Üvegajtók a verandához: az előnyök és hátrányok

A tágas és világos veranda vagy pavilon szinte minden lakástulajdonos álma. Ez a helyszín kifinomult és elegáns. A szoba ezt a részét családi és baráti összejövetelekre, étkezésre és csak szórakozásra használják, különösen a meleg szezonban. A teraszok gyakran házak és vidéki házak alapján találhatók, mint az apartmanok területén. A magas szintű kényelem érdekében helyesen kell rendezni a helyet. A következő beszélgetés a választás tervezési jellemzőire, előnyeire és hátrányaira összpontosít.

Az üvegből készült ajtók jellemzői és különbségei

A belsőépítészeti terület szakértői megjegyzik, hogy a szoba fenti részében a szilárd ajtókat szinte soha nem használják. Ez az elem széles nyíláshoz nem alkalmas. Azonban a modern pozíciók megbízható anyagokból készülnek, amelyek stílusosabbá teszik a belső teret, és a teraszon maradnak - kényelmes és élvezetes.

Ha a helyszín üvegezett, csak az üvegajtók fognak kinézni ebben a kompozícióban. Ezenkívül a termék kiválasztásakor figyelembe kell venni a díszítéshez használt anyag textúráját, azaz ha az üvegezés átlátszó üvegből készült, akkor az ajtólapnak azonosnak kell lennie.

Az üvegajtóknak számos előnye van, amelyek miatt elterjedtek. A terasz fő célja - szép kilátás nyílik az esztétikai élményre. Annak érdekében, hogy ne fedjék át a kert nézetét, válasszon átlátszó anyagokat a díszítéshez.

Modellek fajtái

A tornácok vagy teraszok díszítésére tervezett kereskedelmi forgalomban kapható üvegvázak a nyitási módszer szerint csoportokba vannak osztva. Részletesebben meg kell vizsgálnia azokat.

Swing opciók

Ez a leggyakoribb és legnépszerűbb típusú ajtó. A hagyományosságok ellenére az ilyen modellek nem a legjobb választás a használhatóság szempontjából. A hajtogatások szabad helyet foglalnak el. Ez a lehetőség kompakt helyiségekben ellenjavallt. A gyártók betartják a fenti típusú termékek szélességére vonatkozó szigorú korlátokat, mivel a hurkok nem képesek több súlyt hordozni, mint egy bizonyos norma.

Csúszó pozíciók

Ez a fajta jelentős eltérést mutat a swing modellektől - egy speciális szerkezeti kialakítás. Az üveglapok egymással párhuzamosan csúsznak, kompaktabb helyzetben. Érdemes megjegyezni, hogy ezt az opciót "coupe" -nek nevezik, mivel az ilyen típusú ajtók autóiban ugyanúgy nyitottak.

Ez az opció tökéletes kis helyekre, így a helyet a nyitás közben megtakarítja.

A kiváló minőségű csúszóajtók nagy élettartammal, stílusos megjelenéssel és megbízhatóságukkal és könnyű használatukkal büszkélkedhetnek. Meg kell jegyezni, hogy a csúszó típusok méretei kétszer akkoraak lehetnek, mint a csuklópántok, mivel a panelek hurokkal vannak rögzítve és speciális futókra vannak helyezve.

A csúszó modellek típusai

A "csúszó" kategóriájú ajtók ilyen csoportokra oszthatók.

 • Emelés és csúszó. A Parallel Sliding nevet is használják. Az ajtó bezárásához vagy kinyitásához kissé meg kell emelni az ajtókat, és az oldalra kell mennie.
 • Döntött csúszó. A működés elve hasonló a fentiekhez, de a szárnyat nem szabad felemelni, hanem a szerkezet belsejében mozgatni.
 • Összecsukható. Az ilyen ajtókat "harmonikának" is nevezik. Ők hozzáadják ezt a hangszert. Ez az opció értékes helyet takarít meg. Az összecsukható modell ideális széles nyílásokhoz.

anyagok

A teraszok üvegajtóinak gyártásakor ilyen anyagokat használnak.

 • Edzett üveg. Ez az anyag a különleges feldolgozási módszer miatt nagy szilárdságú. Nehéz megtörni, és ha ilyen zavar következik be, lehetetlen sérülni.
 • Színes vagy matt anyag. Ez a termék egy különleges elegáns. A vászon bármilyen tárgy, kicsi vagy nagy mintázat rajzát díszítheti. A matt üveg - a választás azoknak, akik stílusos ajtót akarnak telepíteni a teraszra, és ugyanakkor elrejtik a szemét.
 • Triplex. Ezt az anyagot több réteg egyszerű üvegből készítik. Speciális fóliával vagy polimer kompozícióval vannak bevonva, amely növeli a nyersanyagok tartósságát. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú üveg kiváló fényáteresztő képessége miatt híres. Amikor a sugarak áthaladnak a vászonon, nem törik meg őket.

A tervezés alapja az alumínium profilok. Könnyűfém, amely tökéletesen illeszkedik az üveghez.

Üvegcsere

A teraszok díszítésére szolgáló üveg helyett polikarbonátot használnak. Ez egy praktikus anyag, amely a hőre lágyuló műanyagok csoportjába tartozik. Bármilyen színű lehet. Megbízhatósága ellenére esztétikai szempontból messze van az üvegtől.

Lágy PVC-függönyök is megtalálhatók, amelyekkel a terasz vagy a pavilon is elkészíthető. Sűrű, átlátszó fólia biztonságosan van rögzítve a fa vagy fém keretéhez. A PVC-fóliafüggöny megfizethető megoldás, de könnyen megrongálható egy éles vagy forró tárgy.

előnyök

Most, hogy az üvegajtók, azok fajtái, tulajdonságai és gyártási anyagai részletesebben vannak tömve, itt az ideje, hogy megismerjék a terasz díszítésére szolgáló üvegajtók előnyeit és hátrányait. Ez a lista olyan szakértőkből állt, akik sokat tudnak a különböző típusú helyiségek díszítéséről.

Meg kell jegyezni, hogy csak a magas színvonalú, a magas színvonalú nemzetközi szabványoknak megfelelő termékek állnak rendelkezésükre.

A választás előnyei a következők.

 • Az üveg tartós és megbízható anyag, amely egész életében megtartja alakját.
 • Átlátszó üvegajtókon keresztül a fény szabadon behatol a belsejébe, vizuálisan növelve a helyiséget. A napfény által elárasztott terasz minden háztartás kedvenc helye lesz.
 • Az üveg nem fél a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól és más külső hatásoktól.
 • Az üvegajtók nem fognak sok helyet foglalni, és ha csúszómodellt választanak, ne aggódj a hely biztonsága miatt.
 • Az üvegszövetek stílusosak és látványosak. A belső belső kifinomultságot és elegáns.
 • A fenti típusú modellek gondozása egyszerű.
 • A telepítés és használat során a prosztata fontos szerepet játszott a népszerűségben.

Vannak az adott modellek és mínuszok.

 • Az üvegajtók ára magasabb, mint a más anyagok hasonló modelljeinek ára.
 • A vizuális könnyűség és súlytalanság ellenére a festmények nehézkesek.
 • Ha a konstrukció nem felel meg egy kicsit a nyílás méretének, akkor lehetetlen a terméket bizonyos dimenziókhoz, például fa pozíciókhoz igazítani. Válasszon gondosan egy modellt.
 • Könnyen tisztítható az üveg, de annak érdekében, hogy megjelenjen a megjelenés, gyakran meg kell tisztítani a felületet. Az ujjlenyomatok jól láthatóak az átlátszó anyagon.

Az összecsukható design "harmonikával" rendelkező üvegajtóval kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba