ellenállást.
 • Tartósság.
 • Biztonság (környezetbarát).

Ha kiválasztja az ajtót a konyhához, ajánlatos választani egy olyan termék mellett, amely szerény gondozást igényel. Napjainkig számos olyan szerszámot fejlesztettek ki, amelyek a szennyeződéstől, a portól és a foltoktól védve vannak. Ez a jellemző nagyon fontos, különösen akkor, ha az ajtókat a helyiségbe telepítik, ahol az ételeket elkészítik és fogyasztják.

A kiváló hővezető képesség szintén fontos, különösen, ha a régió súlyos és fagyos télekkel rendelkezik. Ez a mutató fontos a kényelmes légkör megteremtéséhez a házban. Ezen túlmenően az ajtók, amelyek megbízhatóan megtartják a helyiségben a szükséges hőmérsékletet, segítenek megtakarítani azokat a pénzt, amelyek a számla kiegyenlítésére fordíthatók.

Gyönyörű példák a belső térben

 • Finomított modell, amely ideális a keleti stílusban. Ilyen ajtó, kiegészítve üvegbetétekkel és egyéb díszítőelemekkel, a dekor kulcsfontosságú eleme lesz.
 • Praktikus termék a természetes tömbből - tökéletes választás az amerikai vidéki zene számára. A nagyobb vizuális hatás érdekében a vászon fémrészekkel egészül ki. Mivel ebben a stílusban kell lennie, az anyag mintázata nem fedi át a festéket, hanem természetes módon jelenik meg.
 • Az elegáns, fehér színű, arany surround elemekkel ellátott ajtók harmonikusan illeszkednek a klasszikus belső terekbe. Az üveg betétek vizuálisan megkönnyítik a tervezést.
 • A sötét színek elegánsak és nemesek. Ebben a színben különösen könnyű a falakkal ellátott duettben. A tökéletes kiegészítés az etno-stilisztikához és a klasszikus trendekhez. Meg kell jegyezni, hogy a kétoldalas pozíciók jobban illeszkednek a tágas szobákhoz.
 • A természetes barna színű tolóajtók. Stílusos, praktikus és divatos megoldás. Felhívjuk figyelmét, hogy a modell színe kombinálva van a bútorokkal. Ennek köszönhetően harmóniát érünk el a szobában.
 • Praktikus egyajtós ajtók, amelyek bejáratként vagy belső termékekként működhetnek.
 • A fehér szín klasszikus. Tökéletesen egyesíti a különböző színeket és árnyalatokat, függetlenül a telítettségtől és a hőmérséklettől. Ez a modell, amelyet az ókor mesterséges hatása egészít ki, egy finom díszítés lesz a chebbi stílus stílusának.
 • Az átlátszó üvegből készült termékeket az északi oldalon elhelyezett helyiségekben ajánlatos telepíteni. Ideális, ha a vevő kompenzálja a természetes fény hiányát. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termékek ritkák. Általában ez a termék rendelésre készül.

Függetlenül attól, hogy a termék megjelenése kiváló minőségű. Ellenkező esetben még a legszebb ajtó is elveszíti a fellebbezést több évvel a telepítés után.

Az íves ajtók telepítésének jellemzői az alábbi videóban találhatók.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba